donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameVlaamse steun voor beter Surinaamse onderwijs

Vlaamse steun voor beter Surinaamse onderwijs

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 7 nov – Het onderwijs krijgt een Vlaamse duw in de rug. De Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking & Technische Bijstand, VVOB, maakt zich druk om de kwaliteit van het Surinaamse onderwijs. Er worden strategieën ontwikkeld om de effectiviteit te vergroten.

De landenstrategie van de VVOB in Suriname is namelijk gebaseerd op onder andere de problematiek van de lage effectiviteit van het onderwijssysteem. Om de ontwikkelingskansen van pupillen te vergroten, zal de effectiviteit worden aangepakt. Er is ruim twee miljoen euro uitgetrokken voor steun aan met name het basis en secundair onderwijs.

In de aanloop is alvast de kwaliteit van het ministerie aangepakt. De ondersteuning naar de scholen toe kan zo optimaal verlopen. Bovendien is het de bedoeling dat het personeel meer managementvaardigheden opdoet. De school moet meer worden ingericht als professionele leergemeenschap en meer overkomen als lerende organisatie.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

8 REACTIES
 1. Hahahahah migado, waarom halen jullie in hemelsnaam die pedofielen naar suriname, om de toekomst van ons kinderen te verzieken!
  In commewijne zijn er belgen die alles opkopen en joinge meiden aan de haak slaan voor een appel en een ei.
  Zijn de surinamers zo goedkoop gevallen.De regering venetiaan zal ervoor zorgen dat de slavernij weer plaats zal vinden.
  A tang so


  Maak melding
 2. weet je wie uitslovers zijn jullie die als een inbeciel hier reageren. als bepaalde dingens hier zeg word ik kwalijk genomen voor 1980 was het onderwijs niveau in suriname een van hoogste in onze regio ik geef niemand de schuld maar dat zijn feiten en nu hebben we hulp nodig om alles weer op poten te zetten en als suriname van bevriende landen een steuntje in de rug krijg zijn er hier idioten die het niet goed vinden maar de mensen die verantwoordelijk voor de fucking achteruitgang van onze onderwijs de ziekenhuizen en land die mensen dragen jullie hier op handen wie is dan gestoord . mijn mening .


  Maak melding
 3. Onderwijs is de basis voor elke ontwikkeling! Jammer dat die biegie pa’s in Suriname zich daar niet druk om maken en meer aandacht hebben voor de njangs die ze kunnen maken. Surinaamse leraren die verbetering willen doorvoeren krijgen geen elke steun van hun eigen ministerie. En wat dacht je van het onrecht dat wordt aangedaan aan de kinderen/studenten die het mooiste deel van hun leven laten ….. door de visieloze overheid (en dit speelt al vanaf de jaren 80).Hulp moet weer van buiten komen! Bedelen!!!!
  En Kolibrie…, jou reactie verbaast me; hoe komt het dat de Belgische pedofielen hun zaken ongestoord in Suriname kunnen doen? Wordt het geen tijd dat je daar goed onderzoek naar gaat doen? Dit is iets voor justitie en vermeng het niet met onderwijs. Ik ben benieuwd naar je onderzoeksresultaten.


  Maak melding
 4. ik wil niet haatelijk zijn hoor maar over pedofiel gesproken laat mij duidelijk zijn iedereen moet met zijn poten afblijven van onze kinderen , maar om alle belgen nou pedofiel te noemen vind te kort door de bocht een ding vergeten wij onze eigen landgenoten die op schandelige manier misbruikt maken van onze kinderen de zogenaamde surineds of euro suri daar hoor jullie nooit wat over zeggen .dit moest ik even kwijt.


  Maak melding
 5. Kolibrie en Djompo bewijzen dat het onderwijs in Suriname dringend aan verbetering toe is. Beide blijken een zeer slechte opleiding te hebben gehad.
  Ze hebben de klok horen luiden en weten niet waar de klepel hangt. Om dat een WAAL (dutroux) gepakt is voor pedofielie scheren jullie alle vlamingen over een kam. Wij zijn toch ook niet alle moordenaars, omdat bouterse en brunswijk mensen heeft vermoord. Dutroux zit tenminste in de gevangenis, dat kan je niet van Bouterse en Brunswijk zeggen.


  Maak melding
 6. Het lijkt wel of iedere hulp van buitenaf wordt gezien al bedelen.

  Men vergeet daarbij dat Suriname een ontwikkelingsland is (met een relatief
  kleine bevolking) dat niet alles op eigen kracht aankan omdat veelal de middelen
  ontbreken dan wel verkeerd worden aangewend.
  Bovendien worden initiatieven uit eigen gelederen vaak minder snel gehonoreerd
  dan wanneer deze van buitenaf komen (een profeet is niet ongeëerd dan in zijn
  vaderland).

  En wat de vrees voor pedofielen betreft,daar hoef je geen Belgen voor over te laten komen.
  Ook onder de Surinamers zelf zijn er (schandelijk genoeg) mensen die met kinderen rotzooien.
  De hand mag dan ook in eigen boezem worden gestoken.


  Maak melding
 7. Uit enkele van de bovenvermelde reacties blijkt dat men werkelijk geen notie heeft van de abominabele kwaliteit van het onderwijs in Suriname. Het onderwijs in Suriname stond jarenlang op een hoog plan, maar is door de “revo” en de daaropvolgende regeringen systematisch naar de Fillistijnen geholpen. Kijk naar de algemene toestand van de scholen, kijk naar de lesboeken (vooroorlogs bijna), kijk naar het grote aantal gedemotiveerde onderwijskrachtenen daaraan gekoppeld gedemotiveerde leerlingen, het aantal drop-outs, en ga zo maar door. De Vlamingen hebben hun hulp AANGEBODEN, en dat is wat anders dan erom BEDELEN. Maar ja, tegenwoordig vragen de bedelaars aan de Waterkant al om een exact bedrag, want met één SRD zijn ze niet tevreden!!! Surinamers, leer eens een keer DANK JE WEL te zeggen! Maar nee, er wordt weer van alles bijgehaald.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES