maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij155 jaar Chinese Immigratie in Suriname

155 jaar Chinese Immigratie in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 okt – Vandaag wordt in Suriname de honderd en vijf en vijftigste Chinese immigratiedag herdacht. De komst van de eerste Chinezen naar Suriname dateert van 1853 en voor de herdenking vandaag is dit jaar een Nationale vrije dag gereserveerd.

De eerste Chinezen zijn in de 19de eeuw naar Suriname gekomen als contractarbeiders voor de plantages. Later heeft de migratie zich voortgezet als een vrije immigratie. Zij spelen thans economisch een belangrijke rol in met name de handel.

Er zijn diverse activiteiten op het Onafhankelijkheidsplein, waaronder culturele voorstellingen en een feest met de populaire formatie South South West en de Parbo Brassband. In de ochtend wordt er een monument van Paul Woei onthuld aan de waterkant bij Nieuw-Amsterdam.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. De Chineese broeders/zusters zijn helaas in alle opzichten een gesloten club gebleven. Hier en daar wat halfbloedjes veroorzaakt. Desalniettemin un teki a day!


  Maak melding
 2. De felicitaties aan de Su.Chinezen!
  Mijn wens is dat deze groep meer naar buiten komt(meestal zijn ze gesloten, ze moeten meer gaan integreren etc…dan is alles oke!


  Maak melding
 3. @ Wijna….je bent niet lekker. Want samen met de hindustanen zijn ze ook nog de enigen die nog slavernij praktiseren in Suriname. De chinezen met hun mensensmokkel en woekerleningen en die hindustanen met hun woekerhuwelijken met als resultaat grammaxoon drinkende jongelingen…mi ede met je hoor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES