maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse ex-militair baalt van proces december 82

Surinaamse ex-militair baalt van proces december 82

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 okt – Ex-militair Edgar Ritfeld baalt als een stekker. De van betrokkenheid bij 8 december 1982 verdachte ex-luitenant kan zich niet voorstellen dat het strafproces maar blijft haperen. Tot overmaat van ramp heeft toprechter John von Nieswand gezegd dat het tot 2010 kan gaan duren.

Als Von Niesewand beweert dat het proces niet voor de verkiezingen zal zijn afgerond, is dat alles behalve goed nieuws. “Anderen zullen misschien opgelucht zijn dat de zaak nog niet zal zijn afgerond in 2010, maar ik niet. Ik wil dit zo snel mogelijk achter de rug hebben”, zegt Ritfeld tegenover de Ware Tijd. Het feit alleen verdacht te worden ligt zwaar op de maag.

Von Niesewand’s aankondiging heeft dan ook de uitwerking van zout in de wond. “Ik wil dat mijn geval snel wordt afgerond, ik wil voor het gerecht gesleept worden, omdat ik weet dat ik geen enkele betrokkenheid had bij de moorden”, aldus Ritfeld. Intussen is een verzoek gericht aan het Hof van Justitie voor spoedige berechting. Volgens Von Niesewand zijn er nu eenmaal procedures die niet genegeerd kunnen worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

30 REACTIES
 1. Advocaten zijn op zo’n mannier hun zakken aan het vullen. Ik weet niet wat ’t tarief in SU is. Ik heb laatst 180 euro per uur moeten betalen voor een eenvoudige zaak die onnodig gerekt werd. Ritfeld’s balen begrijp ik voor 100%.


  Maak melding
 2. Deze man heeft gelijk.
  Het proces over de 8 dec moorden loopt al veel te lang.
  Laat er nu eens duidelijkheid komen over hoe en wat er gebeurt is en wie de schuldigen zijn.
  Maar het lijkt wel of men moedwillig de hele rechtsgang vertraagt om toch maar vooral niet de vingers te willen branden.
  Niemand durft er op te treden tegen vermeende moordenaars.
  Op deze manier zal het recht nooit zegenvieren.
  Rechters gaan dood een capabele OvJ neemt op staande voet ontslag.
  Wat zal hier achter zitten.
  Maar voor de nabestaanden van de slachtoffers is deze gang van zaken beslist onacceptabel.
  Is het niet verstandiger om deze rechtzaak voor het internationale strafhof in Den Haag te brengen.
  Is de kans het grootst dat er niemand wordt omgekocht of geïntimideerd.

  Groeten Jan

  Groeten Jan


  Maak melding
 3. Ik kan het een ieder op een briefje geven dat Edgar Ritfeld, evenals ondergetekende en vele anderen, geen ene sier afweten van de 8 december 1982 perikelen. De man gaat onnodig gebukt onder blamage.


  Maak melding
 4. weet je wat erg is meneer ritveld dat de nabestaanden nog steeds wacht om het antwoord waarom hun geliefde dat is aangadaan weet je op wie je boos moet zijn op bouterse en zijn advocaat inplaats dat bouterse het volk informeerd over het december gebeuren roept hij die achterlijk domme massa naar de berm om hun met allerlij leugens te vertellen zonder bewijs , dat is erg hij zwijg al jaren over wie verantwoordelijk is hij weet precies hoe hij santhokhi moet besmuren maar namen noemen van de mensen die wel verantwoordelijk zijn voor massa slachting doet hij als hij zeg dat hij het niet gedaan wie dan wel deze houd een deel van suriname gewoon voor de gek echtwaar eva brown en goebbels waren weer bezig in het sunaamse parlement want niemand mag bouterse een drugs crimineel noemen is toch erg .


  Maak melding
 5. schaamteloos zoals de regering dit process net als het geval was met de bouw van de bruggen als verkiezings issue zal gebruiken ,dat hebben zij altijd gedaan ,en een vroegge afronding van deze zaak is dus niet in hun voordeel.
  Dat dit volk telkens maar erin trap zegt veel meer,vanddar dat ik geen enkele vorm van medelijden voor het volk kan opbrengen.
  Ieder volk krijgt de regering die het zelf kiest


  Maak melding
 6. ““Ik wil dat mijn geval snel wordt afgerond, ik wil voor het gerecht gesleept worden, omdat ik weet dat ik geen enkele betrokkenheid had bij de moorden”, aldus Ritfeld.”

  Je hebt weining te willen! Indien je onschuldig ben moet je dat bewijzen door te verklaren
  of je in fort waar de moord-orgie van baasje
  moordenaar Super Grover aan de gang was aanwezig was. Zo ja wat weet je dan wel
  van al die duivelse praktijken.

  Wil je één ding niet uit het oog verliezen,
  je krijgt tenminste een eerlijk proces met
  rechters en een advocaat die je mag verdedigen. Dat was toch wel anders onder de
  “democratische” moordenaar baasje moordenaar Super Grover.

  Nogmaals je hebt niets tewillen, de tijd dat je als militair iets te willen hab, zoals het
  volk uitbuiten en onderdrukken is voorbij mi ta!


  Maak melding
 7. PARAMARIBO, 22 okt – Ex-militair Edgar Ritfeld baalt als een stekker. De van betrokkenheid bij 8 december 1982 verdachte ex-luitenant kan zich niet voorstellen dat het strafproces maar blijft haperen. Tot overmaat moet hij niet lopen zeuren in stopcontact.

  Wat wil deze man wil hij anderen de schuld geven…of heeft hij nu de tien schone vingers van Opa Ruro Vniemand.

  Democratie…. Rechtsstaat…niemand begrijpt er wat van, ik zie alleen maar meer en meer schurken.

  Maar luister noh…dat ding 8 dec. heeft Front nodig jij niet.


  Maak melding
 8. Hij kan geen militair geweest zijn.
  Rede: Een militair mag nooit po’wha verliezen…..a man disi zwakkie..a las ing beld…..Ricca you zwakkie you no waard.law law zwakki vaandrik….you stel mi teleur boi.


  Maak melding
 9. du, zoals altijd weer schrijf je gedreven door jou permanente verbitterdheid, ook hier weer een hoop larrie! Hier is aan de orde het verhaal van een oprechte man, die part noch deel heeft gehad aan het 8 december projekt.

  Ik hoop oprecht dat je een heel lang leven, vrij van haat en wrok mag hebben.


  Maak melding
 10. Beste mensen,
  Jullie vergeten 1 ding. Wie heeft het 8 decemberproces vertraagd? Juist; de advocaat Irwin Kanhai van de hoofdverdachte D. Bouterse.
  I rest my case,you’re honour!
  Time wille tell;wij benne en blijve benieuwd, kondremangs!!!


  Maak melding
 11. Het is niet raar dat het zo lang gaat duuren
  bouterse heef ze allang gezegd speel geen kat en muis spel onderzoek de zaak maar ze doen als of ze wat willen omdat ze weeten dat ze hun billen gaan branden @DU WEES GERUST ER IS NIETS AAN DE HAND.


  Maak melding
 12. gepubliceerd op 23 oktober 2008 02:45, bijgewerkt op 23:37

  AMSTERDAM – Een van de rechters die het hoger beroep behandelen van Willem Holleeder is van de zaak gehaald. Omdat de rechter verwant is aan een getuige zou volgens de wrakingskamer van het gerechtshof in Amsterdam de schijn van vooringenomenheid kunnen ontstaan.

  Het proces zal nauwelijks vertraging oplopen omdat bij eerdere zittingen een ‘reserveraadsheer’ aanwezig was, die zich niet hoeft in te lezen.

  De gewraakte rechter is mevrouw M. Gonggrijp. Zij maakte zelf bekend dat ze getrouwd is met de oom van de vrouw van Dennis P. De verklaringen van P. zijn als bewijs gebruikt tegen Holleeder, die is veroordeeld tot negen jaar celstraf voor afpersing.

  Hoewel Gonggrijp haar nichtje zelden spreekt, kan de wrakingskamer niet uitsluiten ‘dat de verwantschap bij Holleeder de schijn wekt dat de waardering van de getuigenverklaringen van P. hierdoor wordt beïnvloed.’

  Is het voorgaande ook een vorm van vertraging of hoort het bij de procesgang?????In Nederland wordt met alles rekening gehouden!!!!!!Suriname schijnbaar niet,met de Hooggeleerde Freddy Kruisland aan het hoofd.


  Maak melding
 13. Wie kent Democratie incl. Rechtsstaat niet..kunt u het begrijpen.

  Rechtsstaat heeft alleen maar politieke power….hij/zij aan de macht mag manipuleren zaken in voordeel/nadeel van anderen doen beslissen.(zogenaamd STAATS voordeel)
  Alleen de zeer kleine man onderling heeft af en toe de kans op begrip van een rechter…. meer niet.
  Voor de rest alleen maar liegen en bedriegen…boeven…en lopen vertellen …omdat…. anderen in het verleden dit of dat gedaan hebben……daarom voel of ben ik nu anno 2008 legitiem bezig met dieven en bedonderen, van de BURGER en zij die niet aan de macht zijn.
  ……………………………………………………….Wetenschappelijk bewezen.


  Maak melding
 14. Degene die dit proces vertragen zijn inderdaad Kanhai en Bouterse.
  Voor Kanhai is het een spelletje om te zien hoe lang hij dit kan rekken.
  Liefst tot op het moment dat DDB in de regering zit, dan kan hem niets meer overkomen.
  Verder is de rechterlijke macht te bang om echt maatregelen te nemen.
  Het is toch te gek voor woorden dat een verdachte van meervoudige moord het gewoon laat afweten en niet op de rechtzitting wenst te verschijnen.
  Gewoon ophalen al degenen die van moord verdacht worden en vastzetten totdat vonnis gewezen is.
  Maar wie is sterk genoeg om dit ten uitvoer te brengen?
  Beter zou het zijn om deze zaak voor het internationale hof van strafrecht te brengen in Den Haag.
  Wil men niet vrijwillig komen, dan gewoon de verdachten met internationale troepenmacht ophalen.
  Dan hoeven Rechters en Openbare Aanklagers in Suriname zich ook geen zorgen te maken dat zijzelf of familieleden iets zal worden aangedaan.
  Dus ik zou zeggen Surinaamse regering/rechtspraak geef deze zaak uit handen en laat een onpartijdige niet chantabele rechters hun wijze hoofd over deze zaak buigen, vrij van emoties, haat of vooroordelen.
  Dat zou veel beter zijn voor Suriname en haar bevolking.


  Maak melding
 15. @ nummer 11 en numer 13
  pinto jij noemd die moordpartij een projekt mooi woord dat betekend dat de gene die daar aan mee doen van te voren weten wat er moet gebeuren want de plan staat klaar jou projekt pinto , en aan mentor ,j wil ik zeggen kijk maar naar camboja na jaren worden mensen van rode kmer nu voor het gerecht gesleept een aantal generaals in zuidamerika ook het zelfde als je om de hoogte ben over suriname dan weet waarom het zolang duurd die monster bouterse had nog macht maar is zijn macht gebroken wie had gedacht dat zijn zoon de bak in gesmeten zo worden niemand dat staat bouterse ook te gebeuren ik leef mee mee met de nabestaanden dan met militair die nu geen macht meer heeft en nu huild ze zijn hun tijd vergeten weet hoe deze militairen het surinaams volk heeft venederd ze waren heer en meester en nu niets zo zie hoe deze wereld in elkaar zit alles komt op zijn tijd en de tijd van bouterse komt er ook aan wat deze man met mijn geliefde suriname heeft gedaan kan nooit onbestraft gelaten worden never. mijn mening je ben er mee eens of oneens.


  Maak melding
 16. Hoe heeft het zo ver kunnen komen als blijkt dat daags na 25 februari 1980 het juist deze mensen waren, die als eersten de kazernepoort betraden? Ten faveur van een der gevallenen werd zelfs een hele ministerie van Jeugd & Sport uit de grond gestampt. Dat bouwsel is helaas aan de Chinesen afgestaan en onze jeugd bijt al weer een hele tijd in het zand.

  Als vrienden verworden tot vijanden kunnen heel rare dingen gebeuren. Ja Conny Island cabaret en zo.


  Maak melding
 17. Beste Lezers,

  Ik ben volkomend eens met no 7. De huidige regering zal dit onderwerp gebruiken als verkiezingspunt. Ik vind het jammer dat men misbruikt maakt van het volk. Het Surinaamsevolk is aan handen en voeten gebonden. Ze hebben weinig tot geen keuze mogelijkheden. Ze verdienen respect.

  Ik roep bij deze de Surinaamse president op om zijn stem in deze te laten horen. Ik wil weten hoeveel Tarantoelas hij al gepakt heeft.
  Is hij zelf in het nest van de tarantoelas verstrikt?
  Volk van Suriname er komt een tijd dat jullie uit die benarde situatie komen.
  Vanaf nu moeten jullie de positieve en negatieve dingen op papier zetten en tijdens de verkiezing dit als spiegel voor de zittende regering houden.


  Maak melding
 18. Sranang mang 2010 e kong na wang troef foe front maar het gaat niet lukken want de jeug
  weet het beter met die zakken wasser als front nieuwe wint gaat blasen in su.vene go home,mamoet blok e kong 2010,des for press.
  8dec is maar een bus ongeluk met een paar mensen er in,stelt niets voor,20 zoveel jaren je ktijgt nooit de waarheid te horen
  de kroon getuigen zijn al de dood….dus Von Niesewand ga lekker met pensioen hoooooorrrrr…….ga lekker met je klein kinderen spelen…….dat zal je goed doen.


  Maak melding
 19. Meneer Ritfeld heeft niks te willen,De toprechter zegt het al er zijn nu eenmaal procedures die je niet kunt negeren aangezien het een collectieve zaak is die zwaar wordt getraineerd door Mr.Kanhai moet ook hij maar geduld betrachten.En vergeet niet dat dit een TESTCASE tevens een MEGACASE is voor Suriname dus verwacht ook niet dat het van leien dakje zal verlopen en vergeet ook niet dat de Slachtoffers toentertijd de ruimte en tijd en vooral de RECHTSPRAAK niet hadden om hun zaak te bepleiten.


  Maak melding
 20. Ook in Suriname zijn het in the end de Indianen als oudste bewoners, die het voor het zeggen zullen hebben. Look around you, time will tell.

  Zij waren er al en het fort was hun high ground/strong hold.

  Per slot van rekening zijn wij/overigen hier landverovertje komen spelen.


  Maak melding
 21. Er is een coup opkomst en niet door Bouterse, het zijn wel mensen die bevriend zijn met Bouterse.
  De komende weken zullen er ook protest acties komen om de regering naar huis te sturen en ik kan jullie dit vertellen overschat Bouterse niet.
  Bouterse kan alleen door zijn aanhang in Nederland die wacht op een oproep zijn aanhang in Suriname versterken.
  Ritfeld, moet ook niet klagen want hij heeft zich genoeg verrijkt over de rug van Bouterse.


  Maak melding
 22. @ bubulaas
  ik blij dat je dat door heb .
  maar ik spreek tegen dat ik haatdragend ben ik heb over de dingens die zijn gebeurd onder het regime van bouterse en dat mag niet dan ben ik haatdragend weet je wat haatdragen is als iemand het niet met jou eens is of voor democratie is, en tegen iedere dictatuur dat die mensen het met hun leven moeten bekopen dat is haatdragen want dan wil jij jou wil opleggen aan anderen maar dat zal niet lukken bij mij ik zal de misdaden van bouterse altijd bespreken zolang ik leef omdat ik vind dat velen van jullie hier en in suriname zo makkelijk doen over de meest slechte tijd in de geschiedenis de republiek suriname als met mijn stelling niet eens ben wie dan ook dat moeten jullie mij met feiten en argumenten tegen spreken ik wacht nog steeds op de eerste persoon die dat doet.mijn mening


  Maak melding
 23. “Er is een coup opkomst en niet door Bouterse, het zijn wel mensen die bevriend zijn met Bouterse.
  De komende weken zullen er ook protest acties komen om de regering naar huis te sturen en ik kan jullie dit vertellen overschat Bouterse niet.
  Bouterse kan alleen door zijn aanhang in Nederland die wacht op een oproep zijn aanhang in Suriname versterken.
  Ritfeld, moet ook niet klagen want hij heeft zich genoeg verrijkt over de rug van Bouterse.
  Layli ”

  Een coup is niet meer mogelijk.
  De Westerse machten en Brasil (zelf niet meer
  door militairen bestuurd) kunnen en zullen dit niet meer toestaan! Maar laat ze maar komen de drugs-dealers en moordenaars vrienden. Wij wachten op hen!


  Maak melding
 24. @DU je liegt voor je zelf
  ik heb je vele malen van repliek geweest maar het dring nog steeds niet door
  naar je garnalen hersen du wat wil je je ziet alleen de dingen die gebeurd zijn dat misschien moest gebeuren om je uit je soembie slaap te halen er zijn ook goede dingen gebeurd maar jammer je visuele kijk gaat als ik je mag zeggen onder je voeten kom je uit het heelal dat je het aardse leven niet kan vatten wordt wakker uit je slaap slaap niet als vine het land zit nu vol met haters maar bij bouterse is het soso lobie nanga brasa lobie joe kondre hou van je land maar haat en verdeeldheid politiek heers nu in mijn geliefd suriname
  dan ben ik de eerste die je van repliek bediend al ga je dat weer tegen spreken door dat je garnalen hersen dit niet begrijpen worden
  groetjes so so lobie


  Maak melding
 25. @Du waarom was er oorlog in cambodja
  ga maar na hoeveel jonge amerikanen zijn gesneuveld in een land dathun land niet was
  verklaar dat misdaden weet je wat misdaden zijn kinderen laten verhongeren
  geen scholing je heb het over ongeschoolden weet hoe dat kwam
  door die raten die nu ook daar zijn
  wat wordt er nu gebouwd cellen maar geen huizen verklaar dat dan.ze gaan er zelf in niet riveld steletje grapen makers
  ze gaan er zelf in .
  pas op je tellen ik ken je weet wat je doet bid en laat die fles met rust


  Maak melding
 26. irsi je loopt altijd te gillen dat we nits van NL mogen overnemen. Maar nu komt het je blijkbaar goed uit. 😆
  J evergeet alleen dat iets dergelijks begrenst is door de voorraad rechters. Ook in NL zijn ze daar helemaal niet zo soepel in als jij voorstelt. maar omdat er genoeg rechters zijn hebben ze Holleder het voordeel van de twijfel gegeven. Ze hadden het net zo goed kunnen afwijzen.


  Maak melding
 27. het leuke van de mensen die het hier opnemen voor bouterse is dat zij het over goede dingens hebben maar nooit met voorbeeld komen spreek mee tegen met voorbeelden , weet je wat ik snap van jullie je heb het over verdeel en heerst politiek dat is wat bouterse toepast en jullie zijn zo dom om hem te geloven een paar voorbeelden simons en moenne noemen mensen van de front redi musu maar als je naar de geschiedenis van bouterse kijkt is hij een echte redi musu hij heeft zijn opleiding in nederland genoten als sportleraar en sergeant hij is terug gekeerd naar suriname en wou de zelfde militaire vakbond als in nederland hebben althans dat was de opzet een rookgordijn en op advies van een kolonel die op de nederlandse ambasade werkte pleegd hij een staatsgreep dus bouterse heeft zich laten gebruiken wie is dan een verader de gene die met behulp van het buitenland zijn volk op misdadige wijze onderdrukt en verneder. mentor.jr dit is misdadig jou volk laten verhongeren en wapens kopen met dat geld en nu moet suriname een schuld van honderd miljoen betalen gaan we weer dreigen mentor jr jullie kunnen het niet laten he ik ken geen mensen die zo kortzicht en dom denken zoals jou als je het niet eens ben met mij spreek mij met argumenten anders hou dan a.u.b jou smoel dicht wacht maar als jou leier aan macht komt zal suriname weer geisoleerd worden als toen dat willen jullie toch kies voor de voortuitgang van jou land en niet een persoon bouterse heeft in het verleden bewezen dat hij geen kaas van heeft gegeten niets werkte onder zijn bewind geen wetten geen regels alleen de regels van bouterse hoe kan je in gods naam een land zo tot ontwikkeling brengen terwijl jou klauwen vol zitten met bloed je mag niet reisen want je staat op een opsporings lijst van de interpol,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES