Home Onderwerpen Justitie en politie Cel voor laatste leden smokkelende ‘brassband’

Cel voor laatste leden smokkelende ‘brassband’

10

Drie drugssmokkelaars die zich in maart op Schiphol voordeden als leden van een brassband uit Paramaribo zijn vrijdag veroordeeld voor drugssmokkel. De 28-jarige Surinaamse leidster van de groep kreeg een jaar en tien maanden cel. De twee anderen werden beiden veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf.

In juni kregen de vier overige verdachten ook al anderhalf cel opgelegd. De uitspraak tegen de vrijdag veroordeelde verdachten kwam later omdat zij verder moesten worden gehoord door de rechter-commissaris. Tegen de 28-jarige hoofdverdachte had het Openbaar Ministerie twee weken geleden veertig maanden cel geëist.

De zeven verdachten moesten voor de rechtbank in Haarlem verschijnen voor de smokkel van 3,5 kilo cocaïne. Toen ze werden aangehouden, droegen ze uniforms van de brassband Parbo. Allen hadden bolletjes coke geslikt meldt dagblad Trouw.

10 REACTIES

 1. Pinto
  Doodziek zul je worden van al deze domme gelukzoekers. Als het ze was gelukt hadden we weer zo'n lege dikdoener. Wil het Westen wel van dit gedoe af komen? Mi no know.
 2. Alfred
  Heel goed dat ze de gevangenis in gaan.Deze mensen verpesten het voor de gewone mensen die reizen naar Suriname en als ze terug komen alleen gedonder.Ze moeten deze mensen voorgoed opsluiten.Waren het creolen of hindustanen of javanen ? Leuk om te weten of chinezen . Laat die leidster maar nu lijden en in de gevangenis en hopen dat ze maar geen kinderen heeft in Suriname,die daar zullen gaan lijden zonder hun mama
 3. schijn bedriegd
  Jammer dat het zo een lage straf is geworden. Als je gedurende 1 jaar voor iedere reiziger die zich in zijn eer aangetast voelt door de 100% controle 1 dag zou eisen dan is de strafmaat inderdaad ondermaats
 4. de coke hond
  Het moet een keer afgelopen zijn met deze draagmieren de straf moest hoger zijn tweemaal de dood straf moest het zijn als het van mij moest komen deze mensen zij onverbeterlijk hun fam en land terschande brengen ik zal aan alle verdachten blijven ruiken tot dat ze op houden met het leguanen gedrag je bent gewaarschuwd
 5. Prema
  Nederland staat bekend om de milde straffen op zowat elk delict dat gepleegd wordt. De faciliteiten in de Nederlandse gevangenissen worden zelfs vergeleken met faciliteiten in hotels. In andere landen zouden deze mensen voor meer jaren in de gevangenis verdwijnen en dan nog onder erbarmelijke omstandigheden. Waar ik heel erg benieuwd naar ben, is of bepaalde mensen, die alsmaar afgeven op Hindostanen, zullen reageren. Want volgens deze mensen doet de Afro-mens geen foute dingen.
 6. Su
  Deze dingen zal helaas altijd blijven gebeuren als mensen bijv uit Nederland er veel geld voor blijven betalen. Het is eigenlijk geen Surinaams probleem maar dat van bijv de Nederlanders, die kunnen niet zonder die rotzooi en betalen er veel geld voor. Als er een oplossing komt zodat de waarde van die vergif daalt dan moet je zien dat het niet meer gesmokkeld gaat worden want dan neem je risico's voor bijna niks. Het kan voor veel mensen aantrekkelijk zijn of worden als ze in geldnood zitten om de 1 of andere reden. De straffen moeten echt hoger in Nederland en de gevangenis moet minder luxe zijn. Ik vind dat als iemand die geen enkele band met Suriname heeft bijv in Nederland betrokken is geweest met deze dingen de toegang tot Suriname moet worden verboden. Als het iemand met een surinaamse achtergrond is moet die het land wel in kunnen maar dan moet ie wel goed in de gaten gehouden worden. Ik kan niet begrijpen dat mensen zoveel geld betalen om eerder dood te gaan en dat ze er nog van genieten. Geef mij maar een lekkere roti en een koude fernandes.
 7. raj
  @6: de afro mens zal zoveel als mogelijk proberen om de schuld in de schoenen van de witte man, en waar nodig via de meest kronkeligste wegen, op de hindustaan af te schuiven. hun eigen fout gaan ze gewoon niet onder ogen willen zien.
 8. Pinto
  Ai shluit ze op, so so sjing ding e dji a kondre! Helaas is het niet toegestaan om foto's, naam en toenaam te publiceren. Daar zou wel een preventieve werking van uit gaan. Het aantal verknalde potentiële vaders neemt in ijltempo toe, evenals het aantal "vaderloze" kinderen. Het is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld om te vernemen dat papa een jonki is. Quo vadis.