maandag, februari 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse minister van Justitie weer onder vuur

Surinaamse minister van Justitie weer onder vuur

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 14 okt – Desi Bouterse blijft minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie betichten van het onderhouden van banden met de onderwereld. Het recente vonnis wegens belediging en Santokhi’s ontkenning ten spijt, volhardt de oud-legerleider in zijn bewering dat drugscrimineel August ‘Segebai’ Adjoeba meer dan een goede kennis was.

De inmiddels in Nederland vermoorde Adjoeba zou niet alleen onroerend goed hebben overgedragen aan Santokhi en diens voormalige echtgenote. “Jullie hebben het huis van Segebai op 15 november 2006 gekocht. En die blauwe Surf (Toyota model, red.) van Segabai met kentekennummer 78-66 RP, is overgeschreven op 12 december 2006 op uw naam”, zei Bouterse tijdens een bijeenkomst van zijn politieke partij NDP.

Opmerkelijk was dat Santokhi slechts werd aangeduid met ‘de minister’ en ‘sheriff’. Tijdens de voorlaatste partijbijeenkomst was Bouterse een stukje stoutmoediger. Het heeft een kortgeding opgeleverd en een vonnis. Uiteindelijk moest een publieke verontschuldiging worden aangeboden. Minister Santokhi is op dienstreis naar China en heeft nog niet gereageerd.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

64 REACTIES
 1. Het is te hopen dat Santokhi er helemaal niet op reageert.
  Santokhi, wees wijs en hou de eer aan jezelf.
  Wie wijst naar een ander, wijst meestal naar zichzelf.


  Maak melding
 2. Tokkie you fcuked with the wrong dude, terwijl je heel goed weet dat je tot over je oren in die drogga handel zit. DID (Desi Inlichten Dienst) is de beste inlichtingendienst van Suriname en als je nogsteeds wil ontkennen dan wordt nog veel meer bekend.

  Ik zou zeggen hou de eer aan jezelf want je bent een schande voor Suriname, je zal door niemand meer serieus genomen worden, Hirsch Ballin zal moeilijk met jou gezien willen worden je bent niet te vertrouwen, finito men verdient geen dealer als Minister.


  Maak melding
 3. Suriname wilde onafhankelijk worden. Dat
  lieten de Hollanders toe. Na de achterliggende jaren mag men vaststellen
  dat de politi in Suriname nog niet volwassen zijn. Het ontgaat deze lieden
  volkomen dat Suriname met haar vele be
  volkingsgroepen nauwelijks voortuit komt.
  Het is nu tijd om de politiek en de
  gromdwet van Suriname te wijzigen, zodat
  Suriname een Federale staatsvorm krijgt.
  Wie achter wil blijven moet zelf weten.
  Er is teveel tijd verloren gegaan. De
  armoede duurt nog steeds voort. Centraal
  geregeerd Suriname met de gedachte van
  een land een volk is de grootste on-
  zin. Alleen via het federale systeem is
  Suriname te redden uit armoede en onderontwikkeling. Wij Aziaten zijn niet
  bereid langer in een chaos te leven.


  Maak melding
 4. ik wil alleen weten waarom de 60 plussers niet meer gewoon hun 6 maands verblijfsvergunning niet meer op zanderij kunnen krijgen. Waarom moet deze groep surineds een visa KVB aanvragen in suriname
  Ze zijn financieel niet afhankelijk van de suri regering, en ze hebben veelal nog familie in sur. Ze hebben 99% ook hun eigenhuis,waarover ze altijd huurwaarde belasting hebben betaald, dus waarom ontzeg de sur.regering deze mensen hun verblijf in sur, en maakt alles zo duur voor deze groep?
  Kan iemand hierover antwoord geven


  Maak melding
 5. ZO ZO dat is niet mals wat er gezegt is
  tijd en datum ontken no sheriff wat ga je nu doen aftreden of optreden of zijn je ballen zo geklemd dat joe no mang sekie.
  baas praat tot je geef antwoord mang
  sekie malinda sekie a torie lepie lekie wang manja
  wordt vervolg


  Maak melding
 6. Opmerkelijk !!!

  Rook ??????
  Waar er rook is , moet er VUUR geweest zijn.

  Onderzoeken zou ik zeggen.
  Kijken wat er van waar is .

  Nietwaar ; 100.000 Euro schadevergoeding
  Waar ;… Aftreden


  Maak melding
 7. Bouta op z’n best!!!
  Als een viswijf dingen staan roepen over je politieke tegenstander.Een echte politicus probeert zijn tegenstander met relevante beleids en politieke aspecten te vloeren maar deze man loopt als een tap’oekoe motjo dingen te roepen die hij toch niet hard kan maken misselijk wordt je ervan man,bah!!!!
  Begrijp me goed ik ben geen pleitbezorger van Santokhi(die zal wel boter op z’n hoofd hebben)maar dit van Bouta is ver beneden Niveau.


  Maak melding
 8. Hei tokkie waar is Balesar.
  waar is je law en order aangaande je eigen gelederen.
  Bouta aanpakken via je vriendjes is geen kunst.
  Als je Guts heb stop eerst Balesar in de bak. dan wordt Bouta zelf bang van je en houdt hij zijn grote mond.


  Maak melding
 9. die surinaamse haider is bezig .
  die vis fijf motjo meid bouterse.
  sranangmang waar is jou waardigheid jou normen en waarde gebleven om met iemand die jou heeft vernederd jou rechten geschonden jou land naar de klote geholpen om met zo iemand feest te gaan vieren het zeg heel veel over de surinamers van vandaag wat ik erg vind is dat jou verjaardag een speciale dag is een dag voor bezinning maar deze beest kan het niet laten om andere te besmuren die laffe hond bouterse, geeft ze te drinken en te vreten dan kan je ze van alles wijs maken de aanhang bedoel ik ,bouterse wil over alles praten maar niet over de honderden doden die hij op zijn geweten heeft horp andere vaders zonen en geliefden als je een echte man ben bouterse dan vertel jij de nabestaanden wat er met hun lobie wang is gebeurd maar deze hond strooit iedere keer meer zand in de ogen van de domme massa . mijn mening


  Maak melding
 10. Dit zijn geen gewone dingen die Bouterse roept over zijn politieke tegenstanders hoor.

  Bouterse heeft de minister eerder beschuldigt van banden met criminelen, de minister heeft onkend en er werd niets onderzocht, nu zijn er data en additionele info verstrekt. Dit moet dus onderzocht worden, dit kan niet in de doofpot, kort geding werkt nu ook niet meer. Er rest deze minister niets anders dan zijn functie neer te leggen misschien wel tijdelijk totdat alles is onderzocht door een onafhankelijke comissie. Het moge duidelijk zijn dat de minister is beschadigd, want het moet voor iedereen te onderzoeken zijn als er inderdaad een Surf is overgeschreven in december en waarom reed de beveliging van de minister in deze surf.

  Trouwens dagblad Suriname bevat meer informatie.Hihihihi


  Maak melding
 11. Koti wan odo…mi no e wroko nanga pjing pjing drugs boi.

  A tori disi e waka parallel.

  Na wan boschopu:::::: bicasi unu e sjie dat you e wroko nanga boeng bigi drugsboi.

  Opo mofo mikem spitie kong.
  durf liti na frambo a sa brong you heer anu nanga fizie.


  Maak melding
 12. Deze man had heel wat plannen(snode)Men heeft nog niks gehoord dit is gewoon een tipje van de sluier.

  Maar deze man is echt niet goed…hij is een zeer en zeer slecht mens…Het scheelde een haartje of deze schurk Chandrie’ka had ons weer in een dictatuur gedompeld.

  En wie slaapt weer….. jawel…. de NPS.


  Maak melding
 13. Beste mensen,
  Wie zonder zonden is, werpe de eerste steen. En Bouterse moet de laatste in Suriname zijn om anderen te betichten van zaken,die het daglicht niet kunnen zien. Laat hij ervoor zorgen om van die 11 jaar gevangenisstraf af te komen;evenals zijn voormalige lijfwacht Brunswijk met zijn 7 jaar.
  Trouwens;geen enkele politicus in Suriname,noch van de coalitie noch van de oppositie, is in staat de huidige malaise tot een goed einde te brengen. Ze zijn er met zijn allen debet aan, dat het zover is gekomen;stuk voor stuk. De geschiedenis heeft dit uitgewezen;want het verleden verklaart het heden.
  De grote verliezer in al deze broko bana politiek is het Surinaams volk.
  De politiek in Suriname is doordrenkt en besmet met allerlei controversiele figuren,die op de een of andere manier gelieerd zijn aan de drugshandel.Alle politieke partijen worden gesponserd door diezelfde figuren. Dus het wordt moeilijk om een goed bestuur te voeren,als er lieden in de regering voorkomen,die in verband gebracht worden met malafidefiguren cq zaken. Aan de andere kant heeft de oppositie hun mond vol van aantijgingen richting de regering. Een bekend gezegde luidt: je ziet de splinter in iemand anders oog;maar de balk in eigen ogen vergeet je.
  Hoe kan je jezelf een volksleider noemen, terwijl je ego vele malen groter is dan jezelf en je letterlijk bloed aan je handen hebt?
  Nogmaals de grote verliezende is het Surinaamse volk,die keer op keer voor de gek wordt gehouden door regeringen(van wie dan ook). Maar Gods molen maalt langzaam maar zeker. Voor een ieder(wie je ook bent) zal de tand des tijds gelden;goedschiks of kwaadschiks.
  Time will tell;wij benne en blijve benieuwd, kondremangs!!!


  Maak melding
 14. ik wil nog wat aan mijn reaktie toe voegen .
  in de tachtiger jaren moest iemand het in zijn hoofd halen om de hoge militairen en bouterse te beschuldigen voor drugs handel en gebruik die drugs en alcohol party die toen werden gehouden onder zeer strenge bawaking heel suriname wist en weet dat militairen die hoog in rang waren grote drug criminelen waren vergeet de xtc zaak niet, boereveen die in amerika werd opgepakt bouterse die in nederland is veroordeeld voor drugs om deze beven genoemde reden vind ik het onbegrijpelijk dat er mensen in suriname en in holland want die zijn er genoeg die nog geloof hebben in deze moorddadige hond bouterse dan moet je of labiel of ongeschoold zijn want iemand met gezond verstand kan zich toch niet met open ogen laten bedonderen door laffe moordenaar .ai mie gado .


  Maak melding
 15. Super Grover, je moet naar de politie
  stappen en aangifte doen.
  Misschien kunnen ze ja nadat je aangifte
  gedaan hebt onmiddellijk aanhouden
  voor al de moorden, brandstichtingen en
  beroving van de staatskas die op jou naam
  staan, boef, get lost.

  Stom varken dat je bent. Ga lekker naar het
  buitenland, ver kom je niet want men zoekt je.

  Je wordt nog gefeliciteerd door al je slachtoffers, te lang om alle namen te vermelden. Maar hier enkelen; Riedewald, Wijngaarde, Rambocus, Hawker, etc. etc. etc.
  En niet tevergeten de man die het wisselgeld
  mocht houden namems de klokkenluider Super Grover “baasje moordenaar”. Weet je nog wie
  jouw bloedgeld mocht houden.

  Soso lollie


  Maak melding
 16. inderdaat heeft hij een toyota gekocht van segebai,een neef had dat zelfde toyota gekocht van segebai voor 19000us maar kon niet afbetalen toen heeft sheriff het gekocht voor 9000us.die neeft is een stukje van zijn rechteroor kwijt geraak tijdens een rip deal samen met segebai.bouterse klets niet is de waarheidt.


  Maak melding
 17. hoe kun je zeggen dat het niet waar is wat zwart op wit is je moet wel 1 van tokie bl maten zyn wil je zeggen dat iets niet klopt dat zwart op wit is. suriname is al zwart genoeg de wolken worden nog donkerder en donkerder tot het overvloeit wacht maar waarheid is hard maar mag gezegt worden
  ben geen fan niemand byna niemand daar is te vertrouwen maak je zelf wys dat daar een eerlyke rechtstaat is
  dop eye


  Maak melding
 18. Holle retoriek van DDB. Inhoudsloos, bedoeld voor de achterban met maar één hersencel. Demagogiek in optima forma, alleen door de verkeerde persoon!


  Maak melding
 19. De minister komt vanaf het begin van de “zaak” heel erg ongeloofwaardig over. Hij beschikt over een Brigade van Inlichtingen-diensten, en kent geen Segebai met een drugs-verleden. Raar, doek dan maar die hele inlichtingen-tent maar op., want met zoiets hebben wij er niets aan.Huur dan desnoods de “BID”(lach), want die zijn goed in hun vakgebied. Sarie torie J&P chef. Hoe lang houdt de regeering dit nog vol.De geloofwaardigheid is gedaald naar ver beneden de vriespunt.


  Maak melding
 20. Bouta zelf veroordeeld in Nederland voor coca smokkel maakt zich belachelijk op zo´n manier!!! Tuurlijk zit hij te zeiken over Santhokie!! Santhokie had tenminste de ballen om het proces tegen Bouta te starten!!!! En geen een bange wezel in Su kan hem dat nadoen!!!! Dat zit Bouta natuurlijk dwars!!!! Maar Bouta gaat lekker brommen binnenkort!!!!!!!!!


  Maak melding
 21. Shit Santokhi is een van de drugs baron van suriname laat me het anders zeggen een van de boeven in suriname. een boef die zich bezig houd met alle soort corupptie in onze land en denk slim te zijn.

  hij is niet beter dan desi voor jullie informatie. natuurlijk boeven concureren ook hooor. Dit is nog niks wat jullie nog niet weten.


  Maak melding
 22. Ik wacht af. Het is wel opvallend dat de minister alweer op reis is. Morgen is de rechtzaak Biervliet en Santhoki en hij is er ook daarbij niet aanwijzig. Begin nu te denken dat hij veel te verbergen heeft.


  Maak melding
 23. Meeste coke verslaafde gaan na verloop van tijd over op basen. Hiervan worden ze volkomen gek. Waanbeelden aggressief en paranoia gaan ze verder door het leven. Ik noem geen namen ik vermeld slecht een algemeen bekend fenomeen uit de verslavingszorg. Het is dan ook zinloos om mij bv in navolging van Biervliet voor de rechter te slepen. 😆


  Maak melding
 24. Al dit gezwam heeft nogmaals het bedenkelijk niveau aan van degenen die pretenderen ooit het hoogste ambt van het land te willen vervullen.

  Trachten de aandacht van zichzelf af te wenden door telkens de aandacht op een ander te willen vestigen is toch o zo goedkoop en simpel.

  Geeft aan met welk garnalen hersenen figuur het land mogelijk als leider opgezadeld kan worden. Krijgt en volk uiteindelijk dan toch niet beter dan het verdient? Future will tell.

  Suriname wordt gewoon belachelijk gemaakt en ook de onnozelen die qua commentaar ook de nodide aan onzin uitkraaien geven aan dat het bedroevend gesteld is met het algemene niveau in Suriname.

  GOD ZIJ MET SURINAME


  Maak melding
 25. Nr. 4 Mathilda,

  Het antwoord op uw vraag is dat Venetiaan het ontwikkelinghulp van Nederland gaat stopzetten!!!!

  Als tegencompensatie moeten de 60 plussers die hun oude dag in Suriname willen doorbrengen, uitmolken worden. In Suriname moeten heel veel werklozen en ambtenaren in onderhoud kunnen worden voorzien, snap je???

  Dat Santhoki zaken deed met criminelen verbaast mij niet. Welke politici heeft wel schone handen vraag ik me af? Een en al een boevenbende. De een nog erger als de ander. Bouterse zal alles uit de kast halen om zijn strafproces te vertragen, dus zullen er nog meer schandalen gaan volgen.

  Dat Bouterse de geschiedenis van Santhoki nu zwaar aan het uitpluizen is, wil niet zeggen dat hij voor zijn zeer zware misdrijven kwijtgescholden moet worden. Deze waren te wreed om te vergeten en te vergeven, zeker voor de nabestaanden van zijn slachtoffers.


  Maak melding
 26. Lieve Prema,
  Wat zou je nog meer willen weten? Of is het voor nog niet zo klaar als een klontje? Het beste is om er de consequenties aan te verbinden.


  Maak melding
 27. Bouta, niet lullen op de berm.
  Kom praten in het parlement.
  daar ben je onschendbaar.
  Ma you ne durf.
  So so ophitserij.

  Tjallo Loca

  ghep ghep ghi ghi gigile giechele….waar parlement e,,, kaba,, kaba daar zitten de vertegenwoordigers van boeven en schurken aan de macht,,,,,aan de macht. jaaaaaaaaaa……..no miki mi klem fu lafu…..you e miki mi las blo fu lafu gigiiggiighi….ai u mi boi sani di….luister noh u poep u.


  Maak melding
 28. Waarom durft bouterse geen trip te maken naar het buitenland?

  Waarom mag segebai geen goederen verkopen op de surinaamse marktplaats?

  Je mag toch alles kopen wat hij adverteert?
  Hij verkoopt toch geen drugs?

  Dus bouterse maak een reis naar het buiteland ik betaal de ticket voor je.


  Maak melding
 29. @3:”wij aziaten”en dat is nou de typische gedachtegang die Suriname naar de rand van het afgrond brengt. Als jullie Aziaten niet langer zo willen leven rot dan lekker op naar Azie.

  Dit is Suriname,land van mijn voorouders en by god zal ik mijn grondgebied altijd verdedigen tegen mensen die van Suriname klein azie in het caraibisch gebied willen maken.


  Maak melding
 30. @DU ik weet niet waar ik je moet plaatsen
  wanneer heef bouterse je beledig onderdrukt
  vertel volgens mij heb je een jeugdtrauma
  opgelopen ben je doof of kan je niet lezen
  jouw mening slaat geheel de plank mis
  laat mij je wakker schudden je slaap
  wat doet je zo pijn dat je een ieder
  die weet wat er is gebeurd zo aftebekken
  doe groot en reageer niet met minachting
  wees eerlijk met je zelf als je veel weet ga
  dan naar de pg en vertel daar je verhaal dat wat bouterse daar vertel niet de waarheid is dan pas ben je een man met ballen maar zit geen onzinnige dingen uittekraaien zat ik op die balkon toen de aresstatieteam aan kwam en terug moest gaan in opdracht van hun baas jonge maak geen grappen met BID je lees het goed ja BID
  en doe rustig anders gaat het boekje van je ook open ben je nog illegaal in holland dus de rustig het geklets van 8december verveeld ook hij heef toch gevraagd voor onderzoek of is dat ook een leugen
  blijf af van die fles dat is niet goed voor je hersen.
  vergeet niet BID


  Maak melding
 31. De reacties vind ik duidelijk: velen hebben botro op hun kop. Waarom is er zoveel hetze tegen Sharief. Omdat de zakenpartner van A-You-Baas de volgend presidentskandaat is met alle gevolgen van dien.


  Maak melding
 32. Beste Pinto,

  Wat ik wel weet is dat haast elke Surinaamse politici geen onbeschreven blad heeft.

  Bouterse niet, Santokhi niet, kortom die hele riedel niet.

  Waar Bouterse nu mee bezig is, is met modder gooien naar een ander, terwijl hij zelf een modderpak aan heeft.

  Santokhi schijnt op niet eervolle manier aan zijn bezittingen te zijn gekomen, zo ook Bouterse.

  Vertel me wat Bouterse met zijn geroddel wil bereiken. Als je weet dat jezelf ook geen geschonden blazoen hebt, hou dan je mond over de ander.

  Bouterse is zich aan het wreken om het feit dat de procedure tegen hem eindelijk voortgang heeft.
  Hij had de uitslag van dat proces eerst moeten afwachten. Dat doet hij niet, hij is zeer wraaklustig.

  Daarom heb ik geen vertrouwen meer in Bouterse. En met mij hebben velen dat ook niet meer.


  Maak melding
 33. “Dit is Suriname,land van mijn voorouders en by god zal ik mijn grondgebied altijd verdedigen tegen mensen die van Suriname klein azie in het caraibisch gebied willen maken.

  Anton”

  Suriname is een Afrikaans land in het Caraïbisch gebied, terwijl het van oorsprong een Indiaans land is. Ben je dat vergeten?

  Waar zijn de Indianen gebleven, die hun land niet hebben verdedigd?
  De Indianen zijn niet alleen door de witte man verdreven.

  Suriname is niet alleen het land van jouw Afrikaanse voorouders, maar net zo goed van alle andere Surinamers wiens voorouders uit Azië komen.


  Maak melding
 34. Meneer Bouterse heeft het nu over vrije meningsuiting en mag blij zijn dat hij zijn mening kan en mag geven. Toen meneer Bouterse aan de macht was, was er geen vrije menings uiting, de bevolking werd vermoord als ze hun mond open deden, hoe vaak werden mensen niet van huis gehaald en later dood aangetroffen langs wegen. Je hoefde maar iets negatiefs te zeggen of je leven was al in gevaar. Jammer dat de jeugd van nu er anders overdenkt, maar je zal maar een vader of familielid hebben die door meneer Bouterse is vermoord.


  Maak melding
 35. Wat is er verkeerd aan de mening van s.gonesh,als hij/zij te kennen geeft dat Surinamers van Aziatische afkomt niet langer in het chaotisch Suriname willen wonen?

  Mogen alleen de mensen die hem willen laten oprotten naar India het recht hier hun mening te geven?


  Maak melding
 36. Wij aziaten is niet het thema wat het land naar de afgrond brengt. Dat nep nationalistische chauvinisme, corruptie, luiheid, dat gehang en gesteel dat brengt het land naar de afgrond. Stelletje nietsnutten.
  Er is neks bereikt tijdens front en er zal ook niks worden bereikt onder het mamoet blok. Hadden andere bevolkingsgroepen ook maar het vooruitstrevende gevoel van aziaten, dan zou Su nu een soort Singapore, Taiwan of zuid Korea kunnen zijn. Ik ken afrikanen die een miljoen maal meer ambitie hebben dan negroide surinamers. Dat zijn hosselaars die ik respecteer niet die stelende gajes van Latour, Pont-, Nieuweer- en Flora. Grote bek maar neks waard. Den pompoe soso leegheid.


  Maak melding
 37. Beste Aziaat (nr. 3 Gonesh), waar haal jij het recht vandaan namens ALLE AZIATEN te spreken?

  Ik als Surinamer van Aziatische afkomst wil jou het volgende meegeven.
  Je praat over Chaos etc. etc. in SME. Ik weet niet of jij ooit buiten SME en zeker in de Aziatische wereld hebt gekeken en wel weet waar je over LULT.

  Laat mij jou alvast een ding vertellen.Alle Aziaten (uit Indonesië, China, India) die door hun voorouders in SME zijn beland, mogen hun voorouders dankbaar zijn dat zij die stap hebben gemaakt.

  Suriname mag dan wel niet het paradijs wezen, maar de Aziaten die naar SME kwamen, kwamen vast niet uit de boven,rijkere/(lees beter gesitueerde) laag in Azië, en als regelmatige bezoeker van Azië kan ik je mededelen dat het grootste deel van de mensen uit de 3 genoemde landen in een grotere SHIT leeft dan menigeen in SME.

  SME een chaos? Dan heb jij nog geen echte chaos gezien of beleefd.

  Dus eerst even de wereld in stappen en goed verkennen en s.v.p. NIET namens ALLE Aziaten een mening proberen te geven.

  De andere AZIAAT.


  Maak melding
 38. BERM-GELUL…heet dat. De MOORDENAAR schreeuwt heel hard houdt de moordenaar…hij wil natuurlijk de aandacht afleiden , maar don’t worry boy…je tijd komt nog…DE GALG wacht op je!!!!


  Maak melding
 39. du..jaren ’80 schaam je…nu 2008.
  neus… kosten wat het ook zou moeten kosten jij neemt het op voor een schurk in 2008.

  DAN WAAR WIL JIJ MET SU. NAAR TOE.

  Laat ik jouw vertellen ik haat schurken…en nog erbij een minister van justitie & politie…wie moet jij anders nog vertrouwen.

  Ik begrijp je niet…jij bent echt een schurk doorrrrrrrrdrrrrrrrrrrenkt met hebzuchtig roversbloed…praat over nu en de toekomst dan kan men jouw enigszins begrijpen.


  Maak melding
 40. Sommige posters lijken het totaal niet erg te vinden dat een minister van Justitie contacten onderhoud met drugsdealers, rarara het zijn dezelfde posters die anti-Bouta zijn. Blijkbaar mag je van deze posters moorden, stelen, dealen en witwassen als je maar anti-Bouterse bent, eentje durfde zelf de woorden normen en waarden in de mond te nemen, ik zou zeggen ga je mond wassen want het stinkt!!!!!


  Maak melding
 41. bouterse zit jullie echt zwaar in de maag he.
  jullie krijgen wel nachtmerrie van hem, men gaat niet eens in op het onderwerp.crus die wil een ries betalen. voor hem naar het buiten.
  waarom niet voor mij dan?
  het is jullie regering die nu aan de macht zit
  sluit hem op voor 2010 anders komt hij weer aan de macht!


  Maak melding
 42. ik ben ook van Aziatische afkomst, maar no3 spreekt niet voor mij. want hoe wij hier ook samen kwamen aan zijn grond zijn wij verpand. wans ope tata kemopo etc etc. helaas ben ik ook één van de half miljoen surinamers die weg zijn gegaan uit ons lobi Sranan. Wie heeft het voor ons verpest, de Surinammse politicie van vroeger. Ja, natuurlijk ook bevel DDB. Wat hebben de jongere generatie geleerd over die periode. Staat niet eens in de geschiedenisboeken vermeld. Wel, er is een minuscule dan wel onbetekenend bijdrage. De verandering van ons rustige en liefdevolle Suriname tot wat het nu is. sommige Surinamers hebben het roven het mishandelen en moorden geleerd. oordeel zelf wie de leermeester of leermeesters zijn. ik hoop alleen maar dat dit geplaatst word door de moderator. druk op curfew bad time bij youtube.


  Maak melding
 43. Shit pitbull,

  Je weet niet wat je praat Santokhi heeft een kuil gegraaf waar hij straks zelf erin gaat vallen.

  Begin niet met iets wat je straks niet zelf kan afmaken Santokhi terwijl je weet dat niet beter bent dan Desi. maar jah je bent al telaat om het te stoppen straks zal je ontvluchten zogenaamd wordt je bedreigd door Desi.

  De waarheid is hard om te horen straks veranderd de wind van richting dan komen al jouw shit terug op jouw gezicht wat eerder hebt uitgespookd.


  Maak melding
 44. @3:”wij aziaten”en dat is nou de typische gedachtegang die Suriname naar de rand van het afgrond brengt. Als jullie Aziaten niet langer zo willen leven rot dan lekker op naar Azie.

  Dit is Suriname,land van mijn voorouders en by god zal ik mijn grondgebied altijd verdedigen tegen mensen die van Suriname klein azie in het caraibisch gebied willen maken.

  Anton

  Ja en wie zijn je voorouders dan?? De indianen??? Die zijn er bijna niet meer in Su.Als Su niet opgevuld wordt met andere mensen wordt het een onbewoond land straks!!!


  Maak melding
 45. grootste bull-shit.
  Waar was wie op de dag van decembermoorden.

  Laat dat ook gezegd worden.
  Als je A zegd moet je B ook zeggen.
  Zijn mensen nu al ziende blind.

  De tijd zal leren.
  Ik weet een ding.
  Als de tijd nadert begint men onzin uit te kraaien.

  Ga bidden voor een goede afloop.
  heb eindelijk genade voor de medemens.
  Wie gemoord heeft zal altijd de geesten rondom hebben hangen.
  En die gaan niet zomaar weg.

  op den duur gaat men voor gek spelen offffffffffff “echte” gek .

  Boca zei,
  Na mij zullen er nog duizenden geboren worden.

  dus let maar op.

  Prasoro waswasie no moes mek en nesie pe aleng e kon.

  in a dre.

  Papo


  Maak melding
 46. @Aboi
  Aboi me boy, Blijkbaar ben je zwaar verliefd op de drugscriminel, excouppleger ex-dictator en martel & moordverdachte, en is dat normaal gedrag.

  @Na Mi
  Bekende poging de zaken om te draaien. Wij zijn niet perse anti DDB. Wij zijn tegen het onbewezen beschuldigen van mensen. Wij zijn tegen leugens en achterklap. Maar blijkbaar ben jij zo adolaat van DDB dat je al zijn shit (vertaal maar) voor waar aanneemt terwijl inmiddels in de voorgaande rechtzaak duidelijk is gebleken dat hij het niet kan bewijzen.

  Volgens mj heb je inmiddels zoveel shit van die klootzak (noem hem zo opgrond van deze actie) in je hersens zitten dat de stank je mond en neusgaten uitkomt. Vertel ff waar je woont dan weet ik tenminste dat ik in die omgeving nooit de bus moet nemen. 😆

  @jimmo
  Wat mij zwaar op de maag ligt is dat een aantoonbare crimineel, leugenaar sociopaat, etc. een politiek functie bekleed en meent SME te kunnen vertegenwoordigen. Ik weet het volk krijgt de politicie die het verdient, maar dit geval toont aan dat we nog heel veel venergie in de verheffing moeten stoppen en dat lukt niet met deze rolmodellen. 😆
  Misschien moeten we ons alleen op de jeugd richten, want mijn indruk is toch wel dat verheffing van een groot aantal volwassenene onmogelijk is 😆


  Maak melding
 47. @Aziaat

  Jammer!!! Door de mand gevallen z.g.n AZIAAT.
  Mensen met aziatische afkomst willen het liefst harmonisch leven in Suriname, maar door bepaalde bevolkingsgroepen wordt dat keer op keer verpest. Vandaar de “bekende” reacties.

  Jij moet je schamen als neger omdat je aziaten zo verafschuwt terwijl wij steeds de dupe zijn van stagnatie, beroving en ga zo maar door.


  Maak melding
 48. @50,

  Hoe erg vind jij het dat Bouterse ook in drugstorie is verstrengeld?
  Zelfs zijn zoon Dino zit daarom vast.
  Welk voorbeeld is Bouterse voor zijn kinderen?

  Zoals het voor Bouterse geldt, dat zolang niet bewezen is dat hij de 15 personen heeft vermoord hij onschuldig is, zo geldt ook voor Santokhi, dat zolang niet is bewezen dat hij kontakten heeft gehad of nog steeds heeft met drugscriminelen, hij onschuldig is.

  Zolang politici op een denigrerende wijze elkaar behandelen en benaderen, zal het niet tot eenheid leiden onder de diverse afkomsten in Suriname.

  Santokhi is niet degene die met modder gooit naar Bouterse, maar dat doet Bouterse.

  Het lijkt alsof men nu al bezig is met campagne voeren voor de verkiezingen in 2010.
  In Amerika doen McCain en Obama, de presidentskandidaten hetzelfde, hoewel Obama daarin milder is.

  Weet dat als je met modder naar een ander gooit, je zelf door modder zult worden ingepakt. Dat is nu wat er met McCain gebeurd.
  Ook Hilary Clinton gooide met modder naar Obama en zie wat het resultaat is geweest voor Clinton.

  Bouterse moet heel erg oppassen dat hij door deze hetze tegen Santokhi, niet zijn eigen graf graaft.


  Maak melding
 49. #3. Het is publiekgeheim dat de meeste
  coke-dealers uit een bepaalde groep komen.

  Voor de duidelijkheid ik lust de moordenaar
  niet. Die moet gewoon berecht worden.
  En Suriname moet zo een debiel minder in
  de politiek krijgen.

  Het domme gedeelte van de jeugd, weet niet
  dat ten tiide van de moordenaar hun ouders
  voor alles maar dan ook alles in de rij
  moesten staan.
  Of ze wilden coke gebruiken, dan konden ze
  via Boereveen bij baasje de moordenaar alias
  Super Grover zoveel coke kopen als ze maar
  wilden.

  Weg met de schreeuwlelijk, overigens hoe
  harder ze moordenaar schreuwt hoe benauwder
  hij het heeft. Na een slechte nacht, door
  een droom over zijn aanstand verblijf in
  Santo Boma, gaat hij weer naar zijn parlement.


  Maak melding
 50. Anton is waarschijnlijk een Apache, Comanche of Tomahawk indiaan.

  Of mischien heeft wel Arawak, Maya of Aztekens bloed in zich.

  Want zijn vroege voorouders komen uit Suriname (indianen dus) die oorspronkelijk weer van Azie afstammen nadat ze uit Afrika waren vertrokken in de prehistorie.

  Een beetje ingewikkeld deze wereld.


  Maak melding
 51. Dear Prema,
  Het zijn vogels van gelijke veren dus. Waarom dan alleen meneer de Indiaan DDB verguisen?

  Het verschil tussen de beide heren is dat de een 15 zetels heeft en de ander met dit gegeven amper voor 1 ressortraadslid zou kunnen zorgdragen. Alleen een oprechte verzoening zal dit land kunnen redden. Al het andere zal gewis spoken bij dag teweegbrengen. De oude politieke leiders weten alles over het Leonsbergaccoord en toch doen sommigen alsof hun neus bloedt.


  Maak melding
 52. He KNEUSJE,

  Dat jij zo vrij met het woordje shit omgaat zegt meer over jou dan over Bouterse, blijkbaar rol je net zo vrij in je eigen shit dat je niet zonder kan, wist je dat varkens hetzelfde doen.

  Leugen en achterklap moet jij daarover beginnen, in je zelfde stuk heb je het over aantoonbaar crimineel, waar heb je dat vandaan, is dat geen leugen?? ahaha je bedoeld zeker de rechtszaak in Nederlanmd, shame on you!!!

  Voorgaande uitspraak is niets bewezen, dat jou hersenen niet goed functioneerd heb je inmiddels vaker bewezen, voor jou informatie.

  Er is een huis en erf gekocht voor 18.000srd door de fam. Santokie, prijs van 18.000srd is ver beneden de waarde van het onroerend goed, nu blijkt dat er ook een auto is gekocht die door beveiligingsdienst van de min. werd rondgereden dag en datum van koop is inmiddels bekend. Dat je dit geen bewijs bevind verbaasd mij niet, want zoals ik al zei jullie zitten in een donkere anti-DDB tunnelvisie. Door deze tunnelvisie zijn jullie soort verworden tot fossielen wiens hersen pannen niet goed meer functioneren.

  Prema, dit is geen moddergooien maar gewoon duidelijk maken aan de bevolking dat er een min. van Justitie heult met zware criminelen en dat is onacceptabel, die man is inmiddels naar mijn insziens ongeschikt om nog langer minister te blijven, Gilds ontkende eerst ook nu weten wij beter, trouwens Gilds is weer beleidsadviseur, alleen in Suriname kan dat. Time will tell. Het is nogmaals gebleken dat Bouterse misschien wel de enigste integere politicus is in Suriname, de rest is als die kneusje gewoon een stelletje stelende, criminele varkens bijelkaar.


  Maak melding
 53. Pinto,

  Als jij suggereert dat ik het voor Santokhi opneem, dan vergis jij je.
  Heb al eerder te kennen gegeven dat ik de minister Santokhi van J&P, ook niet meer vertrouw.
  Maar eerlijk moet je wel zijn, heb jij ooit ergens gelezen dat deze minister met modder gooit naar Bouterse. Heb jij ooit gelezen dat deze minister zich uitlaat over het privé van een ander.
  Vandaar mijn reactie dat Santokhi de eer aan zichzelf moet houden en niet moet reageren op Bouterse.

  Ik blijf bij mijn mening dat Bouterse deze aantijgingen achterwege moet laten, temeer omdat hij al jaren wordt beschuldigd van de decembermoorden.

  Na Mi,

  Het is goed dat er een parlementair onderzoek komt naar de handel en wandel van Santokhi. Ook dit heb ik zelf al eerder gezegd: Santohki dient af te treden, totdat zijn onschuld is afgewezen.
  Is hij schuldig dan moet zijn aftreden een definitieve worden en dat hij nimmer meer een politieke baan mag uitoefenen.

  Maar zoals iemand als reactie heeft gegeven, als Santokhi voorlopig moet aftreden, dan hoort Bouterse zich ook niet in het openbaar met politiek bezig te houden, totdat zijn onschuld is bewezen. Vergeet niet dat er een proces tegen hem loopt.

  Dat de (ex) vrouw van Santokhi een perceel met huis heeft gekocht tegen een lagere waarde dan de eigenlijk, doet er niet aan toe. Niemand zou zo’n kans aan zich voorbij laten gaan. Het komt wel vaker voor dat goederen tegen een mindere waarde van de hand worden gedaan.

  Mensen die hebzuchtig zijn op bezittingen, deinsen er echter niet voor terug zaken te doen met de meest gore crimineel/criminelen.

  Het doet er wel aan toe dat als mocht blijken dat Santokhi weet had van dit handelen van zijn (ex)vrouw met een drugscrimineel, dan zijn ze beide immoreel bezig geweest.

  Voor een minister van J&P, die er prat opgaat, dat hij criminelen en in het bijzonder drugscriminelen wil bestrijden, hoort hij zelf het voorbeeld te geven. Hij had zich moeten distantiëren hiervan. Verder had hij op het moment dat hem ter ore was gekomen dat zijn (ex)vrouw zaken deed met een drugscrimineel, moeten ingrijpen.

  Zolang niet is bewezen, dat hij deel heeft gehad in deze zwendelarij, is hij onschuldig.
  En hetzelfde heb ik ook altijd gezegd wat Bouterse betreft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES