vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurNieuw kinderboek toont kleurrijke Surinaamse cultuur

Nieuw kinderboek toont kleurrijke Surinaamse cultuur

-

Does Travel - naar Suriname

Kinderboekenschrijfster Marie Wijk stelde aan de hand van honderden kindertekeningen een boek samen dat de kleurrijke Surinaamse cultuur op een speelse en inspirerende manier laat zien. Onder veel belangstelling van de pers werd het boek ‘Suriname… gezien door kinderogen’ gepresenteerd.

Voor het initiatief, dat mede mogelijk is gemaakt door een financiële bijdrage van Unicef, verzamelde schrijfster Marie Wijk in heel Suriname tekeningen van schoolkinderen. Uiteindelijk werden tekeningen van 237 kinderen van 58 Surinaamse basischolen opgenomen in het boek. De tekeningen en de begeleidende tekst schetsen een levendig beeld van Surinaamse feesten, spelletjes, bevolkingsgroepen, godsdiensten en het regenwoud, inclusief alle tropische planten en dieren. Ook schreef Jörgen Raymann, Special Representative van Unicef Nederland, een gedicht voor het boek.

Tijdens de presentatie ontving presidentsvrouw Liesbeth Venetiaan het eerste exemplaar van het boek uit handen van Marie Wijk. Ook de Nederlandse staatssecretaris Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken ontving een exemplaar van het kinderboek. Volgens Timmermans kan de bevolking van Suriname met recht trots zijn op haar cultuur. “Het boek laat zien dat Suriname zo veel kleurrijker is dan Nederland en niets is mooier dan dit door kinderogen te zien”, aldus Timmermans.

Het boek ‘Suriname…gezien door kinderogen’ kost EUR17,50 en kan in Nederland worden besteld bij ‘Wijk&Wijk Uitgevers’ in Rozendaal, via de website www.wijkenwijk.nl. Hier zijn ook meerdere boeken te vinden van Marie Wijk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES