Surinaamse vervolgingsambtenaar vertrekt plots

26

PARAMARIBO, 18 okt – Officier van Justitie Chandra Algoe heeft onverwachts ontslag aangevraagd bij president Ronald Venetiaan. Volgens het Parket van de Procureur-generaal geschiedt de aanvraag om “persoonlijke redenen”. Binnen de advocatuur wordt met bevreemding gereageerd.

Chandra Algoe stond als “harde” bekend. Aan haar recent beroepsoptreden was niets te merken van een aanstaande ontslagaanvraag. De persoonlijke redenen roepen dan ook de nodige verbazing op. “Voor mij een plotselinge gebeurtenis. In elk geval lijkt het mij geen normale situatie”, zegt Deken van de Orde der Advocaten Stanley Marica tegenover de Ware Tijd.

“Wij respecteren haar beslissing en wensen haar veel succes toe in haar verdere carrière”, meldt het Parket. Algoe’s vertrek komt in een periode waarin de staande magistratuur niet al te sterk is bemenst. Recent is auditeur-militair John Amin overleden. Hij was onder meer belast met de vervolging van de militaire verdachten in het strafproces rond de Decembermoorden.


26 REACTIES

 1. Of zij goed of fout zat weten wij nog even niet….maar dat men vreemd gaat staan kijken verbaast mij wel.
  Wie zijn de schurken de liegers en de bedriegers.

  Perro jij hebt werk mi boi.!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Ze beweert dat ze op haar kinderen moet gaan passen.
  Die goed verdienende officier van justitie kan geen oppas betalen?
  Ach ze heeft gelijk als je onder von niesewand moet werken kan je beter op je kinderen gaan passen. 😉


  Maak melding

 3. Madam weet dat er binnenkort een tori naar buitenkomt want die RMD heef de laatste tijd echt zitten wroeten in alle tori,s.
  RMD go vier feest in sranan omu friejari en a kan spioneer moro, via zijn contacten,toch is en blijft het zo dat zodra a man reageer wan tori e kon na doro.
  Kijk naar die zaak van Biervliet, en kijk naar die zaak van Santokhie,a man takkie sorry zeggen wil niet zeggen dat alles afgelope is en waarempel moro tori kon na doro RMD sabi tori, mi sji a man nanga Mr.Algoe, RESIDENCE INN Anton Dragtenweg, een jaar geleden, meid mang leki a omu.


  Maak melding

 4. Heeft dit iets met de vervolging van het 8 december proces te maken. Volgens mij is er heel veel aan de hand. Eerst het overlijden van rechter K. Pultoo en vervolgens de plotselinge dood met Mr. Amin en nu het plotselinge vertrek van Chandra Algoe.


  Maak melding

 5. Voor heel wat schurken is 8.dec. een spel geworden.

  eeee !!!..hellooo wh!! man… ga een beetje update leven noh.
  Ondertussen weet heel Su..dat men het gebruikt om te gaaaaan Rrrrrrooooven.(soso roof)
  Ben jij ook een tjop tjop law fowru kip …e kaba nanga don…en wees een wijs mens.


  Maak melding

 6. op deze forum zijn goed in het vertellen van anansie tori, over rechtstaat gesproken wil ik tegen isri zeggen de grooste verkrachter van de surinaamse rechtstaat en het vertrappen van de rechten van surinaamse burgers bouterse is dus jij die het hier opneemd voor hem zou eerst moerten weten wat het woord recht betekend dan pas kan kritiek hebben over een anderen.


  Maak melding

 7. Chandra vertrekt omdat iedereen weet dat zowel het parket als de rechterlijke macht gecorumpeerd zijn.Eerst gaat Chandra de DSB vervolgen in e case van Parbhoe, om vervolgens de opdracht te kijgen van punwasi de zaak in hogerberoep in te trekken,In tussen is er met miljoenen dollars geschoven bij het parket en het hof,daar kan chandra niet tegen en gelijk geef ik haar.


  Maak melding

 8. Opz’n minst wekt het heel veel bevreemding op dat zo’n capabel mens ineens de handdoek in de ring werpt op het hoogste punt in haar carriëre.In Plaats van dat we hier allerlei suggesties gaan opwerpen en vage geruchten gaan verspreiden wil ik toch liever afwachten op nadere en misschien duidelijkere verklaringen hetzij van het Hof,hetzij van Haar zelf of hetzij van regering.
  Anyway ik blijf benieuwd.


  Maak melding

 9. Reacties moeten betrekking hebben op dit nieuwsbericht meneer of mevr du!!!!!!!!

  op deze forum zijn goed in het vertellen van anansie tori, over rechtstaat gesproken wil ik tegen isri zeggen de grooste verkrachter van de surinaamse rechtstaat en het vertrappen van de rechten van surinaamse burgers bouterse is dus jij die het hier opneemd voor hem zou eerst moerten weten wat het woord recht betekend dan pas kan kritiek hebben over een anderen.

  du


  Maak melding

 10. Beste mensen,
  Het plotselinge vertrek van Mr Algoe ropet enkele vragen op:
  -Heeft haar vertrek te maken met het vernietigen van het vonnis tegen DSB in hoger beroep door Mr von Niesewand? Algoe van Officier van Justitie tijdens dat proces.
  -Heeft haar vertrek te maken met persoonlijke banden met de nabestaanden van Winod Parbhoe?
  Het is publieksgeheim, dat de Rechterlijke Macht, Politieke Macht en de bedrijven cq zakenlui innige banden met mekaar hebben en hun wederzijdse belangen veilig stellen dmv het principe: i cratch you’re back; you cratch mine.
  Waarschijnlijk zal de gehele waarheid niet naar buiten komen,zoals vele andere zaken(zg blinde muur).
  De grote verliezer is natuurlijk wederom het Surinaams volk,die zucht onder situatie van nepotisme,voortrekkerij en favoritisme.
  Time will tell;wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!!!


  Maak melding

 11. Dit zaakje zal vast te maken hebben met de politieagent die in Nickerie door collega-agenten is doodgeschoten.Deze agent had 50 kilo cocaine bij zich.

  ____________

  zo 19 okt 2008, 14:19 Agent met coke doodgeschoten door collega’s

  PARAMARIBO – Een politieagent die in het bezit was van een partij van 50 kilo cocaïne, is in het West-Surinaamse district Nickerie op de vlucht doodgeschoten door collega’s. Een medeverdachte is aangehouden.

  Het incident deed zich zaterdag voor in de rijstpolders van Nickerie. Voor het onderzoek heeft de politie van Nickerie versterking gekregen van een team agenten uit Paramaribo.

  De politie handelde na een tip dat drugscriminelen een partij cocaïne vanuit Nickerie naar Paramaribo zouden vervoeren. Toen het latere slachtoffer merkte dat hij achtervolgd werd en zich van de cocaïne wilde ontdoen, reed hij in volle vaart door de polders.

  De verdachte agent werd later aangetroffen naast de geopende kofferbak van zijn auto, waaruit hij al een plastic zak met cocaïne gegooid had. Hij trok zijn vuistvuurwapen om op zijn achtervolgers te schieten.

  Zijn collega’s waren hem echter te snel af en schoten gericht. In de omgeving werd nog een plastic zak met cocaïne gevonden. Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de ‘cocaïneagent’ diep in drugstransacties zat.
  Bron: Telegraaf


  Maak melding

 12. Zag haar gisteren voor het eerst in Krasnapolsky bij een workshop over de ordening van de mijnbouw/goudsector.

  Een knappe tante, klein van stuk edoch zeer rap van tong.

  Het is de trend in dit land.

  Het frustreren van jong en getalenteerd kader als zij soms letterlijk niet aan de pijpen willen dansen van zij die voor het zeggen hebben.

  Heel erg jammer voor de Surinaamse rechtspleging!


  Maak melding

 13. Du

  Je zal er eens achter komen dat een ieder die ooit goed in regeringen hebben gezeten, thuis bij Bouterse of te Baling Soela, Broko Baka, dat eerst hebben beklonken.
  Bouterse zal tot aan zijn dood iemand zijn met wie de politiek rekening zal moeten houden om wat hij weet.
  8 December is slechts een afleiding let de komende weken goed op dan zal je het merken en aan mij denken, ook ik heb dichtbij gezeten om meer te weten.
  Al die haters weten niet waarover ze praten, en daarom zal er nog geen vrede in Suriname komen.
  Wie weet in 2010 als er dan schoon schip wordt gemaakt met enkele verraders die da misschien al op hun eind zijn.
  Du, vergeet niet dat Bouterse niet alleen staat ik ken mensen in zijn gelederen die harder dan hem zijn, mijn ex is bv zo eentje en hij popelt om af te rekenen met een paar.


  Maak melding

 14. @layli
  Zolang er opportunistische sukkels rondlopen die het vuile werk opknappen om dit vroeg of laat met de dood te bekopen blijft hij een factor waar we rekening mee moeten houden.

  Het is te hopen dat de vele processen tegen misdadigers, die dachten gratie te hebben, hun ogen zal openen.


  Maak melding

 15. Neus,
  Noem het maar hoe je wilt, ooit zal het absolute recht zegevieren. Jullie vergeten voor het gemak dat je te doen hebt met een nazaat van de oorspronkelijke bewoners van dit deel van de wereld.

  Wij met onze grote kappa zijn onder gunstige tot zeer ongunstige omstandigheden hierheen gebracht.


  Maak melding

 16. Ze weet precies wat speelt en dat is tegen haar algemeen rechtsgevoel. Ik geef haar geen ongelijk.

  Bovendien waar voor beveiliging krijg ze?

  Terwijl zware criminelen met een kordon beveiliging om zich heen verplaatsen waar ze ook willen.


  Maak melding

 17. Staat u op de recht bank.
  waar staat nu het recht onbegrijpelijk
  de gaan en kome algoe zwijgt in alle talen
  soso broeja heef BID WAT WEER OPGESPOORD
  DE VOGELTJES FLUITEN DE sheriff IS IN CHINA
  wat is nu de ware reden van opstappen
  van ALGOE a vertrek smerie parboe mang
  DU kop op wat is nu je weer woord
  lees 16


  Maak melding

 18. Het heeft er veel van dat er allerlei rookgordijnen worden opgeworpen om het volk van de daadwerkelijke oplossingen af te houden.
  Het Nickerie verhaal zal daarom nog een hele lange staart krijgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.