Vertoning van ‘kijkkasten’ uit Suriname

1

Het Rijksmuseum in Amsterdam toont vanaf 22 oktober vijf diorama’s en 19 losse figuren van de Surinaamse kunstenaar Gerrit Schouten (1779-1839). De diorama’s (‘kijkkasten’), waarvan er drie in de afgelopen jaren werden verworven, tonen scènes uit het 19de eeuwse Paramaribo, een plantage en een slavendans.

De diorama’s krijgen een vaste plek in de nieuwe opstelling over de Surinaamse geschiedenis in het Rijksmuseum na de heropening. De verwerving van de diorama’s sluit aan bij de wens van het museum de collectie op het gebied van Suriname uit te breiden.

Bij de presentatie van de diorama’s, die te zien zijn tot en met 7 december, is een boek verschenen getiteld Kijkkasten uit Suriname. De diorama’s van Gerrit Schouten door Clazien Medendorp met bijdragen van Eveline Sint Nicolaas.

- Advertentie -

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.