dinsdag, mei 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinamers tegen subsidiëren politieke partijen

Surinamers tegen subsidiëren politieke partijen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 nov – Surinamers zijn niet te vinden voor financiering van politieke partijen uit de staatskas. Dit is de uitkomst van een proefonderzoek van de Democracy Unit van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Ruim tachtig procent ziet het subsidiëren niet zo zitten. Allereerst zal het een en ander moeten veranderen.

Voordat ook maar over subsidie gesproken kan worden, zal onder meer het sociaaleconomisch klimaat moeten verbeteren. Dan zal het geloof in de politiek en in politici er ook beter op worden. “De vrees dat het geld voor de politieke partijen in eigen zak belandt en de gevolgen niet te overzien zullen zijn, is doorslaggevend voor de geënquêteerden”, zegt onderzoekscoördinator August Boldewijn.

Moraliteit heeft duidelijk de overhand. “Er bestaat nog geen wetgeving op financiering van politieke partijen. Wat we niet graag zien is dat de financiering uit discutabele bronnen voortkomt, zoals de drugscriminaliteit. De hele samenleving raakt dan in de knel van witwasserij en zo”, aldus Boldewijn. De Democracy Unit is er vooral om de kwaliteit op te trekken van politiek en democratisch beleven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. er vallen mij een aantal dingens op waneer ik dit zo lees , ten eerste vraag mij af of de mensen die mee hebben gedaan begrijpen waar het over gaat ik denk het niet want door dat de staat poltieke partijen subsidie gaat geven kan je bepaalde dingens buiten de deur houden bijvoorbeeld criminelen die invloed krijgen dat is een zeer gevaarlijke ontwikkeling dus het zou naar mijn mening een goede zaak zijn .wat mij ook opvalt is het woord maraliteit want als een eerdere onderzoek onder de surinamers uitwijst dat men de mammoetblok en bouterse de komende verkiezing ziet winnen vraag mij af hoe het zit met de moraliteit van sommige surinamers.


  Maak melding
 2. Neeeeee, iedereen gaat een partij beginnen om benzine tekopen om rond te rijden in verband met partijzaken, laat ze zelf geld genereren.
  Begin er niet aan. Willen jullie iets doen ? ga dat kiestelsel veranderen ,rechstreekse presidents verkiezingen en verbiedt coalities.Laat ze allemaal op eigen benen de verkiezing ingaan.


  Maak melding
 3. Dus drugs.. is één dat als eerst voorkomt op de lippen.(toch)
  Dan hoe doe jij met schurken en boeven incl domoren die grondstoffen enz.enz. voor een dubpi…van de hand doen ..jawel zij komen juist uit politieke partijen om later te vangen incl. vrienden en familie.(zij verkopen het liefst land en volk of importeren Chinezen)Partij kas noh…incl.verkoop domein grond….partijkas noh.

  Men moet eerst behoorlijk bestuur hebben….want met deze gasten ..oude politiek….NPS/VHP en draai kont SOMO…zij gaan roven…zij gaan stelen…ik vertrouw de boel niet….weet jij laat de kiezer zelf zijn geld inzetten hoor…..die rijke boeven moet men uitsluiten…ander zetten zij anderen om voor hen te roven en te dieven…..CORRUPTE HONDEN..maken land en volk ziek.


  Maak melding
 4. Politieke partijen financieren vanuit de staatskas? Dat zou de grootste volksdiefstal zijn die er bestaat. Laten de leden van die politieke partijen daar zelf voor opdraaien. Die hebben al genoeg gejat, dus daar kunnen wel een paar muntjes af.


  Maak melding
 5. Het artikel vind ik ietwat vaag gaat het nou over puursang subsidiëren,dus zonder terugbetaalplicht of over financiëring in het algemeen met zijn vele opties van terugbetalen?.Het kan een zachte lening zijn of een renteloze lening of een keiharde lening met allerlei voorwaarden.In elk geval ben ik geen voorstaander van subsidiëren van politieke partijen van welke er zich teveel bevinden in SU.Moeten ze maar aan hun geregistreerde leden meer donatie’s vragen voor zover ze genoeg leden hebben zoniet dan maar bij het bedrijfsleven bedelen.Wat er wel moet gebeuren is dat ze openheid van zaken geven m.b.t.tot hun geldstromen,tranparantie dus,zodat er controle kan zijn over hoe ze aan hun gelden komen.En deze controle moet dan geschieden door onafhankelijken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES