zaterdag, december 9, 2023
HomeOnderwerpenEconomieLandbouwtelling moet groei Suriname versnellen

Landbouwtelling moet groei Suriname versnellen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 4 okt – De landbouwtelling die binnenkort van start gaat, moet Suriname naar een hoger industrieel plan helpen tillen. Dit zegt minister Kermechend Ragoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. De beschikbaarheid van data voor planning kan dan beter gegarandeerd worden. Met ad hoc aanpak en beleid kan voorgoed worden afgerekend. Weliswaar spelen

Ook de inspraak vanuit het veld, met name de boeren, kan makkelijker realiteit worden. “Het is hoog tijd voor een telling”, zegt Raghoebarsing. De laatste was ruim twintig jaar geleden wat de data zo goed als onbruikbaar maakt. Dat rijmt niet met de internationale norm van tellen om de tien jaar. Bovenden is het van belang de nationale en internationale veranderingen van de afgelopen jaren op hun impact te meten.

De landbouwactiviteiten in het binnenland worden meegenomen. Dit is niet het geval geweest bij de vorige die tellingen. Vooraf zal een proeftelling worden uitgevoerd in het district Commewijne. De eigenlijke telling zal zes maanden in beslag nemen. Vooraf is er een mediacampagne om de doelgroep warm te maken. De financiering komt grotendeels uit de ontwikkelingssamenwerking met Nederland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
  1. Hr minister,

    Zoals aangehaald is de laatste lanbouwtelling 20 jaar geleden. Is vooruitgang geboekt alsgevolg van die telling? Ik denk haast niet. Ik constateer juist een versnelde ACHTERUITGANG in de landbouw. Dat is ook vorm van ontwikkeling dat sneller gaat met weinig kosten. Ik hoop dat die ontwikkeling wordt vervangen door één van VOORUITGANG alsgevolg van de te houden landbouwtelling. Plannen maken kan altijd uitvoeren is iets anders. Ik wens U veel succes.

    Hojot


    Maak melding

  2. Ik hoop van ganser harte dat er daadwerkelijk iets gedaan wordt met de Data die na deze telling beschikbaar komt,en dat het niet bij loze woorden blijft inzake het niet meer adhoc aanpakken van zaken en dat er nu echt structureel beleid zal worden losgelaten op wat voor mij betreft een business die meer nog dan mijnbouw meer kan betekenen voor Suriname.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES