Ontwikkelingssamenwerking Suriname moet groener

3

PARAMARIBO/DEN HAAG, 8 okt – Suriname moet de ontwikkelingssamenwerking met Nederland zien om te buigen. Dit zegt de Nederlandse parlementariër Chantal Gill’ard. Duurzame ontwikkeling en milieubescherming zouden prioriteit moeten genieten tijdens het komende beleidsoverleg.

Het overleg tussen minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking en zijn Nederlandse collega Bert Koenders elkaar in Den Haag is een uitstekend moment. ”Suriname heeft een mooi regenwoud en in de grond van Suriname zitten ontzettend veel grondstoffen. Daar moet gewoon op een goede manier mee worden omgegaan”, zegt Gill’ard tegenover de Ware Tijd.

Het accent moet vallen op een middenweg tussen ontwikkelingsbehoefte en de noodzaak het natuurmilieu te behouden. “Suriname moet optimaal profijt trekken uit het bezoek”, aldus Gill’ard. Paramaribo staat afbouw voor van de ruim dertig jaar oude ontwikkelingsrelatie. De restantmiddelen moeten zo gauw mogelijk worden besteed, onder meer aan herstel en aanleg van infrastructuur.

3 REACTIES

 1. Vaag gelul!!!! van Gill’ard,niets concreets en steeds weer op onze geweten inspreken inzake milieuzaken en dat Duurzame waarover deze parlementarier het heeft is om het een beetje te verdoezelen dat wij als één van de verschillende onderontwikkelde landen tevens bezitters van de groene longen van de wereld deze longen maar goed moeten bewaken terwijl de Rijke geindustrialiseerde landen maar raak hun gif mogen spuien.Dat “duurzame” menen ze heus niet!!!!


  Maak melding

 2. Ik ben niet tegen ontwikkelingssamewerking
  ten zij het goede projecten zijn ,die goede
  resultaten opleveren.I vind datSurinamezijn
  regenwouden moet behouden.Wanneer je van infrastuctuur begint te spreken dan moet mee
  rekenen dat veel woud zal verdwijnen.
  Kijk maar naar Brazilie daar is de gedeelte van de Amazonas dat weg is zo groot als
  Frankrijk.Volgens de WWF wordt 80% illegaal gekapt.Ik zeg Suriname ontwikkel je zelf behoud je regenwouden voor je kinderen van
  morgen.Bert Koenders en Chantal Gillàrd kunnen veel met hun plannen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.