donderdag, december 7, 2023
HomeColumnsVerslag verkiezingen VS: Inspiratie

Verslag verkiezingen VS: Inspiratie

-

Does Travel & Cadushi Tours

Door Ian van der Kooye – Als je opgroeit in een land waar je niet geboren bent dan komt op een dag altijd die onvermijdelijke vraag:” Voel je je meer Nederlander of Surinamer”.
Op het moment dat die vraag gesteld wordt, voel ik me altijd Surinamer. De vraag herinnert me eraan dat ik oorspronkelijk niet uit Nederland kom.
De rest van de tijd denk ik niet aan de vraag. Als het Nederlands elftal speelt, voel ik me Nederlander. De rest van de tijd denk ik er niet aan. Het is net of je moet kiezen tussen twee dingen waar je je
sterk verbonden mee voelt. Onmogelijk en onnodig. Dus niet aan denken. Dus ook nooit aan iemand vragen.

Bij de volgende vragen maak ik meestal wel een keuze:
Vraag: Vooral voor anderen leven of vooral voor mezelf leven?
Antwoord: Vooral voor anderen. Die anderen zijn in eerste instantie mijn familie en vrienden. Daarnaast probeer ik ook de talenten en vaardigheden die ik heb in te zetten voor mensen die mijn hulp kunnen
gebruiken. Vaak zijn het de zwakkeren in de wereld. Dat hoeven dus niet per se mensen te zijn die ik ken.
Vraag: Als je in een restaurant een menukaart voor je hebt, bestel je dan wat je kent of iets wat je niet kent?
Antwoord: Ik bestel meestal de dingen die ik niet ken. Ik probeer zoveel mogelijk nieuwe ervaringen te hebben en met nieuwe mensen in contact te komen. Je leert tenslotte het meest van de mensen die niet op je lijken.
Vraag: door wie ben je gevormd?
Antwoord: Uiteraard door mijn familie en vrienden. Tegelijkertijd laat ik me beïnvloeden door inspirerende mensen uit de geschiedenis. Malcolm X, moeder Theresa, Ghandi en Nelson Mandela zijn er een aantal.

Als ik dus de mogelijkheid krijg om de wereld te verbeteren, op een manier die ik nog niet eerder gedaan heb, voor iemand waarvan ik nu al weet dat het een historisch figuur wordt, dan is de keuze snel gemaakt.

Op dit moment gebeurt er iets bijzonders in Amerika, wat een effect zal hebben op de hele wereld. Zoals vaker loopt Amerika voor de troepen uit. Iemand met Afrikaanse wortels kan gekozen worden tot president van de Verenigde Staten. An American Dream.
Hopelijk leven onze kinderen op een dag in een wereld waar afkomst daadwerkelijk niets meer uitmaakt. Change we can believe in.
Vraag: Bestaat er zoiets als een Dutch Dream?
Antwoord: ???

Over een aantal uur komt Barack Obama naar Tampa, Florida. Ik help mee bij de organisatie. Daarover in mijn volgende verslag dus meer.

Ian van der Kooye – [bekijk hier alle columns van Ian]

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

3 REACTIES
 1. ha die Ian
  vanuit de GGD volgen we je belevenissen op de voet; je bent op een historisch moment in een land waar geschiedenis wordt geschreven. Over je vraag of er iets als een Dutch Dream bestaat denk ik nog na. Go for it! Claire


  Maak melding

 2. Obama probeert socialisme in een Free enterprise te brengen. Hij wilt geld van de rijken afpakken en onder de armen verdelen.

  Dit is het systeem in Nederland! Zal het Obama wel lukken?


  Maak melding

 3. Beste Sranangmangs/Ian,

  Die droom van jou dat afkomst geen rol meer zal spelen, zal naar mijn mening nooit gerealiseerd worden, want dromen zijn geen reele doelstellingen. Ik vind het prachtig hoor dat je deze mooie droom heb, maar wat zich in Amerika voldoet heeft een lange en bloedige geschiedenis. Obama is het gevolg van heel veel strijd van Afro-Amerikaanse burgers gevergt. Je refereert terecht aan een man als Malcom X. Een Dutch dream zal ook de nodige strijd vergen. Misschien dat jij daarin een voortouw zal of kan nemen. In elk geval moet je bereid zijn te sterven. Ian ik vind je een toffe man en blijf vechten voor Suriname.

  Sranangmangs dit was meer een reactie op het artikel van Ian, maar ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad.

  Sranangmangs,
  Tang Boeng


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES