dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameWK avontuur Suriname definitief voorbij

WK avontuur Suriname definitief voorbij

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 okt – Het nationale voetbalelftal van Suriname is er gisteravond niet in geslaagd te winnen van Costa Rica. In het eigen André Kamperveenstadion in Paramaribo ging de ploeg van trainer Jaliens in de vierde WK-kwalificatiewedstrijd met 1-4 onderuit tegen de Costa Ricanen.

Costa Rica won eerder in de kwalificatie al met 7-0 van Suriname en heeft zich nu als eerste in de groep verzekerd van een plek voor de volgende ronde. Suriname bleef door het verlies na vier duels op één punt steken. Daardoor behoort de benodigde tweede plek in de groep om zich te plaatsen voor de beslissende fase van de Noord-Amerikaanse zone niet meer tot de mogelijkheden.

In dezelfde groep heeft Haïti met twee punten alleen nog een theoretische kans. Suriname komt op 15 oktober weer uit tegen El Salvador.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. Één positief punt ze hebben een doelpunt gemaakt!!!!!proficiat jongens.
  Maar effe serieus,nu dit avontuur achter de rug is of bijna achter de rug is hebben we nu plenty tijd om een gericht beleidsplan uit te stippelen met serieuze overweging Su’s overseas erbij te betrekken en bij de Surinaamse overheid aandringen om hier en daar wat wetten aan te passen al is het alleen maar voor sporters in eerste instantie,kan geen kwaad dunkt mij.


  Maak melding
 2. is het terecht dat Suriname is uitgeschakeld? mijn antwoordt is ja,ten eerste zijn de jongens niet gedisiplineerd,er is geen gezag, de leiding moet dit verlies het zich aanrekenen, tactisch was Suriname zwak,mijn vraag is waarom men Ro Kolf niet gevraagd heeft om te assisteren, was het een principe kwestie?want dat komt al te vaak voor in Suriname,Kenneth Jalins heeft het tactisch vermogen niet om dit Surinaams elftal te leiden, wel vind ik het jammer dat ze het niet gehaald hebben want het werd tijd dat Suriname naar een WK ging,ik kan wel stellen dat we in het verleden veel betere voetballers hadden die ook voor niets voetbalden, het ook als hun hobby zagen en het niet gehaald hebben, en ik begrijp ook dat je heden ten dagen veel in de voetbalsport moet stoppen maar je mag best wel weer iets van terug verwachten en dat gebeurt vooral in Suriname niet,ik hoop dat er zeer binnenkort een ommekeer komt.


  Maak melding
 3. Wij zijn of naief of hebben totaal geen gevoel voor realiteitszin om ook maar te vermoeden dat wij winst zouden boeken.

  Wij eten wellicht door omstandigheden tamelijk slecht. Daarnaast kan een speler niet even voor een wedstrijd een pakket moeten bezorgen voor de baas in Nickerie.


  Maak melding
 4. Er sal weer veel geseurt worden voor mensen uit holand
  Geen gedoe hier
  Surinaamse voetbal is alleen voor ekte Sranmangs
  Geen blake bakra in onse natsjonale ploeg
  Bouta for president
  NDP Forever


  Maak melding
 5. Surinamers zijn “sabi so’s” en men wil niks van een ander pikken.Ik ga weleens naar amateurwedstrijden kijken op zaterdag of zondag maar je hoort een en al geklaag en schelden op het veld maar voetballen< ho maar.De ene vindt dat hij niet als linksback wil of kan spelen en de ander vindt dat hij steeds wordt nageroepen door de couch.Ik vind dat een goede voorbereiding en begrip basis moet zijn voor een goed resultaat.Maar als iedereen maar gaat staan klagen en zijn eigen gang wil gaan op het veld……ja wat wil je?????Het is voer voor de tegenstander.


  Maak melding
 6. Ik heb geen enkele behoefte meer te reageren op de prestanties van Natio in deze kwalificatie. Mijn eerdere postings ten aanzien van de vorige wedstrijden blijven onverkort overeind staan. En als er nu nog mensen zijn die geloven dat zelfs 2014 nog tot de mogelijkheden behoort, verwijs ik gaarne naar een psychiater.


  Maak melding
 7. Suriname gaat ten onder, onder het bestaan van landgenoten overzee, die staan te trappelen om hun bijdrage te leveren. Terwijl deze jongens er zijn laten die Costaricanen onze lichtgewichtjes letterlijk nalle hoeken van het veld zien. Wanneer komt dat sportpaspoort?

  Door principes en trotsheid wordt een hele natie te kijk gezet. Onder deze omstandigheden, mij niet gezien in het stadion, heb het zien aankomen!


  Maak melding
 8. It,s no tragedie , to find out that the dream is over. They just weren,t ready. Why keep trying in that case? Dit elftal kon t gewoon niet redden, als de trainer al een bepaalde uitspraak deed.Er was geen of niet genoeg motivatie, dus was deze wedstrijd voor de vorm. Goed, nu kunnen ze gaan nadenken over de trainer en misschien , heel misschien gaan ze t licht zien waar t is door bij zichzelf te rade gaan en de vinger op de zere plek leggen. Next try , better luck.


  Maak melding
 9. hahaahaha dokter pinto aan het woord we eten slecht.
  weet je wat suriname was als land sterker wat voetbal aangaat in de tijd van ampie kamperveen na de dood van deze man is het hele voetbal in suriname ingestort.denk daar maar over na.


  Maak melding
 10. @ 4: Waar waren jouw “ekte Surinamers” in het stadion? Stadion halfvol, dus geen vertrouwen in jouw Surinaamse voetbal. Stelt ook gewoon internationaal niets voor. Ga maar weer lekker op je blote poten op het erf van je buren voetballen. Daar bereik je een hoop mee!!!! Ik vind thuis met 1-4 klop krijgen tegen een tegenstander die de hele wedstrijd met de handrem erop heeft gespeeld, niets meer en niets minder dan een oorwassing. Taktiek klopte niet, verdediging zo lek als de bekende zeef, geen discipline, geen leiderschap in het veld, fysiek ronduit de mindere, wat wil je nog? Duurt nog zeker tien jaar voordat Suriname ooit een keer aan een WK mag ruiken. Met dank aan het “topsportklimaat” dat door jouw BAAS naar de kloten is geholpen. Dat topsportklimaat is er nog steeds niet. Die Judaskus aan Anthony Nesty zal ik nooit vergeten. Of denk je dat Nesty destijds voor zijn plezier naar Amerika is “verhuisd”?


  Maak melding
 11. Ja hoor Dombodu,
  We waren inderdaad sterker toen die andere landen nog geen brood zagen in voetbal.

  Ik ben er zeer van dichtbij betrokken en maak mee dat die jongetjes all over the place zeer slecht eten.

  Des zaterdags en zondags gaan er honderden krentenbollen doorheen om die mensenkindertjes voor de wedstrijd op de been te houden.

  Vele kinderen verlaten “ongegeten” hun huis op weg naar school of elders, veelal zonder te weten wat de pot bij terugkeer zal verschaffen.

  Disi na mi tori, ik sta er met mijn neus bovenop! Maak dit overigens ook tot jou tori!

  Kinderen moeten juist in deze fase van hun bestaan goed gevoed en opgevoed worden.

  Misschien heeft Dombo kip noch kraai, maar dit is de Surinaamse realiteit.

  Yu mag sabi a bal ti na ini yu tifi maar als jou conditie 0,00 is dan kom je ook geen meter verder.

  Over jou idool gesproken. Je weet dat medespelers werden betaald om hem de bal toe te spelen om te kunnen doelpunten waardoor zijn toto altijd klopte?
  Zo kan ik het ook.


  Maak melding
 12. Stel je voor als suriname het wk 2010 zou halen met een amateur elftal.

  Kunt u al de uitslagen raden van de eerste ronde? Ik zou uit gelachen worden hier.

  Suriname is nog niet in staat om op mondiaal niveau te presteren en we kunnen hoog en laag springen maar kunnen het moeilijk accepteren.

  Spelers die hier in europa voetballen die zouden wel behoorlijk kunnen presteren denk ik. Maar ja dan krijg je weer het gedonder waarom die spelers en niet de spelers van suriname zelf?
  Er is altijd gedonder in het land.


  Maak melding
 13. Ondergetekende is bereid voor de kosten op te draaien bij eventuele opname van Ronald Venetiaan en Ram Sarjdoe in huize Asiana of Beteljada. Deze opa’s betekenen 0,0 voor de sport in Suriname. Wordt tijd voor jonge technokraten om sport in Suriname een professionele dimensie te geven. Hulp van de Suriprofs is daarbij van harte welkom. Maar die domme trots van opa Ronald en Ram brengt zal ons niet verder brengen dan amateurisme op elk sport gebied. Het sportprobleem in Suriname is een politiek probleem. Triest Triest Triest!!!!


  Maak melding
 14. Voor mij is deze kwestie heel eenvoudig. Eens gaan kijken hoe zij het in bv. Trinidad of Jamaica hebben gedaan. (Die zijn jaren geleden ook hier geweest om af te kijken)
  1. Lange termijn planning. Te beginnen bij de pupillen / aspiranten.
  2. Professionalisering, daarmee bedoeld ik niet in eerste instantie het betalen van voetballers, maar professionalisering van het gedrag (de attitude van de spelers en ook bestuurders zal moeten veranderen.)
  3. Suriname is volgens de voorzitter van de SVB het enig land, die geen dubbele nationaliteitsregeling heeft. Als wij kijken naar bv. de Afrikaanse landen merken wij dat haast alle spelers in het buitenland voetballen. De wetgeving zal dus moeten worden aangepast.


  Maak melding
 15. Alles wat slecht gaat in Suriname is de SCHULD VAN DE MILITAIRE COUP
  En toch blijft men de toenmalige militaire leiders steunen. Onbegrijpelijk dom.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES