Surinaams Hof wijst wrakingverzoek Bouterse af

11

PARAMARIBO, 8 nov – Het Hof van Justitie heeft het laatste wrakingverzoek van ex-legerleider Desi Bouterse afgewezen. Rechter Ewald Ombre mag wel degelijk het eerdere wrakingverzoek tegen de voorzitter van de Krijgsraad in behandeling nemen.

Bouterse heeft via zijn advocaat de wraking verzocht van mr. Cynthia Valstein-Montnor. Die zou intensieve banden onderhouden met de politieke partij NPS van president Ronald Venetiaan. Haar echtgenoot maakt gratis gebruik van faciliteiten van de partij. De opbrengsten van zijn sportactiviteiten zouden ook de rechter ten goede komen. Toen het Hof de zaak in behandeling wilde nemen, werd Ombre gewraakt.

Dit betekende verder uitstel van het strafproces rond de Decembermoorden. Nabestaanden vinden dat het proces onnodig wordt getraineerd. Het Hof stelt nu dat niet eindeloos kan worden gewraakt. Daar Bouterse steeds weigert zelf te verschijnen voor de rechter, heeft hij zijn recht op wraking verspeeld. Het is niet verwachtbaar dat het proces zal worden afgerond voor de komende verkiezingen.

11 REACTIES

 1. In Su. hebben wij behoorlijke liegers en bedriegers en domoren aan de macht.

  Kijk hoeveel tijd en energie men steekt om een man voor de rechter te brengen.

  Dit doet men jaar in jaar uit.

  Hadden zij geld en tijd gestoken in het oplossen van economische en financiele problemen, door de jaren heen dan was Su zeker iets wijzer geworden.

  Wat hebben wij nu niks en ook niks anders dan een stel ezels aan de macht.

  Zij weten nu niet eens hoe I’amgold voor staat zij moeten straks als zwevers gaan staan smeken om wat geld(voorschot)

  Wij krijgen nu uit grondstoffen geen moer binnen (staatskas)
  men weet niks van ALCOA of Billiton…maar zij zitten als ezels te lullen…GEWOON EEN STEL LEEGHOOFDEN.

  WAT HEEFT SU. AAN *8 DEC.80. is er daarna(proces) feest of dikker brood op de plank.

  Komt er uit eigen inzet wil en daadkracht een 5 miljard USD of Euro in staatkas…..ga toch.. de door God gegeven bovenkamer gebruiken idioten.(ziekelijkebende)


  Maak melding

 2. ZIE weer het politieke spel over 8dec clean sweep in welk artiekel staat geschreven dat hij moet verschijnen zijn advocaat die behartig zijn zaken of niet


  Maak melding

 3. Niets vreemds onder de Surinaamse zon. Het land bestaat al decennia lang uit sec wrakenden. Een hoop gespierde taal over en weer, terwijl de armoede maar om zich henen slaat.


  Maak melding

 4. tegenwoordig hebben ze hier een stop woord gevonden liegers en bedriegers. toen de regering bosje geld uit de staatkast van suriname gebruikt heeft om drugs crimineel bouterse te verdedigen was dat wel goed terwijl het volk niets te vreten had de duurste advocaat uit nederland moest aan te pas komen maar niet gelukt, hij is toch veroordeeld, die 100 miljoen schuld in brazilie die bouterse en bosje hebben gemaakt om wapens te kopen om onze eigen mensen te doden en te onderdrukken dat was ook zeker goed?? terwijl het arme volk in de rij moest staan voor hun eerste levens behoeften . luister no het is nooit goed in jullie ogen had bouterse het zelfde wat deze regering doet ook gedaan met de slachtoffers dan was het anders in suriname nu. maar hij heeft ervoor gekozen om zijn macht te behouden door mensen die slimmer dan hem waren op een beestachtige manier af te slachten mag hij zich nu voor de rechter verantwoorden zo werkt het in een democratie maar deze man is vieze vuile laffe hond die niet durf. anders kan ik bouterse niet noemen en dat geld ook voor de gene die het hier voor hem opnemen .


  Maak melding

 5. Dus die rechters zijn faja en hebben een list bedacht om hun betrokkenheid niet te hoeven behandelen, mooi is dat, alleen geloof ik nu niet in hun onpartijdigheid.“`ze hebben zich zelf niet verschoond.
  Grappig is dat, dus omdat hij niet verschenen is zegt de rechter dat het wrakingsverzoek niet telt. Dus niet de argumenten die naar voren zijn gehaald maar de afweziggheid van Bouterse.Maar dan zou het de rechter betamen om te zeggen dat bouterse zelf zijn wrakingsverzoek komt indienen alvorens ze stellen dat hij helemaal niet meer mag wraken. Ze hebben de verzoeken niet behandeld, ze hebben de advocaat niet ontvankelijk verklaard.
  Door de afwezigheid zal ook Ombre nu kanhai niet ontvankelijk verklaren en dus zal de kwestie montnor ook in de doofpot belanden.Maar het wordt nog mooier wanneer andere verdachten gaan willen wraken. Als de rechter ook hen verbied te wraken, dan hoeft niemand meer te verschijnen op deze poppenkast.


  Maak melding

 6. Die 100 Miljoen hebben zij gebruikt om het land te verdedigen…tegen rovers…als Somo en Bruinwerker en enkele Fronters…en tal van buitenlanders….die toch via liegen en bedriegen aan de macht gekomen zijn.
  En daarom is Front een vloek voor SURINAME.
  Zij zullen land en volk leren bedelen en zullen en Chinezen importeren totdat de BOEL weer in KATIBO zit.

  W’ho tja sabi kong ma unu musu fu pai’ing nanga unu sking…OPA RURO V’NIEMAND WAT ZEI UW DAAAAAAAARRRRR….Wij zijn dus GEWAARSCHUWD.


  Maak melding

 7. als er een iemand een vloek voor is suriname dan steek bouterse met kop en schouder er boven uit, wees blij dat brunswijk en het buitenland bouterse naar zijn honden hok hebben gestuurd want deze laffe hond wou geen afstand van de macht doen omdat hij wist wat de gevolgen zouden zijn. iedere land die zich wil begeven tussen beschaafde landen is verplicht deze misdaden tegen de mensheid te veroordelen en de daders berechten maar dat kan je de aanhang van bouterse niet wijs maken omdat ze dom zijn nu krijg de front de schuld van de chinezen maar mensen die goed op de hoogte zijn weten dat bouterse en herrenberg begonnen zijn met het halen van chinezen naar suriname toen was het in de ogen van de domma massa wel goed toen bouterse onze landgenoten heeft afgeslacht in het fort was dat ook goed in jullie ogen nu deze regering bouterse de gelegenheid geeft om zijn kant van het verhaal te vertellen is het ook niet goed wat zien jullie in hemels naam in deze man, ik laat mij niet door emotie leiden ik kijk naar de feiten en waarheden en het belangrijkste wat de wet zeg. de wet of rechtsstaat bestaat niet uit een persoon, maar in een land waar een dictator de baas is wel. dat heeft bouterse bewezen kranten radio station alles moest aan de pijpen dansen van de meest domme (politicus) die ik heb meegemaakt in suriname bouterse. in iedere andere beschaafde land had men deze man geboycot maar nee hij word op handen gedragen terwijl hij deze zelfde idioten die hem aanbidden hun rechten op zeer grove manier heeft geschonden, waarom heeft die honderd miljoen niet gebruikt om de noden van het volk te verlichten de gene die beweren dat je het verleden moet laten en naar het heden moet kijken hebben geen verstand waar suriname nu doorheen moet heeft allemaal met die mislukte revolutie te maken . mijn mening .


  Maak melding

 8. @8 ik neem aan dat je niet een lieger bent of een bedrieger dus ga ik met je mee om te zeggen dat de baas gaat hangen dit is overigens ggen nieuws hoor.laat hem hangen en liever vandaag dan morgen
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.