Ontwikkelingspot Suriname toch actief in 2009

7

PARAMARIBO, 24 okt – Als het even meezit wil de regering in 2009 toch gebruik maken van de ontwikkelingsfondsen uit Nederland. Dit zegt vicepresident Ramdien Sardjoe. Weliswaar is de jaarbegroting reeds opgesteld. Maar er zal wat flexibiliteit aan de dag worden gelegd.

Projecten die reeds zijn opgebracht, worden mogelijk toch nog gefinancierd uit de ontwikkelingspot. Ministeries zullen wel haast moeten maken met de uitvoering. “Indien ministeries hiertoe niet in staat zijn, zullen er voorzieningen moeten worden getroffen om de restant middelen een andere bestemming te geven’, aldus Sardjoe. De uitvoering is veelal de achilleshiel gebleken in de ontwikkelingssamenwerking.

Hoewel geld beschikbaar is, blijft veel werk liggen door gebrek aan hoger kader. Er wordt dan ook rekening mee gehouden dat een groot deel van de ruim negentig miljoen euro aan resterend ontwikkelingsgeld niet besteed zal worden in de huidige regeerperiode. Suriname en Nederland hebben afgesproken de bureaucratie bij de projectvoorbereiding in te perken om financiering te versnellen.


7 REACTIES

 1. HHHMMMMM !?
  Venetiaan was dus op solo-tour,met z’n uitspraken over minder afhankelijk zijn van donorhulp of is dit het zoveelste scheurtje in deze gedrochten-huwelijk ?


  Maak melding

 2. Crisis treft Suriname.
  Al hun deals gaan niet door , dus teren op de ontwikkelingshulp dan maar.
  Bauxiet deal gaat niet door, olie deal gaat niet door, goud prijs daalt, ja vandaag goud prijs daalt ook.Recessie baja.Sardjoe gaat dus teren op Nederland.Surinaamse bailout


  Maak melding

 3. Meneer de vicepresident.
  Ik maak u een voorstel voor de gelden die nog over zijn in de ontwikkelingspot jaar 2009 kunt u een deel gebruiken voor en “compost complex “daar men huis afvall verwerkt tot compost voor de landbouw.Er zijn landen die zulke complexen gebruiken waar Nederland mee geholpen heeft de Hollanders staan bekend op dat gebied ze hebben en goed werk in Bangladesh gedaan. Het land hoeft niet zo veel kunstmest in te
  voeren op dat gebied spaar je geld.
  Indien u meer informatie mocht hebben spreekt u dan met uw Nederlandse collegas.


  Maak melding

 4. Deze man komt zomaar praten….dat ding van Front is een piki piki plei geworden iene miene mu’te…eerst jij dan mij dan jij dan mij.ik jij ik jij.
  Naar wie moet men luisteren: is de Pres.in het buitenland, vakanttie,waar is hij is hij in Su…dan moet Sarasara zijn keel dicht houden…is jouw taak niet of kent gij uw taak niet.

  FRONT STRONT SYSTEEM.


  Maak melding

 5. het zal de lezers wel duidelijk zijn dat een idioot op nummer 4 mijn nick gebruikt om zijn onzin te vertellen maar hij is niet mans genoeg omdat met zijn eigen nick tedoen ik zal altijd een felle tegenstander zijn van iedere militaire dictatuur zijn ik kies voor democratie en ik leef in een van de beste democratie in de wereld, iedereen mag zijn of haar mening geven zonden bang te moeten zijn voor zijn leven ik merk dat een aantal hier het niet kunnen hebben dat ik over negatieve kanten van bouterse en zijn revo schrijf als jij denk mij zo de mond te snoeren zal ik nog keiharder terug slaan met feiten en waarheden over de misdaden van bouterse. de waarheid moet gesproken worden als jij daar problemen mee hebt lees mijn reaktie niet dan ben je toch klaar. mijn mening DU


  Maak melding

 6. Du,

  Ik deel jou mening ik jou postings graag en ga zo door we leven niet in een dictatuur waar het volk monddood wordt gemaakt maar in een democratie.
  Ga zo door DU.

  De waarheid komt hard aan voor sommigen pro-boutisten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.