Ambities Suriname’s minister van Justitie latent

34

PARAMARIBO, 5 nov – Als minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie ambities heeft voor het presidentschap, is dat aan weinig te merken. Zijn politieke huis, de Vooruitstrevende Hervormingspartij, VHP, laat weinig los. Vicepresident en partijvoorzitter Ramdien Sardjoe houdt het op loon naar werken.

Santokhi is hard bezig zijn strepen te verdienen met stokpaardjes als versterking van de rechtsstaat en bestrijding van de criminaliteit. “Als iemand hard werkt voor de partij, zullen we hem niet beletten als hij ambities heeft voor het presidentschap, zo ook minister Chandrikapersad Santokhi”, zegt Sardjoe tegenover de Ware Tijd. Santokhi zelf zegt bereid zijn in eender welke functie te dienen.

Het presidentschap wordt zeker niet geschuwd. Of dat ook gedragen wordt door de partij, moet nog blijken. Volgens de krant is recent nog intern aangegeven dat Santokhi niet verder komt dan het ministerschap. Sardjoe ontkent dit. Mensen met ambities en hart voor de doelstellingen van de partij, zal geen strobreed in de weg worden gelegd. “We leven in een rechtsstaat.”


34 REACTIES

 1. De wettelijke bewezen leugenachtige minister van Justitie, die naar willekeur zijn ambt misbruikt wil president worden.Hij moet aftreden, dat moet hij doen.


  Maak melding

 2. Santokhi is geen politicus..
  Hij kan geen president worden als hij niet naar sipaliwini wil om campagne te houden, niet naar moengo wil om campagne te houden, niet naar commewijne wil , hij praat alleen met hindostanen.Zo werkt de VHP. Zo werkt Front. Ze zoeken dan een javaanse partij om stemmen bij javanen te halen en creoolse partij om stemmen bij creolen te halen, waardoor Santokhi geen campagne hoeft te voeren bij de rest van de bevolking.Laat Front op donderen.Als Santokhi president wil worden moet hij dat zonder Front gaan doen.
  Die rassen politiek is de grootste schande van de VHP,NPS en Parta lehur. Ga een keertje naar het volk toe en niet naar je bevolkingsgroep.Santokhi is het niet waard om president te worden.


  Maak melding

 3. Mijn steun heeft u.

  Weg met de MOORDENAAR en zijn vrienden
  en vriendinnen.

  Eindelijk gaat Suriname afrekenen met
  de moordenaars en dealers van drugs.

  Ruim dan ook het vuil op en geef een
  ieder 1 jaar de tijd om tewennen aan
  de nieuwe regels. De nieuwe regels zijn;
  Mensen gooi geen vuil op straat, maar in de prullenbak. Gooit u het toch op straat, dan
  staat hier een boete op van SRD25. Doet u het
  vervolgens nogmaals dan SRD50, nogmaals, SRD500.


  Maak melding

 4. Suriname is een Indiaans land. Dat recht
  moet onverkort worden hersteld. De repre-
  sentatieve status van Suriname moet aan
  de oerbevolking gegeven worden. Zij hebben zonder meer – de drie Guyana’s
  te vertegenwoordigen. Alle andere Volkeren mogen slechts in bestuurlijke
  zin hun bijdrage leveren. De dictatoriale volmachten van de President is een schande voor de de-
  mocratie. Het Parlement ( de Volksver-
  tegenwoordiging ) is de baas van de
  President en niet omgekeerd.
  De Grondwet van Suriname dient te worden gewijzigd ten gunste van de de-
  mocratie. Ook de USA heeft een dicta-
  toriale presidentschap. Het resultaat is
  bekend. USA is failliet en zo gaat
  Suriname zal zonder aanpassing van de
  Grondwet zeker in chaos/criminaliteit en
  armoede terecht komen.
  De Kolonialisten wisten dit alles. Zij waren de grootste dictatoren en uit-
  buiters. Voor Surtiname was dat tot
  1975, daarna namen zij benen. De chaos
  lieten zij achter. De Nationalisten wil-
  den en konden dat voortzetten. Nu is
  de pret voorbij. De buitenwereld is
  bijna failliet. De Nationalisten dromen
  van opnieuw buitenlanders binnen te halen om hun posities te kunnen be-
  houden. Daar zal een eind komen. s.gonesh.


  Maak melding

 5. Het is niet meneer sardjoe die bepaald (dat zou dictatoriaal zijn),maar het partij bepaald naar voordrachten van de kandidaten.

  De tijd perk sardjoe en de zijnen is al voorbij,gezien hun leeftijd en de ontwikkeling die ze missen ..

  De tijden zijn zowel binnen als buiten suriname goed verandert..

  Dit geld ook voor alle andere partijen in surbo..


  Maak melding

 6. Waar een hard werkende…jullie hebben niks door..ik wist niet dat dieven(CORRUPTIE)ook tot de hardwerkende behoorde.

  Maar wees een keer wijs…met schurken kom jij niet ver…met liegen en bedriegen ook niet.

  Vooral als jij ook niet eens weet wat je vrouw uitspookt(dan ben je ruitenkoning met een oog mi-boi)

  Chandrie’ka Pres of zakenman…maar vol schurken streken…ik vraag mij af waar Su. naar toe gaat…met deze dieven bende…LIEGERS EN BEDRIEGERS.


  Maak melding

 7. De heer Santohki zou geen verkeerde keus zijn.
  Betekend wel dat hij ethnisch onafhankelijk moet zijn, niet in hokjes denken, waarbij een ethnische groep voor getrokken wordt dat kunnen de gevaren. Vene had dat niet werd van Vene gezegt dat hij niets doet voor de afro surinamer, in tegen stelling tot Somo.
  Wanneer Santo daaraan werkt is er voorwat mij betreft geen enkel probleem.


  Maak melding

 8. Van mij mag hij! De MOORDENAAR en zijn
  vrienden en vriendinnen zullen dan nog
  meer herrie maken.

  De wetten strikt naleven en veel landgenoten
  zullen het niet meer zo leuk vinden.

  Een van de dingen is het constant vuil op
  straat gooien. Een flinke boete tegen aan
  gooien. Wel moet men één jaar voor dat de wet
  in gaat, waarschuwen wat de gevolgen zijn
  indien men maar blijft gooien.


  Maak melding

 9. door te fantaseren , begint hallucineren, en zo ga je dingen zien en horen die er niet zijn, het is triest gesteld met santo, is er ergens een zieleknijper die hem kan helpen


  Maak melding

 10. Flutt,

  Wat hebben de presidenten die op jou lijken gepresteerd?? Het land naar de afgrond geholpen daar zijn jullie goed in en in plaats van hard te werken het liefst een gironummer willen openen met als credo we hebben honger.
  Hebben jullie wel überhaupt competenties?

  Kijk maar naar wat jullie van congo gemaakt hebben?


  Maak melding

 11. De VHP en zijn voorzitter kan moeilijk anders reageren dan diplomatisch,gezien de laatste commoties rondom dhr.Santokhie.Ze kunnen moeilijk zeggen dat ze onvoorwaardelijk achter hem staan maar willen hem ook niet voor het hoofd stoten omdat er nog niet veel bewezen is,het zijn vooral geruchten,maar waar er rook is er vaak genoeg ook vuur .Eerst zal er heel wat opgeklaard moeten worden omtrent zijn vermeende activiteiten alvorens zij hem onomstotelijk gaan steunen.Ik vind dat gewoon logisch.Is ie schoon dan houdt niets hem dan tegen om zijn ambities na te streven.


  Maak melding

 12. Niets zo wat mij nog verbaasd in Suriname, maar deze meneer tokkie als President zou het ergste zijn wat de Surinamers zou overkomen. Die hele Front heeft geen enkele recht om nog maar een wachter aan te stellen laatstaan een President, wat een boevenbende en stelletje witwassers.


  Maak melding

 13. Santhokie als president is tot nu toe de beste optie tussen al de dievengilde. Waarom zijn Afro-Surinamers zo bang? Wij weten het wel, zij zijn het meest crimineel. En Vene heeft zelf alle goede posten en mooie baantjes aan de Afro-Surinamers gegeven. Dus, CHANGE WE NEED!!!


  Maak melding

 14. “Een president die als minister van J.&P. openlijk zou hebben gelogen” !!!

  poliek van Suriname lijk wel veel spannender en onorthodoxer te gaan worden,een echte lachertje.

  Helaas zit er voor Santoki ook geen weg terug want als zijn vriend Desi aan de macht komt ,zal hij het heel zwaar krijgen ,ook van de vijanden in de onderwereld van groot caliber.


  Maak melding

 15. Santhoki mijn steun heb jij en ik ben ervan overtuigd dat jij een heel goede president wordt met daadkracht. natuurlijk zullen de corrupten die je afkraken dit niet willen. mdegenen die jou niet als president willen , zijn met duistere praktijken bezig. Santhoki for president !!!!


  Maak melding

 16. Dat mag hij uit zijn hoofd halen want als het volk van Suriname wil blijven slapen anderen niet.
  Het kan zjn dat ze Guyanese toestanden willen in Suriname, wie zal het zegen en deze man mag zowiezo blij zijn dat hij heel uit Guyanna is gekomen.
  You have a price on youre head my friend and you know because you did something!!!
  We know you know


  Maak melding

 17. weet wat zo opvallend is aan surinamers je hoord bijna iedereen zeggen het werd tijd dat een zwarte pres van amerika word ik zeg word tijd dat hindustaan pres word van suriname . en ik vind dat santokhi geschoold is hij heeft geen vonnis op zijn naam hij mag vrij naar het buiteland en er loopt geen strafzaak tegen hem komt goed over hij kan suriname goed in het buitenland verkopen , dat kan je niet zeggen van een massa moordenaar en drugs dealer.


  Maak melding

 18. He kung fu blijf maar lekker op je racistische toer, je bent het Surinaams zijn onwaardig.

  Criminnelen kan je vinden waar je ze zoekt, zo zal je inderdaad misschien wel veel afro’s vinden die roven, maar wil je grote drugsdealers en corruptelingen vinden zal je toch in je eigen keuken moeten kijken en dat zijn juist de vrienden van tokkie die hem graag als president willen ie grabu, die Tokkie deugt van geen kant.


  Maak melding

 19. heel goed dat Sathoki ambitie heeft voor president.
  Hij zal een ven de beste presidenten van Suriname worden.
  Dat weet ik zeker.
  De mensen die rect en wet willen handhaven in ons geliefd Suriname moeten hem ondersteunen en dat zijn er heel veel.

  Dus Santhoki op naar De President.

  De rechtstaat moet helemaal hersteld worden.
  voor eens en voor altijd.

  Papo


  Maak melding

 20. Obama heeft bewezen dat er altijd kansen zijn voor mensen met ambitie, ongeacht huidskleur of politieke richting. Wat er in Amerika is gebeurd, zal nooit in Sranang gebeuren!!! De hokjesgeest, de machtspolitiek, de verdeeldheid, de etnische diversiteit, en de daaraan gekoppelde politieke blabla, Suriname zou een voorbeeld moeten nemen aan het fenomeen dat zich eergisteren heeft voltrokken. In Amerika ging het over blank en zwart, verenigd in één blok, hier gaat het over zwart, wit, geel, groen, blauw en weet ik veel. Dat in straatinterviews hier in Suriname de naam Obama niet eens knap uitgesproken kon worden zegt veel over 1. het intelligentieniveau van de gemiddelde Surinamer en b. de desinteresse over wat er in de wereld buiten Suriname gebeurt. Kan in Suriname gebeuren wat er in Amerika is gebeurd? We leven hier nog 50 jaar geleden. Een Hindoestaanse president? Een Javaanse president? Een Libanese president? Kom op nou. De verdeeldheid in Amerika is geminimaliseerd, maar in Suriname? Ieder voor zich en God voor ons allen, that’s it. We juichen massaal voor een nieuwe zwarte president in Amerika, maar vervolgens zijn we zo etnisch bezig als maar mogelijk is. Schande. Sranangmangs, wordt wakker!!!


  Maak melding

 21. Is Suriname er klaar voor?een Hindoestaanse/Javaanse komaf President?Dat lijkt ver weg te zoeken.Want..ze discrimineren elkaar(zeg zeggen niet hardop).Amerika heeft de eerste stap gezet en hetis hen gelukt! En nu suriname nog..Santoki/Somo..veel sukses!


  Maak melding

 22. Laat tokki die drug dealers die hij uit cellenhuis Limesgracht , had vrij gelaten,terug sturen naar Su zodat ze berecht kunnen worden.

  En eerlijk zijn,over het samen wrerken met Khan.
  Dan steunen wij hem.

  Voorstel voor Santho, Ga ik debat met Bouta,
  win je het debat,dan staat ieder Surinamer achter jou.

  jammer dat kun je niet!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Want je hebt een hele vat boter op je kop.


  Maak melding

 23. In Khan zijn dossier wordt Santokhie genoemd als grote man en dat is hij nu gaan bespreken in Guyanna.
  Gilds sabi ala tori en dat weet Sherrif donders goed.


  Maak melding

 24. @nummer 27
  jou reaktie hard maar waar daar hou ik van . weet je wat ik bizar vind de reden dat sommige aangeven waarom santokhi het niet zou moeten worden en die zelfde idioten willen wel iemand aan de macht in suriname die heeft bewezen geen moer met die stomme idioten te maken wil hebben hij heeft ze alleen nodig om zijn eigen hagje te redden de problemen waar hij nu in zit sommige surinamers zijn echt dom lees stuk voor stuk hun reaktie ze voegen niets toe aan de discussie alleen maar dom gelul en het opnemen voor fuchking moordenaar ik schaam me soms echtwaar hoe dom een bevolking kan zijn inplaats dat ze kijken naar die man zijn cv luisteren ze naar dat dom gelul van bouterse santokhi is beter geschoold dan bouterse en het mooie van alles is deze idioot bouterse durf op de podium roepen dat hij santokhi heeft gestuurd voor die opleiding voor wat het waar is , zou het niet beter zijn dat bouterse een opleiding gaat volgen hahahaaha ai mie gado de hele ndp is rijp voor opleiding begin daar maar aan en velen die het hier opnemen voor bouterse kunnen zich ook opgeven .


  Maak melding

 25. Politieke partijen in sur denken nog steeds in hokjes behalve de ndp/vvv.De eerst volgende verkiezing die komt massaal stemmen op de ndp/vvv anders krijg je geen verandering in de oude denkwijze van politiek voeren .Rondom santokie heb je alleen mensen die op hem lijken maar het surinaams volk heef ze door de verkiezing die komt worden ze afgesraft


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.