dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameKLM en Corsair vliegen voor Surinam Airways

KLM en Corsair vliegen voor Surinam Airways

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 okt – De komende weken zullen alle vluchten van de SLM op de Mid-Atlantische route worden uitgevoerd door Corsair en KLM. Dit meldt de SLM. Het huren van toestellen bij de beide maatschappijen is pure noodzaak. De eigen 747-300 is voorlopig niet beschikbaar.

Dit heeft te maken met het reguliere onderhoud in Nederland. De keuze voor het Franse Corsair en KLM is niet toevallig.. “Er is gekozen voor maatschappijen waarvan we weten dat die zich houden aan internationale normen”, zegt SLM-directeur Henk Jessurun tegenover de Ware Tijd. De dienstverlening rond en tijdens vluchten zal “redelijk genoeg” zijn. De gehuurde toestellen zijn ook groter.

Eventuele extra aanwas aan passagiers moet zo kunnen worden opgevangen. Overigens wordt al uitgekeken naar een definitieve vervanger voor de 747-300. Brandstofverbruik is een voornaam criterium. Het huidige toestel jaagt de operationele kosten danig omhoog. Aanschaf van een nieuw vliegtuig wordt niet uitgesloten. Veel hangt af van de financieringsmogelijkheden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. herhaling van nieuws. Roep maar wat af en geef de gemeenschap het idee dat jullie bezig zen met vernieuwing van jullie VLOOT. Soso Kah weh takie, want jullie hebben geen geld om een ander toestel te kopen.


  Maak melding
 2. Tja – was wel te verwachten na zo veel ophef afgelopen zomer ;

  SLM 25 miljard schuld !!!

  De Direkteur heeft wel alles ontkend , maar het Surinaamse VOLK is volgens mij niet gek.


  Maak melding
 3. Tja, de financieringsmogelijkheden zullen op dit moment niet voor het oprapen zijn met de huidige kredietcrisis,De meeste grote financiële instellingen houden de hand op de knip om de ergste storm over te laten waaien misschien als het ergste achter de rug is zullen ze wat toeschietelijker zijn,Maar dan moet de SLM ook echt gaan snijden in z’n absurde te grote personeelsbestand en efficienter de schaarse middelen gaan uitbesteden en vooral goed nadenken over het te kopen Toestel of toestellen.


  Maak melding
 4. Onderhoud is belangerijk en al helemaal als het om zoveel Surinamers gaat, de KLM moet wel schappelijk zijn met de huurprijs van een kist want ze verdienen al aan de onderhoud van de 747 van de SLM.


  Maak melding
 5. Ja het is straks hoogseizoen en dan moet SLM voor reaparatie. En nu kosten maken op het toestel om daarna een ander aan te schaffen. Goedzo het gelukt ze aardig om steeds stommer te doen en het bedrijf met succes falliet te laten geraken. Ga zo door Suriname. Tje potie


  Maak melding
 6. Ik ben in hard en nieren Surinamer.

  Maar het zou goed zijn als de Slm Falliet verklaart werd. Waarom, dan kan er eindelijk een goede financieel plan gemaakt worden. Alle overtollige mensen kunnen dan afvloeien.

  De minister van transport zit nog steeds te wachten op het jaarverslag van 2006/2007.

  Heeft deze minister wel eens gehoord van onder curatele stellen?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 7. Dat de ticket naar suriname zo hoog is, is de
  schuld van de slm en de overheid, klm moet van de opbrengsten ook wat aan de slm afdragen om voor de salarissen van het personeel te betalen.
  slm heeft meer dan 500 personeel, terwijl het
  met 100 man kan.
  ik praat uit ervaring, daar ik ook bij de slm een jaar gewerkt heb.


  Maak melding
 8. 1 van de duurste vliegreis, tickets van de afgelopen 30 jaren op deze wereld, Qua afstand (kilometers) en die zichzelf niet in onderhoud kan voorzien.

  Dat brengt een hoop vragen met zich mee. Er moet iets vreselijk mis zijn met het beleid.


  Maak melding
 9. Misschien kan Suriname een ‘zachte’ lening loskrijgen van India/China/ of een ander land voor het kopen van een gloednieuwe kist.

  Suriname wordt immers opgebouwd door geleend geld.


  Maak melding
 10. nummer 2

  hoe kom jij in godsnaam aan 25 miljard.
  voor 25 miljard koop je heel suriname, tenzij je noch in de tijdperk van de SF.
  slm moet een 777-200 of een 300 kopen. en als dat te duur is dn hebben ze wel een airbus A330 te koop. die is stukken goedkoper dan de 777 (boeing).


  Maak melding
 11. Ik weet niet wat de leaseprijs van deze toestellen is, maar als ik kijk naar de gemiddelde prijzen per vlucht (zo op internet na te trekken), dan zijn Corsair en KLM bijna de duurste maatschappijen ter wereld. En dat zal in de leaseprijs ook wel te merken zijn. En de ticketprijzen?


  Maak melding
 12. Tja wat kunnen we zeggen. Ka wordt ons verteld, We weten het, maar we doen niets.
  Boycot de handel. 2 weken niet vliegen met deze jongens piepen ze anders.


  Maak melding
 13. Als ze beginnen over dat het slecht is voor de economie……. dan moeten ze beter na gaan denken over de economie…….. en wel mijn en jou economie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES