zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieZakenlui Suriname willen onderste uit Indiase kan

Zakenlui Suriname willen onderste uit Indiase kan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 okt – De betrekkingen tussen Suriname en India worden onvoldoende uitgebuit. Dit stelt zakenman Sham Binda, die binnenkort deelneemt aan een missie naar India. De bedoeling is vooral verder kijken dan het traditionele gezichtsveld van overheid en politiek. India lonkt.

Het land heeft potentie en Suriname heeft vaker de gelegenheid gehad te tappen. Recent nog is ruim dertig miljoen dollar aan kredieten verstrekt. “Maar dat geld is mneer besteed aan onderhoud van infrastructuur, zoals pompgemalen. Wij hebben nu het initiatief genomen anders te kijken naar India”, zegt Binda. Met name de technologische ontwikkeling oefent grote aantrekkingskracht uit.

De missie moet dan ook gebieden van samenwerking identificeren. “Dat waar India ons lichtjaren voor is, naar Suriname brengen”, zegt missielid Cornelly Olivieira. Ook zal de basis worden gelegd voor partnerschappen. Met name het klein en middenbedrijf moet zo een duw in de rug krijgen. “Het is één voor twaalf, de ruggengraat van onze economie zijn de kleine en middelgrote bedrijven.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. tsss.. het is 1 voor 12.. wat een stemmingmakerij.. men doet precies voorkomen dat er in suriname een heuse industrieele revolutie aan de gang is..

  ohw ja, ik was het vergeten! binnenkort verkiezingen heh, ja ja.


  Maak melding
 2. Surinaamse 60 plussers mogen vanaf 1 oktober 2008 niet meer naar suriname reizen met een 6 maands retour ticket. Ze kregen bij aankomst op zanderij bij het 60 plus loket een stempel in hun paspoort voor 6 maanden.
  Nu is het afgeschaft en moeten de oudjes 3 maanden voor vertrek via het consulaat in amsterdam een machtiging voor kortverblijf aanvraagen, ze moeten heel wat kosten maken bij de deelraden om bepaalde stukken op te vragen, en moeten ook stukken uit suriname laten halen, wat bij 1 jaar kan duren voor ze het hier in holland hebben.
  Als ze pas die machtiging kort verblijf hebben ontvangen moeten ze 45 euro betalen.
  In suriname moeten ze dan ook 150 US dollars betalen bij de surinaamse bank. Daarna moeten ze verplicht een reisverzekering afsluiten na betalen van die USD dollars.
  Wat wil de surinaamse overheid eigenlijk met deze akties? Hoe kun je zelfs de 60 plusser zo op allerlei kosten jagen, en de procedure voor deze mensen zo moeilijk maken?
  Ach FOEI TOCH, zo gaan wij toch niet met onze seniore burgers om?? Ze komen naar suriname met hun keiharde valuta. Ze zijn de Staat Suriname niet tot last. Ze willen gewoon 6 maanden per jaar in hun land doorbrengen, dat is toch niet veel gevraagd?
  Ze zijn geen enkele surinamer in surinamer tot last, en 99% van deze mensen heeft hun eigen huis in suriname, en betalen keihard ook ieder jaar hun huurwaarde belasting.


  Maak melding
 3. En oja, deze handeling moeten de 60 plussers steeds weer doen, iedere keer als ze dus naar suriname willen gaan. Steeds weer alles opvragen, en wachten, en hopen dat het goedgekeurd wordt.


  Maak melding
 4. Leg me uit wat het verschil is tussen Chinese en Indiase rotzooi (zie die genoemde pompgemalen). Ik moet bekennen dat de nieuwe verkeerslichten (uit India) het allemaal goed doen, dank zij die zonnepanelen, maar de échte geavanceerde technologie waarover India beschikt lijkt me een brug te ver. Wie zal dat betalen, zoete lieve Gerritje? Weer een zachte lening uit India? Of gaan de heren zakenlieden dat zelf financieren? Ze zijn van harte welkom. Zonder rotzooi, alsjeblieft.


  Maak melding
 5. What about de kwaliteit van al die produkten.
  Materieel uit India en China staan hier in Suriname binnen de kortste keren op blokken.

  Waar zijn al die truks van het leger-, de excavators en motorgraders van Openbare Werken gebleven.

  Die dingen lekken(kostbare hydraulische vloeistof) als een mandje en rotten met de temaat van de klok weg.


  Maak melding
 6. Voor het laatste heb ik vaker een lans gebroken dat Su het echt meer moet hebben van de middenklasse daar zit onze kracht en als we met landen als India e.a. die het hele proces hebben meegemaakt om zover te komen,intensiever gaan samenwerken en vooral op particulier niveau zullen deze sectoren veel meer gaan beteken voor SU.meer nog dan de traditionele kurk waar we nog steeds op drijven.


  Maak melding
 7. Ja mang laat Sranang zaken doen met India, die mensen praten niet ze doen en ze zijn slim. India,China en nog een paar van die landen hebben de snelst groeiende economie en straks behoren ze tot 1 van de rijkste landen op de wereld en als Suriname een graantje mee kan pikken van hun succes dan waarom niet.


  Maak melding
 8. Dit verhaal is gewoon een excuus voor een snoepreis. India en Su zijn weinig complementair. Qua industrie zal India niet in Su willen investeren, te weinig baat voor beide partijen. Landbouw investeringen zou eventueel kunnen, maar teveel rompslomp van de Su overheid en de logistieke infrastructuur is duur in Su. Het enige wat Su kan overnemen van India is investeren in BPO’s. Diensten zoals boekhouding, transcripties en helpdesk activiteiten doen voor westerse bedrijven. Krijg je nog wat redelijke deviezen binnen. Voor de rest is het gewoon een snoepreisje


  Maak melding
 9. Ik denk dat suriname niet met china en india in zee moet gaan.

  Ze kunnen beter met afrikaanse ghaneze investeerders in zee gaan daar ghana top kwaliteit materiaal levert en high tech apparatuur waardoor suriname zich kan meten met Azië, Europa en Amerika.


  Maak melding
 10. @14,

  Deel je mening. China en India leveren uitsluitend pover materiaal.
  Uiteindelijk is goedkoop duurkoop.

  Misschien zijn Afrikaanse landen in staat
  produkten te leveren die het kenmerk
  ‘duurzaam’ of misschien wel ‘levenslange
  duurzaamheid’ dragen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES