donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit NederlandKoenders: Suriname land boordevol potentie

Koenders: Suriname land boordevol potentie

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 okt – “Suriname is een land met veel kansen en bezig een middeninkomensland te worden. De kansen moeten nu benut worden.” Dit zegt de Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking, Bert Koenders. De nieuwe afspraken over samenwerken hebben dan ook niet veel tijd en moeite gekost.

Suriname is gereed voor een nieuwe benadering. Dat is ook goed gebleken in het allerlaatste beleidsoverleg met minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking. ”Ik geloof dat we beiden persoonlijkheden zijn die zeggen: we moeten niet te lang praten, maar doen wat voor de Surinaamse bevolking van belang is”, zegt Koenders.

Er is dan ook goede hoop dat het goed komt met de relatie. Het beleidsoverleg maakt definitief plaats voor snellere procedures. “We zijn beiden tot de conclusie gekomen dat het goede besprekingen zijn geweest”, aldus Koenders. Het is niet verwachtbaar dat de ruim negentig miljoen euro aan restant hulpmiddelen binnen de huidige regeertermijn zal worden besteed.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

12 REACTIES
 1. Jammer dat men NU PAS achterkomt dat men moet ‘doen,’ wat voor het Surinaamse bevolking van belang is. Waarom deden ze dat vroeger dan niet?
  Waarom komt men hier NU pas achter? Wiens belang werd er al die jaren gediend?

  Maar, hoe dan ook, Suriname moet zich niet gek laten maken, maar alles eerst GOED laten lezen door Surinaamse deskundigen (=ervaring leert).

  Wat zijn de voor en nadelen voor Suriname? Wat zijn de gevolgen voor het milieu op den duur?
  Daarnaast moet Suriname meer gaan werken met landen in de regio, want die hebben ook veel te bieden aan elkaar.


  Maak melding

 2. nr.1 Yvox ik zal proberen je uit te leggen waarom men er nu achter komt wat voor het volk van belang is.de verkiezingen van 2010 staan om de hoek en zoals je weet staat de huidige boevenbende er slecht voor gezien de peilingen.waarom denk je dat er in zo’n kort tijdsbestek de een na de ander delegatie richting Su. gaat?men probeert het tij te keren maar helaas.net zoals de kridiet crisis niet meer te redden valt met miljarden pompen zo lukt het niet meer het Surinaamse volk te bedonderen.men pomp het restant ontwikkelings hulp nog snel erdoorheen zodat de volgende regering niets overhoud voor verder ontwikkeling.maar er is hoop want wij bezitten grondstoffen en er zullen contracten moeten worden opengebroken of nationaliseren die troep wil men de Surinaamse staatskas spekken. let op mijn woorden:na de verkiezingen verkassen er een paar uit de boevenbende naar het buitenland waar de helf van het gezin al is gevestigd.het is een kwestie van graaien zoveel als kan om de rest van hun leven in het buitenland door te brengen.Time will tell


  Maak melding

 3. Nr 1

  Daar zit waarheid in , maar is het niet beter om eerst de hele regering naar huis te sturen !

  Geen verkiezingen zoals de regels nu zijn , maar gewoon de man / vrouw met kennis op de juiste minister post .

  * En …… er zal eerst heel veel puin en ellende opgeruimd moeten worden .
  de kans van slagen is NIHIL , met de mentaliteit die er nu heerst .


  Maak melding

 4. @Yvox je heb gelijk:waarom nu pas?
  maar ik ben in ieder geval blij dat het begin er is.
  en ik denk ook dat het voor Su beter uitpakt als ze met landen in de regio gaan werken.


  Maak melding

 5. ik weet niet of jullie dat weten maar koenders is nu minister van ontwikkelingssamenwerking , dus die man wel zeggen dat suriname een land met bordevolle potentie is en het is waar ook, maar het jammer is dat de verkeerde mensen het land regeren en nu ze een puinhoop van hebben gemaakt staan ze aan zijlijn te vertellen hoe het moet maar toen hun de macht waren hebben ze geen moer van kunnen bakken ik heb in de suriname gewoond voor en na onafhankelijkheid de grooste puinhoop is gemaakt na 1980 dan is suriname met snel vaart achteruit gegaan omdat er een stelletje iedioten machtdronken militairen dachten dat een land besturen makelijk was wij surinamers hebben een puinhoop van gemaakt , wat ik dom vind is de kritiek van sommige hier als er minister of wie dan ook een bezoek breng aan suriname in het verleden kwam niemand omdat arogante klootzak bouterse het land zelf zou vooruit zou brengen met zijn vrienden uit cuba libie en grenada we weten en zien met ons ogen de feiten en de gevolgen daarvan dus die mensen die lullen moeten eending weten dat suriname beter was voor 1980 dan er na de feiten spreken voor zich dus zij die terug willen naar de jaren tachtig wens ik heel veel sterkte en succes maar als het weer verkeerd loopt niet komen lullen dat nederland moet helpen of weer schuldige is want zo zijn een grote deel surinamer ze zijn heel snel om een andere de schuld te geven van hun eigen problemen. maar zelf in de spiegel kijken doen ze niet .


  Maak melding

 6. Mhaaaaaaaa dan fa …..zeg hoe…….als stationair(jij weet)niet met volle buik weer in Hol.komt…………..din boi no waartie….Kundu is slim neemt ons weer in de maling.


  Maak melding

 7. Boordevol opportunities? Met waardeloze corrupte gangsters als brunswijk, somohardjo, bouterse, wijdenbosje die Suriname besturen hoe kan vooruitgang verwacht worden???


  Maak melding

 8. Tegenwoordig heeft men het nu over “het witte goud”. Hiermee wordt het oppervlaktewater genoemd. Volgens deskundigen zullen er in de toekomst ook wateroorlogen gaan uitbreken.
  Suriname, heeft alles te bieden, maar het is BELANGRIJK wie er aan de macht zit!

  Daarom moet er over belangrijke zaken altijd eerst een referendum gehouden worden. Het mag niet meer zo zijn dat enkelen over de toekomst van de massa beslissen (’tegen betaling…’).

  Suriname is een gezegd land, en de mensen die er wonen of er vandaan komen zijn ook gezegd met dat land. Men kan niet alles verklaren.
  Suriname is een paradijs hier op aarde, qua natuur en milieu. Haviken liggen op de loer!


  Maak melding

 9. @Ano, ze zijn gezegend MET Suriname, maar dit wil nog niet zeggen dat ze opkomen voor de belangen van eigen mensen. Ze doen alsof Suriname hun persoonlijk (familie) bezit/eigendom is. En iedereen laat het gebeuren, jij ook, of niet…
  Er zijn kleinere landen in de regio die dit soort dingen niet tolereren. Maar goed, ik zie beetje bij beetje toch bewustwording. Beetje bij beetje dan…

  Maar, Suriname is en blijft een gezegd land. De natuur en het milieu is goed. Dit zijn zeldzame dingen tegenwoordig en dus onbetaalbaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES