vrijdag, mei 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameGuyana woest om aanhouding boot door Suriname

Guyana woest om aanhouding boot door Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE/GEORGETOWN, 16 okt – De Guyanese regering heeft fel gereageerd op de aanhouding van een Guyanese vrachtboot op de Corantijn. “Een duidelijke daad van agressie”, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken in Georgetown. Volgens de autoriteiten in Nieuw Nickerie is er niets aan de hand.

Boot en bemanning zijn terecht aangehouden, aangezien de Corantijn over de gehele breedte behoort tot het Surinaamse territoir. De boot bevond zich er zonder toestemming. Volgens Georgetown is er sprake van provocatie. “De meest recente in een reeks herhaaldelijke interventies van Surinaamse zijde tegen Guyanezen die de Corantijn rivier bevaren.”

De Corantijn zou een grensrivier zijn. De MV Lady Chandra I bevind zich nog in de haven van Nickerie. De bemanning is overgebracht naar Paramaribo. “Guyana heeft al eerder formeel per diplomatieke nota bij de regering van Suriname protest aangetekend tegen dergelijke acties, echter tevergeefs en zonder enige respons”, aldus het Guyanese ministerie van Buitenlandse Zaken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Geef ons Tigri terug die jullie onterecht occuperen. Als ik eens president van Suriname wordt, gaat de Surinaamse ambassade in Georgetown voor goed op slot, de grens wordt gesloten totdat er een oplossing in het grensdispuut komt. Jullie zyn een onbetrouwbare buur en een huichelactige partner. De Corantyn rivier is van ons. Basta. Hoe worden onze sporters by jullie behandeld, bye the way?


  Maak melding
 2. Ze zijn bezig met een nieuw toneelstuk.
  “Corantijn tot grensrivier maken”.
  En als Suriname afzwakt, dan zullen ze (de Guyanezen)succes hebben. Wanneer maakt Suriname nu eigenlijk zaak van de zuidwestelijke driehoek? Zelfs Nederland gebruikt nu ook de verkeerde kaartweergave van Suriname.


  Maak melding
 3. als zij oorlog willen geef ze oorlog..zij hebben al een stukje suriname ingepikt..en wij gaan met zij allen guyana inpikken als zij zo willen hebben krijgen zij zoo.. okee.


  Maak melding
 4. Mijns inziens zijn grensrivieren niet alleen voor 1 land. Beide landen hebben er recht op, en moeten het kunnen gebruiken als waterweg. Regenwater van beide landen worden er afgevoerd.

  Er zou wat dat betreft een verdrag moeten komen. Om in het vervolg dit soort toestanden te voorkomen.

  De aanhouding zal met wat dieper liggende achtergronden te maken hebben.

  Zaken doen is ook een kunst die je niet met agressie kunt uitoefenen. In ruil voor iets kun je ook toestemming geven om gebruik te mogen maken van de rivier als vaarwater.

  Maar ja, politici zijn alleen maar bezig met hun eigen zakken aan het vullen.


  Maak melding
 5. Suriname ga kalm en rustig verder om op de JOUW toebehorende grensrivier te patrouilleren en blijf VREEMDE vaartuigen enteren die geen toestemming hebben om op JOUW rivier te varen.IT’S that simple,al worden ze wit van woede en schreeuwen ze moord en brand,onverstoord doorgaan.


  Maak melding
 6. Beste mensen,
  De Surinaamse grensbewaking heeft in deze volkomen gelijk. want de grenslijn is duidelijk bepaald tussen Guyana en Suriname:de linkeroever van de Corantijnrivier bij vloed. Dus de rivier behoort in zijn geheel tot Surinaams grondgebied. Iedere buitenlandse vaartuig,die zich op de Corantijn bevindt, hoort toestemming te vragen aan de Surinaamse autoriteiten.
  Guyana is,hoe dan ook, in overtreding en heeft geen enkele grondslag om verontwaardigd te zijn.
  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!!!


  Maak melding
 7. wijdenbos had een groete mond op een podium te schreeuwen ( al moeten wij vechten om tigrie terug te halen dan doen wij dat . nu doen jullie zaken met die schurken . en bovendien wat heeft guyana suriname te bieden .ze hebben zelf niet te eten .ze steken zelf de grens over om bij ons te jatten . ja he bouta weer zaken doen met landen die jou vet mesten . venitiaan had gelijk (een kat in het nauw maakt rare sprongen)


  Maak melding
 8. en jullie leveren wel iemand uit zo dat is eerlijkheid , maar hoe zit het met de uitlevering van bouta en brunswijk kom op jongens ……!!!!!!
  bouta speel nu open kaart je ben prsident nu laat die gasten nu wel opgesloten worden van die december moorden noem de namen op als je het eerlijkheid en verzoening noem . daan ziet het volk dat je het met ze mee heb . maar blijf je niet stijf houden of lever jezelf uit als je weet dat je geen boter op je kop heb en ook nog brunswijk die banken heeft beroofd in suriname en bruggen heeft opgeblazen of nee met een wapen in het voetbal stadion stond te zwaaien ook nog zijn auto midden op de straten stil zet en weg loop


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES