zaterdag, april 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameParlementsvoorzitter Suriname ambieert groter rol

Parlementsvoorzitter Suriname ambieert groter rol

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 okt – De voorzittershamer van het parlement is voor coalitiepartij Pertjajah Luhur, PL, meer dan alleen maar een instrument. Het is eerder een voorlopige mijlpaal. Paul Somohardjo, voorzitter van parlement en PL, ziet veel meer in het niet zo verre verschiet. Het presidentschap bijvoorbeeld.

In de aanloop naar de verkiezingen van 2010 zullen de ambities niet onder stoelen of banken worden geschoven. “In elk geval gaan we nu harder werken en in 2009 gaan we laten zien hoeveel mensen achter ons staan, wat onze sterkte is en gaan we met argumenten de overige partners overtuigen dat wij de leiding nemen in de verkiezingen”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd.

De partij moet van de zes parlementszetels groeien naar tenminste tien. Het betekent niet dat vierpartijencombinatie Nieuw Front verlaten zal worden. Alleen, de partners zullen zich meer dan ooit moeten vergewissen van hoeveel te danken is aan ‘Somo’ en de zijnen. “We zijn geen franje meer. Zonder Pertjajah Luhur gaat de vlieger niet meer op. We hebben hard gewerkt en zijn nu deel geworden van de vlieger.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

41 REACTIES
  1. “Paul Somohardjo, voorzitter van parlement en PL, ziet veel meer in het niet zo verre verschiet. Het presidentschap bijvoorbeeld”.
    Deze ziet ze vliegen, eerst zichzelf verrijken door machtsmisbruik en nu denk hij aan het presidentschap.
    “In elk geval gaan we nu harder werken” = Zichzelf en zijn familie verder verrijken.
    “en in 2009 gaan we laten zien hoeveel mensen achter ons staan”,= Door zijn partijgenoten op allerlei slinkse manieren te accomoderen, zijn de overige coalitiepartijen verder achteruit gegaan en heeft hij zijn eigen positie binnen de coalitie versterkt.
    “Zonder Pertjajah Luhur gaat de vlieger niet meer op” = Ook dit keer zullen de overige partners in het NF worden gechanteerd.


    Maak melding
  2. Was Somo soms High,Stoned of dronken toen hij(sorry dat ik het zo moet zeggen) B*LLSHIT,aan uitkraaien was.”Zonder PL gaat de vlieger niet op”,Man hij ziet ze vliegen!!! als een paranoïde Junkie.Als kiezer moet je toch echt bezopen zijn om zulks een figuur wederom te herkiezen.En dan durft ie nog te dromen over het Presidentschap,echt rijp voor kolera!!! is deze gast.


    Maak melding
  3. Ja natuurlijk,,

    Meneer heeft groot gelijk.
    Dat komt door de zwakte van de overige bejaarde figuranten die niet kunnen denken en doen.

    De jongeren en de midden klas is ongeinterreseert in het bestuurlijk apparaat v/h land.

    Je moet niet wachten op kansen,maar er naar toewerken.

    Zonder samen te werken kom je niet en deze meneer heeft bewezen gebruik te maken van de zwakte van de overige leden,die maar al te passief toekijken en niets doen.

    Vene ram horen alles en kijken hoe de ondergeschikten z.o. de andere lot genoten toestaan van deze coalitie..

    Succes..


    Maak melding
  4. DE vlieger gaat met of zonder Somo niet meer op. DE VLIEGER IS OP PAUL ( a klari kebe). Bouta en zijn blok gaan dit keer winnen. Hopende dat de nieuwe regering de dieven laten arresteren en op Santo-boma opsluiten. De nieuwe regering moet alle niet volgens regels verkregen gelden of gronden in beslag nemen. Suriname moet van al het vuil gewassen worden.


    Maak melding
  5. Als het aan Front (NPS en VHP) ligt, maakt het niet zo veel uit als NDP maar niet aan de macht komt. We moeten niet verbaasd zijn, mocht Somo straks president zijn en Brunsie Vice-President of Assemblee voorzitter, Balesaren Gilds die komen gewoon terug als minister want ze zullen inmiddels zijn vrijgesproken, Tokkie zal nooit weggeweest zijn, die is en blijft mini-ster van Justitie.

    Vene en Sardjoe die tegen die tijd 75 jaar zijn zullen genoegen moeten nemen met een ministerpost en zullen verder als ceremonie meester in circus Suriname blijven functioneren.


    Maak melding
  6. Somo heeft groot gebrek aan realiteitszin.

    Ik denk niet dat het zover komt dat dit mooi verwordt tot een bananenrepubliek. Ik houd het op een grote grap.


    Maak melding
  7. Surinamers opgelet!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Mensen als papa somo,bouta en brunsje mogen nooit en te nimmer in de regering komen..

    mvg
    ras echte goed geaarde SURINAMER


    Maak melding
  8. @nummer 5 alls je echt man met karakter ben dan reageer jij onder jou naam en niet iemand anders zijn naam misbruiken dit vind ik zeer laffe streek van jou .


    Maak melding
  9. Somo en Vene zijn een pot nat….
    Zijn beide geen lieve heren..
    Beide durven zich een leider te noemen van Suriname. Hoe na�ef zijn ze , hoe na�ef zijn de Suirnaamse bevolking? Erg zielig dus?
    Overheids bedrijven gaan failliet
    miljonairs toegenomen Aantal bankroete particuliere toegenomen Aantal bijstandsuitkeringen toegenomen Aantal werklozen toegenomen Het motto van Vene en Somo; Maak de rijke rijker, de zieke zieker, en de arme armer. Zijn motto is gelukt. Het is alleen niet wat onze Lieve Heer voor heeft…


    Maak melding
  10. ik denk dat als….. hij …..Het hele land verandered in een pakta oso en tjikri tjikri bar.
    Wat moet een land met zulke dom koppen…..wat een vloek voor ons land.

    Somo tapu mofo……tingi soso manderwis man.


    Maak melding
  11. ai baja sani e pasa in sranang kondre.
    En de surinamers in nederland beweren dat het gigantisch goed gaat met suriname.
    Het plan om terug te kern naar mijn dorp kan ik nu vergetn want het wordt beherd door een blanke holander.
    Hij begint daar een school voor minder bedeelden.
    Ik die daar werkgelegenheid zou kunnen scheppen krijg die kans niet!
    Tje poti, sranang mangs wacht maar tot de slavernij zich weer zal voordoen.
    Suriname zal weer worden geregeerd door de balanken dankzij deze domme klootzakken in het su. parlement.
    A tang so


    Maak melding
  12. Somo doet me denken aan de minister onder Sadam Hoessain van Irak.Die was ook zo in de war en zeker van zijn zaak.Toen de Amerikanen in 2003 Irak binnenvielen en vlak voor zijn neus stonden,riep hij nog steeds: LET THEM COME WE KILL THEM ALL.De hele wereld inclusief Bush moest zo om deze man lachen omdat hij onzin uitkraaide.Kwestie van machtsvertoon.


    Maak melding
  13. Ik denk niet dat deze man zijn bovenkamer in orde is.
    Door zijn boeven schurken gedrag deugd Democratie in Su. opdit moment niet.

    Het functioneert totaal niet.
    Dan heeft hij de durf om nu te verkondigen dat hij ambieert….wat jij ambieert…..you boi….. ik kan jouw nu verzekeren dat als jij aan de macht komt er spontaan een burgeroorlog uitbreekt.

    SCHURKEN DIEVEN LIEGERS EN BEDRIEGERS HEBBEN WIJ NIET NODIG IN SU. en vooral niet aan de macht.(wat een durf van een boevenbende)

    Gewoon oprotten man….land en volk worden zieker(geestelijk)als jullie nog langer daar blijven zitten.(zie maar politie knald politie dood neer)WAT EEN LEVEN.,.,….Komt puur door schurken aan de macht gedrag.


    Maak melding
  14. luister dames, die man zit goed, zal em geen moeite kosten, mischien beetje geld en wat landgoed, maar dat haal die wel van de staatskist.

    Deze man zit goed geweven in het corrupte boevenbende internationaal (ook
    Ba(l)kelende is matie van hem), m.a.w. men kan niet zonder hem.

    Dus hij zal de rest van zijn leven blijven zitten in parlement.
    Wie gaat hem iets maken, Amerika (die em gewoon visum geeft) Nederland, (waar zijn kinderen op school zitten en waar hij regelmatig op bezoek is). NIEMAND!!


    Maak melding
  15. Somo kan niet eens als parlementsvoorzitter functioneren en wil nu voorzitter van regering en land worden.
    Somo negeert hierbij ook afspraken van het eigen Front. de keuze van de president gebeurd na intern overleg en op democatrische wijze binnen het Front. Somo mag natuurlijk zijn ambities uitspreken,maar hij gedraagt zicg nu alsof hij al presidentskandidat is en zet daarmee overige frontpartners buitenspel.


    Maak melding
  16. Ik weet niet waarom bloggers hier zo weerie reageren. Het zijn allemaal schurken, alla blakka man, snesie, jampanesie nanga koelie.
    Het is de ene dief i.p.v. de andere. Somo is alang bezig met een race naar het president schap. Als hij het electoraat in beweging kan brengen om hem in het onafhankelijkheidsplein te krijgen, dan is dat democratie.
    Bovendien staat is Somo een voorstander van dual citizenship, eigendomsrechten voor Surneds, allemaal zaken waar het grootste deel van de mensen die hier reacties met hun bek geven profijt van hebben. Elke politeke partij in Su zorgt min of meer voor zn achterban. Dat is de enige reden om een politieke partij in Su te joinen. Mensen hou op met je hypocrisie. De meeste mensen hebben alleen van horen zeggen dat Somo slecht is, maar zelf weten ze neks. Alleen omdat hij jampa is moet er denigrerend over die man worden gedaan. Alsof andere bevolkingsgorpen zo geweldig zijn!


    Maak melding
  17. wat weet deze man dat wij niet weten?wat maakt dat hij openlijk de andere partners aan het uitdagen is?een ding weet ik somo is gek maar niet dom,vanaf het moment dat hij met 3 zetels in het parlement kwam gilde hij en nu is hij parlements voorzitter met 6 zetels.of weet hij dat vene en ram bang zijn voor het mamoet blok vandaar dat hij ze openlijk chanteert?er zijn mensen hier die denken dat de surinaamse kiezers niet zo gek zullen zijn om zo een man te kiezen.Wel mensen ik kan je zeggen de surinaamse kiezer is gek
    kijk maar naar bouterse .1 zetel in 1987,en nu de grootste partij hoe gek zijn de kiezers? ik kan je zeggen …Heel gek


    Maak melding
  18. De derde idioot die denkt dat hij het kan: DDB Bosje Somo!! 😆

    misschien is Bruns toch nog verstandiger, die heeft zichzelf in elk geval nog niet naar voren geschoven. 😆


    Maak melding
  19. Iedereen mag zich kandidaat stellen als president. Of hij dat zal worden is afhankelijk van het electoraast. Somo is thans voorzitter van het HOOGSTE COLLEGE van staat. Hij is dus de baas van Suriname. Hij is in staat om Ram en Vene onder de duim te houden. Hij is universitair onderlegd en hij heeft de democratie in Suriname helpen herkrijgen door tegen de dictatuur te strijden met gevaar voor zijn eigen leven. Hij is dus een nationalist. Niet alleen een NPS’er of een VHP’er of een NDP’er moet president worden, maar ook iemand uit een andere hoek. En Somo, gelet op zijn capaciteiten, is wel degelijk een representatief kandidaat voor het presidentschap. Time will tell.


    Maak melding
  20. Neus

    Brunwijk is verstandiger???? Hij kan ook nooit een president worden. Hij wordt opgepakt zodra hij buiten Suriname een stap zet. Hij wordt gezocht door de interpol.

    Hij is een arrogante agressieve kl**tzak. Wat heeft hij ooit betekend voor de volk.


    Maak melding
  21. Als OBAMA niet als president wordt gekozen voor de amerikaanse volk.

    Wij kunnen hem gebruiken of zijn staff in suriname. Want volgens mij kennen veel mensen onze volks lied niet eens of kan men niet schelen de inhoud van het lied de betekenis het het lied.

    zo mensen in Su get up stand up for your rughts. Jullie kunnen die klote president en regering omver waaien.Wel op een nette en vriendelijk manier want we willen de geschidenis nog eens na doen.


    Maak melding
  22. Ik las in een posting dat somohardjo universeel onderlegd zou zijn. Baja ,welke universiteit was dat dan , waarbij gezegd kan worden dat somohardjo die van binnenuit heeft gezien , en welke studie heeft hij daar gevolgd?
    Bij mijn weten bestaat er geen universiteit op de wereld , waar men t gedrag van somohardjo kan aanleren. Help!!!. t Gedrag en houding hoe deze figuur in t leven van alledag staat, is des persoons, aard van t beestje . En waar hij zijn kennis heeft uitgebreid kan alleen de straat zijn , of in gevangenissen , waar kruimeldieven en criminelen bijgeschoold worden tot profs.
    Ergens in t dbS van vandaag steekt hij zichzelf een veer in de reet door zich een van de betere pl voorzitters te noemen. Ik vraag me af in alle realiteit : WAAR IN BETER? Beter in t wheelen en dealen , dingen naar z,n hand zetten , vechten in t assemblee, sturen van ministers die tot zijn partij behoren, m.n. die van ROGB(gronduitgifte) en Sozavo(van t minov wil ik t al helemaal niet hebben, jaarlijks terugkerende ellende)en ga zo maar door. Iemand die niet schroomt te kennen te geven voor “z,n mensen” te zorgen. En dat zou president van Suriname moeten worden? Waarom dan ? Wat zijn z,n prestaties tot nu toe, die dit zouden kunnen rechtvaardigen? Wat zou Su. winnen met hem als president? Zelfs en stoomcursus zal niet baten, dus schoenmaker hou je bij je leest, want die is al scheeft genoeg.


    Maak melding
  23. Een zwakke labiele ‘president’ (paljas) is makkelijk te manipuleren door regeringen van machtige westerse landen die op de Surinaamse grondstoffen azen.
    Een marionet aan de macht legt GOUDEN EIREN voor andere volkeren.
    De marionet (trekpop) is al bij genoeg, als hij met de machtige westerse witte heren aan tafel mag zitten dineren; een handtekening plaatsen gaat hem ook makkelijker af met een borrel op. Als de buit binnen is, hoort de paljas nooit meer iets van zijn witte machtige “vrienden.”
    Deden ze vroeger ook met de Amerikaanse Indianen.

    Zelfs een ezel, krijgt ze op den duur door.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES