Minister Koenders brengt werkbezoek aan Suriname

6

De Nederlandse minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) brengt van dinsdag 14 tot zaterdag 18 oktober een werkbezoek aan Suriname voor beleidsoverleg met minister Van Ravenswaay van Planning en Ontwikkelingssamenwerking. Op de agenda staat, naast de voortgang in de lopende programma’s en projecten, de verdere afbouw van de Verdragsmiddelen.

Ook zal worden gesproken over de nieuwe relatie tussen Suriname en Nederland, nu het einde van de ontwikkelingssamenwerking met Suriname in zicht komt. Naast het beleidsoverleg zijn gesprekken voorzien met onder meer leden van de Surinaamse regering, het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van maatschappelijk organisaties.

Verder zal minister Koenders de eerste projecten openen in het kader van de twinning faciliteit Suriname-Nederland. In het programma is ook een bezoek aan het binnenland opgenomen.

6 REACTIES

 1. Daar heb je het al. Men is op zoek naar grondstoffen/bodemschatten. Nou, dan hadden ze de Surinamers op schiphol maar beter moeten behandelen, want wat er op schiphol gebeurt, is een schande!
  Suriname, let goed op wat je ondertekent!
  Tegenwoordig is niemand meer te vertrouwen. Suriname moet NU doen wat voor het volk het beste is, en niet wat voor anderen het beste is.
  Zet niet zomaar jouw handtekening ergens onder omdat ze jou toevallig een GLAASJE CHAMPAGNE hebben aangeboden, maar DENK NA, wat voor gevolgen jouw handtekening op den duur heeft voor het Surinaamse volk, en wie uiteindelijk er beter van wordt.

  Gooi GEMEENSCHAPPELIJKE SURINAAMSE BEZITTINGEN niet te grabbel alsof het jouw privé eigendommen zijn!


  Maak melding

 2. goedzo koenders kom mijn mooie land helpen die grote pleuris puinhoop wat bouterse en zijn alli babas rovers met mijn geliefde land hebben gedaan ik vraag mij af waneer die boeven benden van de mammoetblok aan de macht komt hoe de betrekking met nederland eruit zullen zien ik ben bang dat we terug gaan naar af dan zal het twee of meedere generatie kosten om ons land in de rijen van beschaafde landen te plaatsen nu zijn we goed op weg er moet nog veel gebeuren maar de basis van rechtstaat is gevestig als je het niet eens ben met elkaar stap je naar de rechter zo hoord het.


  Maak melding

 3. Ik ben blij voor Koenders en entourage dat ze de tropische gastvrijheid genieten temidden van de bevolking van Suriname. Gezellig voor het kontakt om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Zo stijf zijn die hollandse harken niet. Houd ze in de gaten!


  Maak melding

 4. Suriname moet goed opletten want deze mensen schijten nu door die crisis en laat ze eerst het geld brengen die Suriname nog te goed heeft van ze.

  Ze hebben zeker een systeem bedacht om geld te verdienen met de grondstoffen die Suriname rijk is.

  Met reactie nr 1 van yvox ben ik het volledig mee eens, als Suriname nu fouten maakt dan hoelang gaat het duren voordat die weer hersteld zijn.

  Het belangerijkste waaraan Suriname nu moet denken zijn zn burgers en niet die witte mensen.

  Wat nieuwe relatie tussen Su en NL?? NL heeft altijd aan zich zelf gedacht tot nu toe, zn eigen belangen. Suriname moet oppassen dat de geschiendis zich niet herhaald want deze mensen zijn snikkie.

  Die mensen reizen wel veel naar Su terwijl als Surinamers dat doen omdat ze familie daar hebben dan denken ze gelijk dat je drugs doet want hoe kan een Surinamer elke jaar op en neer gaan of een paar keer per jaar.

  Denk je dat deze man ervoor gaat zorgen dat Suriname beter wordt??

  Zie je niet, die mannen checkten welke Surinamers een rekening in het buitenland heeft om ze aan te pakken, maar kijk noh hoeveel witte mensen rekeningen in het buitenland hebben, zelfs hele NL gemeente’s hebben rekeningen in het buitenland, ben benieuwd of ze daar ook belasting over betalen/betaalden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.