dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijAmerikaanse verkiezingskoorts slaat over op de Bijlmer

Amerikaanse verkiezingskoorts slaat over op de Bijlmer

-

Does Travel - naar Suriname

“In Kenia staat het Obamabier reeds koud”, maar in de Bijlmermeer stijgt de temperatuur naar ongekende hoogten. De Amerikaanse verkiezingskoorts heeft ook in Amsterdam Zuidoost toegeslagen. De Obama avond op vrijdag 31 oktober in het ontmoetingscentrum Bolletrie houdt de gemoederen nu reeds intensief bezig. Naast de geplande discussies over issues die verband houden met deze historische verkiezing en het leven van alledag in de Bijlmermeer zal er ook meer te beleven zijn. De organisatie spreekt over popcorn, hotdogs, verkiezingsongs, bijdragen van correspondenten en een live verbinding met Amerika waarin een bijzondere bijdrage als ultieme verrassing.

Het thema van de Obama avond is : A change gonna come

Een panel gaat onder leiding van Roy Ristie in debat met het publiek over de relatie tussen de hype of Change in Amerika en de Change die zich nu voltrekt in Amsterdam Zuidoost met name de Bijlmermeer. Uit een gehouden steekproef blijkt dat BARACK OBAMA kan rekenen op een grote schare ‘fans’ in dit stadsdeel.

Is Obama nu reeds ook de president van de Bijlmermeer? Verschaft hij ook mensen in dit decennia lang ‘geplaagde’ deel van Nederland nu ook een identiteit; een gevoel geeft van: Wij kunnen het ook! Zijn er ook OBAMA’s in Nederland of maakt de situatie het onmogelijk dat zich hier ‘Obama’s’ kunnen ontwikkelen of überhaupt nodig zijn? Zal visie het hier ooit kunnen winnen van huidskleur? Allemaal vragen die ongetwijfeld zullen bijdragen tot een levendig debat aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen tijdens dit politiek-café van de Stichting Bolletrie.

vrijdag 31 oktober – aanv. 19.45u (inloop vanaf 19.30) – ontmoetingscentrum Bolletrie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Wat een waanzin.

    Op het Afrikaanse continent zijn ook zwarte mannen aan de macht; al jaren!
    Hebben die ook een fanclub in Amsterdam Zuidoost? Nooit iets van gemerkt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES