vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameBijklussende militairen weer bij Surinaams leger

Bijklussende militairen weer bij Surinaams leger

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 nov – Twee van de drie officieren die een bijbaan hadden bij Imagold zijn terug bij het leger. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. De twee hebben eieren voor hun geld gekozen.

De legerleiding heeft de drie de keus had gesteld af te zwaaien of te blijven bij de Canadese goudmaatschappij. De derde heeft besloten ontslag te nemen. De heren zijn eerder ontheven, nadat de media berichtten over hardhandig optreden tegen illegale goudzoekers. Alle drie waren ingedeeld bij de genie van het leger en waren ter beschikking gesteld van Iamgold.

De opdracht was bijstand te verlenen bij het gebruik van explosieven voor de mijnbouw. Het is duidelijk uit de hand gelopen. Fernald had eerder maatregelen aangekondigd. Onlangs nog raakte een militair verwond door een schot uit het dienstwapen van een collega. Beiden hadden een bijbaan als uitsmijter bij een club. Bij het incident kwam een burger te overlijden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Militairen zijn verplicht om bij te klussen, willen zij tenminste hun gezinnen op ordentelijke wijze kunnen runnen. Als je tussen de manschappen loopt is de kreet steevast, “ding booi skeer!” Boemen is dan ook aan de orde van de dag. Die na mi tori!

  Noem hem/haar geen kapitein als hij/zij toch niet in staat is om met zijn salaris een kapitein waardig bestaan te kunnen leiden.

  Zolang die activiteit het zonlicht maar kan verdragen is er geen vuiltje aan de lucht.


  Maak melding
 2. voor 1980 had iedere militair een redelijk tot goede salaris dat zijn jullie zeker vergeten aantal kregen geld uit nederland weet je nog maar er was eentje die een militaire vakbond wou hebben en hij kreeg een land de gevolgen zijn voor iedereen duidelijk en die zelfde persoon waar ik het nu over heeft miljoenen op buitenlandse rekeningen je moest durfen in de tijd van de tris om als militair dit te vlikken maar ja surinamers zijn dom en vergeetachtig want die zelfde mensen die verantwoordelijk zijn voor al deze ellende staan te wachten om een nog grotere puinhoop van te komen maken .


  Maak melding
 3. Dit verhaal hierboven is hier niet aan de orde. Het gaat om vaders(militairen), die uit pure noodzaak ten faveure van hun gezin een centje bij verdienen. Er zijn genoeg onderwerp om DDB een hak te zetten als DU dat bedoelt.


  Maak melding
 4. feiten en de waarheid zijn dat.
  ik wil niemand een hak zetten , het probleem van velen van jullie hier is waneer de waarheid word gesproken jullie jou eigen drai aan geven als je karakter in jou mars hebt dan geeft je het toe dat het waar is wat ik zeg. de militairen van voor 1980 haden toch ook gezinnen of niet ???? hoe is de nootzaak ontstaan wie heeft er een puinhoop van gemaakt .


  Maak melding
 5. Ik vind het eigenlijk zonde van mijn energy en tijd, maar als mens zal ik toch op “Du” reageren.

  “Du” steld dat de revolutie en Du’s ergste nachmerrie D.D.B. heeft gezorgd voor armoe onder de srijdkrachten.

  dan maar gewoon voortborduren “Du” als “je een zonde bok wil aanmerken!

  -als de politici in 80 de militairen geen “welpen’ hadden genoemd (OMDAT ZE EEN VAKBOND WILDEN OM HET BETER TE HEBBEN), maar ze met respect hadden behandeld was er ook geen revolutie gekomen ,en je “vriend” Bouterse was ook gewoon een gym-leraar gebleven in het leger.

  -als Aron geen onafhankelijkheid had geforceerd , zou een ieder een menswaardigbestaan kunnen hebben in Suriname , ook de strijdkrachten.

  Voor een succesvolle psychische genezing is “vergeving” het belangrijkste in de wetenschap.

  Dus nogmaals “Du” , maak je keuze ….VERGEEF OF KRAPEER ,omdat door belangen D.D.B. voorlopig niet zal verdwijnen.

  “it’s up to you”
  Succes!


  Maak melding
 6. Doetje,
  Nu hoor je het ook van een ander. Toen wij in 1973 onder andere te Amersfoort werden ingeluist/geronseld, hadden wij niet kunnen bevroeden dat dit padvindergeroep met wat daarop is gevolgd, ons stond te wachten. Het is een heel avontuur geworden. Het is allemaal ooit ergens begonnen. Militairen zijn gewapenderhand met gespannen uzi’s(het domste wapen dat er bestaat(eenmaal gespannen kan bij het vallen ongecontrleerd afgaan)uit hun kazerne gezet. Zij zijn niet bij uitstek de schuldigen. Zo ga je niet om met goed opgeleide strijdkrachten.


  Maak melding
 7. Veel van de postings hierboven gaan niet over het onderwerp in kwestie, maar over DDB wel en DDB niet. Triest!

  Iedereen mag bijklussen, ook militairen.
  Maar laat je wapens thuis wanneer je gaat bijklussen. Het is een dienstwapen en geen privewapen. Die heb je bij je werk nodig en niet bij het klussen.
  In veel beroepen in SME is bijklussen een noodzaak. Maar lang niet iedereen heeft een wapen van de baas ter beschikking. Wapen en ook munitie dient op een verantwoorde wijze te worden gebruikt en zodanig geregistreerd.
  Zeker niet bij de ingang van een discotheek.
  Althans, niet bij een geordende dienstmacht. Dit zijn strafbare feiten.

  Dat de minister de bewuste militiairen in rang terugzet is een logisch gevolg. Dat er een militair onlangs gewond raakt en een burger de dood vindt door een dienstwapen bij een openbare gelegenheid, geeft zwaar te denken. Minister let op! Er is een coup op komst. Ontevreden, bewapende militairen die misschien boven hun stand willen leven gaan u het leven zuur maken.
  Hetzelfde scenario van toen, dus let op! De suppletie uit NL was niet voor eeuwig, dus.

  Heeft IamGold trouwens de benadeelde binnenland bewoners al schadeloos gesteld nadat de bijklussende militairen hun hebben en houden hebben kapotgemaakt? Wat gaat de minister hieraan doen? Wat maakt IamGold nog meer kapot in ons binnenland?

  Das


  Maak melding
 8. @ nummer 6 en 8
  ja als iemand jullie de waarheid zeg dan begrijpen jullie dat niet luister mie boi bubulaas dat verhaal van een vakbond is fucking leugen ben jij vergeten dat aan aantal van deze militairen ook geld uit nederland kregen salaris een aantal had ook de nederlandse nationaliteit , wat ik zeg in mijn posting is dat voor 1980 de militairen het beter haden wat salaris aangaat en niet alleen dat de voorziningen waren beter,de militaire hospitaal was een van de beste in suriname, maar jij ben zo dom dat je het niet wil begrijpen we hadden toch sterkere gulden of niet de econimie was beter in die tijd of niet maar alleen maar om een vakbond als ik jou woorden mag geloven moet suriname nu zo een hoge tol betalen , de revolutie is niet mijn nachtmerrie ik woon al heel lang in nederland maar ik ben begaan met het gebeuren in mijn land en ik mag mijn mening geven als jij jou kop in het zand wil steken doe dat maar ik zal die leugens die jullie hier verkondigen altijd met tegen argumenten weerspreken , als jij de onafhankelijkheid nu de schuld geeft van de revo is mijn vraag aan jou wat heeft de revo suriname gebracht alleen maar achteruitgan en ellende en dat mag ik niet zeggen want de man die daarvoor verantwoordelijk is,is jullie god jullie messias, wel in mijn ogen is deze man laffe hond. vergeet een ding niet de ellende die wij als land en volk doorheen moeten heeft voor 99,99% procent temaken met idiote revolutie.


  Maak melding
 9. Hai baya,

  Allereerst heb ik reeds een god , dus “bouterse” zou ik vooral helemaal niet willen , ben ook geen N.D.P.-er !!!…….,maar dat neemt niet af dat Bouterse door de jaren heen een heel goede politicus is geworden en hij ook economisch goed is geïntergreerd.Daarom kan men hem niet zomaar opsluiten

  Officieren uit voormalige tris wisten toen dat er wat zou gebeuren , maar waren waarschijnlijk die arogante politieke houding ook zat .

  Feiten worden bij “Du’ verdraaid door je persoonlijke gevoelens…….of zoals je zelf zegt”dat je allang in Nederland woond” ,… ik heb dit alles van dichtbij persoonlijk meegemaakt meneer , dus als u een mening hebt a.u.b. berusten op de echte feiten.


  Maak melding
 10. Ìn onze emotie dwalen we heel ver af van het onderwerp: (bij)klussende militairen!
  Dat we afdwalen van het onderwerp is gebruikelijk en normaal bij een discussie waarbij sommige Surinamers betrokken zijn.

  Militairen mogen NIET bijklussen met hun dienstwapen. Knoop dit goed vast in uw brein. Als dit zo blijft doorgaan vrees ik het ergste in SME. De minister kweekt met bijklussende militairen dezelfde geldlust en hooghartigheid die te bespeuren was bij de groep korporaals en sergeanten die op de boot naar Suriname meerdere rangen bevorderd zijn. Dat, om ze blij te maken met hun keus om terug te gaan naar SME. Een oprotpromotie!
  Daarbij behoorde de suppletie-regeling, een soort aanvulling van het salaris van deze op de boot bevorderde militairen.
  Toen de onafhankelijkheid dreigde, naderde tegelijkertijd ook het einde van de mooie suppletie-regeling. Deze militairen hadden mede door de suppletie een bepaalde levens standaard opgebouwd en wilden die standaard beschermen. Zeer begrijpelijk! Maar niet ten koste van alles, natuurlijk.
  Dat het woord vakbond toen is gevallen, is puur toeval. Het ging gewoon om geld.

  Daarom meneer de minister; u begaat zo direkt dezelfde fout als Arron toen.
  Militairen horen binnen de barrakken in de kazerne te functioneren en niet er buiten.
  Ze mogen enkel naar buiten bij parades en oorlog. Ik zou zeggen: doek het hele leger op, ’t geeft meer lasten dan lusten. En tegen de tijd dat we in oorlog zijn laten we Amerika of Holland dit opknappen. Want met die paar kilo munitie die we na de disco nog over hebben kunnen we het zelfs tegen Nicaragua, het enige land zonder leger, schudden.

  Das


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES