Online tentoonstelling Black is Beautiful

1

IDTV Docs heeft in samenwerking met De Nieuwe Kerk de online tentoonstelling Black is Beautiful –Rubens tot Dumas gelanceerd op www.blackisbeautifulamsterdam.nl. Via deze site kan een bezoek gebracht worden aan de digitale versie van deze expositie die nog tot en met 26 oktober a.s. is te zien. Het is voor het eerst in de geschiedenis van De Nieuwe Kerk, dat een tentoonstelling ook nadat deze is afgelopen, met bijna alle kunstwerken zichtbaar blijft via het internet. Ook de bijbehorende korte achtergrondfilms en de populaire ‘kijktest’ zijn online te bekijken.

Black is Beautiful – Rubens tot Dumas is een ontdekkingsreis door de kunstgeschiedenis. Vele grote meesters blijken zwarte personages te hebben verbeeld in hun kunstwerken. Kunsthistorici lijken dit over het hoofd te hebben gezien en dus is hier tot nu toe weinig aandacht aan besteed. Deze tentoonstelling brengt daar verandering in met ruim 130 kunstwerken en een serie filmpjes met achtergronden, persoonlijke verhalen en bijzonder archief.

De website www.blackisbeautifulamsterdam.nl herbergt binnenkort bovendien een zogenaamd researchlab. Dit lab wordt ontwikkeld om de (internationale) samenwerking tussen wetenschappers op dit nog relatief onontgonnen thema verder te stimuleren. Het is een platform dat informatie en onderzoeksvragen van specialisten bij elkaar brengt; nu weet men elkaar slechts mondjesmaat te vinden. Daarnaast is het een plek die toegankelijk is voor een breed publiek dat een ‘kijkje in de keuken’ van kunsthistorisch onderzoek krijgt en er eventueel actief aan deel kan nemen.


1 REACTIE

  1. Black is beautiful, een waarheid als een koe.

    Maar hoe kunnen de blacks die gave aanwenden om wereldwijd tastbaar uit de zorgen te komen. Een van de meest in het oog springende eigenschappen is dat we elkaar a-priori afvallen. Wij helpen elkaar niet. Kijk maar eens flink om U henen of wellicht in de spiegel.

    Het handje vol gegoeden te niet nagesproken.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.