Suriname aanvaardt uitdaging waterbeheersing

5

PARAMARIBO/CORONIE, 3 nov – Suriname zal de uitdaging van het beheersen van de natuur aanvaarden. Dit zegt president Ronald Venetiaan. De bouw van een zeedijk in Coronie is een goed voorbeeld van hoe naar eigen inzichten wordt gehandeld. De kritiek is niet zuinig geweest.

Zowel in Coronie zelf als vanuit het buitenland zijn de dijkplannen op de korrel genomen. Suriname zou eerder moeten terugvallen op natuurlijke weringen dan op moderne technologie. “We kijken ook naar andere landen, waar we de theorieën horen van Parwabomen en zandbanken. Intussen hebben we wel de studies gezien over hoe de dijken daar versterkt en verbreed moeten worden. dat gaan we ook doen hier”, zegt Venetiaan.

Als ergens in Suriname de klimaatveranderingen meer dan eens merkbaar zijn, is het in het ooit welvarende Coronie. Landbouwgebieden staan vaker blank vanwege instromend zeewater. Dus gaat de regering uit van de behoefte ter plaatse. “De theorieën gingen zelfs zover dat men zei: Is het niet nodig Coronie op te geven en te offeren aan de ze. De regering zegt nee”, aldus Venetiaan.


5 REACTIES

 1. We weten allemaal dat er één land is dat nummer 1 mondiaal staat in waterbeheersing: Nederland. We weten ook dat Nederlandse waterbouwkundigen zich hebben gebogen over de problemen in vooral Coronie. Maar Coronie opgeven? Wat een onzin is dat. Doen wat je moet doen, regering, met hulp van het buitenand (Nederland) en redt dit district van de ondergang, no matter what the costs are!!!


  Maak melding

 2. Is dit weer een “VERKIEZINGS” belofte???????
  Wanneer gaat Vene de zaken aanpakken en/of een begin maken ????????????????????????????
  Of wordt er wederom “GEWACHT” op donoren vanuit het het buitenland die het voor de Suri”s moet realiseren??????????????????, en “NATUURLIJK” hoeven ze dan zelf niets te doen zoals gebruikelijk.
  STELLETJE NIETSNUTTERS


  Maak melding

 3. Eigenlijk heeft die Vene niets gezegd.
  Iedere koe weet al lang wat er zou moeten gebeuren.

  Thans geen mooie woorden maar daden zal ik maar zeggen. Het wiel is allang uitgevonden.


  Maak melding

 4. Dat gedeelte van Coronie vaak onder water staat is niet nieuws,dat weten de meeste mensen.
  Maar de overheid doet niets om Coronie van al het
  water te helpen.De Hollanders zijn op dat gebied van dijken bouwen zeer beroemd, waarom kan de regering niet om hulp of advies vragen dat men van al het water af is.Niet alleen Coronie wordt
  van het water geteisterd er zijn zeker andere gebieden in Suriname.Mooie woorden voor de verkiezing helpen het land niet vooruit.Er moet gewerkt worden meneer de president.


  Maak melding

 5. Eindelijk is de bouw begonnen v/d zeedijk!!!
  Men wil Suriname ontwikkelen en Coronie opgeven? Nooit en te nimmer! Zwakke gepraat van landverraders, immers zonder land valt er niks te ontwikkelen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.