maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname mag gevolgen crisis niet onderschatten

Suriname mag gevolgen crisis niet onderschatten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 okt – Suriname mag de gevolgen van de financiële crisis in de wereld niet onderschatten. Dit stelt de uit Suriname afkomstige assistent secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten, Albert Ramdin. Het hoeft dan niet meteen om een frontale impact te gaan. Het resultaat kan net zo goed schadelijk zijn.

Op termijn kunnen onder meer de inflatie en buitenlandse investeringen onder druk komen te staan. “Men mag de sociale en financiële effecten niet onderschatten”, zegt Ramdin tegenover de Ware Tijd. Met name de stijgende prijs van brandstof kan vervelende gevolgen hebben. Met name het politieke bestuur en de financiële sector moeten dan ook op hun hoede zijn.

Kleine economieën als de Surinaamse zullen het uiteindelijk niet alleen klaarspelen. De crisis zal gekeerd moeten worden door instellingen als het Internationaal Monetair Fonds. “Het IMF moet met een wereldwijd reddingsplan komen”, aldus Ramdin. Surinaamse en Nederlandse deskundigen hebben eerder aangegeven dat de lokale economie vrijwel geheel gevrijwaard zal blijven van de gevolgen van de crisis.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Ik denk eerder dat de brandstof prijs zal dalen omdat de vs in een ressesie terecht komt en er daardoor minder vraag naar brandstof komt , de vs gebruiken 50% van de wereld brandstof productie.


    Maak melding
  2. Gewoon een schurkenstreek vanuit de zogenaamde rijke landen…..met geld werken dat niet bestaat….gewoon gebakken lucht verkopen aan de rest van de wereld….maar tik yu ai luku….de kleine landen moeten dit alles gaan betalen…men zal ze uitbuiten desnoods met geweld.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES