dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams waterbedrijf: Ronnie Brunswijk liegt

Surinaams waterbedrijf: Ronnie Brunswijk liegt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 okt – Ex-rebel en parlementariër Ronnie Brunswijk heeft wel degelijk een werknemer van de Surinaamse Waterleidingmaatschappij (SWM) mishandeld. Dit stelt het bedrijf in een persbericht. Ook is het niet waar dat niet vooraf is gewaarschuwd voor het afsluiten van de watertoevoer naar het Ronnie Brunswijk stadion wegens wanbetaling.

Hoewel hij het ontkent, is Brunswijk vaker aangemaand. De rekening bedraagt ruim zesentwintigduizend Surinaamse dollar (ongeveer zesduizend euro, red.). Volgens het bedrijf is een werknemer op het kantoor in Moengo bedreigd en mishandeld. Gevreesd wordt voor de sociale gevolgen. ”Moengonezen die meemaken hoe Brunswijk tekeer gaat tegen SWM-medewerkers nemen dit gedrag over”, meldt het bedrijf.

De werknemer in kwestie bevindt zich voorlopig in Paramaribo. Hij is bang terug te keren naar Moengo. Cynisch genoeg ziet Brunswijk dit als bewijs dat de man liegt: ”Als je de waarheid spreekt heb je niets te vrezen.” Intussen is een aanklacht ingediend bij de politie. Brunswijk zegt nog niet te zijn opgeroepen. “Als dat gebeurt, zal ik mijn zegje doen. Ik heb niemand mishandeld. Het lijkt alsof men een hetze tegen mij voert.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
 1. Hahahaha… Hoe eerlijk is Brunswijk, hoe moet je hem vertrouwen met de binnelands oorlog… wannneer gaat mensen hun ogen open… het gaat totaal vies en smerig met de hele regering venetiaan….

  Brunswijk kan zijn poot niet een vliegtuig zetten om ergens te gaan er loop een arrestatie bevel tegen hem, dus in suriname kan hij alleen gangster spelen… dus brunswijk weet wie je ben… want je liegt…


  Maak melding
 2. Gewoon betalen boef! Dat moeten wij ook doen.

  Zelfs in Suriname komt alleen de zon voor
  niets op.

  Of wil je soms beweren dat het jouw water is.
  Zoals de groep die Berg en Daal wil hebben
  omdat men daar letterlijk en figuurlijk
  200 jaren heeft gezeten.


  Maak melding
 3. Iedereen praat over de crimineel Santhoki.
  Brunswijk was familie van Segebai. Brunswijk heeft een kind met zijn zus.
  Een Parlementslid die familie in de onderwereld heeft. Brunswijk die ook drugsdelicten, verkrachtingen en moorden op zijn naam heeft staan.

  Maar ook voor hem geldt, onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. Niemand durft ook net als Bouterse tegen hem te getuigen, ze schijten allemaal in hun broek.

  En zo zegeviert de criminele macht in Suriname i.p.v. gerechtigheid.


  Maak melding
 4. Tja, De man wordt alle ruimte geboden zijn macho-ganster gedrag te vertonen zonder enige consequenties,Ik hoop alleen nog dat ook in deze het recht zijn beloop zal hebben en als het recht toch niet zegeviert dan geloof ik heilig in KARMA,wat je zaait zul ooit eens oogsten,The World is A Cycle,So Time Will Tell.


  Maak melding
 5. Ronnie wees een man en zeg gewoon dat joe gie a mang wang korektie tik
  je ijsfabriek heef waternodig dus zonder water joe fabriek no mang drai
  en als baas van abob heb je recht op gratis water (denkje) en als ze toch door gaan trek jij je zetels terug dan ga je ze zien
  na joe na rambo en rambo no abie foe pai watra


  Maak melding
 6. Het is niet de eerste keer, dat deze meneer zich misdraagt (na het beeindigen van de binnenlandse oorlog) en hoeveel keer heeft men opgetreden. Integendeel wordt hij als het ware beloond; door o.a. zijn partij op te nemen in de regering; door hem te benoemen tot beleidsadviseur met een salaris hoger dan iemand die is afgestudeerd van de universiteit; door hem te benoemen tot veiligheidsman en we praten dan nog niet over de vergoeding die hij toucheert in de DNA. Ik vraag mij dan gelijk af, wat hij ervoor terug doet????


  Maak melding
 7. Wie maakt Ronnie zo machtig ?
  Wie heeft Ronnie zo machtig gemaakt ?

  1. DDB : binnenlandse oorlog
  2. NL ; Toevoor wapens en geld .

  Wie blijft er met de ellende zitten ?

  In welke regering zitten er mensen , die totaal niet bekwaam zijn – zonder enige opleiding op niveau dat verwacht mag worden.

  Dit probleem word zelf veroorzaakt door
  Surinamers die op hem stemmen .
  Anyway, anyhow het Surinaamse KENNIS zit in het buitenland .
  Tijd voor massaal terug keren is de beste oplossing.
  * Helaas ze brullen allemaal buiten de lands grenzen –
  …………. conclusie ………..
  Wij zullen er mee moeten leren leven ,
  dat mensen met een voorbeeld functie zich
  misdragen .


  Maak melding
 8. Beste mensen,
  Er bestaan veel overeenkomsten tussen Ronnie Brunswijk en zijn voormalige chef,die hij moest beveiligen ten tijde van zijn militaire dienst:
  -de een zei:”ze zijn op de vlucht neergeschoten”.De ander:”ik heb die man van SWM niet geklapt”.
  -beiden zijn debet aan de zinloze Binnenlandse oorlog in Suriname;
  -Beiden zijn veroordeeld in Nederland wegens drugshandel;respectievelijk 11 om 7 jaar;
  -Beiden kunnen op grond van het voorgaande niet naar het buitenland reizen(internationaal opsporingsbevel);
  -Beiden hebben zich enorm verrijkt ten koste van het Surinaamse volk;
  -Beiden hebben bewezen,dat hun handelingen niet op rationele basis gestoeld zijn; maar op basis van geweld,onderdrukking, opportunisme en dwang.
  Al met al kan gesteld worden dat dit geen voorbeeldfiguren zijn voor de coming up jeugd van ons land. Wel moet gesteld worden, dat ze door de jaren heen een enorme achterban hebben en daardoor in de Hoogste College van Staat(DNA) legitiem zijn gekozen. Dus MOETEN deze lieden zich realiseren,dat ze niet meer in een samenleving,waar de wet van de sterkste geldt;maar in een rechtsstaat met al zijn facetten.
  Suriname heeft nog een lange weg te gaan om uit de puinhopen,die deze 2 figuren(baas en zijn knecht)veroorzaakt hebben, te kruipen.
  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!!!


  Maak melding
 9. beste minister santokie,
  probeer eerst je vriend te arresteren,laat de surinaamse volk eens zien wat je in je mars hebt.begin eerst bij de kleine visjes,droom niet gelijk aan de grote vis!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 10. Brunswijk maakt deel uit van de regeerings-coalitie en het is niet de eerste keer dat hij anderen bedreigd ect. Wat erger is dat de regeering dit alles stilzwijgend toelaat., en met geen woord erover rept. Het “leven” van de regeering venetiaan hangt bij de gratie van deze soort van gasten. Hoe erg kan het in politiek Suriname niet zijn.


  Maak melding
 11. Welke mishandelde iemand zou terug willen gaan naar de plaats van het gebeurde?Brunswijk denkt dat het slachtoffer niet wil teruggaan omdat het slachtoffer liegt?Hoe dom kan iemand zijn in zijn doen en denken?Kennisen van mij zijn vorig jaar mei overvallen op de oostwestverbinding door Brunswijk zijn soort,die mensen gaan van hun levensdagen daar nooit meer naar toe.
  Er worden dagelijks roofovervallen gepleegd op die verbinding,er is nog nooit 1 persoon daar voor gearresteerd zo bang is de politie daar voor Brunswijk,die jack-ass is heer en meester in dat gebied.
  Wanneer gaat Pa Tokkie ingrijpen,welneen dat durft hij niet,want Pa Tokkie doet/deed zaken met Brunswijk zijn maat Adjoeba,dus zijn Pa Tokkie zijn handen en voeten gebonden.Zo kan deze 1e klas CRIMINEEL doen en laten wat ie wil.
  En maar schelden op Bouterse over dingen die 27 jaar geleden gebeurd zijn ,maar wat er nu speelt in Suriname het moorden,verkrachten oplichten enz.enz. door Brunswijk zijn soort ziet men niet.


  Maak melding
 12. Hiermee hoeft zich niemand bezig te houden….Front is niks en ook niks anders dan club idioten…en behoorlijk schaamteloos ook nog erbij.

  Er zijn gewoon geen andere woorden voor…FRONT moet zo gauw als mogelijk verdwijnen uit LANDS BESTUUR…er is niemand daar meer te vertrouwen.(let wel: niemand in FRONT te vertrouwen)

  VERTROUW: R.R. Venetiaan ook niet…..vertrouw hem met niks, hij laat alles uit zijn handen vallen.(loop achter)

  Hij komt vroeg of laat met zijn bibberlip leugen land en volk bedotten.


  Maak melding
 13. Kan deze levende fossiel zijn lichaam niet beschikbaar stellen aan de wetenschap waarop men met nieuwe medicijnen zou kunnen experimenteren of misschien genen van de schaap dolly implanteren misschien wordt hij dan beschaafder.

  Ongelofelijk dat zo een zaadcel op deze aarde is geëvolueerd tot een aardbewoner zonder hersenen.

  Ander mogelijkheid is om deze levende fossiel die overdadig testosteron produceeert via nasa de ruimte in wordt gelanceerd alwaar men het luikje opendoet op 300000 km hoogte en de austronauten zeggen vaarwel ronnie er zijn nog genoeg andere hemellichamen met witte stof erom heen goede reis eruit you bastard byeeeeeee.

  einde oefening mission done.


  Maak melding
 14. Nu ziet hij dat het leven parallel loopt.
  Wegen en straten wel…denk ik…maar in een straat heb jij de kans jij nek te breken.

  Stel je eens voor dat hij de zaak: GRANDIOOS wint.(zei hij laatstelijk nog)

  Hij wordt langzaam wakker ondertussen heeft hij de boel lopen vernietigen.(en lopen te vernederen alles richting KATIBO uit hebzucht)….gewoon lopen doen als witman…omdat hij een paar dagen langer op school gezeten heeft en een titel mag dragen gezonken door de witman manipulatie technieken.

  Sorry a wan ODO…..hij komt terecht…..MAAR WEES NOOIT GERUST…. NIKS KOMT ZOMAAR TERECHT.

  Bid…. maar houd alles in de gaten…sluit u ogen niet zomaar.

  Heb u vijanden nooit lief….Hij en Jij brengen respect voor mekaar op….maar liefhebben nooit.

  A wan ODO.


  Maak melding
 15. Mensen, mensen Brunswijk is een van de Front lijders (goed gelezen ja lijders zijn het).

  Deze meneer zit dus met de president aan tafel richting te geven aan het front beleid. Denk je dat tokkie deze meneer gaat arresteren, want stel dat Brunsie zegt jongens kom op nou als jullie mij arresteren bos ik alles, jullie drugscontacten, diefstal enz. enz. Brunsie is een neef van segebai weet je nog.

  Bouterse zei het al Dans Macabre.


  Maak melding
 16. Weet je wat Ronnie Brunswijk in een interview had gezegd: “Het was een koelieman, daarom heb ik hem geslagen”.

  Ik wens dat een “koelieman” hem om zeep helpt.


  Maak melding
 17. De man gaat even als vele militairen, alsgevolg van die vuile oorlog gebukt onder het Post Traumatisch Stress Syndroom en kan het derhalve niet echt helpen.

  Militairen verdwijnen voor dezelfde vergrijpen wel achter slot en grendel!

  Duaal handelen van een en dezelfde overheid ten voeten uit.


  Maak melding
 18. “Ik wens dat een “koelieman” hem om zeep helpt.

  raj”

  Dat hoop ik dus niet. Het bloed van Brunswijk hoeft niet aan de handen van een Hindostaan te kleven.

  Dat deze man nog steeds in het parlement zit, vind ik onbegrijpelijk.

  Trouwens raj, ik heb me laten vertellen dat Bouterse het ook over “koelies” zou hebben i.p.v. over Hindostanen. Ik vraag me af of dit wel waar is.

  Ik maak me niet druk over het woord “koelies”. Waar ik me wel druk over maak, is dat steeds meer Hindostanen zich in laten met drugsgelateerde zaken.
  Als je rijk wilt worden, dan ga je keihard werken, zoals onze voorouders en ouders hebben gedaan.
  De goede mentaliteit van Hindostanen gaat rap over in de slechte.

  Men moet zich realiseren dat als je slecht leeft, dat je vroeg of laat de rekening gepresenteerd krijgt.


  Maak melding
 19. waarom zullen wij nooit een natie formen als surinamers.omdat er geen gerechtig heid zal bestaan als de helft van ons volk de Nederlandse politiek blijft geloven.zij hebben toch geholpen om de oorlog te starten en ons land naar de maan te helpen. bouwterse en brunswijk waren de goede kanidaat om een oorlog te starten en door nederland uit te buiten.jullie zogenaamde redders de Blanke HOllanders die moeten jullie aanpakken maar jullie durven geen shit tegen die hollanders.maar wel bouterse en brunswijk wel blijven aanvallen.mijn mede Surinamers pas als jullie durven om de macht die nederland over suriname heeft weet weg te halen en suriname de kanzen kan pakken om zich zelf op te bouwen en zelf hun eigen gerechtelijk system te hand haven. via andere landen in de wereld wij zijn geen domme volk hoor.geloof nu eerst jullie eigen volk eerst .dit maak mij zo kwaad. over drugs handeld de nederlandse regering die handelen toch zelf er in lezen jullie wel eens de CIA rapporten of zijn jullie te dom voor. zo naifs.worden jullie nu eens wakker. en steun het land en de volk van suriname ondanks onze gebreken.nederland kan ons dat niet afpakken,maar als wij ons opstellen als de lafaards en niet als trotse volk die hun land voor zet dan Nederland.dan zal Nederland ons altijd blijven discrimineren en onderdrukken.Surinamers met Nederlandse paspoorten?jullie zullen nooit erbij horen. hoe noemen zij ons Allochtonen.dat zeg toch al genoeg.


  Maak melding
 20. Eey djeda,

  Waar heb jij het over??!! Alles komt op z`n tijd. Eerst bij A beginnen en daan gaan we naar B.

  Als Surinamers niet eens binnenshuis alles op een rij kunnen zetten hoe verwacht je van deze mensen dat ze dat op internationaal niveau moeten doen?

  Denk daar maar eerst over!


  Maak melding
 21. Prik, je hebt al alles gezegd. Daarom zijn Bouterse en Brunswijk voor de Amnestiewet, omdat ze altijd gelogen hebben.
  ==Brunswijk beweerde niet te hebben geslagen, terwijl dat nu bezezen is
  ==Bouterse was nooit in het fort tijdens de moorden, terwijl dat nu bewezen wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES