Toekomst Surinaams ontwikkelingsfonds onzeker

5

PARAMARIBO, 24 okt – De toekomst van het gemeenschapsontwikkelingsfonds CDFS blijft onzeker. Na de breed uitgemeten onenigheid tussen het management en minister Felisi van Regionale Ontwikkeling, worden nu ook in het parlement vragen gesteld.

Volgens coalitieleider Otmar Rodgers is het een ongezonde ontwikkeling. Het CDFS stond op het punt zijn tweede fase in te gaan als uitvoerder van projecten in het kustgebied en het binnenland. Een groot deel van de projecten is al afgerond. De afronding blijft uit, vanwege nieuwe inzichten op Regionale Ontwikkeling. Felisi vindt het CDFS inefficiënt draaien.

Een te groot deel van de subsidies gaat naar personeelskosten en andere operationele uitgaven. De betaling van het personeel is intussen stopgezet. Rodgers vindt dit alles behalve galant. Bovendien dreigt kapitaalvernietiging vanwege de projecten die nu stagneren. De kwestie heeft reeds tot de nodige botsingen geleid binnen de coalitie. Met name de NPS van president Venetiaan ziet CDFS wel zitten.

5 REACTIES

 1. Volgens coalitieleider Otmar Rodgers is het een ongezonde ontwikkeling…..KIJKEN JULLIE UIT EN WEES VOORZICHTIG…….WIJ HEBBEN HIER TE DOEN MET >>>>JUDAS.
  Een niet te stoppen huichelaar een verschikkelijk mens….deze man voert geen moer uit, zit daar te zitten en te zitten en bedriegen en de arme NPS’ers geloven nog steeds in deze judas.

  Een zeer zware slechte Awarie domrie.

  Hij zit gewoon daar voor een lekker leven….Hij heeft nooit iets betekend voor land en volk hij is een verschrikkelijk gemene profiteur….Heeft in het verleden anderen tot corruptie gedreven om heel wat USD…in zijn zak te kunnen stoppen….unu luku bun hij is zeer gemeen mens.(zo niet verschrikkelijk bijzonder mens)


  Maak melding

 2. “Felisi vindt het CDFS inefficiënt draaien”
  Heel vreemde opmerking. Volgens informatie verstrekt door de directeur van het CDFS, was de overhead van het CDFS het vorig jaar 23%. Volgens het min. van Plos was de overhead bij RO ongeveer 1500%. Verder heeft de minister vaak het CDFDS met FOB vergeleken. Het FOB heeft in 4 jaar 17 projecten uitgevoerd. Het CDFS heeft in 5-6 jaar 85 projecten uitgevoerd. Voor de FOB worden fondsen veiliggesteld. Voor het CDFS is er geen geld. Het FOB is er alleen voor het binnenland, met name de gebieden, die te leiden hebben gehad onder de binnenlandse oorlog, het CDFS voert projecten uit in het heel land. Als jij mij vraag is het een zeer vreemde ontwikkeling en ga ik serieus twijfelen aan de competenties van de min. van RO.


  Maak melding

 3. Iemand moet een keer aan binnenlandbewoners gaan vertellen dat het binnenland met al die wijdverspreid liggende, wel honderden dorpjes niet simpel te ontwikkelen is.

  Dat betekent dat er voor iedere man/vrouw die het in zijn hoofd haalt om, om wat voor reden dan ook een nieuwe dorp te gaan stichten, de overheid voor allerhande faciliteiten moet zorgendragen, terwijl niemand van de doelgroep belastingen bijeen brengt.

  Het merendeel van de fondsen wordt opgeslokt door logistieke voorzieningen alswel i.p.v. aan de mensen waar het om gaat.


  Maak melding

 4. Dorpsbewoners en overheid moeten eigen leefomgeving tot ontwikkeling brengen…simpel…geordende hout kap…brengt geld op…landbouw brengt geld op…. noem maar op… er zijn kansen genoeg……maar FRONT…. niemand kan deze domoren iets wijs maken.

  Waar je woont moet je werken en waar jij voor werkt moet je leven.

  Die domkoppen uit paramaribo zaten te lachen om eigen stommiteit toen een vroeg om kasiri te laten produceren (blik of fles verpakking)…zaten die idioten van de NPS te lachen…..want zij wisten de boel tegen te houden mocht niet als domoren gingen deze dom’bo’s tekeer. FRONT een stel sater’s bijelkaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.