Home Onderwerpen Media en literatuur Jorka Torie Surinaamse Spookverhalen deel 2

Jorka Torie Surinaamse Spookverhalen deel 2

18

In 1997 baarde de van origine Hindoestaans-Surinaamse schrijver Radjindre Ramdhani opzien met zijn zesde boek: “Jorka Torie, Surinaamse Spookverhalen”. Het werd een enorme hit. De vele reacties inspireerden de auteur om de afgelopen jaren wederom op pad te gaan, speurend naar meer verhalen. “Want”, zoals hij zelf in het voorwoord schrijft: “achter het scherm van overheerlijke Surinaamse gerechten als pom, sauto soep, broodje bakkeljauw en roti, liggen onder spinrag en voorbij schaduwen uit het verleden, nog vele huiveringwekkende verhalen verscholen”.

Jorka Torie, Surinaamse Spookverhalen werd een succes en was binnen de kortste keren uitverkocht. De inkomsten kwamen volledig ten goede aan Stichting Tamara, die zich inzet voor het welzijn van kinderen in Suriname, ongeacht ras, cultuur, religie en sexe.

De verzoeken om een exemplaar van Jorka Torie bleven echter binnenstromen. Om die reden verschijnt op 29 november Jorka Torie Surinaamse Spookverhalen, deel 2, met bijna 190 pagina’s nieuwe huiveringwekkende verhalen. De presentatie is op 29 november, vanaf 10.30 uur bij Boekhandel Schippers, Bijlmerplein 376, Amsterdam Zuidoost.

18 REACTIES

 1. mentor jr
  De jorkas zitten in groeng djarie ze spooken in de DNA. nog erger ze spoken niets uit ze zitten als een soembie daar
 2. Prema
  @2, "De presentatie is op 29 november, vanaf 10.30 uur bij Boekhandel Schippers, Bijlmerplein 376, Amsterdam Zuidoost." Het lijkt me logisch dat je kunt informeren bij bovengenoemde boekhandel, of je nog in het bezit kunt komen van het eerste deel. Of ben je alleen in staat mijn karakter zogenaamd te ontleden?
 3. Betsy B(oeps)
  Hoi Su, Ik heb in 1999 op t Kwakoe festival een exemplaar gekocht van dit bundel waar ze bij een Tamara stand verkocht werden. Ik heb een nummer voor je, te weten ISBN 90-803556-1-5. Met dit nummer kun je dit boek via een boekhandel of de uitgeverij Kismeth bekomen . Succes.
 4. atangso
  Zitten er verhalen van Fedie Zeisburg bij , in dat boek ? Ik kan mijn kinder tijd nog heugen. Als ik dat ssort verhaal hoor, denk ik gelijk aan de grote brand in Paramaribo. De brand die toen de winkel van Kien Sieng ( ondro boong ) treft.Dat om de hoek was van Shu Hieng. Leuke tijd , leuke jeugd en mooi land van melk en honing. Je kan het nu niet meer van zeggen. Het is naar de verdoemenis gestuurd.Land vol met INDUVIDUALISTEN en ROVERS . JAMMER!!!! gr., Atangso
 5. Su
  Ik wil Paraman, Prema, Jorieman en natuurlijk Betsy B(oeps) bedanken voor hun reactie op mijn vraag. Hey Prema ik ben niet alleen in staat jou karakter te proberen te ontleden zoals jij dat schreef en denkt, we hoeven het niet altijd eens met elkaar zijn, maar als we elkaar kunnen helpen moeten we dat doen. Misschien komt er wel een onderwerp en reageren wij wel als enige 2 van bijv 500 mensen hetzelfde. Betsy B(oeps), thnx voor de info, daar zal ik veel aan hebben en dankzij die isbn nummer denk ik wel dat ik aan die boek kan komen. Als ik jou eens kan helpen doe ik het 100%.
 6. jorka
  Jorka torie deel was smullen! En eng! Ik kon het niet eens alleen lezen, ik las alleen overdag. Dus ik ben heel benieuwd naar deel 2. Jorka
 7. Club-ParadiseFM
  Radjindre Ramdhani is vrijdag 24 oktober 2008 live te beluisteren via radiostation Club-ParadiseFM. Voor tijden en frequenties check: www.club-paradisefm.com Hij verloot ook enkele eerder uitgekomen boeken.
 8. Think!
  Beste mensen, De presentatie is op 29 november bij Boekhandel Schippers in Amsterdam, tussen 14.00 uur en 16.30 uur en niet zoals eerder aangekondigd, vanaf 1.30 uur.
 9. think
  Voor hen die geinteresseerd zijn: Jorka Torie deel 2 is te bestellen via www.radjindreramdhani.nl of email: rramdhani@ziggo.nl. Vergeet u vooral niet, om uw juiste naam en adres in te vullen. Voor telefonisch bestellen: 06-47187381 Via de boekhandels met vermelding van isbn. 978-90-813403-1-1 Er worden niet meer dan 1500 stuks van gedrukt, op is op, dus wilt u een leuk Sinterklaas, of Kerstcadeau schenken, of ontvangen? Jorka Torie deel 2!
 10. DAS
  Alle betrokkenen wil ik bedanken voor de ISBN nummers van deel 1 en 2. Wil graag in bezit komen van beide exemplaren en zal daar ook het nodige voor doen. Heb ook veel genoten en gebibberd van Radio Apintie's dinsdagavond Jorka tori van Harry JongLoi. Dat Radjindre dit soort verhalen heeft kunnen bundelen stel ik zeer op prijs. Met betrekking tot het steunen van stichting TAMARA kan ik niet anders zeggen dan TOP! Ga zo door, Radjindre. Das
 11. Shaila
  Hoi, ik heb zelf Jorkatorie deel 1 via BOL.com gekocht. Probeer het ook, ik heb het vorig jaar Juli kunnen bestellen. Succes!
 12. gene priesierie
  hai,het is waar dt niemand meer in jorka tories meer geloven maar ja die dingens zyn er hr,ik hb ze nooit gezien,maar ik hoor wel verhalen van ze by radio apintie op de maandag.