donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname bespreekt schuldprobleem met Brazilië

Suriname bespreekt schuldprobleem met Brazilië

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 4 okt – Suriname is vastbesloten de financiële schuld bij Brazilië te voldoen. Dit is te kennen gegeven tijden “oriënterende gesprekken” tussen deskundigen van Brazilië en Suriname. Binnenkort worden spijkers met koppen geslagen.

Het moet dan duidelijk worden hoe de schuld van ruim honderd miljoen dollar voldaan zal worden. “De gesprekken waren gericht op het aftasten van modellen voor de herstructurering van de schuld”, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De modellen zullen verder worden uitgewerkt. De schuld is ontstaan tijdens het militaire bewind in de jaren tachtig.

In 1996 werd al een herschikkingovereenkomst gesloten en werd een substantieel deel van de schuld afgelost. In 1997 werd uitstel verkregen voor twee jaar. Suriname is er niet in geslaagd verder af te lossen, wat tot een behoorlijke achterstand heeft geleid. Kredietwaakhond Standard & Poor’s noemt dit soort gedrag de achillespees van het financiële beleid in Suriname.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

28 REACTIES
 1. Opa Ro loopt toch te vertellen hoe hij de boel weer even heeft geklaard.

  Wie van Front kan men vertrouwen…zoema ….mi Gado Jesus Christus man…wie is daar nog te vertrouwen…wij betalen schulden die anderen gemaakt hebben..ondertussen maken jullie meer en meer schulden…( zie 250 miljo. usd. plus import van 4500 Chinezen…..maar land nog volk ziet er iets van terug.(alleen gulzige Chinzen)

  Dat die anderen schulden maakten was begrijpelijk (economische BOYCOT dictatuur anderen op pad sturen om het land te ontwrichten) bruggen, eten, drinken, medicatie’s…..MAAR NU…Front heeft toch van de hele wereld HULP !!!!!!
  Maar nu kunnen zij door domheid en schurken praktijken niet verder komen dan stelen…en blijven zitten dan waar die anderen gebleven zijn.
  En dat is DALIAN….I’am gold is van Front maar rooft.

  Schandalig zo ziet men het weer…Front de liegers de bedriegersbende.


  Maak melding
 2. Wat lukt Suriname wel????????? Toename van corruptie en ?????????????
  Wettelijk stelen van reizigers (SLM) en onrechtmatig stelen door regeringleiders.


  Maak melding
 3. Dit, bedoel ik nou. Geen enkel land ter wereld geeft iets voor niks aan een ander. Je zult altijd de rekening gepresenteerd krijgen!

  Alleen Suriname geeft anderen vrijspel in de Surinaamse goudmijnen.
  Het wordt hoogtijd op OOK waakhonden bij die Surinaamse goudmijnen in te zetten, om van dat “achillespees van het financiële beleid” af te komen.
  Dat, noemt men pas spijkers met koppen slaan!


  Maak melding
 4. Desi pleegde een telefooncoupe eind’80,begin ’90er jaren genoeg tijd om zijn rommeltje op te ruimen.Desi’s mati “Bosje” heeft einde jaren 90 mogen regeren kon dus ook in die periode het rommeltje opruimen maar nu mogen deze regeerders de rotzooi opruimen.Ben benieuwd wat Desi’s excuus nu weer zal zijn!!!


  Maak melding
 5. Brazilie doe net als America en zeg dat ze gewoon moeten betalen.
  Ze krijgen straks 36 miljoen van cambior.
  Telting vertelt altijd hoeveel geld ze niet hebben opgepot en wanneer het er op aankomt…hebben ze nooit geld.


  Maak melding
 6. Door de Wereld Wijde Crisis, zijn de rijke landen naarstig op zoek naar goudmijnen en olie in 3de wereld landen.
  Canada, heeft zich wel ‘goed’ ingedekt dankzij de ‘arme’ en DOMME Suriname.

  Let maar op hoeveel regeringsleiders binnenkort Suriname zullen bezoeken, om zg “financiele hulp, ontwikkelingshulp” etc.etc. te bieden.
  In feite is Suriname, degene die GRATISCHE hulp biedt en zelf met de gebakken peren (armoe) achterblijft.


  Maak melding
 7. Ja zeker een onbetrouwbare debiteur is oveal een paria. Goed dat dit ff kort voor de verkiezingen gesteld kan worden. Wie waren immers de politieke leiders die ons hebben opgezadeld met deze enorme lening? En waarvoor hebben ze het geld gebruikt? Wat zien er nu van terug? Niets dus. Weggegooit geld.

  NDP bedankt! Hebben jullie al een plan bedacht om de schuld straks af te lossen? Of doen jullie daar niet aan?


  Maak melding
 8. “De schuld is ontstaan tijdens het militaire bewind in de jaren tachtig”. Mag ik even commentaar zien van de aanhangers van dat bewind?


  Maak melding
 9. ja ZO ZIE JE WEER hoe dom de aanhang reageerd ze zijn meester in het verdraien van de feiten vraag jou eerst af waarom het militaire bewind werd geboycot wat was toen de reden jullie zijn meester in het vertellen van a gersi tori en anansi tori ,maar ondrofeni tori dan zijn jullie niet thuis het is toch over duidelijk dat bouterse een grote puinhoop van suriname heeft gemaakt de feiten spreken voor zich niemand zuig dit uit zijn duim goedschalk heeft onze hele geld reserve verkwanseld met bosje samen niet te vergeten hoofd van surikartel D.bouterse dan moet je toch een rund zijn om deze mensen weer aan de macht te willen dan heb jullie of water of tokotoko in jullie hoofd. waneer het over santokhi gaat reageren ze net stront vliegen maar waneer je het hebt over de misdage regime van bouterse en zijn criminele daden dan hoor je ze niet deze man bouterse heeft het surinaamse volk beroofd van hun waardigheid dat is het ergste wat je als volk kan over komen en wat ik nog erger vind is dat ze deze zelfde mensen deze demagoog moordenaar en roversbende terug willen triest vind ik en onbegrijpelijk. mijn mening


  Maak melding
 10. Het maakt niet uit wanneer die schuld is ontstaan. Het is onze schuld! Door steeds weer die achteruitkijkspiegel te hanteren zullen wij ook geen meter vooruit komen.

  Wij hadden ook een torenhoge schuld voor die twee bruggen. Nu zijn wij twee bruggen rijker, alleen is het onderhoud van die dingen,”kloten van de bok”.

  Het kan overigens verkeren hoor. Eerst die Brasileiros “cleansweepen” en daarna gaan bedelen. Dat werkt niet zo. Wij moeten binnenland systematisch ordenen en niet impulsief handelen.

  No meki yu fasi trong yu basi!(Spreuk in de recreatie zaal te Paranam).


  Maak melding
 11. De schuld van de staat is vandaag 893 miljoen.Wie gaat dat betalen?Gaat Front alles voor 2010 aflossen?Neen, ook zij laten schulden achter.

  Over 20 jaar moet de regering dan er voor zorgen dat ze die 200 miljoen welke Front geleend heeft bij china om die weg naar afobaka te maken betalen. Zo gaat dat elk land leent, elke regering leent en de volgende regeringen moet het betalen.Iemand gaat dan zeggen..deze schuld is van Front en die weg bestaat geen eens meer 😉

  Had Nederland die ontwikkelingshulp niet stil gelegd en gewoon betaald dan was er geen schuld. hahaha.Bel Holland effe.
  In die schuld is ook geld voor Telesur opgenomen.Dat deze regering er niet voor kan zorgen dat Telesur beter draait, daar kan alleen deze regering wat aan doen.

  Deze regering heeft het op zich genomen de problemen van het land op te lossen en ze moeten het dan ook doen.Janken over de revolutie lost niks op.Als ze het niet aan kunnen dan laat ze aftreden zodat die mensen uit de revolutie hun schulden gaan afbetalen.Als ze niet willen aftreden..dan moeten ze het oplossen.Niet janken babies.Oplossen..betalen die handel.
  Jullie hadden deze schuld sedert 2000 moeten aflossen, maar nalatigheid.


  Maak melding
 12. @zo is dat.
  -1- Een krediet is iets anders dan een schuld. Vergelijk een krediet maar met het limiet van een creditcard. Het geeft het maximum dat je roo mag staan aan. Het zegt niets over aflossing en schuld.
  -2- Het buitenlandse schuld bedrag is veel lager en dat is het geval dankzij het feit dat onder de regeringen Veni de buitenlandse schulden flink zijn afgelost. Onder DDB & Bosje stegen en stijgen ze juist heel hard.
  -3- We janken niet over de revo. We janken over de incompetentie en spilzucht van DDB en Bosje


  Maak melding
 13. de witte mannen zuigen afrika nu uit. ze komen naar suriname en vinden een afrikaanse land in zuid amerika met afrikaanse kleuren in hun vlag en met een staatshoofd die vreselijk veel op een afrikaan lijkt.. wat gat die witte man doen? precies hetzelfde spelletje spelen als hoe ze het in afrika met de domme afrikanen hebben gespeeld hahaha.


  Maak melding
 14. @Neus, wie denk je voor de gek te houden?
  De buitenlandse schuld is 150% meer dan in 2000.Stond vorige maand nog in de krant….EN DAT WEET JIJ.
  Front heeft afgelost en toen weer FLINK geleend ..om wegen te maken.
  En waarom praat je over krediet als er over schulden gesproken wordt?Je weet geen eens waarover het artikel gaat.

  http://www.dbsuriname.com/archief/nat/2005/aug05/22-08-05/Nat_Totale%20staatsschuld%20U$D%20799%20miljoen.asp
  http://dwtdatabase-com.web5.tempwebsite.net/website/nieuws.asp?menuid=37&id=47500

  De staatsschuld is 240% van wat het in 2000 was. Dus Neus…de volgende regeringen gaan de schulden van Front aflossen.Dus moet Front ook netjes de schulden van vorige regeringen aflossen.
  Als ze niet willen aflossen, dan horen ze niet daar te zitten.
  Dus Neus probeer iemand anders die kronkels van jou te verkopen.


  Maak melding
 15. nr 13 , ik ben het volkomen met je eens ,heb alleen een kleine aanvulling, surinamers houden ervan om over het verleden te praten , ding lobie drama, ,dit is hun met de paplepel is ingegoten, DRAMA,waar er geen eind aan komt


  Maak melding
 16. @ raj
  je ben komische vertoning je lach om jou eigen stommiteiten weet jij dat ook india ontwikkelings hulp krijg uit nederland ik denk dat jij de geschiedenis van india niet kent of mss voel jij jou verbonden met die mensen daar dan zou ik zeggen pak de vliegtuig kijken of zij jou als een van hun zien .


  Maak melding
 17. @ Raj: Dat witte-mannen-gezeur moet eens een keer ophouden. Het blijkt dat de zwarte mannen de zaak naar de kl… helpen en niet de witte. Dus, schoenmaker blijf bij je leest!!!


  Maak melding
 18. @21,

  India heeft een aantal jaren geleden gezegd geen ontwikkelingshulp meer te willen ontvangen van geen enkel land. India wil op eigen krachten het land opbouwen.
  Zelfs van Engeland willen ze geen hulp meer.

  1 Van de redenen van India was, om van de torenhoge leningen aan het buitenland, in rap tempo af te komen.

  Ontwikkelingshulp wil niet zeggen dat je alles gratis krijgt.
  De rijke landen buiten op een slinkse manier de arme landen uit. India heeft daar een halt tegen geroepen.

  India is nu zelfs zover andere landen, zoals Suriname hulp te geven.
  Alleen hoop ik niet dat India, net als de rijke westerse landen zal pogen het dubbele uit te halen voor eigen gewin.

  De meeste Hindostanen overal op de wereld voelen zich verbonden met India, ook al zijn ze daar niet geboren. Wat is daar mis mee?

  Je bent zeker niet op de hoogte van de culturele uitwisselingen tussen India en Surinaamse Hindostanen.
  Je bent niet op de hoogte van de zaken die India doet met Surinaamse Hindostanen.
  Je bent niet op de hoogte dat Surinaamse Hindostanen zelfs in India wonen of dat ze vaak met vakantie naar India gaan.
  Je bent niet op de hoogte dat Surinaamse studenten met beurzen in India kunnen gaan studeren.

  Ik kan Afro’s, die zich alsmaar negatief uiten over Hindostanen en India, niet begrijpen. Hoevaak halen ze India er niet bij in discussies. Heeft het soms met jaloezie te maken?

  Afro’s gaan tegenwoordig ook naar Afrika op zoek naar hun roots, zoals Jurgen Rayman, Jetty Maturin. Dat is juist toe te juichen.


  Maak melding
 19. @ du: lachen om mijn eigen stommiteiten? dat raakt kant nog wal, want wat voor stommiteit heb ik begaan dat ik zelf erom lacht? je wilt het maar niet snappen wat ik bedoel: “en dat is dat de witte man afrika (simpel vb nigeria, shell (v/d witte man) zuigt alle olie uit dat land en t gros van de bevolking pinaart)”. zo kan je suriname ook vergelijken. en trouwens, in suriname heeft nog steeds de blakkaman het voor het zeggen, de belangrijke strategische posten welke het beleid in suriname maken zitten nog steeds in handen van de blakkaman. zij bepalen het beleid in suriname. vhp van de hindoe’s zijn gewoon een stelletje kontjelikkers van ze die dezelfde functie vervullen als de ja-knikkers van staatsolie. wat heeft ontwikkelingshulp nou te maken met dit alles? ik heb het over multinationals van de witte mannen die in suriname komen het en land uitzuigen, waarbij ze de top van het land afkopen om alle NH voor een appel en een ei weg te dragen. denk je soms dat ze in suriname die boys niet hebben omgekocht? als deze zelfde negers die op jou lijken het werkelijk meenden met suriname en hun hart op de juiste plek hadden, zouden ze nooit met die (vb) schandalige deal van 5% van cambior hebben ingestemd (trouwens, die deal stinkt al naar corruptie, het zal me niet verbazen als die ba venetiaan de struisvogel heeft lopen spelen tijdens het instemmen met die “corrupte deal”). je insinueert dat het hart van de hindustanen van suriname in india ligt. dat hoor ik al van zoveeel negers. puur omdat wij 5 tv stations hebben in suriname die 1x24uur bollywood de ether inpompen. wat een domme redenatie van jullie volk. bepaald intelligent blijken jullie ook niet te zijn. anywayz, kijk maar wat je kan doen, it’s your headace, not mine.

  @ blaka bakra: het blijft zo.. maar de witte man zijn positie wordt nu onder vuur genomen door de chinese man en in de toekomst door de bruine man.


  Maak melding
 20. @ 23: de neger moet zich ff goed laten onderwerpen aan een psychologische test en kijken of ze werkelijk met een slavernijverleden rondlopen. waarom ik dat zegt is omdat ze last hebben van een id crisis. en omdat wij hindustanen onze cultuur hebben behouden en de neger dat bijna niet in stand heeft weten te houden DANKZIJ DE SLAVERNIJ, blijven ze maar afgeven op ons hindustanen.


  Maak melding
 21. Raj, ik ben het met je eens. Waarom doen ze het wel in India goed en in Surimae niet?
  Ligt het misschien aan de (slaven) mentaliteit? Denken dat je minder bent dan een ander, minder kunt dan een ander, en het DAAROM alles aan een ander overlaat? Het minderwaardigheidscomplex is zeer diep ingebakken bij sommige mensen en dit wordt van generatie op generatie doorgegeven.


  Maak melding
 22. Hoeveel schuld heeft deze front niet gemaakt bij China en India.

  Ieder land heeft schulden , zelfs de V.S. hebben een enorme schuld bij china en bij hun eigen centrale bank.

  Weten wij wel wat het begrotingtekort van Suriname bedraagd voor het volgend jaar?


  Maak melding
 23. @ raj laaste keer want ik heb jou door jonge ik trap niet in het dom gelul van jou , gelukkig ken ik surinamers van hundistaanse afkomst die heel andere mening hebben dan het raciale geklets van jou daar sta ik boven luister ik zal jou een aantal dingens zeggen die schoen die jij aan jou poten aan hebt of die spijkerbroek die jij aan hebt worden in lage loonlanden gemaakt waaronder india kijk hoeveel geld india aan wapens uitgeeft inplaats zijn volk te eten geven weet jij wat kaste betekend het verwerpelijke systeem waar ghandi tegen was weet je wat ik dom van jou vind je moet niets van suriname hebben en niets van zwarte mensen waarom kom je hier lullen dan ga maar naar een forum waar ze het over india hebben rot je toch lekker op man dit is de laaste keer dat ik jou een reaktie geeft want als niemand op dat dom gelul van jou reageer hou je van zelf op want jij zoek aandacht zielige figuur dat je ben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES