dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Seedorf bood voetbalbond Suriname 3 miljoen'

‘Seedorf bood voetbalbond Suriname 3 miljoen’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 3 nov – Clarence Seedorf heeft de Surinaamse voetbalbond (SVB) begin van dit jaar 3 miljoen euro geboden in ruil voor zeggenschap binnen de bond. Dat zegt vice-voorzitter Ronald Koorndijk in de nieuwste editie van het voetbaltijdschrift ‘Hard Gras’, meldt Het Algemeen Dagblad.

Seedorf, die zijn zaakwaarnemer Jeffrey Schuhkraft liet bemiddelen, wilde voorzitter worden van een nieuw te installeren Raad van Commissarissen binnen de SVB. Ook wilde de oud-international het Essedstadion overnemen. De Surinaamse voetbalbond heeft het aanbod afgeslagen, aldus Koorndijk in het tijdschrift.

Hard grasDe nieuwste editie van ‘Hard Gras‘ met themaonderwerp ‘Het Surinaamse nationale voetbalelftal‘, ligt vanaf donderdag 6 november 2008 in de boekhandel. In deze editie o.a. een verslag van Didi (Diederik) Samwel. Hij woont en werkt in Suriname en volgde het nationale elftal in de voorbereiding voor de kwalificaties voor het WK van 2010.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

40 REACTIES
 1. tuurlijk gaan ze die aanbod niet accepteren anders kunnen niet meer vreten deze mensen die daat zitten doen dat niet voor algemene belang maar voor eigen belang wat is er mis mee dat iemand met zulke ervaring als seedorf de boel overneemd niets het is juist beter want deuren die nu dicht zijn gaan open als iemand als seedorf aankomt wat ik wel jammer vind is dat de reden waarom deze aanbod niet is aangenomen niet ken daar ben ik wel benieuwd naar maar zoals ik mijn landgenoten ken zal het puur om eigen belang gaan want daar zijn surinamers sterk in ze denken nooit aan het algemene belang


  Maak melding
 2. Dus aan de ene kant suggereert men dat Seedorf met 3 miljoen wilde omkopen, hij had het met 30.000 kunnen doen.hahahaha
  Aan de andere kant hebben die klootzakken bij SVB een kans afgeslagen om de sport verder te helpen.Ze wilden zeker dat geld zeker zonder enige verplichting tot verantwoording hebben.


  Maak melding
 3. Jammer voor Suriname, want dan hadden wij eindelijk weer wat kunnen doen voor ons voetbal, gewoon vanwege de ervaring van Seedorf, men had heel veel kunnen bereiken vooral internationaal, er zou zeker een nieuwe bonds trainer van uit Nederland of elders komen om te helpen, en ook internationale ploegen,zouden er vaker op bezoek komen, o wat dom van het SVB bestuur dat er ook niets van bakt, O,WAT JAMMER!


  Maak melding
 4. In Suriname denkt men nog steeds dat men in dat het beste voetbal ter wereld speelt.Dit is de reden waarom het niveau van het voetbal in Suriname van zeer laag niveau is.Clarence Seedorf wilde met zijn aktie Suriname op de kaart zetten.Een strakke aanpak vanaf de top is de redding voor het Surinaamse voetbal.Maar dan moet je ook een doorslaggevende stem kunnen inbrengen tegen de godfathers van het Surinaamse voetbal.Deze godfathers kunnen het ook niet verdragen dat de familie Seedorf voetbalactiviteiten in Suriname aan het ontwikkelen is.Ze vrezen voor hun machtige positie die bestaat uit een zeepbel.


  Maak melding
 5. Wat is wijsheid! De toekomst zal het ons leren. Eén ding is zeker, wij zijn niet aanwezig op het WK-2010.

  Misschien een leermoment om samen met z’n alle(kondremans)waar wij ook mogen zijn, dit doel in de toekomst te bereiken.


  Maak melding
 6. Eindelijk een surinaamse voetballer die iets meer wil met de voetballerij in sr. Hij heeft al belangeloos een voetbalstadion gebouwd. Met zijn medezeggenschap zou het surinaamse voetballerij naar een hoger nivo getild kunnen worden. Daarnast kon de 3 miljoen euro ook goed gebruikt kunnen worden. de SVB zal in haar hele leven niet 3 miljoen omzet kunnen bewerkstelligen
  De SVB doet ook niks voor de lokale voetbalvereniging. Ik heb heel mijn leven naast een voetbal veld, of beter gezegd naast een weiland waar koeien graasden en soms gevoetbald werd gewoond (Sudhar, distr Wanica). Voetbalstadions zijn er minder dan een handje vol in heel sr. Voetbalveld is het term wat men kent in suriname. De kwaliteit van het grasveld van de stadions zijn al erbarmelijk laatstaan van de voetbalvelden van de lokale clubs die toch op nationaal nivo spelen.
  Mensen hebben het bod van Clarence afgeslagen omdat als Clarence zelf voorzitter werd er dan weinig te graaien viel voor de kraboe’s. Dit gedragd demotiveerd overige voetbaltoppers om nog wat te doen in sr.


  Maak melding
 7. Jammer,
  Wij willen nou eenmaal niet vooruit komen. Wij vinden het toch lekker om binnen het rijke Caricom te blijven stunteren, met als resultaat nul komma nul!


  Maak melding
 8. Als dit artikel klopt een verloren kans voor het Surinaams voetbal, vooruitgang tegengehouden door een paar egocentrische figuren.
  Maar niets is nog verloren.

  De SVB moet compleet hervormd worden, dit wordt elke wedstrijd duidelijker en kan niet tegengehouden worden, een kwestie van tijd nog.


  Maak melding
 9. Seedorf zou zeker van grote waarde geweest zijn daar!!! Hij is een ware ambasadeur die heel veel deuren kan openen voor het surinaamse voetbal!! Maar zo zie je maar weer in Su wil men geen Suris uit het buitenland die het hebben gemaakt!!en iets hebben bereikt, mensen met echte kennis!!! Vandaar dat Su altijd die bananen republiek zal blijven!!!!


  Maak melding
 10. Als seedorf dit in een Afrikaanse land had aangeboden was het zeker aangenomen.
  Altijd weer de Surinamers die denken dat ze het beter kunnen.
  Als hij alleen dat geld had aangeboden zonder voorwaarden, was het wel aangenomen. stelletje zakken vullers.
  Jammer voor dat land …..Als het een blanke was die dit had aangeboden, was het zonder meer aangenomen.


  Maak melding
 11. hij had 4 miljoen moeten bieden maar dan gelijk de oude en nieuwe politieke partijen moeten opkopen als schroot
  ze houden beide het land en de ontwikkeling van het land en de mensen tegen
  en importeren een hoop tuig uit china en brazilie


  Maak melding
 12. Jammer voor het Surinaams voetbal.
  Met Seedorf zou er zeker een proffesionele aanpak komen.
  Maar ja we zijn gewend aan onze bakba winkrie cultuur.
  Het is dus niet te verwonderen dat ons voetbal niets voorstelt.


  Maak melding
 13. Ba Sukru weet het, ze willen geen `macht`verliezen. Want da tjuku no fadong. En dan krijg je een echte trainer en eerlijke bestuurders maar dat kan niet, want na wang sjeng gie deng. En dit doen ze ze met de smoes van een bestuurders moeten surinamers zijn. Ba Sukru weet het, want waarom mocht Bobby J. geen voorzitter worden van de SVB??? Hij is een nederlander!
  Nog meer weten? Waarom wou deze bestuur G,Streepy stadion aan transie verkopen voor minder dan de helft?. Toen WBC een tegenbod deed werd men wakker!!!!!!!Toen werd het terrein getaxeerd!!
  Stelletje boeven. B I D (Ba Sukru inlichtingen dienst).


  Maak melding
 14. Waarom denken surinamers nog zo krab,seedorf
  bedoeld het zeker weten goed met de voetballerij….hij weet dat er overal in het land meneer corruptie op de loer staat,die man wil weten wat er met zijn geld gebeuren zal,wie niet..


  Maak melding
 15. gezien de eenstemmigheid in deze reacties moet de SVB of wat daar hoger ligt
  (ministerie waar sport onder valt) zijn conclusies trekken.
  Ik heb sinds deze forum er bestaat nog nooit een dergelijke eenstemmigheid mee gamaakt.
  Eindelijk zou de voetbalerij in suriname gelinkt kunnen worden aan iemand met wereld nivo. Clarence zou heel wat ervaring en kennis kunnen overdragen en die deur is nu keihard dichtgegooid. Clarence heeft op topwereldnivo succes geboekt, Barcelona, Milaan. Nederland is nog een kleintje daarbij, terwijl het verschil tussen Nederland en Suriname wat voetbal betreft al onmetelijk groot is.
  Check Suriname, wie durft nou Clarence af te wijzen. de persoon die dit gedaan heeft hoort in het LPI.


  Maak melding
 16. Dat Seedorf het goed meent met het surinaams voetbal mag buiten kijf zijn! Hij wil waarschijnlijk, dat Suriname ook eens kan deelnemen aan de WK´s! Het blijkt, dat men in SME minder geinformeerd is en niet opgewassen, met zulke grote projekten klaar te komen. Het gebrek aan kennis is evident, maar neimand blijft daarbij stil staan. Wanneer het volk zou weten over dit aanbod en de afwijzing, zouden zij de niet gekwalificeerde bestuurders van de SVB naar huis moeten sturen en het landsbelang voorrang geven. Het deelnemen aan internationale aktiviteiten zou SME zeer veel kunnen helpen. Anton Nesty is reeds te lang terug!!! Het wachten is nu daarop gericht, wie SME wil helpen ontwikkelen of wie het licht definitief uitdraait!
  Quo vadis, patria mia


  Maak melding
 17. Typisch SVB,ze hebben geen pottekijkers nodig,van het betje geld wat ze van de staat en sponser krijgen willen ze zelf beheren,die 3 miljoen van Seedorf offeren ze liever op,want als Seedorf te scepter bij de SVB zou zwaaien is het gegraai van de huidige bestuursleden voorbij.Jammer dat de SVB niet voor de sport gaat maar voor eigen gewin.


  Maak melding
 18. Ach mensen dit is nou Suriname, weet je hoeveel zakenmensen geen vergunningen krijgen omdat ze tegen andere belangen zouden opbotsen. Daarom moet Front heel snel van het toneel verdwijnen om NOOIT meer terug te keren, deze destructieve gedrag hebben de Surinamers van NPS en VHP geleerd, ze hebben de Surinamers nooit geleerd om in landsbelang te denken maar altijd in eigen belang. Seedorf in raad van Comissaris met zijn eigen geld, foetsie die corruptie dus gaat het niet door.


  Maak melding
 19. Zij zijn toch ook blij met een paar afgedankte stoelen uit de Kuip van Rotterdam.
  Heeft de SVB met open armen ontvangen.
  Ik hoop echt dat dit (de afwijzing van de heer Seedorf) niet waar is.


  Maak melding
 20. ALLEEN IN SURINAME wil men geld van sponsoren en donoren zonder dat die enige zeggenschap of een positie ter beslissing mogen hebben.In SU.mag je je geld storten in een bodemloze put en voor de rest mag je als donor dan oprotten of je smoel dichthouden want de SABIMANGS van SU.weten wel raad met je geld,voorbeelden te over van hoe hulpgeld over de balk is gesmeten of is verkwanseld of verdwenen in zakken van zakkenvullers.


  Maak melding
 21. De grote vraag is, “wil dit land wel vooruit komen?”

  Zolang wij in iedere kans meerdere bedreigingen zien zal het land Suriname stationaire blijven.


  Maak melding
 22. Mijn broek zakt af

  Welke instantie in Suriname kan ons klaarheid hierover geven. Het mag niet blijven bij dit bericht en blijven we in het ongewisse.

  Wat is precies gebeurd en wie heeft wat afgehouden en waarom.

  Er moet duidelijkheid in deze zeer ernstige torie komen.


  Maak melding
 23. Wat is hiervan waar. Wie kan ons meer hierover vertellen. Mag het bij deze vage berichtgeving blijven. Graag officiele reacties van het hele SVB bestuur en van Seedorf.


  Maak melding
 24. destyds was gullit ook bezig, schoenen, meubilair etc etc. er is geen BAL van terecht gekomen.
  alles verdween toen spoorloos oftewel naar onbekende bestemmingen.
  maar tja…. in SU is alles mogelijk met schaamte- of geen schaamte gevoel….
  wederom jammer dat eeuwige kortzichtigheid….


  Maak melding
 25. surinamers moeten een ding onthouden zonder hulp of kennis uit het buitenland zullen we het nooit redden zolang wij ons laten misbruiken door domme achterlijke mensen die ons ophitsen tegen alles wat met blank of nederland is zullen wij niet vooruitkomen nederland heeft kennis en we spreken de zelfde taal.


  Maak melding
 26. seedorf; hou je zuur verdiende geld liever in een ander projekt… je ziet zelf dat de surinamer nu ondankbaar is….dus lekker niet doen,,, zonde van je al je moeite en goedheid die je wilt insteken in een corrupte doem denken van de sranang man…


  Maak melding
 27. Dit gaat niet alleen in de voetballerij zo in Su!!! In de hele surinaamse maatschappij zie je dit weer terug!! Prominente NederSuris
  worden niet toegelaten of tegengewerkt in Su!!! Onder het mom van we kunnen het zelf, tegen beter weten in!!!


  Maak melding
 28. seedorf is een grote voetballer en als persoon is hij ook gaaf.ik ben zelf een grote bewonderaar van hem.maar mensen begrijp het toch,met geld kun je niet alles kopen en ook geen macht.als seedorf de svb een schenking wil doen van 3 miljoen euro als dat waar is tenminste hoeft hij de macht niet op te eisen vind ik.hij kan liever een commissie of instantie installeren om alles in de gaten te houden of alles volgens regels gaat.hij kan zelfs in de commisie zittng nemen.maar laat het bestuur van de svb gewoon hun werk doen.

  para


  Maak melding
 29. @ Pitbull

  ik ben bang dat je gelijk heb.
  ze krijgen een helpende hand toe gewezen maar willen het om een of andere reden niet aan pakken.

  helaas is dit dan ook weer de zoveelste misser voor Su om internationaal op de kaart te komen en met name voor het surinaamse.
  voetbal cultuur.
  maarja veel mensen begrijpen niet dat het door de SVB komt waarom wij niet op het WK van 2010 zijn.


  Maak melding
 30. SVB bestuur, ik wil u vragen op te stappen, want jullie zijn niet goed voor het surinaams voetbal, kortzichtig en dom,hebben jullie nog dor dat wij achter lopen, weg wezen heren. dat is zeker een grote gemiste kans.


  Maak melding
 31. AHE

  Ik reageer nooit maar lees wel vaak.
  Nu reageer ik wel want dit vind ik mooi en ontroerend. Voor het eerst is er unaniem op een bericht gereageerd. Dat zegt genoeg.


  Maak melding
 32. Meneer C.Seedorf gebruikt u de 3 miljoen Euro voor andere zaken, zo als het kopen van computers
  voor kinderen op arme scholen die het echt nodig
  hebben, dan in het de S V B te steken en met mensen te werken die u helemaal niet zouden begrijpen, want ze hebben zeker het idee dat ze de S V B beter kunnen besturen dan u. Ze willen
  graag u geld maar geen controle en invloed.


  Maak melding
 33. Kijk er totaal niet van op. Zou zijn aantreden de zwaktes en tekortkomingen van het huidige bestuur en de bondscoach blootleggen? In dit licht noem ik natuurlijk ook de surinaamse spelers in nederland die nog steeds niet kunnen uitkomen voor suriname. Jammer want meedoen aan een wk kan een grote bijdrage leveren aan de natie vorming. Surinamers kunnen niet tegen kritiek en daarom is het land nooit vooruitgekomen. Wij doen toch niks verkeerd. Staan toch totaal buiten de realiteit. Als voorbeeld noem ik maar gordon tong ngie tjouw die op plek 56 van de 60 heeft behaald op de olympische spelen. Beloond met een pagina grote advertentie in de waretijd” de natie is trots op u! belachelijk gewoon. De gouden medaille van nederland met een surinaams tintje van kromowidjojo word behaald niet eens het nieuws in suriname.Suriname is het enige land waar middelmatigheid beloond word. De arrogantie van jaliens na een enkele overwinning op guyana om te denken dat het wk al in zicht was. Zielig dat hij na de vele nederlagen die daarop volgde nu overweegt een loekoemang in te schakelen en toch in functie mag blijven. Surinamers word wakker. Wij zijn allemaal surinamers, of we nou in nederland wonen of in ons geliefd suriname. laten we de krachten bundelen om ons land vooruit te brengen en internationaal mee te komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES