Burgemeester met Surinaams bloed in polder

24

Rotterdam krijgt ’m, een allochtone burgemeester in de persoon van Ahmed Aboutaleb. Maar in het Noord-Hollandse Niedorp hebben ze er al jaren een. En ze willen hem nooit meer kwijt. Frank Weerwind heet-ie, een D66’er met Surinaams bloed.

De norse Westfriezen uit Winkel, ’t Veld, Oude en Nieuwe Niedorp, Haringhuizen, Zijdewind, Lutjewinkel en Barsingerhorn – de dorpjes van de gemeente Niedorp – zien hem als een van hen schrijft het Algemeen Dagblad.

Weerwind tegen zegt tegen de krant: “Ik wens beoordeeld te worden op mijn bestuurlijke dagen, niet op mijn huidskleur. En zo is het ook gegaan. Al gauw na mijn optreden was er in Winkel een brand en moest ik me als crisismanager bewijzen. Dat was mijn vuurdoop. Daarna wisten de mensen wie Frank Weerwind is en wat-ie kan.”


24 REACTIES

 1. Ik heb al gezegd dat Surinamers over het algemeen, intelligente en goed geschoolde mensen zijn. Vind het alleen jammer dat Surinaamse bestuurders, zich keer op keer in de maling laten nemen.
  Dit betekent dat het hoogtijd is voor VERNIEUWING in de Surinaamse politiek.
  Vernieuwing, in manier van denken en doen. Weg, met mensen die lijden aan minderwaardigheidscomplexen en het hele land mee naar beneden trekt. Weg, met mensen die alleen aan zichzelf denken en het volk aan de bedelstaf zet.


  Maak melding

 2. Waarom zijn het altijd Surinamers die zeggen niet op hun afkomts beoordeeld te willen worden. Als je geen stront in je ogen hebt zie je toch een Surinamer voor je staan. Leuk voor die man, daar weggestopt in dat gat. Maar verdienen we niet een van de grote steden.Marokkanen worden beloond voor de problemen die ze veroorzaken in dit land.

  krassie


  Maak melding

 3. Beste Sranangmangs,

  Het is een schande dat de andere bevolkingsgroepen ons links en rchts voorbij streven. Ik heb nooit begrepen waarom wij zo achterblijven. De Marokkaanse bevolking is nog niet volledig geintegreerd en nu al hebben ze verschillende posities opgeist. We zijn toch met de Nederlandse cultuur opgevoed onze kinderen mogen geen Surinaams praten, we doen alles wat de Nederlanders doen (na apen hen)toch schiet het niet op met de aanstellingen op posities als:
  onderministers, stadsdeelwethouders, voorzitters, burgemeesters, noem maar op. Sranangmangs we doen iets verkeerd, maar wat?

  Sranangmangs,

  Tang Boeng


  Maak melding

 4. Deze is toch niet de enige burgemeester van Suri komaf ? Er is allang een suri van chinees bloed burgermeester in Ned. Hoe heet die man nou weer ? Maar helaas, wij kunnen geen zure pruim mee kopen. Was het maar Brunswijk, dan hadden wij tog wat. hahahaa


  Maak melding

 5. Ik vraag me af of voornoemde uitspraak gebaseerd is op een vooronderstelling dat Surinamers niet intelligent zouden zijn.
  Me dunkt dat er onder Surinamers evenveel scherpe, als niet schepe geesten rondpopen, als onder allevandere etniche groepen.


  Maak melding

 6. @5
  meneer of mevrouw eigenwaarden is een lijdend voorbeeld van die arrogante Suri’s met een meerderwaardigheidsgevoel.

  Hoe zo halen marokannen Suri’s in. Ze zijn ons reeds minimaal 40 eeuwen voor.

  Wat een arrogantie van sommigen onder ons om steeds neer te kijken op mensen uit een samenleving die misschien niet dee hoogste baantjes hebben maar die wel exponent zijn van een natie met een eeuwenlange geschiedenis, traditie, een godsdienst en taal en uit een miljoenen bevolking bestaat.

  Suri’s we moeten nog kruipen. Laten we dat eerst beseffen.


  Maak melding

 7. Beste Sranangmangs,

  Het is een schande dat de andere bevolkingsgroepen ons links en rchts voorbij streven. Ik heb nooit begrepen waarom wij zo achterblijven. De Marokkaanse bevolking is nog niet volledig geintegreerd en nu al hebben ze verschillende posities opgeist. We zijn toch met de Nederlandse cultuur opgevoed onze kinderen mogen geen Surinaams praten, we doen alles wat de Nederlanders doen (na apen hen)toch schiet het niet op met de aanstellingen op posities als:
  onderministers, stadsdeelwethouders, voorzitters, burgemeesters, noem maar op. Sranangmangs we doen iets verkeerd, maar wat?

  Sranangmangs,

  Tang Boeng

  Eigenwaarden

  Met alle respect, maar ik heb tot nu toe geen een Surinamer gezien in Ned. die de kwaliliteiten van de Aboutaleb heeft!!!!! Hij heeft het echt niet zomaar kadoo gekregen!!!! Ik heb hem meegemaakt als wethouder in A´dam en heb diepe respect voor hem gekregen!!!!!!!! de suris kunnen wat van hem leren!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Surinamers hebben er een weet van andere bevolkingsgroepen neer te halen,maar zelfs vergeten ze even ,dat Surinamers ook de grond werden ingeboord,messentrekkers,steuntrekkers,pooiers,drugsdealers,inbrekers,luiaards enz enz enz.Hetzelfde wat de Marokkanen nu overkomt hebben en nog, de Surinamers ook meegemaakt,maar dat proberen ze weg te stoppen,de Antilliaan,Marokkaan en Turk lachen de Surinamers vierkant uit,omdat de Suri`s doen alsof ze de braafsten van de klas zijn.Net 5% van de Marokkanen zijn niet goed bezig,maar de hele Marokkaanse gemeenschap wordt er voorr aangerekend,precies hetzelfde lot toen met de Suri’s,de blanken zeiden steevast de Surinamers deugen niet enz. remember that.

  Nederland is een tolerant land,daarom wordt er geen onderscheid gemaakt,Marokkaan,Turk,Surinamer or what so ever die mogen en kunnen aan alle bestuurlijke functie`s meedingen,althans als ze over de kwaliteiten beschikken.


  Maak melding

 9. @pitbull

  Sommige mensen begrijpen niet dat je op zo’n positie te bereiken ZELF over goede kwaliteiten en ervaring moet beschikken. Die denken dat je zo’n positie op kunt eisen op grond van het aantal SuriNeds dat er rond loopt. Die denken dat positieve discriminatie er wel voor zal zorgen dat zij zonder bagage een top baan krijgen. Die begrijpen niet dat iedere ander vecht en werkt voor zo’n baan. Die willen het weer “the easy way”. Winti waai, lanti …..


  Maak melding

 10. wat voor kwaliteiten? roepen dat Marokkaanse relschoppers terug moeten naar Marokko. Daar heb je toch aboutaleb niet voor nodig. Als staatsecretaris sociale zaken heeft hij niets voor elkaar gekregen, daarom gaat hij daar weg. EN ZIJ DIE HIER BEWEREN dat Surinamers niet over kwaliteiten beschikken, leven op een ander planeet. We doen als tientallen jaren mee op elk niveau in dit land. Marokkanen worden beloond voor slecht gedrag.


  Maak melding

 11. Beste Eigenwaarden,
  Jouw vaststelling is mij uit het hart gegrepen. Waarom waarom waarom??? Mijn antwoord is klip en klaar: wij zwarte Suri’s hebben geen identiteit!!! kijk maar weer naar Leatitia griffith; als een viswijf schreeuwt ze door de kamer tegen de maroc’s. Waarom hoor ik haar niet ageren tegen de mens-onterende 100% controle tegen haar EIGEN MENSEN??? Waarom hoor ik ook al die andere verstoorde identiteiten niet? Leerdam, Sweet, Callender, Elisa carter, Rayman, Ristie, Seedorf, Prem Radakishun en noem ze maar op.
  NEEN, HET HOLLANDSE MOETEN ZE HOOG HOUDEN!!! Hiermee laten de Maroccanen zien niet voor niets hun twee paspoorten ONDER ALLE OMSTANDIGHEDEN EN IN IEDERE FUNCTIE WAARD TE ZIJN!!!!!!


  Maak melding

 12. Neus waarom zit jij nog hier te lullen…jij weet het beter…maar zit thuis gewoon te pinaren als een hond……meld je aan dombo…NEUS.


  Maak melding

 13. Natuurlijk trekt Leatitia Griffith haar mond open als het gaat om Marokkanen.

  Heeft te maken met de Surinaamse vrouw die door een Marokkaanse tasjesdief was beroofd van haar tas en die door haar klem was gereden, waardoor hij kwam te overlijden.
  Die vrouw haar leven is daarna in een hel veranderd, omdat Marokkanen haar bedreigen.
  Dat heeft Leatitia diep aangegrepen.

  Maar als Antillianen zich misdragen, dan is Leatitia stil, heel erg stil.
  Ligt het misschien aan het feit dat Antillianen heel erg op Leatitia lijken en dat dat de reden is dat ze haar mond stijf dichthoudt.

  Het optreden van deze mevrouw bij Pauw&Witteman een paar weken terug, vond ik afschuwelijk. Toen wist ze haar mondje te roeren. Maar als het gaat om zaken die voor Surinamers heel erg belangrijk zijn, dan is ze niet thuis.

  Het is een klein deel van de Marokkanen die zich misdragen. Ze moeten hard aangepakt worden alsook de ouders van dit tuig.

  Daarom vind ik het goed dat Aboutaleb burgemeester wordt van Rotterdam.
  Hij geeft zijn keiharde meningen over de Marokkaanse jongeren die zich misdragen en anderen het leven moeilijk maken.
  Hij zal er niet voor terugdeinzen deze Marokkanen aan te pakken.

  @13,

  Volgens jou heeft Aboutaleb niets bereikt en vooral niet als staatssecretaris van Sociale Zaken. Hij zal voor jou met impopulaire maatregelen zijn gekomen, vandaar dat hij in jouw ogen niet deugt.

  Deze man is in zijn pubertijd naar Nederland gekomen. Kende geen woord Nederlands.
  Hij heeft heel hard zijn best gedaan iets te bereiken in deze maatschappij.
  Alle kansen die hem in de schoot werden gelegd, heeft hij met beide handen aangegrepen.

  Van wethouder in Amsterdam, is hij staatssecretaris geworden van Sociale Zaken.
  Nu gaat hij als burgemeester van Rotterdam zijn nieuwe functie uitoefenen.

  Deze man wordt door omroepen heel graag uitgenodigd om deel te nemen aan actualiteiten programma’s.
  Hij is ook nog welbespraakt. Kan ik van vele Surinamers niet zeggen.


  Maak melding

 14. over arrogantie gesproken lees sommige reaktie hier dan word het duidelijk.ik vind sommige reaktie hier overtrokken , een marokaan word burgemeester en gelijk lopen de surinamers achter op de marokanen mensen hou a.u.b met dat dom gelul echtwaar deze man is burgemeester van rotterdam en in nederland dus voor iedereen die woond in rotterdam dat is de wet en zo gaat het in een democratie. wat ik vreemd vind aan sommige reaktie hier is dat zij spong hier hebben neergehaald terwijl dat een surinamer is die jaren lang is uitgekozen tot de beste advocaat in nederland surinamers zijn beter vertegenwoordig in de nederlandse maatschapij dan marokanen het probleem is dat waneer die mensen een andere mening hebben dan de massa worden ze keihard neergehaald lees de reaktie van nummer 14 dat is precies wat ik bedoel mss moet ik sommige hier herinneren dat aboutaleb vanaf na de dood van teo van gogh bewaakt word omdat uit heeft gehaald naar de moslim fanaten in nederland en de morokanen die zich niet willen aanpassen in dit land .sommige mensen kunnen het niet laten om kortzichtig en dom te reageren zoals altijd ze kijken niet verder dan smoel lang is .het gaat om die bekende spiegel hier klagen sommige over dat men het heeft over de marokanen of de surinamers. in suriname gebeurd het zelfde met de binnelandse bowoners want hun zij rovers ze stelen is dat geen stigma of dat mag. als je naar opsporing verzocht kijkt dan praat je anders wat die marokanen allemaal vlikken hier in dit land ik ben voorstander van het benoemen van de problemen.


  Maak melding

 15. Is er 1 allochtoon die burgemeester wordt van Rotterdam (toevallig of niet een Marokkaan) en gelijk staat een deel van “ons volk” op de achterste benen.
  Als het iemand van Surinaamse afkomst was geweest, waren de reacties waarschijnlijk niet veel anders. Het valt mij steeds op hoe wij elkaar aan het afzeiken zijn.
  De “omhoog gevallen” gevallen Surinamers doen niets voor hun landgenoten, is de algehele teneur alsof zij daarvoor zitten.
  Hoezo omhoog gevallen? Niemand krijgt zomaar iets in de schoot geworpen; je zal er wat voor moeten doen of iets in je mars moeten hebben anders kom je er niet.

  In dat opzicht(qua gezeik) zijn wij goed geïntegreerd; kop boven het maaiveld en meteen afhakken.


  Maak melding

 16. Het is volgens mij niet de taak van Ned. Surinamers om ‘iets’ te doen voor Suriname, maar DE TAAK van de Surinaamse regering ZELF om zich niet te laten uitbuiten door slimme multinationals.
  Ned. Surinamers, doen al jaren wat ze kunnen voor Suriname!


  Maak melding

 17. als je wil zien hoe appels met peren vegeleken worden lees reaktie hier kan je ook zien hoe knollen voor citroenen worden verkocht nummer 16 is er een van


  Maak melding

 18. Du,met welke ogen kijk jij naar opsporing verzocht?Of zie je de zwarten(Surinamers)als blanken?
  Even zoveel Marokkanen,Antillianen en Surinamers komen aanbod bij opsporing verzocht,jij uilskuiken.Probeer niet de criminele Surinamers weg te cijferen,Surinamers zijn net zo slecht als een Marokkaan en een Antilliaan bij elkaar,als je dat probeert te ontkennen dan woon jij niet in Nederland.Surinamers,Antillianen,Turken ,Marokkanen hebben een bad name ,de Polen zijn in opmars.Dat jij nog niet door hebt dat de Nederlanders alles wat niet blank is verfoeit,of denk je dat de Surinamers bespaard zijn/waren gebleven?Je lijkt je te willen vergelijken mat de blanken,doe je best maar ,alleen hier kan je ongezien dat doen,daar buiten hoef je het niet te proberen,want dan wordt je echt niet voor vol aangezien.

  No 16, heeft het prachtig getypt.Maar Du heeft heel veel last van begrijpend lezen.Wat jij typt ,n0.20,kan je zelf niet plaatsen denk ik,ik denk niemand ook.

  Ik zou zeggen Du,kijk vanavond naar opsporing verzocht,kom dan weer hier met je alleen Marokkanen komen daar in voor.
  Weet jij wat de Surinamers allemaal geflikt hebben in dit land?
  Of waren/zijn ze de braafsten van de klas,het zij zo Surinamers hebben evenzo een slechte naam,als andere allochtonen.


  Maak melding

 19. Deze man is in zijn pubertijd naar Nederland gekomen. Kende geen woord Nederlands.

  In deze zin die ik zelf heb getypt in @16 is het woord “pubertijd’ fout gespeld.
  Het moet zijn puberteit.

  @23,

  Jij bent er om de wereld te verbeteren.
  Hoop voor je dat je genoeg in huis hebt om deze enorme klus te klaren.
  SUCCES!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.