donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVonnis beperkt vrije meningsuiting in Suriname

Vonnis beperkt vrije meningsuiting in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 okt – Het vonnis in de zaak Santokhi versus Bouterse betekent een regelrechte beperking van het recht op vrije meningsuiting. Dit stelt de Nederlandse advocaat Gerald Roethof. Bouterse is gestraft als klokkenluider. Dit kan ernstige gevolgen hebben.

Niet alleen politici, maar ook gewone burgers zullen niet gauw geneigd zijn misstanden te openbaren. Niemand lijkt immers geïnteresseerd in wat aan het licht wordt gebracht. Het is eerder de boodschapper die moet hangen. “Als je naar het vonnis kijkt zie je dat mensen die zaken aan de kaak stellen, monddood worden gemaakt door de rechter. Mensen worden bang gemaakt, dat is niet goed”, zei Roethof in het actualiteitenprogramma Waakhond.

Dat Bouterse in feite aangeeft dat Santokhi’s vrouw zaken heeft gedaan met een drugscrimineel, geeft aanleiding tot niets. Santokhi zelf heeft bevestigd dat er zaken zijn gedaan. Alleen zegt hij niet op de hoogte te zijn geweest. “Kennelijk vindt hij dat er niets gebeurd is. Zelf vind ik het een smet op zijn blazoen. Als in Nederland minister Hirsch Ballin van Justitie een huis zou hebben gekocht van Willem Holleeder, dan was hij weg”, aldus Roethof.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

48 REACTIES
 1. Beperkt….dat ding daar is een complete rover’s, liegers, bedriegers bende.

  Uw kunt begrijpen daarom was jaren ’80 NOOIT !!!!!! goed.

  Puur uit hebzucht i.h.b die domoren NPS.


  Maak melding
 2. roethof, je vergelijking gaat alleen op als de minister had gekocht van segebai. dit betreft zijn vrouw waar hij ondertussen van gescheiden is. bij scheiding is er altijd frictie


  Maak melding
 3. Roethof alleen de front koebies snappen dit niet. Maar ja, wat moet je met een zooitje ongeregeld die het verstand heeft van een garnaal. De fronters hebben allemaal boter op hun kop en hebben voor gezorgd dat het land in moreel verval zijn waardoor je in het land dit soort scheve rechterlijke uitspraken krijgt.


  Maak melding
 4. We kennen de heer Roethof als een Nederlandse advocaat van Surinaamse afkomst. Formeel heeft hij misschien gelijk, maar de Nederlandse wetgeving is hier in Suriname niet van toepassing. Dat zou hij moeten weten. Sterker nog: om Bouterse de rol van klokkenluider toe te dichten, maakt hem in ieder geval minder geloofwaardig. Klokkenluiders kennen we niet in Suriname, meneer Roethof! Uw mening is er een van persoonlijke aard, niet van juridische aard. En krijg nou maar iemand uit het pluche hier in Suriname. U zult beter moeten weten, meneer Roethof. En wie wordt er bang gemaakt? Ik weet er één die op dit moment in zijn broek schijt.


  Maak melding
 5. Beste mensen, die advocaat maakt 1 vergissing. In een rechtstaat mag je de rechter verzoeken een oordeel te vellen over zaken,waarbij je vindt dat jouw goede naam en eer is aangetast.Dus slaat hij de plank mis. Suriname is geen dictatuur meer,waar je geen vrije meningsuiting mocht hebben. Toen werd je zonder vorm van proces in de bak gesmeten of aangepakt door de veiligheidsdiensten van het regime. Dus met het oordeel van de rechter is de rechtstaat niet in gevaar zoals Mr.Roethof ons wil laten geloven. Het is de PLICHT van iedere burger om misstanden aan het licht te brengen.
  Time will tell;wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!!!


  Maak melding
 6. Het is nu dus goed duidelijk hoe het jonge deel voorlopers v/h Surinaamse volk slecht voor stinkende politieke doelen al aan het begin van hun carrière worden besmet,tenslotte is die jonge mevrouw wel tot deze domme vonnis gekomen,hoeland zit meneer Kruisland alweer in dit vak? enuh wat voor een studie heeft mevr. masaram mangal meester waarin? of heeft zij met rotti’s ervoor betaald?

  KOMTJIE


  Maak melding
 7. EXACT wat de advocaat in dit artikel zegt heb reeds eerder gezegt. precedenten werking. Frapant , ook het voorbeeld van holleeder en hirsch ballin heb ik genoemd. En wat wel een vast staand feit is en blijft, n.l. de koop. heb ik ook ter sprake gebracht.
  ik heb dit gezgt op DWT online( ruim 1 maand geleden)Toen er nog uitspraak gedaan moest worden in het kort geding.


  Maak melding
 8. Deze advocaat moet oppassen wat hij zegt in Suriname , hij heeft misschien genoeg steun in huis(familie bestaat veelal uit rechters en advocaten), maar Suriname is heel anders dan Ned., er heerst geen scheiding van machten.

  Als hij niet oppas word hij opgepakt in Suriname , of krijgt hij volgende keer geen visa , dan kan hij lekker papiamento gaan lullen in Curacao.


  Maak melding
 9. Mensen konden in de tijd van het militaire regiem ook niet zeggen wat men wou.

  Op vrijheid van meningsuitting stond toen de doodstraf.

  Velen zijn doodgemarteld en geliquideerd in de Bouterse tijd, toen men een andere mening had dan de zijne.

  What about that.


  Maak melding
 10. Zeg ze swa.Maak het volk van Su Wakker.
  Santhokie is altijd een crimineel geweest en dat weet met bliksems goed.
  Wat maakt het nou uit wie dat zegt?
  Als het nou Bouta is of wie dan ook.
  Wikie wikie sranangmang.
  Wang advocatie foe Holland en wikie oenoe.

  Bedankt Mr.Roethof


  Maak melding
 11. Bouterse is zelf een drugscrimineel. Laat dan alsjeblieft iemand anders een klokkenluider zijn, maar niet deze moordenaar en drugscrimineel. Bouterse is de pot die de ketel verwijt.


  Maak melding
 12. Gerald Roethof, ik wordt letterlijk kotsmisselijk van jou. Hopelijk spreek ik jou persoonlijk wat hier boven staat vermeld.

  De klokkenluider van de bouwfraude die had aangegeven dat de Minsters en burgemeesters samen werken en ook samen hadden gelogen zitten allen nog steeds in de politiek in Nederland. VRIJHEID VAN MENINGSUITING??????
  Die meneer is zijn werk en huis kwijt geraakt, omdat hij de waarheid sprak. Deze zaak duurt nog jaren voor. Onderzoek het zelfs maar.

  Ik zou zeggen rot op uit het land en bemoei je niet met zaken die je niet aangaan.
  Hoeveel mensen hebben niet iets gekocht bij een ander en weten niet vanwaar het spul afkomstig is??

  WEER EEN NEDERLANDER DIE GAAT VERTELLEN HOE HET MOET. Ik dacht dat dit nooit meer zou gebeuren.

  Janny


  Maak melding
 13. Mr. Roethof is advocaat dus belicht hij deze casus maar van een kant, de kant van Desi B. Er zijn weinig mensen in Suriname die geloven dat Desi B. als klokkenluider fungeerde. Het was geen actie om corruptie aan de kaak te stellen. Wat Desi B. hiermee beoogde was 100% pure smaad van het slachtoffer. Dit heeft de gemeenschap meten begrepen en ook de rechter.
  Desi B. heeft met deze beschuldigingen nooit beoogd om de integriteit van de rechtsstaat te waarborgen. Dus wel erg kort door de bocht heh..Mr. Roethof ??


  Maak melding
 14. Iedereen kan alles kope van iedereen
  Je mag alleen niet drugs kope van krimineel mens
  Die witte man wilt gewoon weer seure met Sranang
  Laat hij wegweese
  A mang no moesoe bemoei
  Bakra a no sranang basie
  Na soso Bouta kang bepaal sang e pasa na sranang
  Bouta for President
  NDP Forever


  Maak melding
 15. YES man Nederlandse advocaat Gerald Roethof.
  dat bedoel ik nauw die rechter zijn van santokhi. dus je weet wat er gesproken zal worden aan de kant van santokhi anders is die rechter brood loos.maar kom tijd kom raad.BOUTA no kaba nanga santokhi…moro e kong e te.2010 e kong dang who zie soema ou seer ing ma. dang BOUTA ou bai ding poeroe..
  tjiep tjiep…..

  word vervolg:
  Rico


  Maak melding
 16. Daarom ben ik het vertrouwen in Santokhi kwijtgeraakt.
  In de rest had en heb ik nog steeds geen vertrouwen.

  Hij had inderdaad nadat hij te weten was gekomen van de aankoop door zijn ex-vrouw, dit aanhangig moeten maken.
  Dan was zijn naam zuiver gebleven.


  Maak melding
 17. Roethof moet zich beperken tot de kinderverkrachters, de witte boordcriminelen en de corrupte advocaten in zijn eigen land. Hij heeft er nauwelijks nota van wat er in Suriname speelt en kan dus zijn domme uitspraken beter beperken tot aan zijn voordeur.


  Maak melding
 18. Voorzichtig met wat je zegt heer Roethof,Ik begrijp je statement heus wel,puur juridisch en staatkundig bekeken,maar anderen kunnen het zodanig interpreteren van,dat u een Bouta-aanhanger bent.Indien u dat niet bent moet u wel op uw tellen passen bij welk radiostation en aan wie u uw intervieuws afstaat kunnen er zo misbruik van maken.Maar als u misschien een Bouta-fan bent dan weten we al hoe laat het is!!!!!Hopelijk heeft Desi jouw niet in zijn zak of stevig aan de ballen vast.


  Maak melding
 19. Waar heeft u het over. De moordenaar heeft
  geen enkel bewijs kunnen leveren.

  Had u het over klokken luiden?!
  De klokken zullen 365 dagen moeten luiden
  om de misdaden gepleegd door of in opdracht van
  baasje Super Grover.

  Wie denkt u te misleiden met uw mening.
  Was het voor uw colegae mogelijk hun
  mening te geven ten tijde van the all mighty
  Super Grover. Bloed, bloed en nog eens bloed
  vloeide er toen.


  Maak melding
 20. Het is allang duidelijk dat dit “regime” niet beter is dan de vorige omstreden regime’s , maar omdat ze het doen onder het zogenaamde rechtstaat principe , mag dat van de wereld.


  Maak melding
 21. meneer roethof volgens mij is bouterse veroordeeld voor uitspraken die hij doet en niet hard kan maken en als een krant hirch balling zou beschuldigen en het niet hard kon maken had die een probleem bouterse als klokken luider laat mijn niet lachen weet je wat ik vreemd dat u gelijk een vergelijking met nederland maakt terecht zeg ik maar u vergeet een ding dat iemand die zoveel misdaden in suriname heeft gepleegd nog een gooi kan doen naar de presidentschap dat vind ik nog erger weet u wat bouterse deed met boodschappers hij vermoorden ze en intimideren. over smet gesproken hoeveel smet moet bouterse nog op zijn naam hebben , wat ik ook zo opvallend vind is dat sky als de kippen bij is om het volk te laten zien wat recht in hun ogen is maar recht is ook afstand te nemen van iemand die beschuldig word voor mensen rechten schending , wat mij nog verbaas van deze advocaat is dat hij het heeft over vrije meningsuiting betekan dat dat je alles lost en vast mag roepen op de podium is dat wat deze man verstaat onder vrije meningsuiting.


  Maak melding
 22. Ergens heeft deze advocaat gelijk.
  Santhokie is de minister van Justitie en Politie,en alle agenten,rechters,advocaten vallen onder hem.
  Zeg me: welke afhankelijke rechter zou de kans kunnen nemen om deze man te berechten, indien het waar zou kunnen zijn?
  Deze zaak moest door een onafh.rechter/advocaat worden behandeld.
  Dan lopen bep.figuren in Suriname rond die uitschreeuwen dat het recht heeft gezegevierd.
  Wel wat mij betreft heeft het recht in deze zaak helemaal niet gezegevierd. Omdat ik gewend ben met de corrupte handelingen van deze regering. Alle Surinaamse ministers die corrupte handelingen hebben gepleegd lopen anno 2008 nog vrij rond. Kijk maar ene Gilds en die ene van OW.
  Moet ik dan nu geloven dat het recht in de case Santhokie-Sekebai heeft gezegevierd.
  Hell no!!!!!!!!!!!!! zou Madea zeggen!


  Maak melding
 23. Waar is die RMD ik lees niets meer over zijn inside tori,s want tot nu is er altijd iets van waar geweest.
  Al had ik vraagtekens bij die tori,s wat hij schreef, het gaf toch stof tot nadenken en dat Santokhie zijn vrouw weer in Suriname is zeer zeker.
  RMD, waar ben je, in Suriname zeker want i omu frie jari binnenkort en die Overste Marcel.Zeeuw, je grote vriend ook.
  Ik wil weten wat jullie plannen zijn want die code van je heb ik gekraakt dus ik verwed mijn loon erop dat je in Su bent.
  DU, ik heb horen vertellen dat ze loeren op jou en nog iemand maar ik ben voorzichtig alhoewel vrijheid van meningsuiting tegenwoordig ook niets is.


  Maak melding
 24. @bibi
  Je vergeet een hele lange lijst met namen van andere corruptelingen die ook nog veroordeld moeten worden. Daaronder zitten hele grote vissen die nu denken dat ze straks President kunnen worden. 😆


  Maak melding
 25. dat is waar wat er wordt gezegt over die
  bouterse maar we moeten niet vergeten dat hij heel veel sma torie’s af weet en in de 80er jaren was Santokhi zijn partner had ik begrepen want zij deden zaken toen.


  Maak melding
 26. Wij weten een ding: De VHP is altijd een schurken bende geweest.
  Wat doen die domoren NPS…scenario spelen en de ceremoniemeester uithangen.

  En denk jij dat de NPS iets van begrijpt.
  Zijn ze te dom voor.!!!!!!!!!!!!!

  Ti you don and hebzuchtig you e tja you srefie and trawan ini KATIBO positie.>>>>>>>>SABI !!!!!!


  Maak melding
 27. wat mij ook opvalt aan deze mensen die het hier opnemen voor moordenaar bouterse is dat iedereen die hun straatje past ze gelijk goed vind het zelfde reaktie als het van bommel gaat nu is het deze advocaat maar als het gaat om mensen die hun op het feit wijzen hoe misdadig bouterse is die mensen kunnen ze hun bloed wel drinken spong, santokhi van mierloo sorgdrager iedereen die tegen bouterse is fout in hun ogen .sky radio zeg ik nog maals is een radio station die een zeer verkeerd beeld richting zamenleving stuurd heb ik vaker gezeg en dat word mij kwalijk genomen het moet niet zo zijn dat misdaden die tegen ons volk is gepleegd wij die zomaar moeten laten gaan kan niet meneer limbo bespreek de gevolgen van de revo een keer waarmee suriname nu zit .


  Maak melding
 28. de rechters in suriname doen aan partij politiek.
  ook de 8 december slachtoffers zijn immers op een of andere manier familie,vrienden of ergens gelieerd aan hun.
  het surinaams gemeenschap is immers klein dus alle intellectuelen kennen elkaar of hebben banden met elkaar.

  wraak speeld bij de zaak bouterse vs santokhi zeker een rol of heeft mee gewogen.

  ook omdat de 8 december zaak zo moeizaam verloopt en het onzeker is als bouterse uiteindelijk berecht zal worden,pakken ze hem zo aan.
  by the way ik ben niet aan de kant van bouterse nog santokhi,maar niemand heeft schone handen in suriname.

  een ieder probeert zijn eigen hakje te redden,hoemeer vrienden en netwerk je hebt hoe gemakkelijker het voor je gaat in suriname.

  een advies aan bouterse ;tijdens de revo tijd,had hij een gezegde; if you can’t win the man,joint them.

  en een advies aan sathoki;
  nu ben je aan de macht,misbruik het niet want morgen wanneer bouterse aan de macht is,dan is het omgekeerde.
  succes.


  Maak melding
 29. Ben het helemaal eens met pagaal,

  Tijdens het het bewind van van desi delano bouterse werden voor zowel politici, rechters en het volk een regelrechte beperking van het recht op vrije meningsuiting ingesteld.

  En nu doet deze zielepiet van zich spreken.
  Gauw oprotten naar het 5 sterren hotel te santa boma.


  Maak melding
 30. Het is net als de gevallen oplichter nearbanker “Roep”. Opsporing & Vervolging onder één dak? Dat kan toch nooit goed zijn?

  De Surinaamse tijd zal het leren. Ook deze kruik zal net zo lang te water gaan! Wij slapen niet.


  Maak melding
 31. Okay dan , Roethof meent ook een duit in t zakje te doen.
  En hij zal wel weten waarom. Wel vraag ik me af als hij bezig is zich in de picture te praten. In A,dam hebben de meeste zaken die hij doet te maken met drugsverdachten. Hij heeft de a sa go club bijgestaan. Ik heb van de zomer een tv uitzending van gezien waarin hij en Barbara Barends te zien waren , en ik werd niet warm of koud van z,n optreden, dus……………., what is it really about it mr. Roethof? Is dit misschien een verkapte open sollicitatie?


  Maak melding
 32. In de tijd van Bouterse heeft de nederlandse regering gecontroleert drugs laten passeren in nederland waarvan een hoop nederlanders rijk van zijn geworden.
  Een hoop van ze wonen in de dure buurt Wassenaar.
  Is Roetof dat vergeten, of bloed zijn neus.
  Wie moet voor die rotsooi van toendertijd opdraaien.
  Nederland heeft meegeholpen om suriname tot een grote doorvoerland te maken omdat ze heel veel drug hebben binnengelaten vanuit suriname in nederland.
  De nederlandse regering heeft een hele generatie jonge surinamers kappot gemaakt.
  Laat roethof maar pleiten wie daarvoor verantwoordelijk is en wie voor moet opdraaien.
  Door het toelaten van drugs zijn ook in suriname heel veel drugsgebruikers ontstaan.
  oveel douane, politie, recherche en marichausee hebben niet meegedaan aan dieze verderfelijke praktijken die wuriname nar de verdoemenis heeft geholpen.
  door de inkomsten van drugs heeft periode Bouterse langer geduurt dan dat het mogelijk was.
  Nederland heeft daarin een flinke bijdrage, niet door ontwikkeli ngshulp te geven maar door goed te betalen voor de drugs die uit suriname afkomstig was.
  Flinke boter op hun hoofd.
  Laat Roethof, eerst dat onderzoeken, tot in de puntjes, dan komt hij tot een andere conclusie.

  Papo


  Maak melding
 33. Roethof moet eerst de zaken die hij in Ned. verdedigt eerst proberen te winnen dan pas kunnen we hem serieus nemen.Hij werd onbehoorlijk behandeld door de ned. politie en gaf meteen als argument:(ik citeer hem)het is omdat ik zwart ben en een mooie auto rij,toen had ik zoiets van:wat bezielt deze kerel?Zou je niet sterker overkomen als je anders op de incompetentie van de politie had gewezen,maar goed het beste paard struikelt wel eens.t.a.v. de drugszaken die hij verdedigt het is ook zo iets die criminelen(groot/klein)die komen/gaan geheid de bak in.dddddduss deze even grote suffert als zijn drugs clienten of het willen goedpratende bouterse nemen we toch niet serieus.En deze kerel van een Roethof is zo snel doorgeprikt met zijn klokkenluiders verhaal.Maar het is maar goed ook,want dan kunnen de nabestaanden van de decembermoorden hem links laten liggen advocaat wanneer ze bouterse voor het internationaal gerecht gaan /zullen slepen,zoals een aanhanger van hem (bouterse)had voorgesteld om de MINISTER SANTOKHI aan te klagen na de uitspraak in Su.bijdit hod wat idiooooot van deze aanhanger(s)Dus Roethof zo gauw je een case in Ned. wint nemen we je serieus en dan ppppas gaan we over de dingen die je zegt nadenken anders niet.Hou(d)totdat het zo ver is a.u.b je mond ook als bimbo(sky)je belt of je herinnert hem meteen aan de tijd toen er nieteens gebeld kon worden naar Ned.er zaten toen PADVINDERS(sur.militairen)op het dak van telesur.Toendertijd kon de pers niet zomaar schrijven dat iemand bij Segebai of anderen zou hebben gekocht de berichten moesten eerst gecontroleerd worden.En in die tijd waren we zo beperkt in ons doen en laten dat we nieteens met drie man overstraat mochten lopen(samenscholings verbod) Is er (g)een Su schrijver die een boek kan schrijven over het verleden van Su.en die hoeft niet heel ver terug te gaan in de tijd.Ik hoop heel graag dan iets te lezen over de opkomst van de duivel bouterse en cs.en de ondergang,Je kunt dan misschien iets meer van hun daden en hun doen te weten komen Roethof ook zij die echt niets van hem weten.Misschien zou ook een bloedbroeder van hem dat kunnen doen ook al zijn er nu wenig meer over.Ik denk b.v. aan een CHAS MIJNALS een ROZENDAAL o ja die BADRISEIN SITAL(of ze tenminste eerlijk zullen zijn) het lijkt me niet alleen leuk,maar ook goed te zullen zijn ook voor de jongeren die niet zoveel blijken te weten.EN LEREN HOOR ROETHOF zo gauw het op de markt verschijnt.Want je kunt me geloven de ondergang is inzich van daar het trappen en bijten in het rond van bouterse en cs.Het is nu of nooit voor ze.En ze jagen ons geen angst meer aan.Ze blijven met hun poten van ons af.Dus men/mevrDU blijf ons de ogen open houden,want ook in Su zijn ze niets meer je ziet het hij rectificeert gewoon zijn uitspraken over SANTOKHI if na inie ing ting nooit never.ha ha ha ondergang kba mi boi ding DIDIBRIE Sranang e sribie zoals zijn aanhang zegt,maar GADO no e sribie en daar weet hij als vals profeet; bouterse alles van slecht(e) christen dat je bent 63 jarige job neen wat zeg ik 63 jarige ouwe juegd oeng dommie.


  Maak melding
 34. Wat hoor ik daar–de klokkenluider wat een waanzin van deze Roethof.En dan nog het over monddood maken van mensen hebben oei oei hier ril ik van.Roethof om een lang verhaal kort te maken zou ik zeggen: jammer dat er nog geen schrijver is geweest die het/een boek heeft geschreven met als titel-het verleden van Su. met daar in de opkomst van deze klokkenluider Bouterse en natuurlijk de ondergang want dat is inzcht vandaar dat ze alles uit de kast halen om hun(wan)daden goed te praten.Vandaar dat ze ook niet de kans moeten krijgen om terug te komen aan de macht.Hetet einde van hem/hun is echt inzicht daarom a rectificeer a verhaal wel vroeger had hij de rechter gestuurd om kleren te gaan knippen of iets dergelijks any way mie dat bretie hij is echtge…..worden De schrijver hoeft echt niet ver terug te gaan in het verleden want vele Su.willen niets van het verleden weten,vooral als het gaat om deze DDB, vandaar dat ik hoop dat de schrijver heel even terug gaat in wat en wanneer iets is gebuerd in Su. dan kan Roethof en anderen lezen hoe wij toen niet alleen monddood,maar ook onthoofd werden als we dachten iets te moeten zeggen of kun je alleen maar spreken als je gaat klikken? Van huis uit is ons geleerd dat,dat nietpast/ mag/mocht.En als ik dit zo lees (de opm.van Roethof) dan snap ik waarom hij de meeste zaken verliest.Verliezen in de zin dat je zeker voor korte of langere tijd de bak ingaat.Of hij kan dat,dat hij gezegd heeft niet menen. Toen de uitspaken/aantijgingen gedaan waren riep die hele bende ai SANTOKHI vaja a mang vaja hij mocht wel veroordeeld worden eer de rechter een uitspraak had gedaan en Boterse zelf niet.Waar is hij met de andere onthulllllingen?Of zitten ze in de koker van RMD.Roethof toen je zonder opgave van redenen werd aangehouden in Amsterdam had ik een heel zwak argument van je gehoord n.l ik ben zwart en rij een mooie auto inplaats van sterk uit de hoek tekomen met het incompetent handelen en racistisch gedrag van de politie,maar neen ze/wij zouden ook nog van je horen,maar tot op heden hebben we niets van je vernomen komt er nog wat van,want in Ned.mag en kan je niet alleen de klokken luiden(r)maaaar je mag alles zeggen van wie je maar ook wilt.In Ned wordt je niet monddood gemaakt.Roethof go for it het volgende vliegtuig landt over enkele min.


  Maak melding
 35. Als 2 mensen vechten moeten ze ook beiden dezelfde straf krijgen.

  Kijk als Bouterse iets over Santokhi heeft gezegd wat echt niet kan dan moet die dezelfde straf krijgen als Santokhi als die iets over Bouterse heeft gezegd wat echt niet kan, want dat zal ongetwijfeld ook eens gebeurd zijn.

  Je kan niet die ene straffen en de ander niet. Of je laat beide gaan of je straft beide op dezelfde manier ongeacht iemand zn positie want beide zijn mensen toch.

  Stel er wordt iemand in Nickerie aangehouden voor autodiefstal en iemand wordt in Paramaribo aangehouden voor dezelfde misdrijf dan kan je die ene niet 2 jaar de bak in sturen en die andere 5 jaar, ofniet?


  Maak melding
 36. Hi SU wat leuk jouw verhaaltje.ik heb om geen enkel reaktie zo gelachen als van jou.
  wat een ontspanning echl heel leuk om de case van santje te bouta zo te vergelijken.ik vind dat gevecht van de ndp aanhang en die van de fronters ook heel leuk maar niet als ze elkaar uitschelden.ik vind isri du leuk en nog prema en ik noem maar wat prema en patriot neus en ga zo maar door deze mensen zou ik in het echt willen zien tegen over elkaar.ma alleen praten niet vechten en de laaste tijd ook drama en nimi heel leuk.dieptata kan toch eengoed voorbeeld aan jullie nemen hunnie politie verkiezing vergadering en praatjes is niet zo leuk.ik lach echt ik vind het echt leuk en slaan jullie hoofd niet kapot gewoon bekvechten.ik blijf lezen enlachen ontvang nog de beste groeten van groeten mijshireen


  Maak melding
 37. mijn naam is boven vast aan elkaar maar

  mijn naan is Shireen Dijksteel
  ik hoor ook veel van mijn moeder en vader . ik ben 16 jaar mijn vader is bouta en mijn moeder is front ik lach echt met ze.
  als mijn moeder als eerste achter de pc gaat zitten dan lees ze dan roep ze me vader en dan beginnen ze dan zeg me moeder ach dong beest dan komt me vader dan zegt hij ja goedzo mentol of zoiets dan ga ik echt lachen want dan gaat me moeder en vader door ik groet jullie nog een keer veel lefs Shireen Dijksteel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES