Staatsolie Suriname in zee met Amerikaanse Murphy

3

PARAMARIBO, 5 nov – Staatsolie Suriname gaat een partnerschap aan met het Amerikaanse Murphy Oil. De bedoeling is vooral samen te zoeken naar aardolie buiten de kust. De resultaten moeten volgend binnen zijn.

Het ongeveer zes weken durende werk begint eind november. Gekozen is voor Block 37, een gebied in zee ter grootte van ongeveer vijftienhonderd vierkante kilometer. Het in Houston, Texas, gevestigde Murphy zal het specialistische vaartuig Geo Celtic inzetten. “Fauna, visserij en bovenal zeeschildpadden moeten zo weinig mogelijk tot geen hinder ondervinden tijdens onze zoektocht”, zegt David Perkins van Murphy.

Tot winning op korte termijn zal het niet komen. Als echt aardolie wordt gevonden, zal eerst de hoeveelheid moeten worden vastgesteld. Pas dan kan aan ontwikkeling en productie worden gedacht. Volgens Staatsolie kan dat best nog tien jaar gaan duren. Staatsolie werkt al samen met andere maatschappijen bij het zoeken naar aardolie voor de kust.


3 REACTIES

 1. “De bedoeling is vooral samen te zoeken naar aardolie buiten de kust. De resultaten moeten volgend binnen zijn.”

  Wat is dan de werkelijke bedoeling van die Amerikanen? Wat is de bedoeling van Suriname en Surinamers zelf?
  Volgens mij moet de bedoeling zijn: Einde aan de Surinaamse armoede maken, en zorgen dat alle Surinamers een waardig bestaan kunnen leiden.
  Dus, WELVAART brengen voor eenieder, primair in SURINAME zelf!
  Suriname moet meer dan 80% van de opbrengst zelf behouden.
  Indien ze dit niet willen dan moeten ze maar een andere partner zoeken, de olie loopt heus niet weg…
  Zo, moet men zaken doen tegenwoordig want onderdanigheid is passe.

  Suriname moet voortaan alleen met de hoogste bieder in zee gaan.
  Change, hope, Yes, we can! (als je durft en erin blijft geloven)


  Maak melding

 2. Zou een goede zaak zijn als hedendaagse en komende overheden zich zouden kunnen spiegelen aan staatsolie m.b.t.lange en middenlange termijn planning,immers regeren en/of een bedrijf leiden is vooruit zien en aan de hand daarvan beleid maken.Het siert Staatsolie en haar Partner dat zij het Milieu in deze serieus nemen en daarmee ook rekening houden(hoop ik).Ik hoop voor Staatsolie en vooral voor Suriname in het algemeen dat er een behoorlijke voorraad aanwezig is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.