Suriname moet vooruitlopen op financiële crisis

10

PARAMARIBO, 12 okt – Suriname moet preventief te werk gaan om eventuele gevolgen van de internationale financiële crisis te kunnen opvangen. Dit zegt oppositieparlementariër Jenny Geerlings-Simons. Eigenlijk had het al moeten gebeuren, gezien de snelheid waarmee de crisis om zich heen grijpt.

Vooral de gevoeligheid van exportproducten als goud en bauxiet moet gelden als teken aan de wand. “De regering kan inspelen door wanneer het goed gaat in deze sectoren reserves aan te leggen en extra inkomsten niet te gebruiken. Wanneer het minder goed gaat dan heb je een reserve”, zegt Geerlings-Simons tegenover De West. Die buffer kan dan de ergste gevolgen opvangen.

Ook belangrijk is dat het lokaal ondernemerschap gestimuleerd wordt. Dat biedt extra werkgelegenheid, meer inkomsten voor de overheid en lokale stabiliteit. “Wanneer na de getroffen maatregelen de problemen niet ophouden, banen in Europa verloren gaan en grote landen economisch achteruitgaan, moeten kleine economieën als Suriname zich op de gevolgen voorbereiden”, aldus Geerlings-Simons.


10 REACTIES

 1. Wat een onzin reactie van Jenny Geerlings-Simons.

  Reserves opbouwen terwijl de regering jaren ang bezig is geweest om de schulden die door haar politieke partij zijn gemaakt af te lossen.

  Als ze het werkelijk meent dan steekt zij de handen in eigenboezem Dan geeft zij toe dat hun partij een wanbeleid voerde. Dan komen ze met goede voorstellen in de DNA. Dan pleiten ze voor ruimere bevoegdheden van de rekenkamer ed. Dan geven ze toe dat onderhun bewind veel van de noodzakelijke overheidsregels, naleving en toezicht er op zijn uitgehold.

  Jenny Geerlings-Simons waar haal je in gods naam het lef vandaan?


  Maak melding

 2. Beste Sranangmangs,

  Deze opmerkingen komen van een verstandige vrouw en een nationaliste. Mevrouw Simons u bent een oprechte Surinaamse. Het gaat u goed.

  Sranangmangs,
  Tang Boeng


  Maak melding

 3. Suriname moet preventief te werk gaan”. Zo hoort het.!Zowaar,a;s de kalf diepgezonken is ,dan pas ,probeert men de put te dempen.Zie de wegen van suriname..erg triest.Eerst de maankraters ..dan hier en daar oplappen…Preventie ? nooit van gehoord! Tang mi Boy


  Maak melding

 4. ze mag alles zeggen want ze woond in een democratie. maar het leuke van deze vrouw is dat zij weet dat deze regering een goede en stabiele economische beleid voerd maar dat kan je niet zeggen van de mensen in haar partij die hebben een onverantwoordelijke beleid gevoerd met grote gevolgen voor land en volk dus mevrouw simons hou je kop dicht waneer hoor deze vrouw kritiek uiten op het gevoerde beleid van haar partij de ndp en bosje dat was een economische ramp.


  Maak melding

 5. “De regering kan inspelen door wanneer het goed gaat in deze sectoren reserves aan te leggen en extra inkomsten niet te gebruiken. Wanneer het minder goed gaat dan heb je een reserve”

  Zodat Super Grover er weer wapens voor kan
  kopen om zijn zoon van handel te voorzien
  wanneer hij weer vrij komt.
  Of! Wanneer geheimerekening man weer door
  het domme gedeelte van de jeugd aan de
  macht is geholpen. Hoepel toch op met
  je opo doro babbeltjes tante Jenny.

  Ga liever de klokkenluider helpen bij het
  365 dagen luiden van de klokken.


  Maak melding

 6. Please!!!! Mevrouw Simons,
  Alsjeblieft bespaar me uw holle frasen,op zo’n manier kan zelfs een Koe van zondag LULLEN!!! allemaal nietszeggende woorden,die heus niet passen bij de politiek voering van u en uw trawanten.Weten jullie wel wat reserves zijn?en waarvoor ze echt dienen? In jullie geval is het in elk geval zo snel mogelijk opmaken wat anderen hebben opgespaard en zelf geen reserves aanleggen,zo kan men simpel mooi weer spelen,dus please,bespaar ons woorden die u niet op het lijf geschreven staan.


  Maak melding

 7. Een open deur intrappen! Ik vraag me af of mevrouw Simons haar eigen huishoudboekje wel op orde heeft. Zo simpel geredeneerd, dat had iedere ongeletterde kunnen bedenken. Wat een farce, wat een onzinnige reactie. Suriname heeft nog nooit kans gezien één jaar vooruit te kijken, werkt met regels van ruim 20 jaar geleden (zie de landbouwtelling), en nu gaat mevrouwtje doodleuk zitten vertellen dat Suriname preventief te werk moet gaan tegen de financiële crisis. Waar was uw hemelse oppositie ten tijde dat dit onderwerp in de DNA besproken werd? In de rijke landen kunnen ze er al een chocolade van maken, laat staan in de dubbeltjes-en-kwartjes-republiek als Suriname. Wat een durf zeg. Overigens: Gaat u dit ook vertellen in de door jullie geboycotte vergadering over de overheidsfinanciën? Sorry, mevrouw Simons, u bent een vrouwelijke rat in een vossenpels!!!!


  Maak melding

 8. De vorige week werd een vraag aan de minister van Financiën gesteld, als hij een plan had om de economische crisis die op ons afkomt het hoofd te bieden. Zijn antwoord was, dat die er niet is. Voor mij zeer teleurstellend, daar ik van een minister wel verwacht, dat die niet gaat wachten, terwijl het duidelijk is dat de prijzen van grondstoffen aan het dalen zijn, banken in het buitenland problemen hebben om middelen te verstrekken, etc, om maatregelen te treffen, zodat de gevolgen van die crisis adequaat kunnen worden opgevangen.


  Maak melding

 9. Jenny Geerlings-Simons ga je vriendje Goedschalk vragen waar al het geld en het goud van de Centrale Bank is gebleven. En vraag ook direct wat er is gebeurd met het oude geld nadat er nieuw geld in omloop kwam


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.