Nieuw Surinaams onderwijsjaar start met optimisme

3

PARAMARIBO, 1 okt – Het nieuwe onderwijsjaar geeft reden tot optimisme. Dit zegt minister Edwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. De perspectieven zijn goed. De uitdagingen zijn weliswaar levensgroot.

Onder meer het plaatsen van leerlingen en studenten heeft hier en daar wat problemen gegeven. De laatste weken zijn grote inspanningen gepleegd om plaats te ruimen op onder meer de middelbare scholen. Het is niet zo dat al deze situaties te wijten zijn aan het ontbreken van ruimte. “Het is een keus die mensen maken”, zegt Wolf. Ouders en studenten weigeren soms in de eigen buurt naar school te gaan.

Veelal wordt de voorkeur gegeven aan scholen met een zeker naam en faam. “Er is plaats genoeg op andere scholen en we doen onze uiterste best iedereen te plaatsen”, aldus Wolf. In de kinderrijke buurt Latour wordt een nieuwe basisschool gebouwd. Het dubbele gebruik van de plaatselijke school kan dan ophouden, evenals de fel bekritiseerde middagschool.


3 REACTIES

 1. Het gaat niet om scholen met naam en faam.
  Je zet je kind op een school waar goed geleerd
  wordt.En school, daar geen 50% van de Studenten
  de klas moeten overdoen.
  Ik begrijp het niet,dat de minister Wolf het
  niet ziet,dat het percentage van studenten,die
  bij en examen het niet halen zo hoog is namelijk 50% en dat er niets tegen gedaan wordt.


  Maak melding

 2. Het probleem is complexer dan we denken,het hele systeem zou op de schop moeten,vooral de bron van waaruit geput moet worden nl:de pedagogische instituten die zouden een upgrading moeten ondergaan.Te vaak worden nog studenten toegelaten die het op vwo/Havo scholen niet halen en dan maar uitwijken naar deze instituten zonder enige echte feeling voor het vak van leraar gevolg: geen toegewijde of adequaat uitgeruste leraren.komt nog bij dat het beloningssysteem voor onderwijzers en leraren allang achterhaald is.Je kan niet blijven verwachten dat mensen het alleen maar uit liefde doen.Ook zij hebben zichzelf en/of een gezin te onderhouden.Omdat Su.in zekere zin onverschillig stond en nog steeds staat tegenover deze proffessionals hadden en hebben wij te maken met een BrainDrain van deze krachten dan nog niet gesproken over adequate middelen en ruimte laatstaan modernisering van ons geheel onderwijs die beter aansluit bij de maatschappij,bedrijfsleven e.d.
  So that’s the problem!!!!
  Plannen te over maar niet of nauwelijks toegepast.And that’s a SHAME!!!!!


  Maak melding

 3. En wwarom kiest men voor onbevoegde leerkrachten boven bevoegde?
  Het is op veel scholen een en al regelarij. Het IOL levert studenten af, die nodig zijn, en dan blijkt dat ze niet geplaatst kunnen worden.

  En er zijn ook niet genoeg middelbare scholen.

  Suri


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.