Jeffrey Spalburg in productie ‘Brommers kiek’n’

1

Vanaf 13 november 2008 is Jeffrey Spalburg met zijn show ‘Brommers kiek’n’ te zien op het Westergasfabriekterrein te Amsterdam. In ‘Brommers kiek’n’ neemt hij je mee terug. Ver terug.Terug naar de basis. Terug naar de ol’skool. De show is te zien gedurende zijn tournee van september 2008 t/m juni 2009. De première is op 15 november, met een feest na afloop.

Jeffrey Spalburg groeit op in het oosten van het land waarin bromfietsen, boeren en buitenlui de boventoon voeren. Als zoon van een Surinaamse vader en Nederlandse moeder is hij een opvallende verschijning in Twente. Een local, maar toch een buitenstaander. Terwijl de boerenzonen uit zijn klas hossen op de polonaise, dringen de tonen van de eerste hiphop ook door in het oosten van Nederland en raakt Jeffrey in de ban van nummers als ‘Push it’ van Salt ’n Pepa, en Run DMC’s ‘Walk This Way’.

Inmiddels verhuisd naar de randstad is hij ineens een buut’nbeentje in de grote stad. Deze positie maakt van Jeffrey Spalburg een observator, die messcherp uit de hoek komt met hilarische analyses van het nu.

Jeffrey vormde een duo met Najib Amhali, schreef de teksten voor Jörgen Raymann en beatboxte voor Brainpower. Hij is de man achter de maandelijkse ‘Fatu’, die hij al 2 jaar organiseert in het Krater Theater (Amsteram Z.O.) Nu staat hij solo in de theaters in zijn eerste avondvullende voorstelling.

Kaarten zijn te reserveren op www.mconline.nl of op 020 – 6065050.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.