maandag, juni 17, 2024
HomeColumnsVerslag verkiezingen VS: Obamade in heaven

Verslag verkiezingen VS: Obamade in heaven

-

Does Travel - naar Suriname

Door Ian van der Kooye – Vandaag was de grote man dan eindelijk in Florida. Ik had hem al een paar keer aan de telefoon gehad, maar nu kon ik hem in levende lijve zien. Aan de telefoon gehad?? Jazeker, door middel van een conference-call wordt er naar alle campagneteams in het hele land gebeld. De telefoon gaat op speaker, iedereen is stil en luistert naar wat de grote man te zeggen heeft. Als je je ogen dicht doet is het alsof Barack het persoonlijk tegen jou heeft. Barack heeft de campagnemedewerkers verteld dat we vooral aardig moeten zijn tegen de mensen op straat, niet op een negatieve manier campagne mogen voeren (dus geen slechte dingen zeggen over McCain en Palin), niet arrogant mogen worden omdat we voor staan in de peilingen en vooral hard moeten blijven doorwerken! Don’t let me down, people! We werken in Tampa 7 dagen per week van 08.00 uur tot middernacht. Dat zijn werkweken van meer dan 100 uur. Vele campagnemedewerkers doen dit al maandenlang en sommigen beginnen er uit te zien als zombies.
Het is opvallend hoeveel mensen een dag vrij nemen om Barack Obama in een stadion te zien. In St. Louis, Missouri waren het er 100.000. Hier in Tampa waren het er 20.000. Toen Obama opkwam ging iedereen uit zijn dak. De man heeft inderdaad een sterrenstatus. Hij riep iedereen op om te gaan stemmen. Hier in Florida kan men al stemmen sinds 20 oktober. Obama had het verder vooral over de economie, belastingen en andere sociaaleconomische thema’s. Amerika is nou niet bepaald een verzorgingsstaat, dus onderwerpen rondom geld gaan er in als sweet Apple pie bij de gewone man. Helaas bleef Barack maar een uurtje, want hij moest weer door naar Orlando, Florida om daar een vergelijkbare speech af te steken.

Na afloop was iedereen in extase. Het was alsof een engel uit de hemel was neergedaald. De gewone man zag hoop voor de toekomst, de zombies waren weer energiek en ik heb weer een leuk verhaal te vertellen aan mijn familie en vrienden. Mensen hebben werkelijk hun hoop gevestigd op Barack Obama om de Verenigde Staten er in alle opzichten weer bovenop te helpen. De boodschap van Obama is samengevat: Wij zijn één volk. We moeten samen Amerika weer groot maken. We moeten investeren in onze jeugd door middel van kwalitatief hoogstaand onderwijs, iedereen moet zich kunnen verzekeren tegen risico’s als ziekte, we moeten stoppen met discrimineren en we moeten investeren in nieuwe vormen van energie. Hij lijkt wel bijna een sociaaldemocraat. Dat is volgens een groot deel van de Amerikanen ook meteen het grootste probleem van deze boodschapper.

Ian van der Kooye

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Ik heb hem de hand mogen schudden in Berlijn.
  That was powerfull handshake ,full of integrity,love for people and honesty.
  Hij wordt een goede President.
  Jammer dat zoveel,vrijwel alle,Surinamers
  afwezig waren in Berlijn op 24 juli.
  This was history and iam proud to be part of it.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES