Exclusieve Multiculturele BRASA Party in A’dam

6

Het werd weer eens tijd voor een exclusief BRASA feestje. Dat is de achterliggende gedachte achter de party die er op zaterdag 29 november a.s. georganiseerd wordt in Restaurant de Smeltkroes in Amsterdam Zuidoost. De vele mensen die hierom gevraagd hebben kijken er dus met veel plezier naar uit. Naast de overheerlijke Surinaamse gerechten heeft de organisatie ook zorg gedragen voor de beste multiculturele sfeer en dansmuziek. Zo zullen de formatie ‘Xession’, ‘Harvey & Friends’ optreden en zijn ‘The Socaboys’ met voorzang van Marco Van B (bekend van ‘Follow the Leader’) als speciale attractie geprogrammeerd.

In het culturele gedeelte dat vanaf 19.00 begint kan het publiek een show verwachten van de ‘FAYA B BOYS’ uit Suriname en is er een indiaanse attractie in de vorm van een optreden van ‘Pikin Crew’. Ook staan er nog enkele verrassingen op het programma. Zo zal Roy Ristie nog een keer wat muziek uit zijn collectie laten horen. Dansen, eten en genieten in een exclusieve sfeer in Amsterdam Zuidoost: de BRASA PARTY 29 november 2008 in de Smeltkroes, Bijlmerdreef 1289 (CEC gebouw) t.o. metrostation Ganzenhoef.

Aanvang 19.00 – 02.30
Gelet op de aard van het feest zijn er slechts een beperkt aantal toegangsbewijzen (van te voren op te halen) verkrijgbaar. Zie ook voor actuele informatie www.faya.fm


6 REACTIES

 1. Vorig jaar was het in de Rai en liep op een Fiasco uit daarom moeten of kijken ze van het jaar wel uit om een groter zaal te huren
  Maar de entree liegt er ook niet om.Je zou denken dat voor een dag de Surinamers met elkaar gezellig feest willen vieren.
  Ze willen elkaar ontmoeten en omhelsen vanwege 25 november onafhankelijk heidsdag.
  Maar wat je ziet gebeuren is dat er mensen zijn die gewoon geld willen verdienen aan de Surinamers die het niet zo breed hebben.
  De radio organisatie zit elkaar af te troeven
  Radio mart organiseert ook een brasadei hier moet men betalen en aan de poort 15 euro dan vraag ik me af hoe ver de mensen gaan en of dit geen geld klopperij is van arme mensen
  De dj Glenn Codried weet altijd tevertellen hoe moeilijk de mensen het hebben en doen toch dit soort dingen met de arme mensen shame on you guys Ik stel voor entree vrij en
  en voor de dranken en kitchen betalen maar niet aan de poort en dan nog binnen betalen voor de hapjes en drankjes.Shame on you guys
  Glenny


  Maak melding

 2. Voor niets gaat de zon op man. Wel geld uitgeven bij de bingo maar niet overhebben voor zo een dag. gewoon betalen. alles kost tegenwoordig geld. dat moeten ook surinamers beseffen. dat is ook het probleem bij kwakoe. gewoon entree heffen. zijn ze meteen uit de problemen. Wel arm maar wel oin de laatste mode lopen. Gaat slapen meneer Glenn. Radio maken kost ook geld.


  Maak melding

 3. Krassie voor de mensen die het kunnen betalen is het geen probleem,maar voor degene die het niet kunnen betalen is 17,50euro wel veel geld hoor.Jij hebt het over bingo ik niet want daar weet ik niets van.Ik wil het ook niet weten.Ik blijf vinden dat als mensen elkaar kunnen ontmoeten en omhelsen op onze surinaamse onafhankelijkheidsdag dat je de mensen geen bom duiten vraagt.Radio maken kost geld daar ben ik het met je eens maar dan geen onzin radio maken.Blijf jij aub wakker dan kun je de arme mensen gekleed voorbij zien lopen met hun laatste goedkope mode.want ook dit hoeft niet duur te zijn.We gaan met het hele gezin voorbij de brasa dure dag .kleine winst zoete winst.


  Maak melding

 4. Beste Kondreman Glenn,
  Ik heb de discussie tussen jou en krassie gelezen en heb er wat mee gedaan. Ik ben op onderzoek uitgegaan om het een en ander duidelijk te krijgen. Het resultaat wil ik met je delen.
  Hier en daar zijn door jou appels verwisseld met peren. Je hebt het gehad over vorig jaar in de RAI. Dat was geen BRASA DEY. Die organisatie – die overigens de rechtmatige eigenaar van het woord ‘BRASA’ schijnt te zijn – blijkt om het jaar een beurs te organiseren onder de naam BRASA FAIR. Ik heb niet kunnen achterhalen of het klopt dat het vorig jaar een fiasco was, zoals je schrijft. Wat bedoel eigenlijk je daarmee? Is het soms niet doorgegaan of had je er andere verwachtingen van. In elk geval moeilijk te beoordelen door mij, omdat ik zo een activiteit niet kan vergelijken met eerder georganiseerde op dit gebied. Ik vond/vind het idee zoals dat op hun website staat in elk geval goed. Gedurft en innovatief.
  Dit jaar organiseren diverse organisaties iets op of rondom de Surinaamse onafhankelijksdag in Nederland. Van een Tori Oso in Utrecht tot aan het Casino in Rotterdam. In Amsterdam op 23 nov. door medewerkers van Radio Mart en op 29 november in de Smeltkroes Zuidoost door een gelegenheidscomité gevormd door artiesten. De een heeft subsidie daarvoor ontvangen en de ander is een commercieel bedrijf en de ander weer een collectief dat het op eigen kracht doet. Een soort bijleg om uit de onkosten te komen zoals we dat uit Suriname kennen. Allen hebben zo hun entreeprijs. Het is aan mij om te kiezen of ik er naartoe wil of kan. Het is niet goed om iedereen op voorhand ‘geldklopperij’ te verwijten.
  Ik begrijp ook niet wat je ‘out of the blue’ bedoelt met radiostations die elkaar zitten af te troeven. Wat heeft hebben radiostations met dit verhaal te maken. Ja, hooguit dat een van de activiteiten is georganiseerd door mensen die bij Radio Mart werken. Ik neem aan dat ze dat op persoonlijke titel doen, want een radiostation is geen evenementenbureau. Wellicht dat er een connectie is en dat het radiostation is gebruikt om subsidie van onder andere de gemeente Amsterdam te krijgen. Maar hoe komt het dat met sponsors en subsidiënten de kaarten voor wat zij de Bundru Brasa Dey noemen € 15,- moet kosten. Bedoel je dat?
  Je had ook een interessante:“Als mensen elkaar willen ontmoeten moet het geen bom duiten kosten”. Stel dat ik gedurende al die uren dat zo een evenement plaatsvindt maal (x) het aantal mensen dat ik kan zien, voelen, ruiken en spreken via de telefoon moest, had het me vele malen meer (tijd dus ook geld) gekost dan de entreeprijs waarvoor ik ook iets terugkrijg zonder dat ik verplicht wordt om te consumeren. Ik denk dat je deze vraag moet neerleggen bij de KPN bijvoorbeeld. Vraag hen waarom zij – ons arme mensen – zo uitbuiten met hun tarieven om te voorzien in onze communicatie behoefte. En dan krijg je daar alleen maar ‘horen’ voor terug. No, je moet ook een beetje realistisch blijven. Of is het misschien een idee dat jij in de volgende jaren dit soort activiteiten met gratis toegang voor de arme mensen wilt organiseren.
  Mijn steun heb je. Ik consumeer wel om je uit de kosten te helpen.


  Maak melding

 5. Ja zo kunnen we het allemaal @5
  Maar ik blijf erbij dat het anders moet. die grote brasa of wat dan ook organiseren we met zijn allen.Dat is wat ik onder brasa versta.Wij hebben een brasa van meneer DIK.een brasa van MArt.een brasa van kwakoe een brasa van buurtcentrum West.een brasa van een surinaamse organisatie in den-Haag jongens jongens houd toch op.
  So we can otherwise we cannot
  Volgend jaar zullen wij een amerikaans brasafeest vieren dan neemt iedereen zijn eigen spul mee.
  So we all can
  Je wordt bedankt voor het onderzochte
  ik blijf toch staan achter wat ik zei.
  Breek me de bek niet open want ik weet echt wel wat mijn gezin en ik hebben doorstaan in de rai.Dus houden wij het maar hierbij
  They do not have to fool us always or all the time.
  So we do not like it.
  Yes we can but together.
  So have a nice night.
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.