zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDe Surinaamsche Bank wint beroep tegen Parbhoe

De Surinaamsche Bank wint beroep tegen Parbhoe

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 18 okt – De Surinaamsche bank heeft zich in hoger beroep deels gevrijwaard van strafvervolging voor geldtransacties. De bank heeft zich niet schuldig gemaakt aan het illegaal overmaken van vreemde valuta naar het buitenland voor september 2001.

Deze geldovermakingen hebben volgens het Hof van Justitie plaatsgevonden in een periode waarin strafvervolging van dergelijke feiten niet wettelijk geregeld was. Latere geldovermakingen naar buitenlandse rekeningen zijn wel vervolgbaar, omdat intussen gepaste wetgeving is geslagen. Het Hof van Justitie heeft dan ook besloten het eerdere vonnis te vernietigen.

“We zijn blij. De bank is het slachtoffer geworden van een conflict tussen twee bedrijven”, zegt bankdirecteur Siegmund Proeve. De zaak is aangezwengeld door de Parbhoe Groep. Die vindt dat de bank zonder hun toestemming geld miljoenen dollars heeft overgemaakt voor Dorsett Hotels. Dit Amerikaanse bedrijf draaide samen met Parbhoe een casino in Paramaribo, maar naderhand ontstond onenigheid over de winstdeling.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

3 REACTIES
  1. Hoe wil jij van een bank winnen….come up man…..de Rechter is niet gek hoor…Maak het land tot een belasting paradijs….zit niet naar het buitenland te kijken….jouw geld daar gaat als water verdampen.

    Zorg dat jij tonnen aan goud hebt….dan is de markt klaar….no do don, no do hebzuchtig en kom niet met een achterlijke domoren Front beleid.


    Maak melding
  2. Had het enigszins verwacht,de DSB is net zoals de Banken in de VS en Europa te belangrijk voor Suriname,dat in overweging nemende zal een weldenkende rechter,ondanks de duistere handel en wandel van de Bank in het verleden,toch voor het belang van de Surinaamse monetaire en financiële situatie kiezen.Als zo’n grote speler het moet afleggen tegen duistere en vage bedrijven en/of daardoor zou omvallen kunnen de gevolgen voor de Surinaamse Economie desastreus zijn.Ik hoop alleen maar dat de toezicht van de Surinaamse financiële en Monetaire Autoriteiten verbetert inzake de handel en wandel van dit soort instellingen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES