Suriname laat illegale Guyanese boot vertrekken

5

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 20 okt – De door de marine geënterde Guyanese Lady Chandra I is vertrokken uit Surinaamse wateren. De Maritieme Autoriteit Suriname, Mas, heeft toestemming verleend, nadat een boete en loodskosten zijn betaald. Suriname laat zijn soevereiniteit gelden over de Corantijn.

Minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken had eerder laten weten geen boodschap te hebben aan de verontwaardiging in Georgetown. Volgens de Guyanese regering heeft Suriname niet meer recht op de Corantijn dan Guyana. “De Guyanezen moeten geen verkeerde voorstelling van zaken geven. We provoceren niet”, aldus Kraag-Keteldijk. De Lady Chandra heeft Surinaamse regels genegeerd.

Het schip is binnengevaren zonder beloodsing. Volgens de politie zijn recent meerdere Guyanese schepen doorgelaten, hoewel die dezelfde overtreding hadden begaan. Aan de tolerantie schijnt nu een eind te zijn gekomen. Guyana heeft intussen Suriname aangeklaagd bij de Caricom en de Verenigde Naties. De Corantijn behoort over de volle breedte tot Surinaams grondgebied.


5 REACTIES

 1. Om de “goede vrede” gaan wij elke confrontatie met deze terroristen uit de weg.

  Blijkbaar gaat Suriname pas reageren als die Guyanesevlag fier wappert op Albina.


  Maak melding

 2. hoe kan de hele corantijn, in volle breedte aan sur behoren, straks verliezen ze de corantijn nog ook, in plaatst om samen te werken, en in vrede, maar nee door een paar idioten in de reg die hun verstand niet kunnen gebruiken, en niet vrede willen, net als ze kunnen vechten tegen guyana, waarom doen ze dat niet aan de fransekant.
  zelf iemand die dom is ,weet dat dit niet kan, mensen die aan de corantijn wonen de guyaneese kan mogen niet op het water, het is nergens in de wereld zo.
  zo dom zijn jullie daar, het is erg, zo hebben ze de olie gronden ook nog verloren, als ze een beetje behoorlijk geschoold waren, hadden ze misschien nog een beetje verstand.


  Maak melding

 3. Guyana gaat z’n gang maar bij Caricom en de VN.Zal me een worst wezen.Ik hoop alleen vurig dat Suriname tegenover hen daadkrachtig blijft en zich niet laat intimideren.En dat Suriname nu ook eindelijk de kwestie “TIGRI” gaat aanzwengelen.In elk geval ballen tonen tegenover die guyanezen en gewoon je soeverein gebied met hand en tand verdedigen.


  Maak melding

 4. Zuidwest-Suriname wordt sedert 1969 illegaal door onze ‘vredelievende’ buurland bezet en daarvoor geclaimd op basis van een totaal mislukte grensverkenning door een Duitser???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.