NDP wil Surinaams begrotingsdebat boycotten

30

PARAMARIBO, 1 okt – Oppositiepartij NDP overweegt de aanstaande begrotingsdebatten te boycotten. NDP-fractieleider Kenneth Moenné ziet geen goede mogelijkheid voor een open debat. Het wordt op zijn best een eenzijdige vertoning.

Dat wordt al tijden zo ervaring. Of nu wetsvoorstellen worden besproken of politieke issues, steeds weer wordt het debat onderdrukt. “De regering schuwt het debat met het parlement. Er wordt met staatsbesluiten gewerkt in plaats van wetten”, zegt Moenné. Staatsbesluiten zijn weliswaar van minder gewicht, omdat ze door de regering worden vervaardigd. Het parlement blijft zo buiten beeld.

Voor de NDP heeft het weinig zin mee te doen. “We bekijken het nog”, aldus Moenné. Volgens minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen wordt het parlement geenszins gemeden. Zeker de zwaarwichtige economische en politieke vraagstukken worden naar het parlement gebracht. “Ik ben een minister die steeds tracht het parlement te betrekken bij zaken die ik uitvoer.”


30 REACTIES

 1. Ik had niet anders verwacht van de NDP.Tot nu toe is dat het enigste waarin ze goedzijn, DWARSLIGGEN,niets produktiefs gaat van deze lieden uit daarom heer RUSLAND,maakt u zich niet te druk met deze gasten want het zal al het goede dat u wilt bereiken voor het land alleen maar frustreren,U bent op de goede weg ,u betrekt de bevolking bij hetgeen u bezig bent te doen d.m.v.uw programma “Bronwaarde”.


  Maak melding

 2. Waarvoor zitten ze dan in t parlement ? Duidelijk is dat t voor t geld en de voordelen die ze er aan overhouden. Ze worden betaald (en die betalingen boycotten of weigeren ze echt niet) , om daar oppositie te voeren. Met alle geouwehoer er omheen schiet niemand niets mee op. Ze zijn parlementariers als hen zo uitkomt , en dus zijn ze ook zakkenvullers van de eerste orde . Ze werken niet door in t assemblee te zijn omdat ze daarvoor worden betaald ,neen in die tijd werken ze aan hun eigen prive zaken doen. GRHHHRRRR !!!!!


  Maak melding

 3. Moene heeft vanaf het begin nooit constructief bijgedragen aan het debat. Altijd is er weer met boycot gedreigd. Het is volgens de theorie van mevrouw Sharmila, dat “je zegt dat je kan spieren”, maar je eigenlijk spierloos door het leven gaat.


  Maak melding

 4. Beste mensen, ik heb op dit forum de heer Moenne vaker geadviseerd om weer Economie les te gaan geven op het IOL en de ADEK. Want juist hij als econoom zou heel goed de begrotingsbehandeling kunnen volgen en de regering kritische vragen kunnen stellen; en zo te proberen om het beste voor het Surinaams volk eruit te helpen slepen. Hij heeft ervoor gekozen om zijn partijvoorzitter te volgen in diens opstelling om buiten de DNA oppositie te voeren. Ook in dit geval gaat hetvolgende op: if you can’t stand the heat, stay out of the kitchen!!!
  Moenne is bang, dat hij net zoals in de Somo/Brunswijk/Doekhie affaire, teruggefloten zal worden, indien hij een nationale opstelling tentoon wil spreiden. Maar het jammere van dit alles is dat zowel de houding van coalitie als de oppositie GEEN goeds brengt voor het Surinaamse volk en dat die in alle gevallen de dupe is van de opgeblazen ego’s van de politieke leiders.
  Time will tell;wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!!!


  Maak melding

 5. Ach, niks nieuws onder de zon toch?Zodra deze lieden (NDP) in de oppositie belanden, dan denken die toch van “Yippieee, 5 jaar lang centjes vangen als DNA lid , en er lekker niks voor terug doen”.

  Is toch nooit anders geweest? Trouwens,zelfs als niet oppositielid deden zij hetzelfde ten tijde van Bosje zijn periode. Hoezo “debat voeren”? Zij weten niet eens hoe een zinvol debat te voeren. Laat ons dus niet lachen meneer Moenné.

  Pak gewoon je toelage en ga weer verder met hetgeen je het liefst doet “In je hangmat liggen en 5 jaar vangen”.

  Er zijn toch zat stommelingen in SME om jou en kornuiten weer eens 5 jaar lang of langer te laten zitten.

  Hoop dat jullie eens toch het licht zien en eindelijk IETS voor hetLAND en VOLK willen doen.


  Maak melding

 6. dan moeten ze niet betaald worden! no work= no pay! hopelijk gaan ze binnenkort suriname en zichzelf boycotten oprotten met de Nationale Desastreuse Pangpangs


  Maak melding

 7. Zo zie maar hoe sommige Surinamers niet kunnen communiceren met elkaar. MENTALITEITS problemen.
  Zijn het de NDP-ers die het land voorruit moeten brengen?

  Janny


  Maak melding

 8. dit is nou precies wat ik bedoel de ndp kan niets anders dan boycotten. dan gaat deze zelfde man van de ndp klagen dat er besluiten worden genomen zonder dat zij op de hoogte zijn.ik wil moene aan een paar dingens herinneren hij klets dat er met staatsbesluiten word gewerkt inplaats van wetten moenne ben jij vergeten dat jou leider met decreten regeerde en met ijzeren hand.


  Maak melding

 9. Tekort… 850 miljo.SRD…in werkelijkheid…..500 miljo USD…dan ben jij toch gek om daar te gaan zitten en naar een stel schurken te moeten luisteren.

  HET GAAT GOED…lipper de tip tipper…law law tjop tjop kip fowru.


  Maak melding

 10. Als je werkelijk iets te vertellen heb. Iets zinvols anders dan gebakken lucht en roddels dan wordt dat echt wel door de jurnalisten opgepakt. Die zijn immers maar wat blij als ze een stkje hebben. Maar ja blijkbaar staat de NDP altijd met een mond vol tanden. Blijkbaar zijn ze nog bespraakt nog deskundig. Blijkbaar kunnen ze alleen roddels, verzinsels en leugens verspreiden.

  Typisch voorbeeld van een geval waarbij men een ander verwijten maakt maar de schuld bij zich zelf de NDP moet zoeken.


  Maak melding

 11. De coalitie in Ned. maakt een begroting voor het volgendjaar(miljoenen nota) Het parlement 2e kamer meestal met steun van een meerderheid in het parlement gaat ermee akkoord.De oppositie komt met een tegen begroting om aan te tonen dat het op een andere manier kan .
  De zittende coalitie kan eventueel repareren wanneer blijkt er fouten zijn.
  Dat is een gezonde ontwikkeling.Dit vertaal ik naar Su. en wat krijg je De oppositie blijft thuis en doet er niet aan mee.


  Maak melding

 12. Ik vind het echt vreemd van de oppositieleider
  Moennè de begrotingsdebat te boycotten.
  Je kunt bij zulke mogelijkheden als oppositie
  frakieleider de regeringsbegroting aangrijpen
  en zeggen zo zouden wij de oppositie er over
  nagedacht hebben.
  Deze regering maakt grote fouten die de
  oppositie goed gebruik van kan maken om haar
  tegen de muur aan te drukken.
  Boycotten kun je gelijk stellen met laf en stom.


  Maak melding

 13. Niemand wil oppositie voeren.Alleen maar regeren en regeren.Altijd heb je de beste stuurlui die aan wal staan.
  Mensen,doe normaal .Elke ware democratie bestaat uit een oppositie,die meehelpt om kritisch te denken en de regerende partij in de gaten te houden.Maar niemand heeft zoveel geduld om op een waardige manier oppositie te voeren.
  Bosje wil alleen maar president worden.bouterse wil zichzelf vrijpleiten.Maar een constructieve bijdrage leveren,dat doen ze niet.Ze zitten te wachten om de financiele pot over te nemen en weer leeg te plunderen en dan komen de nulletjes weer op de bankbiljetten:DEVALUATIE.Mensen hebt uw land lief en laten we het samen opbouwen.


  Maak melding

 14. @ Lammie, big up! Jij begrijpt dat ding. Wat de oppositie op dit moment doet is alleen maar op de man spelen, er is geen enkele intelligantia binnen die oppositie die op enige manier OPPOSITIE kan voeren. Geen respect voor elkaar, machtsspelletjes, politiek bedrijven is een VAK, maar in Suriname is het een spelletje. Het wordt tijd dat deze kleuterscholieren met een IQ van nauwelijks een lagere-scholier een keer opdonderen, want zij helpen op geen enkele manier mee om Suriname in de vaart der volkeren op te stuwen. Stumperds zijn het. Beginnen meteen te janken als ze hun zin niet krijgen, net een baby. Op alle slakken zout leggen, op geen enkele manier een positieve bijdrage leveren tot een intelligente discussie, wegblijven als het ze niet zint, opdonderen die hap!!!! Is dit oppositie voeren? Om te huilen. Die grote bek van Moenné moeten ze een keer voor eens en altijd snoeren!!! Deze man heeft op geen enkele manier enige bijdrage geleverd tot het welzijn van het volk!!! Alleen aan zichzelf gedacht. Dieven, rovers, moordenaars, delinquenten, dat zit er allemaal binnen de DNA. Blaka Bakra is boos!!!! Zal dit land met dit zootje idioten ooit een stap verder maken? Forget it!! Het wordt tijd voor weer een BLANKE revolutie!!!!!


  Maak melding

 15. Alle kritiek op de begroting wordt toch door de coalitie terug gebracht tot ..o ja de revolutie ..de bruggen van wijdenbosch …en allerlei onzin die niks te maken heeft met de situatie vandaag.

  Als er fouten of verkeerde plannen in die begroting staan, dan moeten de coalitie leden ze ook afkeuren, ze ook bespreken.
  Maar een coalitie die zelf nooit kritiek levert op de begroting is waardeloos. De oppositie is niet per se degene die kritiek moet leveren op de begroting.De begroting wordt aan het parlement gepresenteerd en niet aan de oppositie. Dus als er iets mis ermee dan zal O.Rogers het zeggen. Als ze weer een rommel begroting goed keuren is het de schuld van de coalitie.

  De coalitie wil de oppositie alleen daar voor de show om het te doen lijken alsof die begroting de kritieken doorstaan heeft.
  Ze gaan ongeacht de kritieken voor stemmen, dus is die show niet nodig. Blijf weg oppositie.Laat Mangal zelf die begroting bekritiseren dan heeft ze een keertje gewerkt voor har geld.


  Maak melding

 16. Het surinaamse parlement is een grote poppenkast!!
  Alleen valt er niets te lachen; dit in tegenstelling tot Jan Klaasen en Katrein!
  De parlementsleden lijken eerder weggelopen uit een 3de rangs horrorfilm!


  Maak melding

 17. Het blijft lachen met die struisvogels hier. In feite zou NDP permanent weg moeten blijven uit de assemblee, wat moet je met een coalitie die ik quote “Of nu wetsvoorstellen worden besproken of politieke issues, steeds weer wordt het debat onderdrukt. “De regering schuwt het debat met het parlement. Er wordt met staatsbesluiten gewerkt in plaats van wetten”, zegt Moenné. Staatsbesluiten zijn weliswaar van minder gewicht, omdat ze door de regering worden vervaardigd. Het parlement blijft zo buiten beeld.”

  Een coalitie voorzitter die weigert bepaalde zaken op zijn agenda te zetten, de fronters die loyaal met de coalitie stemmen ongeacht het een slechte wetsontwerp voor Suriname is.

  Ik zou zeggen NDP’ers hou de eer aan je zelf en doe aub niet mee met die Front poppenkast.


  Maak melding

 18. Rammie,

  Helemaal eens met u,

  Rammie hoe wil je suriname opbouwen als ik mijn eigen land wil opbouwen word ik van alle kanten tegengewerkt?
  Ik heb idee dat men nog steeds in de middeleeuwen leeft in suriname.


  Maak melding

 19. heeft toch geen zin …….de coalitie bestaat uit een set jaknikkers….puur uit hebzucht al worden eigen mensen en achterban bedonderd zij blijven zitten en komen gewoon weg met allerlei schurken praktijken.


  Maak melding

 20. Ik vind dat NDP kiezers niet beseffen wat ze voor dit mooi land als SURINAME aandoen.

  Je hebt NDP gekozen, maar deze gekozen partijleiden, doen niks voor zijn achter baan. Ik denk dat ze komende verkiezing gestraf moeten worden, alleen om dat ze niet actief bezig zijn.

  Ze worden nu niet sereuze genomen. Je kan allen coment hebben, als deel te nemen in het parlement,daar buiten tellen ze niet mee, daar neem niemand deze leden serueze.

  Willen ze nog deel uitmaken van deze,regeerpriode als opositie, dan raad ik ze aan toch nog deel te nemen voor deze begrotings behandeling.

  En als het zo door gaat, dan kunnen we de rechter vragen voor een uitspraak namens
  NDP kiezers om toch deel te nemen.

  Of no Q/No pay


  Maak melding

 21. Ga nooit met schurken liegers en bedriegers aan tafel zitten.
  Jij brengt het leven van de arme man in gevaar.
  Front is behoorlijk fout bezig….zij die in Front geloven verdienen eraan of vreten de boel leeg.
  De arme man zal moeten stelen en roven dat is zijn toekomst (gevangenis of gedood worden) en als hij/ zij geluk heeft wordt hij/zij zwerver.
  GEEN TOEKOMST VOOR DE ARME MAN/VROUW DEZE SCHURKEN KENNEN/HEBBEN DAARVOOR GEEN BELEID.

  PINAREN SYSTEEM NPS.


  Maak melding

 22. Jongens waarom zo een heisa?We weten toch allemaal dat de oppositie niet van plan is iets te doen voor het geld,maar gewoon achterover wilt leunen en vangen.

  Dit noemen ze liefde hebben voor land en volk.Ik heb ze nooit het volk horen oproepen om harder te werken.Ik heb ze nooit het volk horen vertellen dat je enkel en alleen door hard te werken (je) het kan maken,want dat doen ze trouwens ook niet.(hard werken)

  Het enige waar wij voor moeten waken is dat er iets/iemand aan de macht komt die met dit soort mensen te maken heeft(de ndp kliek)want mensen je krijgt het echt nnnniet beter hoor met deze boeven.Want zij zijn de echte boeven

  Een ieder weet dat deze PRESIDENT heel eenvoudig woont.Jullie weten ook waar Bouterse woont(niet te vergelijken met VENE)
  Bosje kan niet afbouwen,want hij is niet aan de macht.Toen de coupe gepleegd werd hebben de 16 militairen binnen de korste tijd bestek zichzelf 16 woningen kado(cadeau)gemaakt dus elke (misdadiger toen al) kreeg een woning.
  Daarna werden de afgekeurde woningen te Hannaslust,Tourtonne afgebouwd voor enkele van de woningzoekende nieteens een kwart van de woning zoekende.Maar dan slaan ze zichzelf zo vaak op de borst over de geweldige dingen die ze hebben gedaan.

  Ze houden zodanig van het arme volk,maar toen ROEP de mensen had bestolen met zijn beleggingsverhaal (piramide) is Bouterse niet op zijn achetrpoten gaan staan voor het volk,maar voor zichzelf.A tikie ing monie wel na Roep en voor de rest was het volk een roepende in de woestijn de kliek bouterse gaat echt niets voor het volk doen.Dus ding no afoe pleeg no wang obstructie now.
  Dus volk van SU.kies eieren voor je geld en houd deze didibries bouterse en HET BLOK echt buiten het parlement.

  Behalve de 2 bruggen hebben ze alleen voor dood,verderf,disrespect en andere onbehoorlijkheden gezorgd,vandaar die volle laag die ze weer krijgen van MEVR.MANGAL.Goed voorbeeld doet volgen. MEVR.MANGAL blijf hen die spiegel voorhouden en van mij kant zal ik proberen het volk wakker te houden,want we willen niet meer in de rij gaan staan om de broodnodige dingen te kopen,want dat krijg je gegarandeerd met een bouterse aan de macht.


  Maak melding

 23. Dramaman ik hoop niet dat je je brouwsel zelf geloofd, want dat zou echt van de zotte zijn. Dit is de wereld op zijn kop.

  Ter kennisgeving. Vene woont nu heel luxe hoor, na de brand heeft hij een woning kado gehad van Shirangalie of hoe die ook heet. Weet je nog diezelfde kleermaker Shirangalie die gebombadeerd was tot directeur en commissaris van EBS en die achteraf miljoenen van de staat kreeg omdat hij de zgn ringweg had gemaaakt.

  Vertrouw op eigen kunnen is echt een NDP slogan hoor, terwijl Front maar een woord kent nl. Ontwikkelingshulp.


  Maak melding

 24. De coalitie heeft op 15 januari 2008 de begroting met 29 stemmen zonder de oppositie goedgekeurd.
  Dus stellen jullie je niet aan.De afwezigheid van de oppositie zal de goedkeuring niet hinderen.Die jaknikkers van Front die stemmen waarschijnlijk morgen al voor. Dus dan is de begroting goedgekeurd.Die begroting legt daarna wel geen zoden aan de dijk…zoals altijd.
  Geen drama..front keurt heeft de meerderheid en heeft de oppositie niet nodig voor goedkeuren van de begroting.De oppositie is alleen van belang wanneer er 2/3 meerderheid nodig is en dat komt zelden voor.

  Hoe zit met die anti-corruptie wet?Nog steeds he Front.


  Maak melding

 25. @zo is dat.

  De oppositie heeft er toch zelf voor gekozen om niet te komen. Groot erschil met het verleden waarin men gedwongen werd om te komen en voor de opgestelde decreten te stemmen. 😆


  Maak melding

 26. Neus, wie stemde op decreten haha?Je weet niet eens hoe decreten tot stand kwamen.Maar blijf vertellen dat er gestemd werden op decreten.;)


  Maak melding

 27. Het wodt tijd dat wij elkaar niet meer aanvallen , maar de kans geven samen met elkaar het land op te bouwen eenieder heeft zijn kwaliteiten, geef elkaar de kians het land en volk te dienen, WIE kan het beter laat die maar opstaan, geen dictatuur samenleven doe je niet alleenregeren doe je samen.


  Maak melding

 28. Arme NAMI het is heel moeilijk voor je om te kunnen vergelijken.Ik zal het je nogeens duidelijk maken/zeggen.
  De huizen van die CRIMINEEl bouterse zijn niet te vergelijken met de EEEEEEne van de PRESIDENT VENETAAN.Ik heb het absoluut niet over luxe gehad,DOMOOR joe.Die zelfde kleermaker mmmmmag.Geven jullie die arme boeren in Nickerei hun gronden terug sang oen gie fie zelfde kleermaker ing neef om citus te planten?Enkel en alleen foe bing vergelijk ding oso(eenvoudig)ie kies diaree ie zwak bah.En ik heb geen moment gelogen als ik zeg dat de oppositie nooit werkt voor het geld,maar gewoon achterover leunt en het geld innt.Ik blijf erbij dat niet werken voor het geld (opppsitie)je niet kunt zeggen dat je voor land en volk werkt en dat je niet kunt spreken over vaderlandsliefde.Ik heb niet gelogen als ik zeg dat we ervoor moeten waken dat bouterse met het blok aan de macht komt. SU. wordt echt geen paradijs met dit soort figuren en dit kan ik weten want we hadden deze rommels al in( 80-87).Toen kregen wij de telefoon op 24 dec(kerstnacht) voor mij is en blijft hij een satan. Daarna de kapitaal coupe 96-2000.Toen is het zo goed gegaan dat we bij een knipoog 100 gld.meer moesten betalen voor alles wat wij nodig hadden.En zo kan ik nog een eeuw doorgaan dus nami libie mie.Ik zal blijven roepen dat de we ervoor waken dat bouterse en het blok aan de macht komr het spijt me voor je,maar ik zal niets anders doen dan dat ding no e kong na a machtie, want geen enkele militair krijgt gewoon of vanwege rommelen een woning cadeau(kado)En SU is al het dood en verderf moe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.