Suriname zweert bij behoudend economisch beleid

7

PARAMARIBO, 9 okt – Suriname zweert meer dan ooit bij behoudend economisch beleid. Minister Humphrey Hildenberg is blij dat maar schaars is gereageerd op dringende adviezen van onder meer het IMF. De kritiek is niet van de lucht geweest.

Vooral van buitenaf is de conservatieve politiek danig onder vuur genomen. “Men heeft ons steeds op de vingers getikt, dat we te streng en conservatief zijn en dat we moeten liberaliseren en nogmaals liberaliseren”, zegt Hildenberg. Wat de gevolgen zijn van zoveel vrije markt is nu merkbaar op de grote markten en beurzen. Voor Suriname is het alleen maar een bevestiging van het eigen gelijk.

Het oude beleid zal voorlopig worden voortgezet. Het betekent niet dat de regering zich niet bewust is van economische wetmatigheden. “Uiteraard wil men graag dat wij opvolgen wat wordt voorgeschreven. Maar wij zijn belast met de leiding in dit land. Als er problemen komen, zijn die voor ons. Adviezen volgen we alleen als we ons erin terug kunnen vinden”, aldus Hildenberg.


7 REACTIES

 1. Goed zo, minister, dat is mannentaal. Overigens lijkt me de overzichtelijkheid van een mini-economie als Suriname niet zo moeilijk, maar toch… Hand op de knip houden, dat is op dit moment het beste. Het zal veel mensen tegen de borst stuiten, maar op dit moment lijkt me dat de enige oplossing. Ik moet er niet aan denken dat de Surinaamse regering de banken moet gaan steunen met overheidsgeld. Ik heb een spaarrekening in Suriname. Dat lijkt me op dit moment nog even veilig. Maar hoe lang nog? Blijven monitoren, heren!!


  Maak melding

 2. Met Su’s fragiele economie kun je moeilijk anders dan monitoren,We hebben te kleine economie om er maar op los te liberaliseren.Kijk maar eens naar het stelsel van Centrale Banken in de VS.jaren terug(vergeef me het jaartal)geliberaliseerd ten faveure van het bankwezen in de VS.met onder meer als taken kredietplafond te bewaken en het beheer over het drukken van geld dit alles zonder enige inspraak van de Overheid,in feite gewoon een onderonsje van de Banken in VS.GEVOLG:Veels te makkelijk kredietverstrekking aan mensen die niet of nauwelijks in staat zijn om af te lossen,en als het de Banken uitkwam steeds maar geld bijdrukken(zie de waardedaling van Dollar t.o.v.de Euro)De FED(stelsel van Centrale Banken)had een veels te vrije rol in het voordeel wat nu blijkt het nadeel van al die Banken die nu in de problemen zitten,Het verschil met onze kleine economie is dat de VS.een wijdverspreide economie heeft die het een en ander kan verdragen en die over enige tijd snel weer op z’n pootjes terecht komt ondanks ze honderden miljarden erin moeten pompen,Dus financiele autoriteiten in Su.blijf waakzaam en laat u niet gek maken met al die onmogelijke eisen van wereldbank en IMF die varen toch op de koers van al die grote economiën die een stootje kunnen gebruiken en vaak appels met peren willen vergelijken.


  Maak melding

 3. Hildeberg heef gelijk
  Surinaamse economie is stabiel
  Zonder fluktuatie
  Eén constante diepe dal
  Humphrie opo joe ai
  No sriebie
  Bouta for president
  NDP Forever


  Maak melding

 4. Laat NDP forever maar snel naar IJsland vertrekken. Daar kan hij afkoelen en zien waar graai en grijp politiek toe leidt. Goed gedaan Hildenberg!


  Maak melding

 5. Die stabiliteit is goed te merken bij mensen, die het maandelijks met een habbekrats moeten stellen. Het resultaat van al die immorele relaties omwille van den brode zal zich te enige tijd aandienen.

  Wij steken elkaar de loef af, terwijl mensen letterlijk niet te vreten hebben in dit land. Waarom pakken wij dit land niet gezamenlijk aan? Er is geen ruimte voor arrogantie/de zeespiegel is stijgende!

  Het is vijf voor twaalf en het water staat velen al tot aan de lippen. Weer anderen verrijken zich ten koste de have nots.


  Maak melding

 6. Gelukkig is Suriname geen geldschieter voor de Amerikanen. Zij hebben $ 11.000.000.000.000,00 schuld aan t buitenland. Voor China en de Oliestaten. Deze landen wilde het geld niet in eigen land investeren maar “beleggen”(LEES WEGGEVEN) in de USA. De laatste stuiptrekkingen van de USA (na t oorlog voeren, wisselkoers truc, rentemanipulatie, onvertaalbare beursproducten, grote buitenlandse schuld die besteed werd aan overconsumptie, veel te hoge salarissen en oprotpremies) is om de rest van de wereld op te laten draaien voor de problemen in de USA. Wanneer banken / beurs e.d. bankrupt zijn….staat Amerika weer op en doet alsof t weer goed is gekomen. Amerika weer zonder schulden en met ’n rijk bezit…. ’n “nieuwe start” maar dan zonder vrienden…Wees toch verstandig en investeer in je eigen land…elimineer USA films, nieuws e.d…… ben gelukkig met je eigen mensen….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.