Minister van Justitie Suriname moet excuses bieden

58

PARAMARIBO, 1 nov – “Respect voor de uitspraak van de rechter is een basisprincipe voor beleving van de rechtsstaat.” Dit stelt het ministerie van Justitie & Politie in het kielzog van de veroordeling van minister Chandrikapersad Santokhi tot het bieden van excuses aan politieofficier George Biervliet.

Het betreffende vonnis zal worden uitgevoerd. Santokhi is veroordeeld als minister als Justitie & Politie. Volgens de rechter is niet bewezen dat Biervliet deel uitmaakt van een criminele organisatie. Evenmin is bewezen dat had en span diensten verleend worden aan criminelen. Santokhi had dit beweerd tijdens een persconferentie, kort nadat Biervliet was ontheven als regionaal commandant van Nickerie.

Volgens Santokhi was vastgesteld dat Biervliet zich bij een drugsverdachte thuis bevond, toen hij gezocht werd door ondergeschikten. Er moeten nu excuses worden aangeboden via verscheidene dagbladen en radiostations. Volgens de rechter zijn Biervliets eer en goede naam aangetast. Onlangs won Santokhi zelf een kortgeding tegen NDP-leider Desi Bouterse wegens het schenden van zijn eer en goede naam.


58 REACTIES

 1. Suriname is een klein land waarbij iedereen bijna elkaar kent. Het wemelt er van de drugdealers.

  De grote particuliere paleizen en giga bedrijven komem meestal niet door hard werken. Zelfs rechters, advocaten en parlementsleden hebben hebben dealers in hun familie, vrienden en kennissenkring waarvan ze het wel weten, maar altijd zullen ontkennen, totdat.

  En als je ermee gezien wordt dan wordt je ermee geconfronteerd als bekend persoon.


  Maak melding

 2. santokhi je ben groot zo hoord het in een democratie, niemand staat boven de wet de rechter geeft jou ongelijk dan bied jij jou escuses aan. ik ben benieuwd wat de reaktie van de mensen zij die vinden dat surinaamse rechtsstaat politiek word beinvloed maar dit is zeer intressante ontwikkeling die nu gaande is in suriname mooi mang ik las ergens dat brunswijk naar de rechter zou stappen in het geval het slaan van medewerker van de waterlijding bedrijf in suriname , dus die mensen die op hun podium alles roepen zonder bewijs en radio station die zonder hoor en weder hoor dingens klakke loos over nemen kijk uit want je word zo voor het gerecht gesleept er zijn andere tijden geweest in mijn geliefde land suriname tijden waar een persoon maar uit maakte wie gedood moest worden en welke gebouw kapot geschoten moest worden en radio station en kranten. deze zelf mensen die voor deze misdaden verantwoordelijk zijn moeten let wel moeten zich ondergeschikt maken aan de rechsstaat suriname en dat is wel de een compliment waard hoor aan deze regeerders na jaren van brutale dictator die onder en boven de wet stond het recht in suriname heeft zijn eigen zoon een tweede kans gegeven terwijl anderen geen enkele kans hebben gehad daarom moet iedere rechtgeaarde surinamer opkomen voor de rechten van die mensen die het leven hebben gelaten voor de terugkeer van de democratie in suriname. mijn mening de enige echte DU


  Maak melding

 3. Daar staat hij dan met zijn mond vol tanden.Hij is dus die leugenaar.
  Santokhi heeft Biervliet gewoon ontheven omdat Biervliet met NDP toppers sprak.Hij heeft toen geprobeerd met een verhaal over drugscriminelen geprobeerd zijn rancuneus handelen te verbergen.Onbtroouwbare minister.Hij moet conclusies trekken en vertrekken


  Maak melding

 4. Ondertussen gaat het 8 december proces…achter gesloten deuren door..in stilte door.Maar één krant rapport een nieuws, maar de andere kranten geven geen kik. Deze week heeft Kanhai rechter Chu gewraakt en heeft het Hof gezegd neen chu mag wel, dus nu is het wraken lijkt het afgelopen.


  Maak melding

 5. En nu niet het accent gaan leggen dat Suriname hiermee een rechtstaat is , maar het accent gaan leggen over de integreteit van de Min. v. J.&P , omdat die niet de waarheid spreekt.


  Maak melding

 6. Beste mensen,
  Dit vonnis heeft andermaal bewezen, dat in de Rechtstaat niemand onder en boven de Wet leeft en dat een ieder(wie dan ook) zich eraan dient te houden. Aan de ene kant gaat het vonnis niet ver genoeg. Want Inspecteur Biervliet is ontheven van zijn functie als GPK; dus verwacht je toch enigszins rehabilitatie in een soortgelijke functie. Maar dat zal (denk ik) binnen de structuren van het KPS plaatsvinden. Anders heeft het bovenstaande vonnis alleen maar een symbolische betekenis.
  De Minister komt ook genadig van af. Want alleen excuses aanbieden voor aantasting van de goede naam en eer van Inspecteur Biervliet legt geen zoden aan de dijk; het kwaad is n.l. al geschiedt.
  Santokhi is vergelijkbaar met Bouterse.Hij is geen haar beter!!!!
  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!!!


  Maak melding

 7. Beste mensen,
  Santokhi is geen haar beter dan Bouterse!!! Uitspraken doen zonder bewijs en dan ,na uitspraak van de rechter, rectificeren. Maar :HET KWAAD IS AL GESCHIEDT!!!
  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd, kondremangs!!!


  Maak melding

 8. Had altijdt gedacht dat telepoppie was verbannen.klaarblijkelijk niet.wanneer houd deze poppenkast op in suriname ik schaam me rot voor jullie.nogmaals mijn oh zo bekende tekst.Suriname…… een weelderig weiland met sappig gras waar er voornamelijk ezels grazen.who the cap fit let them whear it.


  Maak melding

 9. Een minister die in het openbaar heeft gelogen en door de rechter wordt teruggefloten zou met onmiddelijke ingang uit zijn functie ontheven moeten worden. Dit betreft niet een gewone leugen maar een aantijging dat een politie agent onderdeel zou zijn van een criminele organisatie, hoe kunnen we nog langer vertrouwen op hetgeen deze minister ter berde brengt.


  Maak melding

 10. Indien de regering nog vertrouwen in de minster heeft,dan zegt dat heelveel over Suriname.Een man met zelfrespect houd de eer aan zicht zelfe en treed af.


  Maak melding

 11. Dat is oud nieuws., de J&P minister heeft nooit de waarheid gesproken., niet in deze zaak, en ook niet bij de anderen. O wat klinkt die klok toch naar, jokke-brok jokke-brok herinner ik me in een oud kinder-verhaaltje (liedje).


  Maak melding

 12. Beste mensen,
  Santokhi is geen haar beter dan Bouterse!!! Uitspraken doen zonder bewijs en dan ,na uitspraak van de rechter, rectificeren. Maar :HET KWAAD IS AL GESCHIEDT!!!
  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd, kondremangs!!!

  leuvie

  Het bewijs kwam van de politiemannen van Nickirie die Biervliet ontdekten bij een drugsdealer thuis en dat raporteerde aan de minister!!!!! Er is vorige week in Nickerie een politieman doodgeschoten die op de vlucht was met 50 kg coca!!!! Dus er is wel gegelijk wat aan de hand daar in het politiekorps in Nickerie!!!! Ook de rechters van Su zijn corrupt dus……………….jij mag de rest in vullen…


  Maak melding

 13. Indien de regering nog vertrouwen in de minster heeft,dan zegt dat heelveel over Suriname.Een man met zelfrespect houd de eer aan zicht zelfe en treed af.

  Watie

  En waarom zou hij moeten aftreden??? Hij is de meest sterke Politieminister sinds jaren!!!! Hij heeft ballen gehad om het proces tegen Bouta te starten!!!!! Wat niemand jarenlang niet durfden!!!!Zn beleid werpt zeker vruchten af!!! Hij is de meest geschoolde Minister van het kabinet!!! Politie academie Apeldoorn Nederland!!!! dat heeft geen een lezer hier!!!! Dus zeiken jullie niet zoamaar a.u.b.!!!!


  Maak melding

 14. Indien de regering nog vertrouwen in de minster heeft,dan zegt dat heelveel over Suriname.Een man met zelfrespect houd de eer aan zicht zelfe en treed af.

  Watie

  deze man is veel geschoolder dan menig Surinamer dus waarom zou hij moeten aftreden!!! Omdat hij zn werk zo goed doet!!! En omdat hij een Bikkel is???? Ga toch slapen Suris!!!!


  Maak melding

 15. Meneer Santhoki, het is een eer als u de rechtstaat respecteert. Ik sta achter u. U bent degene die voorbeeld moet stellen aan het volk dat het zo MOET. Doe het , en u kunt op het volk rekenen. Daarvoor vecht u ervoor als democraat, voor een democratisch Suriname. Leve de rechtstaat.


  Maak melding

 16. het is triest en dom om te zien dat sommige mensen niet kunnen inzien hoe belangrijk het is om in een rechtsstaat te leven dat vind heel erg dom omdat de rechtsstaat jou moet beschermen tegen alle onrecht wat jou aangedaan kan worden wat ik nog vreemder vind aan sommige reaktie hier is dat ze santokhi een leugenaar noemen en dat hij moet aftreden terwijl aan de andere kant de grooste boef en leugenaar van suriname door deze zelfde mensen op handen word gedragen de man die zich vroeger niets van het recht aantrok nu word hij gedwongen om de zelfde recht die hij anderen heeft ontnomen te (gebruiken)of misbruiken om uit de gevangenis te blijven sommige gaan nog verder en vinden dat de minister dan moet aftreden terwijl jullie een van moord verdachten als president willen iemand die op een internationale lijst staat van interpol een massa moordenaar , mensen waar is jullie moraal of hebben jullie dat niet het is zeker geroofd door dictator bouterse.mijn mening de echte DU


  Maak melding

 17. Dit schrijft ene pitbull.

  “Hij heeft ballen gehad om het proces tegen Bouta te starten!!!!! Wat niemand jarenlang niet durfden!!!!Zn beleid werpt zeker vruchten af!!! Hij is de meest geschoolde Minister van het kabinet!!! Politie academie Apeldoorn Nederland!!!! dat heeft geen een lezer hier!!!! Dus zeiken jullie niet zoamaar a.u.b.!!!!”

  Je klets uit je nek dit reikt naar persoonsverheerlijking.

  Punt een, niet hij heeft het 8 dec. proces gestart maar toenmalig min. Gilds.

  Hij is de meest geschoolde, ik weet niet wat je precies hiermee bedoeld, maar voor jou informatie duurt die politieacademie maar 4 jaar, dus ‘meest’ ik heb mijn twijfels.

  Als je best geschoolde bedoelde, nou de meeste van die ministers hebben een academische opleiding, check your facts, zo heeft Vene bijv. in Leiden gestudeerd. Die beste scholing zegt dus niets want ze maken allemaal een potje van.

  Deze minister zou in elke democratie en rechtsstaat als zijn vervangen, want hij deugt niet zoals vele van zijn collega’s, that’s a fact.


  Maak melding

 18. Hahahaha daar staan die dan als minister van Justitie!

  Is die man nog wel te vertrouwen?

  Dus hij wilde Bouterse nadoen maar Santokhi moet toch weten dat je niet te snel dingen moet roepen terwijl hij niet zeker weet hoe dingen in elkaar zitten.

  Zijn eigen vrouw deed zaken met een crimineel en omdat anderen in zijn ogen niet wisten hoe het in elkaar zat sleepte hij ze voor de rechter. Nu is hetzelfde hem overkomen, goed voor hem!

  In zijn functie mag je deze dingen niet verwachten, hij zou zn huiswerk beter hebben moeten doen mang.

  Maar ja je weet toch wie een kuil graaft voor een ander….. enne wie het laatst lacht het hardst!

  Bouterse For President!


  Maak melding

 19. Santoki is pas correct, als hij naast het vonnis uitvoeren, ook nog onmiddelijk Biervliet in functie hersteld. Maar als Biervliet nu nog steeds rechttzaken moet aanspannen om in zijn functie hersteld te worden, dan is Toki san gewoon een grappenmaker die doet alsof hij enige waarde hecht aan de uitspraak van de rechter.


  Maak melding

 20. “Ik sta achter u. U bent degene die voorbeeld moet stellen aan het volk dat het zo MOET. Doe het , en u kunt op het volk rekenen. Daarvoor vecht u ervoor als democraat, voor een democratisch Suriname.”

  Het moet niet gekker worden, allereerst geeft deze minister een heel slecht voorbeeld aan het Surinaamse volk, want als je zo beschuldigd wordt van contacten met criminelen en je hebt geen boter op je hoofd, dan EIS je een onafhankelijk onderzoek en stel je je functie tijdelijk neer hangende het onderzoek.

  Hij kan op het volk rekenen noh. Grootste gedeelte van het volk denkt dat deze minister niet deugt en dat hij gewoon met criminelen heult.

  Ai baja dus deze minister vecht voor een democratisch Suriname, volgens Front zijn we al een democratisch Suriname, want zij zijn aan de macht. De fronters inclusief deze minister vechten dus NIET voor een democratisch Suriname maar voor behoud van hun macht ten koste van alles want je kan tenslotte heel goed mee verdienen, dicht bij het njang patu is hun motto.


  Maak melding

 21. Letten jullie op…KIJKUIT….het is een politieke set.(niks van kijk rechtsstaat functioneert)

  Dit is een bekende set.
  Van liegers, bedriegers en huichelaars.

  Als het echt een rechtsstaat zou zijn, met behoorlijk bestuur….Dan deed hij…min. J&P een ding bedanken….zo niet doet de Regering dat…!!!!!!!! of zij sturen hem de laan uit.

  Maar nee zij blijven netjes en als doorgewinterde schurken bijelkaar zitten.


  Maak melding

 22. @ na mi
  hou a.u.b jou mond als het over democratie gaat en over rechtsstaat want deze regering kan je voor van alles beschuldigen maar als het over de democratische gehalte van deze regering gaat dan is die veel en veel hoger dan in de tijd van de man die velen van jullie hier aanbiden het is toch de omgekeerde wereld dat jij hier een grote smoel hebt over rechtsstaat terwijl jij iemand die de rechtsstaat van suriname om heeft getovert naar zijn eigen dictatoriale staat die man die jullie hier aanbiden verteld aan het hele volk op tv op de vlucht neergeschoten terwijl het niet waar is bouterse is nog niet van de eerste leugen gebarsten waarom vragen jullie niet aan bouterse om af te treden als voorzitter van de ndp . als het zo is dat grooste deel van het surinaamse volk vind dat deze minister niet deugd dan is er iets goed mis met de surinaamse bevolking want je kan niet iemand die ellende in jou land heeft veroorzaakt moorden noem maar op beter beoordelen dan Iemand die laat zien dat hij zich hou aan de rechterlijke uitspraak. als je bouterse boven santokhi zet dat klopt iets fundamenteel niet met jullie hier en het surinaamse volk. mijn menig DU DE ENIGE ECHTE.


  Maak melding

 23. Dames en heren lezers en schrijvers..

  Waar is(zijn) de nieuwe generatie van het huidig beleid ,medewerkers die deze mensen moeten opvolgen..

  V.b. wie moet meneer somo,sardjoe,vene,ronny,doekhie,jon-tjie-fa ,rodjers,velisie,enz enz enz enz opvolgen.

  Ze zijn toch al bejaard en niets nuttig in onze denk wijze of toch niet en hoelang moeten ze nog blijven zitten..
  Is er nog geen tijd voor change in surbo..


  Maak melding

 24. Ik vind die hele situatie gewoon vreemd, omdat Santhokti de informatie van een ander heeft gekregen die kon bevestigen dat Biervliet zich werkelijk bij een drugdealer bevond.
  er volgt nog meer.

  Bouterse tegen Santhoki, als Bouterse wint krijgt Biervleit gelijk een hoge positie. Drugs, drugs en nogmaals drugs????

  Janny


  Maak melding

 25. Srika is even uit de slaap wakker geschud!

  Dat Santokhi emotioneel en rancuneus
  gehandeld heeft tegen inspecteur Biervliet,
  blijkt dus uit de uitspraak van de rechter.
  Dit geeft, mijns inziens, het karakter weer
  van dhr. Santokhi.

  Maar, volgens mijn inlichtingen, er is nog
  een ander proces aankomende tegen dhr. Santokhi, als minister van Justitie.
  Hij, Santokhi, zou als minister van Justitie verantwoordelijk zijn geweest voor het laten in brand steken van woningen van binnenlandbewoners.

  De zaak is al doorgegeven aan de OAS-commissie t.a.v. de mensenrechten en zal ook in Suriname bij de rechter worden uitgevochten.

  Ik hoop dan dat de werkelijke aard van Santokhi nogmaals te zien komt en bewezen wordt.
  Srika


  Maak melding

 26. Na Mi

  Punt een, niet hij heeft het 8 dec. proces gestart maar toenmalig min. Gilds.

  Gilds heeft het ZG gestart ja voor de beeldvorming!!!!! En het vervolgens laten rusten!!!!! Santhokie heeft het daadwerkelijk gestart!!! en doorgezet!!!

  Nogamaals de inormatie over de heet beervleit komt uit zn eigen korps in Nickerie, en dat is geraportteerd aan de Minister!!! Je kan kan ook zeggen dat de minister verkeerd is geinformeerd vanuit Nickerie!!!!! maarzoals als altijd hebben forum lezers altijd hun conclussie klaar!!!!


  Maak melding

 27. Ach de beste stuurlui staat altijd aan wal!! Dat zijn de forumlezers!!! Altijd ongezouten mening hebben op alles en nog wat!!! Maar zelf bakken ze er nog minder van!!! Net als bij het voetballen, de supporters op de tribune en thuis voor de buis weten het allenmaal veel beter dan de trainer, maar zelf kunnen ze niet eens tegen een bal aantrappen!!!


  Maak melding

 28. Ik vind die hele situatie gewoon vreemd, omdat Santhokti de informatie van een ander heeft gekregen die kon bevestigen dat Biervliet zich werkelijk bij een drugdealer bevond.
  er volgt nog meer.

  Bouterse tegen Santhoki, als Bouterse wint krijgt Biervleit gelijk een hoge positie. Drugs, drugs en nogmaals drugs????

  Janny

  In Nederland is hebben van ongewenste contacten bij de polilie al voldoende om iemand de wacht aan te zetten!!!! In Su vindt
  men het hebben van ongewenste contacten bij de politie dus een heel normale zaak!!! Zie alle reacties!!!


  Maak melding

 29. wat sommige hier doen is echt dom iedereen die bouterse aanpakt is niet goed probeer de dingens in de juiste proportie te zien en ga geen appels met peren vergelijken om zo jou gelijk te halen wat deze minister heeft gedaan wat niet goed te praten is de rechter heeft een uitspraak gedaan en de minister leg zich erbij neer maar dan gaan sommige hier met hun grote smoel gelijk roepen dat de minister moet aftreden ik vind dat mensen die het hier voor een drugs crimineel massa moordenaar dictator en mensen rechten schender opnemen hun mond moeten houden als er over het recht word gesproken jullie hebben geen recht van spreken .


  Maak melding

 30. Benito
  Dan moeten DDB, Bosje Bruns & Somo maar heel vlug heen gaan. En mn de eerste twee want die hebben het meest gefaald: nml als president/bevel/dictator.


  Maak melding

 31. Al de reacties zijn o.k. maar waarom moet iedereen zonodig onder een pseudoniem zijn reactie geven. Als je het doet doe het dan met open visier.Minister van enz worden wel bij naam genoemd en aangevallen of bijgestaan maar wie zijn jullie eigenlijk?
  Zodra je onder je eigen naam gaat reageren zal je mogelijk wat anders opschrijven.Zo het nu gaat lijkt het wel erg makkelijk om anderen te bevuilen.Oppositie is goed maar dan wel met een gezicht. Anders betekent het helemaal niets.
  Bart Begemann


  Maak melding

 32. Du je bent geen reactie waard, ga lekker pannekoeken bakken!!!!!

  Proces voor de beeldvorming gestart, nu moet je mij wel vertellen hoe een minister dat kan doen? Heeft hij het OM bijv. geen opdracht gegeven voor onderzoek?

  Misschien dat je het niet weet, dus nogmaals dankzij Gilds hebben we vandaag de dag een proces. Gilds is degene geweest die ervoor heeft gezorgd dat 8 dec. niet is verjaard, Tokkie mocht toen nog agentje spelen en was geen mini-ster, dat is geen beeldvorming maar een feit.


  Maak melding

 33. Pitbull

  Van horen zeggen ga je makkelijk liegen, deze mini-ster had eerst moeten onderzoeken voordat hij zijn inspecteur in het openbaar beschuldigd.

  Iemand die zo ‘meest’ geschoold is volgens jou zou dus beter moeten weten. Maar zoals ik al eerder zei, scholing is nog lang geen garantie voor gezond verstand. De vraag is wat moeten wij nu allemaal nog geloven wat deze mini-ster ter berde brengt.
  Niet vergeten want volgens deze mini-ster was er ook een dodenlijst, waren er ook veel scenarios, waren er FARC rebellen in Suriname, waren er wapens gestolen uit de kazerne enz. enz. was ie ook verkeerd geinformeerd, als je dit geloofd moet je maar ook geloven dat ik de koning van Spanje ben.


  Maak melding

 34. In een ware democratie treedt zo ’n minister af .Mr.Z.E. de President van Su wat doet U .
  Dit is heel ernstig .Je baas die liegt en bedriegt en gaat publiekelijk!!!!!


  Maak melding

 35. Ik hoop dat die “LAFAARD” (Santokhi) nu openlijk via de media zijn excuses zal aanbieden. Want een leugenaar “DIE” zijn ex (vrouw) de bodem heeft ingetrapt is en blijft een lafaard,terwijl indien er niets naar buiten was gebracht “HIJ” ook profijt zou hebben gehad van de “deal” gedaan met Segebai.


  Maak melding

 36. Hallo sranang mangs……BOUTA ft santokhi,
  santokhi ft biervliet,oe nhe sie dat ding rechters een spelletje speelt en die kuiken van die santokhi denkt dat hij heer en meester is maaaaarrrr 1 ding weet hij nog niet dat die snel kook pan al klaar staat,want hij is al vet gemest,door bouta en wil zijn sporen laten zien, dat kan maar 2010 komt er aan dan gaan we die kuiken,haantje lekker op eten met kerrie of massalla bakken,………………
  word vervolg:


  Maak melding

 37. Du

  je bijft bouta bekritiseren maar jij weet nog echt niet veel wat gaande in SU is. Al die zooitje kunnen wij surinamers zel en snel opruimen.

  Su is zo klein iedereeen kent elkaar en weet wij gaande in alle hoeken straten kan je iemand vinden die jouw een beetje informatie kan geven wie of wat of waar weet wat er allemaal gebeurt in su.
  De popo van su spelen dom als ze willen kunnen ze dit allemaal opruimen maar jah ze moeten dan eerst bij hun zelf beginnen (Corruptie) het zelfde geld voor de regering. dit wordt moeten ze gaan leren de betekenis ervan

  maarja.

  peace out


  Maak melding

 38. beste lezers, ik wil ff reageren op de opmerking van pitbull je moet je huiswek goed doen de meeste ministers hebben een hoge opleiding in nederland en in amerika gevolg, punt2 is santhoki,s vrouw was aangehouden met een koffer gevuld met coke als haar man zo slim was had ze dat nooit in haar auto gehad


  Maak melding

 39. @ na mi
  weet je wat ga doen jou met jou eigen woorden pakken , waarom heeft bouterse niet eerst laten onderzoek voor hij die landgenoten van ons op zeer lafhartige manier heeft afgeslacht. jij beweerd dat dank zij gilds wij nu een proces hebben dan is dat de zoveelste leugen van bouterse want hij roept op podia dat hij heeft gevraag voor een proces wie liegt er nou laat mijn jou een ding zeggen iedere gerespecteerde land moet deze mensen voor het gerecht dagen maar dat kan ik de volgelingen van bouterse niet wijs maken niets was zo erg in de republiek suriname dat tijd van dictator bouterse deze zwarte bladzij zou jij en de volgelingen nooit kunnen wissen dus al dat andere geklets van jou heeft geen fundament luchtballon.


  Maak melding

 40. @ na mi
  weet je wat ga doen jou met jou eigen woorden pakken , waarom heeft bouterse niet eerst laten onderzoek voor hij die landgenoten van ons op zeer lafhartige manier heeft afgeslacht. jij beweerd dat dank zij gilds wij nu een proces hebben dan is dat de zoveelste leugen van bouterse want hij roept op podia dat hij heeft gevraag voor een proces wie liegt er nou laat mijn jou een ding zeggen iedere gerespecteerde land moet deze mensen voor het gerecht dagen maar dat kan ik de volgelingen van bouterse niet wijs maken niets was zo erg in de republiek suriname dat tijd van dictator bouterse deze zwarte bladzij zou jij en de volgelingen nooit kunnen wissen dus al dat andere geklets van jou heeft geen fundament luchtballon.


  Maak melding

 41. Wanneer gaan de meeste van jullie, die ook reageren, eens echt inhoudelijk in op de gestelde onderwerpen?

  Nogmaals, ik destilleer teveel ondoordachte emotionaliteit in jullie reacties.
  Dat emotie de blindheid van de geest is, ervaar ik al-te-vaak in jullie reacties. Probeer het echt te houden op de inhoud!

  En wanneer gaan jullie eens ook echt reageren op jullie situatie? (lees:Nederland)

  Ik krijg steeds slaap van de inhoudloze reacties. Goed voor de therapie, maar niet constructief.
  Srika


  Maak melding

 42. Hallo sranang mangs……BOUTA ft santokhi,
  santokhi ft biervliet,oe nhe sie dat ding rechters een spelletje speelt en die kuiken van die santokhi denkt dat hij heer en meester is maaaaarrrr 1 ding weet hij nog niet dat die snel kook pan al klaar staat,want hij is al vet gemest,door bouta en wil zijn sporen laten zien, dat kan maar 2010 komt er aan dan gaan we die kuiken,haantje lekker op eten met kerrie of massalla bakken,………………
  word vervolg:

  RICO

  ja 2010 komt er inderdaad aan, wat mij betreft mag Bouta winnen. Maar hij gaat er dit keer geen 15 mensen Liquideren, hij gaat er velen duizenden afmaken!!!! Ik zie die waardeloze Suris al de wereld om hulp vragen!!!! hahah


  Maak melding

 43. Na Mi,

  Van horen zeggen is als je zomaar iets op straat van iemand hoort!!! Als je raportages krijgt vanuit de politiekorps zelf!!! dan is dat zeker niet van horen zeggen!!!!
  Gilds heeft in zn hele periode als minister niets gebakken!!! Crminaliteit vierde hoodtij onder zn bewind!!! Ja hij heeft zn neefje geholpen met witwassen tijdens het werk!!!! Nogmaals in elk gezond land is het hebben van ongewenste contacten voldoende om iemand de laan uit te sturen!!!!


  Maak melding

 44. Pitbull stop met die kontdraaierij, wie heeft nou het proces gestart Gilds of tokkie, in al je onwetendheid beweerde je hier dat het Tokkie was.

  Nu ben ik het wel met je eens dat in elk gezond land een minister hoort op te stappen als die ongewenste contacten onderhoud, de vraag is waarom krast tokkie niet op?

  Dat je van gilds hier herhaald vind ik prima, wist je dat Bouterse als eerste heeft gezegd dat hij zijn neefje heeft geholpen met witwassen, toen ontkende Gilds ook zoals tokkie nu ontkend. In Suriname weten ook veel mensen dat tokkie niet deugt, het duurt nog effe en ook jij zal dat hier herhalen.


  Maak melding

 45. Pitbull stop met die kontdraaierij, wie heeft nou het proces gestart Gilds of tokkie, in al je onwetendheid beweerde je hier dat het Tokkie was.

  Nu ben ik het wel met je eens dat in elk gezond land een minister hoort op te stappen als die ongewenste contacten onderhoud, de vraag is waarom krast tokkie niet op?

  Dat je van gilds hier herhaald vind ik prima, wist je dat Bouterse als eerste heeft gezegd dat hij zijn neefje heeft geholpen met witwassen, toen ontkende Gilds ook zoals tokkie nu ontkend. In Suriname weten ook veel mensen dat tokkie niet deugt, het duurt nog effe en ook jij zal dat hier herhalen.

  Na Mi

  De kontendraaier ben je zelf!!!! Het is Biervliet die ongwenste contacten had sukkel, daarom is hij ook aan de kant gezet!!! Waarschijnlijk is het je oom, daarom kan je het niet verkroppen!!!! en loop je maar steeds de feiten te verdraaien!!!


  Maak melding

 46. Na Mi

  Ik begrijp hem al, je bent een grote Bouta aanhanger!!!Iemand die tot 11 jaar is veroordeelt in Nederland moet zn moet houden over anderen!! De pot verwijt de ketel, en dat is een gedrag van kleine jongetjes!!!


  Maak melding

 47. He tekkeltje want een pitbull kan je niet zijn, je begrijpt niets en zal het ook niet begrijpen.

  11 jaar in Nederland veroordeeld, la me nie lache. GEEN ENKELE autochtone Nederlandse staatsburger was met die bewijslast veroordeeld in Nederland, dat domme wannabe Surinamers als jou hiernaar verwijzen zegt meer over jou dan over Bouterse.


  Maak melding

 48. Nou, nou, wat een reactie’s
  Als bewoner van Suriname moet je goed kijken , wat Bouta heeft betekent voor Suriname en wat Minister Santokhi heeft betekent voor Suriname, en alleen de Surinamers die daar woneen weten dat het beste.
  Ik weet dat er een schaarste periode is geweest in Suriname in de tijd dat Bouta macht had, dat zijn verhalen die ik hoor onder de Surinamers en dat is niet de nieuwe generatie die dat zeggen, maar de generatie die dit hebben meegemaakt.
  Praatjes vullen geen gaatjes, dat geldt zowel voor Bouta als voor Minister Santokhi.
  Bouta heeft moorden op zijn naam(geweten) staan, ook al is dat juridisch nog niet bewezen en loopt hij nog vrij. Only god can Judge him.
  Nou is de vraag wie hebben jullie nou liever aan de macht, iemand die wellicht gelogen heeft en dat door verkeerde bronnen heeft verkregen of een moordenaar, die praatjes heeft en in het verleden geen reet heeft gegeven om de bevolking Suriname. Vraag het na bij jullie ouders, hoe zij gepinaart hebben in de revolutie tijd(zo word het daar genoemd).
  Tevens een tip, als jij vind dat jij het beter kan doen dan Bouta of Minister Santokhi. Ga dan een opleiding doen om ook in het politiek te komen, dan zal je zelf merken hoe corrupt het is. Dat is niet alleen in Suriname zo, maar in alle landen.

  Bevolking van Suriname denk goed na, ga niet discussiren om iets. Doe er wat aan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

  Realist


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.