dinsdag, mei 21, 2024
HomeColumnsVerslag verkiezingen VS: O'Mama

Verslag verkiezingen VS: O’Mama

-

Does Travel - naar Suriname

Door Ian van der Kooye –
Michelle Obama. Beautiful black woman.
Terwijl iedereen zijn aandacht richt op de volgende president van de Verenigde Staten, kunnen er tegelijkertijd andere historische dingen gebeuren. De eerste zwarte First Lady komt er binnenkort aan. Michelle Robinson ontmoette haar echtgenoot op het advocatenkantoor, waar zij beiden werkten. Hij vroeg haar een paar keer mee uit, maar zij had in eerste instantie geen interesse. Toen zij uiteindelijk een keer ja zei tegen zijn verzoek om uit te gaan, nam hij haar mee naar een bijeenkomst voor hulpbehoevenden waar hij vrijwilligerswerk deed. Hij sprak de mensen aldaar toe over hoe hij hen zou helpen en dat ze de hoop op een beter leven vast moesten blijven houden. Michelle Robinson luisterde vanaf de zijkant ademloos mee. Het was tijdens deze eerste date dat zij wist dat dit de man van haar leven was.

Michelle Obama. Strong black woman.
Moeder van Malia en Natascha (Sasha). Moet haar man met beide benen op de grond houden.
Is zelf afgestudeerd aan maar liefst twee van de meest gerenommeerde universiteiten ter wereld: Princeton en Harvard. Zal waarschijnlijk de komende jaren niet alleen maar op het huis en de kinderen passen. Moet mee op buitenlandse reizen en ceremoniële plechtigheden bijwonen. Zal veel aan liefdadigheid doen. Elk woord dat ze zegt zal breed uitgemeten worden in de media. Heeft tegelijkertijd de verantwoordelijkheid om het goede voorbeeld te blijven voor alle vrouwen in de Verenigde Staten. Michelle Obama zal het ongetwijfeld waarmaken, want zij is een bijzondere vrouw.

Michelle Obama. Angry black woman.
De Conservatieven zijn een beetje bang voor haar. Men probeert haar te portretteren als een activiste die haar mond niet kan houden. Persoonlijk ken ik weinig zwarte vrouwen, die op commando hun mond houden (maar dat terzijde). Michelle Obama is gewoon trots op haar roots en op de dingen die zij en haar man totnogtoe hebben bereikt.
Bekendste uitspraak: ”Voor het eerst in mijn volwassen leven ben ik trots op de Verenigde Staten”. Dit zei ze een paar maanden geleden, nadat haar man zo goed als zeker de eerste zwarte presidentskandidaat van Amerika werd.

Zwarte vrouwen hebben in de wereldgeschiedenis meer dan genoeg ellende meegemaakt. Ze maken het nog dagelijks mee. De ene dag worden ze beoordeeld op hun geslacht, de andere dag worden ze beoordeeld op hun kleur. Toch blijven ze trots overeind staan als Nubische koninginnen. Ze baren onze kinderen en ze voeden ze vaak alleen op.
Voor mij is elke zwarte vrouw een First Lady.

Ian van der Kooye – [bekijk hier alle columns van Ian]

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. Ik ben trots op Michelle. Zij is een voorbeeld voor de vrouwen en in het bijzonder de zwarte vrouwen.
  Ian, jij ook bedankt voor de lovende worden aan het adres van de zwarte vrouw.


  Maak melding
 2. Beste Sranangmangs,

  Mooie video en woorden van de spreker en Ian. Ik vraag mij af als Ian daadwerkelijk de lach van een zwarte vrouw kan waarderen.

  Sranangmangs,

  Tang Boeng


  Maak melding
 3. Ik kan het geen mooie opname noemen.

  Het zal de waarheid zijn maar kan de webmaster voortaan rekening houden met het feit dat ook kinderen de site bezoeken

  Graag vooraf een waarschuwing geven ivm schokkende beelden!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES