Surinaamse politicus en ex-rebel gedagvaard

25

PARAMARIBO, 6 nov – Voormalig leider van het Jungle Commando en parlementariër Ronny Brunswijk moet voor de strafrechter verschijnen. Dit meldt de Times of Suriname. Brunswijk is gedagvaard wegens mishandeling van een werknemer van waterbedrijf SWM.

De klacht is ingediend door de werknemer zelf. Het incident dat in Moengo heeft plaatsgevonden, krijgt uiteindelijk toch een gevolg. Brunswijk blijft beweren niemand te lijf te zijn gegaan. Eerder had Otmar Rodgers, fractieleider van de coalitie, in het parlement, verklaard geen reden te hebben Brunswijk niet te geloven. Die conclusie volgde op een onderhoud met Brunswijk.

Kennelijk was er geen reden ook even de werknemer te horen. De rechter wil dat nu wel. Volgens de SWM heeft de mishandeling plaatsgevonden nadat de watertoevoer naar het Ronny Brunswijk stadion was afgesloten. De waterrekening was onbetaald gebleven, ondanks aanmaningen. Volgens de tenlastelegging is de werknemer aan hals en kleding vastgegrepen.

Dat gebeurde toen Brunswijk op het plaatselijke SWM-kantoor om rekenschap kwam vragen. Ook is de man met de vlakke hand of vuist bewerkt in het gelaat. Hij is ook nog gesleept naar een andere ruimte binnen het gebouw, waar zijn hoofd met kracht tegen een muur is geduwd. Volgens het bedrijf zien bewoners van Moengo aanleiding in Brunswijk’s om ook hun rekeningen niet te voldoen.

25 REACTIES

 1. Volgens Rodgers de beroepspoliticus was er geen reden te twijfelen aan Brunsie, ja ja het zal wel waarschijnlijk was ie ook bang een paar klappen te krijgen als ie zou twijfelen.

  Just Lock this stupid ass and throw the key away.


  Maak melding

 2. Surinaamse politicus en ex-rebel gedagvaard 😉
  Ik dacht dat ze uiteindelijk somohardjo en brunswijk gedagvaard hadden hahaha. Vanwaar die grote… en?


  Maak melding

 3. Schrijt Rodgers ook in zijn broek voor Brunswijk????????????
  Rodgers is toch diegene die een grote mond had over “BERECHTING VAN INDIVUDUEN” die de wet hadden/hebben overtreden. Was hij ook niet diegene die tijdens het bewind van Wijdenbosch grote sommen gend vis de centale bank had ingewisseld tegen 1.80 voor een US Dollar?????????????????????????


  Maak melding

 4. Venetiaan zijn zucht naar regeren heeft hem deze kneus doen aannemen en vandaar dat hij niet moet klagen.
  Brunswijk loopt de kans eerdaags de verkeerde tegen te komen en dan zal hij merken dat niemand om hem zal treuren.


  Maak melding

 5. En wordt VRIJGESPROKEN…….denk je echt dat Venetiaan Ronny gaat afvallen, en zichzelf dan zo over te leveren aan Somohardjo & clan?

  Teki ai loekoe, de rechterlijke macht ziet geen “bewijs” om Ronny verder te vervolgen OF
  hij wordt VRIJGESPROKEN…omdat die NPS rechter (Montnor of zo, want die gaat het worden) geen strafbaar feit “ziet”

  Brunswijk gaat NIET zo de gevangenis in, NO WAY!!!


  Maak melding

 6. #3,
  Na mi, het ge-akte “lit” Rodgers voelt zich veiliger in Moengo dan in Paramaribo. Wat had je anders verwacht. Nu zit hij met de gebakken peren.


  Maak melding

 7. Ronny, je maat ajoebba ligt al onder de zoden en vermoord als een dier!
  Loek boeng want je komt gegarandeerd eentje tegen die jou ook te grazen zal nemen.
  A tang so


  Maak melding

 8. IK zit vol van verwachting wat de uitspraak zal zijn bala lonie zal alles uit de kast trekken om deze zaak naar zijn hand te zetten
  deze bala is niet makelijk hij duld geen tegen spraak bala lonie alias rambo
  mie abie na watra fanodoe fo meke ijs
  mie ne pai watra a watra navo wie soema na swm vo tapoe mie watra en efoe we go so doro
  me trowe na regering so bew bieka na mie na lonie no vergete datie mie tja maktie
  mie e tapoe moengo
  da wo sie soema mang doro de
  te oeng wanie berecht berecht sang doksie
  die bai sanie na mie bala ajuba
  dus zoek en gij zult vinden


  Maak melding

 9. mie ne pai watra nex
  na mie na lonie soema na swm om mijn water optesluiten
  me mekie ijs ja dus mie watra nokang tapoe
  na mie na rambo mie na dna lid
  mie na watra me tekie ding trawang e tekie monie
  nanga grong da we mekie trobie nanga mie
  als ik boos wordt me trowe na regering so bew
  da mie wang sie fa wo kong na mongoe.


  Maak melding

 10. @CRUZ jij loop achter je heb het over ras zulke haters als jij weet niet waarover je praat ik ken geen ras of kleur ik ben mens
  je naam zegt het al weet wat je schrijf
  ps moderator dit kan je niet toe laten
  dit is een zware belediging aan het adres van een groep mensen dit is in strijd met regel (1) en ik heb het over no12!!


  Maak melding

 11. Jammer dat deze SWM werknemer de dupe is geworden van Lonnie die het zover geschopt heeft omdat hij de hemel is ingeprezen en verheerlijkt door Otmar Rodgers en soortgenoten uit Jurassic Park.Eens een berover,daarna een volksheld en nu een levensbedreiger die niets en niemand uit de weg gaat zoals gewoonlijk omdat hij zich allemachtig voelt.Misschien moeten de SWM + EBS + Telezuur enz. voortaan hetzelfde doen in Moengo en Moengotapoe als wat de
  SVB indertijd deed toen geen enkele arbiter een voetbalwedstrijd durfde te fluiten in Moengo dan met politie of militaire bescherming en een EHBO team in de buurt wanneer er een beslissing wordt genomen die deze onopgevoedde ongekroonde koning niet zou bevallen.Wees dan wel voorzichtig en vergeet niet dat hetzelfde ook al gebeurde in 1986 toen men rapporteerde dat een groepje o.l.v. deze Lonnie burger,banken en winkels beroofde tussen Moengo en Albina.De politie werd erop afgestuurd en werd in de pan gehakt,daarna kwam het Nationaal leger in aanmerking om deze klus te klaren en uiteindelijk een oorlog werd tussen surinamers met alle steun vanuit Nederland via Frans Guyana.
  Soso kraktie,
  Dick Tjon


  Maak melding

 12. Mijn reactie is DUIDELIJK. Het is een grote ghaos in politiek suriname. punt1: Brunswijk heeft zich met allesoorten crimienele praktijken bezig gehouden,speelt de grote gangster in su maakt mensen bang en simpatiseerd met de coalitie en toch zegt politiek nederland niets. Hij denkt zeker dat hij onsterfelijk is. Hoe kunnen wij voor mensen kiezen om onze zaken op orde te brengen dat geen enkele goeie zin in nederlands kan vormen. Sorry dat ik het moet zeggen BRUNSIE IS KAWBAKKA VOETOE. Mensen met minder verstand gebruiken geweld het meest als machtsmiddel.En nog wat: laat brunsie niet steeds de K als de G gebruiken.(KEBRUIKEN = GEBRUIKEN)


  Maak melding

 13. zo zie je maar weer ,het zijn dit soort mensen die in het parlement zitten,de wet van de jungle,dus suriname is een verlren zaak,was vorig jaar in su,zag ik brunswijk tijdens de finale van het nattionaal voetbal kampioenschap in moengo achter twee jongens rennen met een stok,ze moesten vluchten voor hun leven,kort daarna rende hij het veld op om de scheidsrechter naar de keel te grijpen,hij moest worden tegen gehouden.
  zo zie maar su,is een verloren zaak.
  dan de chinezen die straks over 10 jaar de mmerderheid vormen.
  en als laatste,de grondsoffen die door de buitenlanders geroofd worden,met toestemming van van enkele heren,die een flinke tjoekoe krijgen,dus mensen het is met lede ogen bekijken.


  Maak melding

 14. Zoals doen gebruikelijk zal ook dit suk onrecht wel weer met een sis’er aflopen. Zet je schrap voor het volgend vergrijp.

  Evenals Brunswijk gaan sommige militairen ook gebukt onder het PTSS-syndroom, met het verschil dat zij al bij een robbetje met deze of gene al achter de tralies verdwijnen en als het een beetje tegenzit zelfs met oneervol ontslag worden heengezonden.

  Hoelang zal nog met meerdere maten gemeten worden? How long????


  Maak melding

 15. Wallie,

  Wallie ben eens met je als het land helemaal leeggeroofd is dan krijg je afrikaanse toestanden zoals roofmoorden verkrachtingenen zie onlangs congo.
  En wie zijn de slachtoffersss ¿¿¿¿¿¿¿¿


  Maak melding

 16. nr 14,

  Ik ben erg blij dat de honden Cruz’ soort en dus ook mij niet lusten.

  Ben niet zo laag om te zeggen dat de honden alle mensen van jouw soort rauw lusten.

  Cruz ging telkens tot op het randje met het (diep) beledigen van Creolen.
  Zijn reactie, die hem uiteindelijk een ban heeft opgeleverd, heb ik niet gelezen. Toch ga ik er vanuit dat die terecht is verwijderd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.