vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameNDP staat op onderzoek tegen Surinaamse minister

NDP staat op onderzoek tegen Surinaamse minister

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 nov – Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie moet tenminste op non-actief worden gesteld. Dit stelt de Nationale Democratische Partij, NDP. De maatregel moet de weg banen naar een grondig justitieel onderzoek naar de handel en wandel van Santokhi.

Met name handelingen aangekaart door NDP-leider Desi Bouterse moeten worden onderzocht. De NDP-fractie wil in het parlement voortborduren op de aantijgingen. Overwogen wordt een voorstel in te dienen. “Op basis van de uitkomsten van het onderzoek kan Santokhi in ere hersteld worden of de laan worden uitgestuurd”, zegt NDP-fractieleider Kenneth Moenne tegenover Dagblad Suriname.

Het initiatief wordt niet langer aan de coalitie overgelaten. Die had Santokhi al lang moeten bedanken na het recente vonnis wegens belediging. Santokhi moet van de rechter een politie-inspecteur publiekelijk excuus vragen voor ongenuanceerde uitspraken over diens gedrag. ”Dit kabinet is fragiel en politiek instabiel, omdat het een samenraapsel is zonder regeerakkoord”, aldus Moenne.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. Zo hoort het ook in elke democratie en rechtstaat had de coalitie zelf zo’n besluit moeten nemen, gewoon non-actief en dan onafhankelijk onderzoeken. Alleen deze fragiele en ongeloofwaardige regering in Suriname kan zo’n minister handhaven. Maar ja ze hebben allemaal boter op hun kop.


  Maak melding
 2. zware buien hangen san toki boven het hoofd moenne slaat de spijker percies op zijn kop.
  el ninho komt eraan voor toki. beware toki you better runaway.


  Maak melding
 3. leuk om dit te lezen moenne als moraalridder ai mie gado eerst moest somo weg later jong tjien fa en nu zijn de pijlen op santokhi gericht zou het niet beter zijn om ik jou partij te kijken die word geleid door dictator moordenaar zo kan kan je zien hoe ongeschoold en dom de ndp plus aanhang is bouterse heeft een internationale vonnis aan zijn broek en en hij moet zich verantwoorden voor misdaden tegen de mensheid en die mag daar blijven zitten als voorzitter van de ndp wie denkt de ndp voor de gek te willen houden moenne verbeter de wereld en begin in jou eigen omgeving a.u.b.


  Maak melding
 4. de ene kilt 8 tot 15 andere dood meerdere in de jungle shopt want mi no pay andere pakt jonge chica speel met domein gronden wil pres worden venne laat volk zelfmoordplegen pinaren skoto e kiri maar raak doksi tak soto 1 minder of vele minder no soto mi want mi e roko nanga dede mang mi na wang to allemaal missen ze een deel van hun hersenen boeven moordernaar verkrachters volk hater etnische oorlog uitlokkers ga lekker weer stemmen zet ze weer neer


  Maak melding
 5. De minister van JUstitie moet blijven.
  Hij doet het perfect, en is ook maar een mens. Ook hij kan zich verspreken.
  Meneer Bouterse verspreekt zich alleen maar en heeft nooit zijn woorden terug getrokken.
  Dus meneer Santokhi bied je verontschuldiging aan als het fout gezegt is en ga verder met het voeren van beleid.
  Tot nu is Suriname toch veiliger geworden.


  Maak melding
 6. De partij van baasje MOORDENAAR Super Grover
  zit vol met gekken. Deze wartaal sprekende
  marionet, wil dat een minister aftreed of
  terug treed. Waarom eingenlijk?!
  Wat is er bewezen van de lolie taal van
  de MOORDENAAR? En nu moet een minister die duidelijk een gevaar voor de moordenaar is
  weg.


  Maak melding
 7. Nr 7 @JayRay……je lijkt zeker op san tokki he? Ga eerst aan je nerderlands werken hoor of ben je op Corantijnpolder in Nickerie naar school gegaan? In elke echte democratie zou dit voorstel van moenne normaal zijn, dus waarom San tokki niet?


  Maak melding
 8. moene als het aan jullie had gelegen hadden we allang Congo praktijken gehad in suriname.

  Als je geen kaas hebt gegeten om politiek te bedrijven doe het dan niet. Hou je bezig met je wetenschappelijke programma’s MTV en TMF.


  Maak melding
 9. De rechter heeft gezegd dat de minister van justitie via leugens en laster de gewestelijke commandat van nickerie heeft ontheven.
  De minister heeft op persconferenties gelogen tegen het volk en moet dus opstappen. De minister heeft gewoon om politieke redenen iemand ontheven.De minister deugt niet.De rechter heeft gevonnist.
  Wannner de minister van Justitie gewoon persconferenties belegt en gewoon leugens verkondigt dan moet hij opstappen.


  Maak melding
 10. Te zot voor woorden.

  De grootste misdadiger wordt niet aangepakt en heeft zelf totaal geen eergevoel anders was hij al jaren geleden uit de politiek gestapt.
  Voor Santo willen ze een enquete instellen maar een wezelijk vermoeden van schuld ontbreekt volkomen en is ook niet geleverd toe het moment daar was: nml de zaak DDB – Santo.

  Blijkbaar is de NDP van mening dat de onzin die een opgeblazen brulkikker in de berm uitkraamt het zelfde is als een “gegrond vermoeden van schuld”. Wie dat voor feiten houdt is politiek onbekwaam en moet daar de conclusies uit trekken.

  Mijn advies is dan ook. Laat de enquete maar doorgaan mits DDB Moenne en andere schreeuwlelijks vooraf beloven dat als er geen overtuigend bewijs geleverd wordt ook zij de politieke conclussies daaraan verbinden Dat ook zij erkennen dat het dan afgelopen is met hun politieke geloofwaardigheid en dat zijn dan voor goed de poitiek de rug zullen toekeren. Lijkt mij toch de minimale tegenprestatie die men van een oprecht politiekus kan verwachten. 😆


  Maak melding
 11. Men doet of men gek is….of zich dom laat houden….in een dictatuur moet jij alles verwachten…… maar Democratie….. met vooraan vol dag in dag uit….uit de bekken (snuitwerk) van de machthebbers..RECHTSSTAAT.

  Dan moet men toch kunnen begrijpen dat deze man Chandrie’ka daar niet kan blijven zitten of is het een compleet schurken, dieven bende aan de macht.

  Anders weet straks niemand het meer in Su…men zal tot in de eeuwigheid blijven dieven, bedonderen en roven van LAND en VOLK.

  EN DAT IS EEN VLOEK VOOR Su incl. bevolking.


  Maak melding
 12. Het vonnis zegt dat de minister publiekelijk zijn excuuses moet aanbieden aan de agent in feite, dan moet de minister dat ook doen. Klaar! Doet de minister dit dan is deze zaak ook opgelost en afgerond. Doet hij dit niet, dan zijn er volgens het vonnis consequenties aan verbonden, toch? En die zijn?

  Om hiervoor een volgens velen prima minister te ontslaan,is mijns inziens zoeken naar politieke instabiliteit. Coalitie regeert, opositie controleert. En niet andersom!
  Santhokie moet blijven omdat bewezen is dat hij boeven durft te pakken.

  Das


  Maak melding
 13. flutt er geldt een uitzondering wereldwijd voor afride ministers he.

  Is er bewijs materiaal jegens Santhokie jullie hebben de klok horen luiden en weten niet waar de klepel hangt.
  Omdat die ene moordenaar weet dat er gerechtigheid komt en daarom de bevende ziekte bij hem toeslaat begint hij met allerlei lulverhalen te komen omtrent Santhokie. Laat delano bouterse een vakantiereisje maken buiten suriname kan hij een beetje bijkomen van het harde werken.


  Maak melding
 14. “weet jij wat het woord democratie en rechtsstaat inhoud ?? democratie is geen eenrichtingsverkeer meneer”

  Dit is de wereld op zijn kop.

  Wat een GRAPJAS!!!!!


  Maak melding
 15. @ na mi
  jij ben een grapjas je kan niet voor bouterse zijn en een democraat zijn dus die d van ndp is een leugen iemand die een andere dood om zijn mening is geen democraat als je geen respect heb voor de rechsstaat waar in je leef ben jij geen democraat dus jij kan lullen wat jij wil de democratische gehalte van deze regering is velen malen groter dan toen suriname gebukt ging onder de brutale militaire regime van jou baasje waarom heeft jou baasje toen hij alle macht in suriname had geen onderzoek gesteund naar de december moorden als hij beweerd dat hij niet schuldig is waarom heeft hij altijd gedreigd dat als er een onderzoek zou komen er ergere dingens zouden gebeuren dan 8 december nu heeft deze regering zijn macht gebroken en hij weet dat hij berecht gaat worden daarom doet hij zo het zijn de laaste stuiptrekkingen van brutale dictator kijk maar in de wereld ze komen allemaal aan hun eind dat geld voor bouterse ook daarom zeg ik santokhi doe jou werk, maak het af.wat opvallend is dat iedereen die bouterse aanpakt in de beschuldig bankje terecht komt bouterse jou tijd komt eraan aan waarom zeg de ndp de nationale democratische partij niets tegen zijn voorziter dat hij moet aftreden in afwachting van zij rechtzaak maar ze willen wel dat santokhi aftreed het gaat niet om santokhi alleen maar deze regering moet naar huis niet omdat ze het niet goed doen nee omdat ze bouterse aan zijn strot te pakken hebben hij kan geen kanten op .mijn mening DU een echte democraat .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES