Marktblunder Shell voordeel Surinaamse consument

10

PARAMARIBO, 8 okt – Een verkeerde inschatting van oliemaatschappij Shell komt de consument extra voordelig uit. Er zijn op een verkeerd moment grote hoeveelheden ingekocht. Minister Clifford Marica vindt dat de consument niet het slachtoffer mag worden van het beleid bij Shell.

“Ik kan niet toelaten dat de samenleving moet opdraaien voor verkeerd inkoopbeleid van een bedrijf”, zegt Marica. Bij concurrent Chevron is dat niet het geval. Die zal goedkoper kunnen bieden via zijn lokale Texaco pompstations. Dit geldt in elk geval voor oktober. De pompstations van Esso zullen even duur aanbieden als Shell, omdat beide lokale filialen vallen onder het Barbadiaanse Sol.

De marketing van beide bedrijven zit onder dezelfde paraplu. “We hebben besloten separate prijzen vast te stellen voor Chevron en Sol”, aldus Marica. Dus krijgt ook Esso te lijden als de consument bewust gaat kiezen. Sol beheerst tot nog toe het grootste deel van de Surinaamse markt. Sinds de opheffing van de brandstofsubsidie, wordt de brandstofprijs per maand bepaald.


10 REACTIES

 1. “Verlies voor Shell”!?, “bull shit”!!!, omdat de olie prijs(commonedy) op de wereld markt deze week het laagste nivo van het jaar heeft bereikt.

  Als men vind verlies te gaan draaien kunnen ze nu weer grote vooraden tegen deze lage prijs kopen.

  “v. Dijk” die een monopolie positie heeft in de Surinaamse brandstof markt ,is gewoon bezig zand te strooien in de ogen van het volk en deze minister helpt daar een steentje mee bij.


  Maak melding

 2. Waar zijn de prijzen….dan kan men duidelijkreactie geven….maar een verhaal….come up …don’t fool a fool.

  Luku na tori noh.!!!!!!!!!!!!!Cijferrrrrrrrrrrrrrssssssss geen verhaal unu no law toch.(mi gado man) UITBUITERS….LIEGERSsss…BEDRIEGERSSSsss.

  100% voor Europeese prijzen zit men de boel daar te woekeren.


  Maak melding

 3. Welke voordeel?
  Internationaal is de prijs van een vat olie met 40% gedaald, maar in de Bananen-republiek Suriname wordt brandstof duurder…
  Iedereen neemt het voor zoete koek.
  Dit verhaal klopt van geen kant.
  Wie houdt wie voor de gek?

  Wat een land, wat een leiders, wat een volk…


  Maak melding

 4. babulaas
  ai a tori is altijd lachen ,
  wij nemen niets mee naar het graf.
  alleen shell neem wel iets mee naar het graf.
  ie begrijp.
  misschien neemt shell een minister mee?
  het kan toch.
  kijk maar naar de us ,
  bush neem de us mee ,met alle leeghoofden die voor deze leeghoofd had gestemd.
  ik had jullie gewaarschud.vanaf 2003.
  de macht zal worden overgenomen door de ondergedrukten…
  en wij zullen doorgaan totdat alle us mensen net zo eruit gaan zien als de turken van nu…


  Maak melding

 5. Wacht even! Ik heb het in een eerdere posting al verwoord: We worden in de maling genomen! Sol is de leverancier van Shell en Esso (op dit moment één pot nat in Su), en Chevron de leverancier van Texaco. Omdat de regering de leveringsprijs van de tankstations heeft vrijgelaten, kunnen zij dus, met inachtneming van de prijsbepaling van de regering, hun prijzen naar believen aanpassen. Dat wil zeggen: Sol levert duurder dan Chevron, dus tanken bij Texaco zal goedkoper blijken dan bij Shell. Maar inmiddels zijn de prijzen over all VERHOOGD!!! Dus dat meevallertje zal een tegenvallertje blijken. Hoe je het ook bekijkt: je betaalt gewoon meer voor je brandstof! Alleen is het bij Texaco iets minder duur dan bij Shell. Mensen, laat je niet in de maling nemen!!


  Maak melding

 6. wat een riducuul verhaal zeg alsof de mini-ster de multinationals in het gareel kan houden. Is een politiek poppenkast wat gespeeld wordt en de min-ster laat zich hiervoor miabruiken.
  Zelfs de grote econmisch krachtige landen kunnen niets inbrengen tegen de grote gevestigde olie bedrijven. Deze bepalen zelf in bijvoorbeeld Nederland hoeveel belasting zij betalen. Is de overheid niet akkoord dan wordt er gedreigd met het verplaatsen van de fabriek. Wie is dan de grote verliezer, ja juist de regering en haar werkende bevolking.
  En maar beweren dat de Surinaamse regering wel invloed kan uitoefenen op het prijsbeleid van deze multinationals. Is dit de mop van de dag want het is volgens mij nog geen 1 april.


  Maak melding

 7. omdat de surinaamse regering op dit gebied geen tegenstand ondervindt doen ze met ons wat ze willen. Als u zich kunt indenken aan de hoge importtarieven op olie producten en dan weer de zgn. government intake, winsten oliemaatshappijen en servicestaions.
  Deze mensen hebben geen weet van hoe een land te besturen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.