Surinaams staatshoofd: eenheid regering cruciaal

22

PARAMARIBO, 29 sep – Het is van het grootste belang dat de eenheid en harmonie bewaard blijven binnen de regering. Dit zegt president en NPS-leider Ronald Venetiaan. Met name de vier partijen die het Nieuw Front uitmaken, moeten meer op elkaar afstemmen. Daar schort het nogal aan.

Niet zelden valt de neiging te bespeuren iets meer te willen doen voor de eigen achterban. Uiteindelijk kan dat lelijk opbreken en wordt het gemeenschappelijk imago geschaad. Ook het voornemen van Nieuw Front-partner Pertjajah Luhur van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo, om alleen de verkiezingen in te gaan, kan funest blijken. Dat zal wellicht leiden tot de oppositiebanken.

Volgens Venetiaan is het meer dan ooit tijd voor een grondige aanpak van nationale problemen. De uitdagingen zijn legio. Zowel nationaal als internationaal is nog veel werk te doen. Dat vergt een gezamenlijk optreden. Alleen op die manier zal succesvol de verkiezingsstrijd worden aangegaan. Dat geldt zeker de vier partijen binnen het Nieuw Front. “Een alternatief is er niet”, aldus Venetiaan.

22 REACTIES

 1. Opa Vnoshine…wat voor rotzooi zat jij te tjop tjop tjoppen als fowru kip zonder kop.

  Men wil weten wie in 2010 President wordt.
  ipv.te antwoorden: ga jij op de mo’tjo tour met koti odo’s.(maar als jij moet dansen zit een hark stok achter jouw rug vast als witman)

  Want als jij niet instaat bent te leiden dan moet jij oppleuren.
  Dan mogen zij kiezen voor de oppositie…(hoe weet jij dat heb jij de verkeizing al gemanipuleerd)(weer de bevolking bestelen als witman en pater Toon en ook nog dom houden)

  Daarnaast: joh tja sabi kon…maar din sma musu pai dati nanga din skin.(Opa Vniemand kijk luister noh ik weet dat jij een liefhebber bent van KATIBO)…HOUD OP !!!!!!wij slapen niet.

  Jij hebt geld geleend niet de bevolking jij wilde, daarom ….ik als bos mens zal nooit een vinger aan die Chinezen geven neem de NPS’ers maar….laten die geschoolden hun lichaam geven voor hard labour zodat zij na arbeid niet eens vreten voor vrouw en kinderen op tafel kunnen zetten.

  Jij en de NPS zijn al een tijdje bezig en dit zijn nu duidelijk weer jouw eigen woorden gewoon REDI-MUSU’S( mi za tja sabi kon ma unu musu fu paiíng nanga unu sking!!!!)
  Jij leent geld en geeft goud weg….betaal daarmee…een ieder wil werken maar niet door stommiteit van de NPS hat-liba(hard labour)

  Echt heel erg met Opa Vniemand en Niemand durft hem hierop te wijzen dat hij op de redi-musu tour is voor KATIBO.

  Soms denk ik waar kunnen zij makkelijk op 5 dec. pieterbazen halen.


  Maak melding

 2. De eenheid van het volk is een hogere eenheid dan een politieke eenheid, ongeacht of je Oppositie of Coalitie bent.
  De meerpartijen politiek in Suriname moet op de schop en naar een twee partijen stelsel, Democraten en Republikeinen.
  Landverraad moet ook in de wet opgenomen worden en als zodanig worden toegepast bij zaken die hetland economisch hebben geschaad.
  Wanneer Suriname niet op past zal Suriname als een provincie van Brazilie worden ingelijfd over enkele jaren.
  Wie dat kul vindt moet het zelf weten omdat een ieder zijn mening mag hebben zolang je een ander niet bewust wil beledigen.
  Een land zo groot als Suriname moet meer populatie hebben om daadkracht te kunnen tonen.
  Wanneer je die daadkracht alleen met woorden kracht wil bijzetten dat de geschiedenis je wreken in de geschiedenis boeken.
  Je hebt nu twee prachtige bruggen en wacht af om te ontwikkelen terwijl je de schuld bij de vorige regering wil leggen, fa dan.
  Pro en Anti na dat na a kunu, wie welvaart wil brengen die zal ge.eerd worden en niet degenen die steevast bezig zijn met demoralisatie ongeacht bij welk kamp je zit.


  Maak melding

 3. laat ze kiezen voor hun geliefde mammoetblok en voor hun leider bouterse hij heeft in het verleden bewezen hoe een je land regeerd en hij heeft het goed gedaan gulden sterker geworden econimie nooit zo goed geweest schatkist vol in de tijd van de revo. mensen rechten waren bij hem in goede handen en pers vrijheid en vakbondsrechten en er was geen avondklok winkels waren vol met producten . sommige ezels stoten zich niet twee keer aan de zelfde steen let wel sommige.


  Maak melding

 4. Hallo Vene, je komt mij toch niet vertellen dat jullie de volgende keer weer terug komen ? Jullie dagen zijn al geteld. Als je het toch nog terug wilt komen is ook ok man,maar niet met Brunswijk en ook niet met Somo, want die Somo heeft het tamelijk alleen maar druk gehad met zichzelve te verijken en heeft zijn beleid niks met lands besturen te maken. Maar zijn politieke cariere is voorbij, hij komt never en nooit terug.


  Maak melding

 5. Nou,nou,
  Meneer Venetiaan,
  Geen alternatief voor de dieven die u omringen? Comeone!!!!
  Wat dacht u ervan om alleen de verkiezingen in te gaan of hooguit met de VHP,Kan alleen maar goed zijn om versnippering van stemmen bij komende verkiezing tegen te gaan en daarna eventueel samenwerken met groeperingen die in elk geval veel meer integer zijn dan het geboefte die u nu omringen.Indien u verder zou gaan met dit gespuis kan het alleen maar leiden tot apathie onder degenen die u wel willen steunen maar dit geboefte niet lusten.


  Maak melding

 6. Natuurlijk is er een alternatief, meneer de president. Ontbindt het parlement, ontbindt de Nationale Assemblee en formeer een regering van Nationale Eenheid, met economen, juristen en verder hoog opgeleide Surinamers, wars van partijpolitieke belangen. En laat vooral dat zootje dat sinds 1975 er alleen maar een narco-, schurken-, en bananenstaat van hebben gemaakt NOOIT, maar dan ook NOOIT meer een voet binnen de DNA zetten.


  Maak melding

 7. Geachte meneer de President…..wilt u aub heel graag op zoek gaan naar partijen met hoger opgeleid personeel. Want dat stelletje laag opgeleide mensen in die andere partijen bakker er niks van. En niet te spreken over degenen met een strafblad en/of criminele achtergronden. Vandaar die hoge corruptie , die z’n weg makkelijk weet te vinden naar de gewone man van de straat en ambtenaren.


  Maak melding

 8. El Vene.Als je 2010 wederom wil winnen moet je on populaire maatregelen nemen.Dit betekend de rotte appels afstoten.
  Er zijn meer combinaties mogelijk dan alleen Som en Brun.
  Kijk naar andere mogelijke,betere combinatie.Aleen dan maak je een kans In deze huidige combinatie wordt het een ramp.


  Maak melding

 9. Als een politieke combinatie in 18 jaar een terugval maakt van 40 naar 23 zetels zou dat je toch wel aan het denken moeten zetten. Helaas is dat bij het Nw. Front niet het geval, daar zij nog steeds op dezelfde voet doorgaan of nee, het nog erger is met een Somo, Brunsje, een Mila in haar korte rok. Een Somo die openlijk misbruikt maakt van zijn positie, zichzelf en zijn familie verrijkt en aan een ieder komt vertellen, dat er niets aan de hand is. Over Brunsje wil ik niet praten.


  Maak melding

 10. Jullie moeten deze slechte boi(slechtmens) op een ding wijzen…als Chandrie’ka een blakaman zou zijn dan was hij nu thuis.
  Om vroeg of laat als zwerver te sterven.

  Die Chinees stal loog bedriegd A nengri e tapu ing ai.
  Paï dito…..Nu is barka Chandrie’ka met zijn praktijken uit het verleden bezig…Opa Dombo e tapu ing ai.

  Verliest heel wat zee mijlen komt als een dombo lipper land en volk vertellen…unu no musu fu hebzuchtig zo.

  Daarom hij die wil mag, naar rotzooi van deze waardeloze zitten luisteren.
  Eerlijk ik ben hem spuug en spuug zat…door de domme en achterlijke fouten die hij keer op keer zit op te stapelen….en de lef nog heeft zich achter jaren 80 te verschuilen…onder tussen is hij bezig met praktijken uit voor en na 1863.


  Maak melding

 11. @11,

  Je beweert keihard dat alleen de Surinamers van Aziatische afkomst stelen.
  Je wilt mij dus vertellen dat de Surinamers van Afrkiaanse afkomst alles eerlijk doen en zeer beslist geen dieven zijn.

  Wat is Wijdenbosch dan?
  Die man heeft uit ontwikkelingsgelden zichzelf ook verrijkt. Als dat geen stelen is, dan ben ik dommer dan dom.

  Surinamers als jij zien alleen maar die 2 bruggen die Wijdenbosch heeft laten bouwen.
  Die man is zo arrogant dat hij 1 van de bruggen naar zichzelf heeft genoemd.

  Geen enkele politici,die begaan is met zijn land en burgers, gedraagt zich hoogmoedig.

  Zolang Surinamers als jij alleen maar de schuld op andere Surinamers afschuiven, zal dat land geen toekomst kennen.

  Surinamers van elke etnische afkomst hebben gestolen wat de burgers toekwam en nog steeds toekomt.


  Maak melding

 12. Prema,
  Ben het helemaal met je eens laten wij elkaar nu geen verwijten maken want allen hebben fouten gemaakt.Het enige dat Su nog kan redden zijn puur integere mensen dwars door alle lagen van de bevolking heen die bijelkaar durven en willen komen om een andere koers te bepalen voor SU.


  Maak melding

 13. Wij zijn een absolute eenheid in de verdeeldheid. Laten wij elkaar geen mietje noemen. Surinamers zijn door de huidige politiekvoering, “struktureel verdeeld”.
  Dit wordt gestaafd door een situatie waarbij zij die op elkaar lijken, elkaar de bal toespelen.

  Alle schijn ten spijt.


  Maak melding

 14. Du

  De man met de Bouterse obsessie, boi je hem haten wat je wil maar zelfs als hij er niet meer is zal hij er zijn.
  Bouta sa tan ini yu ede, a ingi sa tan dansi
  a sa tan lafu.
  Na goed overleg vetrek ik weer naar Suriname, ik heb gemerkt dat mijn landgenoten in Nederland juist de grootste angels zijn die ontwikkeling van Suriname.
  Het gaat niet om de dozen die jullie voor familie stuen of die honderd euro, het gaat om echt lobi dji a kondre.
  Mi e gwe baka en unu sa tan ini holland en kon dede te owru dey doro in sranan, alla den owru man sa e kong suku lobi, drungu leki japjapi pre echte man.


  Maak melding

 15. Beste mensen, u ziet het allemaal;ongeacht welke politieke kleur cq voorkeur je hebt: over ongeveer 1 1/2 jaar zijn er weer verkiezingen. Dus begint iedere, zichzelf noemende, leider met hun campagne vol met positieve zaken,hoe men de zaken wil/zal aanpakken,wanneer er regeermandaat verkregen is.
  We gaan terug in de geschiedenis:
  Vanaf de 1e palementaire verkiezingen eind jaren veertig van de vorige eeuw, zijn de politieke partijen in Suriname, langs etnisch/religieuze lijn geformeerd.Dat kwam duidelijk naar voren in de uitslagen. De etniciteit bepaalde in bepaalde gebieden je sterkte als partij. OOk de leiders van de partijen bepaalden in grote mate wat er gebeurde met posities,wanneer er regeermacht verkregen was(zg patronage systeem). Partijbonzen,die niet tevreden waren,stapten eruit en vormden nieuwe partijen,die met veel bravoure de voormalige partij bevochten. denk aan Eenheidsfront in de jaren vijftig.In de jaren zestig de PNP.De toenmalige leiders propageerden verbroederingspolitiek; maar grepen telkens terug naar hun etniciteit.
  De verbroederingspolitiek werd begin jaren zeventig losgelaten en er waren 2 machtsblokken:NPK en VDP met als grote exponenten respectivelijk NPS olv Henck Arron en VHP olv van Jagernath Lachmon. U kent allen de funeste gang/vlucht van vele landgenoten naar Nederland en de angst,die de zg leiders zaaiden,wat er zou gebeuren, als Suriname onafhankelijk zou worden(er werd verwezen naar Guyana).
  U weet wat de periode vanaf 1975 tot 25 februari 1980 gebracht heeft. Met veel enthousiasme werd West Suriname als speerpunt voor de ontwikkeling van Suriname gelanceerd door Premier Henck Arron en de Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking, Jan Pronk.
  Maar Suriname verpauperde en meer maatschappelijke groeperingen protesteerden tegen de regering;waaronder de onderofficieren van de SKM. U kent allen het gevolg van de arrogantie van Premier Arron: de staatsgreep van 25 februari 1980. Het grootste deel van de bevolking was blij en werd daadwerkelijk betrokken bij de ontwikkeling van ons land. Ook de Nederlandse ontwikkelingshulp,die moeizaam verliep, kwam wederom op gang. De nationale regering olv Henk Chin A Sen pakte nationale zaken, die waren blijven liggen, aan in een soort Crashprogramma,zoals woningbouwprojecten; het geldverslindende WestSuriname plan werd stopgezet en andere zaken kregen prioriteit. De bevolking werd erbij betrokken dmv Volkscomitees en men ging wekelijks op pad zg Meet the people. Maar terwijl dat soort ontwikkelingen plaatshadden, ontwikkelde zich bij de militaire machthebbers een andere lijn. Zij kwamen onder invloed van de zg socialistische geleerde Surinamers, die in principe nooit regeermacht zouden kunnen verwerven.Dus van de beloftes van de NMR om de regeermacht na vrije en geheime verkiezingen over te dragen, kwam niks van terecht. Deze intellectuelen kwamen uit de PALU en Volkspartij. Deze lieden werden de zg burgerrevolutionairen. En dit bracht ook strubbelingen binnen de militaire gelederen met zich mee.Denk maar aan de 1e Hawkercoup van 1981.
  Na de mislukte Rambocuscoup van maart 1982 trad Chin A Sen af en de bevelhebber van het NL, Desi Bouterse, trad meer en meer op de voorgrond en ging de benoemde regering steeds meer domineren. Maar overal ,waar een militaire junta aan de macht is, komt het volk of bepaalde maatschappelijke groeperingen(vakbonden)of intellectuelen op een bepaald moment in opstand of in protest. Zo ook in Suriname. gevolg: de trieste Decembermoorden van 8 december 1982.
  het land werd in een ijzeren greep gehouden door de militairen en Suriname kwam in een internationaal isolement terecht. gevolg:schaarste aan 1e levensbehoeften;de Surinaamse gulden maakte een vrije val,die tot op heden niet herstelt is;voedselpakketten uit Nederland;angst onder de bevolking,die het niet eens waren met de gang van zaken; verzet vanuit het buitenland(zg Bevrijdingsraad).In 1e instantie ging suriname een pro-Cuba koers op; maar na de amerikaanse invasie in Greneda in 1983, werd die koers losgelaten na braziliaanse inmenging.Ook werden er andere bronnen(drugs) aangeboord om aan geld te komen door de toenmalige machthebbers. Waarden en normen vervaagden enorm.
  In 1985 werd ,na veel aandringen en druk van allerlei kanten, de oude politieke partijen, NPS,VHP en KTPI om een aanvang te maken met een daadwerkelijke terugkeer naar een rechtsstaat.
  Maar in juli 1986 begon een zinloze binnenlandse oorlog;al dan niet geinitieerd door het buitenland. Gevolg:veel doden,slachtpartijen, kapotte binnenlandse infrastructuur,etc.
  Toch ging men door met de voorbereidingen om de rechtsstaat te herstellen. Eerst werd de Grondwet op 25 mei 1987 door het Surinaams volk aangenomen. Daardoor konden de verkiezingen doorgaan. Er werden nieuwe partijen opgericht zoals de NDP van de militairen en de zg revolutionairen en de SPA(voormalige PNR). De oude partijen ,NPS,VHP en KTPI vormden het zg FRONT. Het volk was de 7 militaire jaren meer dan beu en stemden massaal ,TEGEN de miltairen, op het FRONT.
  Alleen de oude leiders hebben zich,m.i., niet aan de afspraken gehouden,die er beloofd waren: bij 2/3 meerderheid van de zetels, zou men de grondwet veranderen. Dus de macht van de militairen bleef verankerd in de Grondwet.Bovendien verviel men in het oude gedrag om het volk niet bij de zaken te betrekken.De arrogantie van de oude politiek en nepotisme speelde de NDP in de kaart en op Kerstnacht in 1990 werd de regering met 1 telefoontje naar huis gestuurd. De interimregering speelde Sinterklaas om stemmen te vergaren. De SPA sloot zich aan bij het FRONT en die werd NIEUWFRONT. Bij de verkiezingen van 1991 kwam het NF opnieuw als winnaar uit de bus;alleen geen 2/3 meerderheid van de zetels om direct de President te kiezen.De NDP kreeg nu 4x meer zetels. President Venetiaan kwam met het SAP(Structureel AanpassingsProgramma),die de bedoeling had om de economische malaise,waarin Suriname beland was, te lijf te gaan. Maar er kwam grotere armoede voor het volk, die ook niet goed erop voorbereid was. De wisselkoersen stegen skyhigh.Het kader verliet Suriname opnieuw massaal. In 1996 werd het NF kleiner en kon geen regering vormen. Door verraad van enkele VHP asembleeleden en de gehele KTPI kwam de NDP voor het eerst legaal aan de macht en werd Wijdenbosch president. Hetzelfde wat het NF verweten werd, dat ze geen aandacht voor het volk hadden en de landsproblemen niet oploste, deed de regering Wijdenbosch. Dus u ziet het: wie er ook aan de macht in Suriname komt; het blijft hetzelfde: other flies ,but the same shit!!! Wat Wijdenbosch nagegeven kan worden, zijn de 2 bruggen over de Suriname- en de Coppenamerivier. In al die jaren van regeermacht ,heeft geen van de regeingen het voor elkaar gekregen.
  Er kwam ook behoorlijke oppositie tegen Wijdenbosch in 1999 en ook kwam er een verwijdering tussen Wijdenbosch en zijn Adviseur van Staat, Bouterse. Wijdenbosch verliet de NDP en richtte met enkele getrouwen de DNP op. Dit was koren op de mol;en voor de oppositie en bij de verkiezingen van 2000, koos het volk voor het NF(KTPI was vervangen door PL van Somohardjo).Venentiaan werd voor de 2e keer president.
  1 van zijn speerpunten werd het 8 Decemberproces, die de gemoederen in Suriname verdeeld(tot op heden). Venetiaan heeft een falliette boel overgenomen en moest op punt nul startten. Alleen kwam er geen ogenschijnlijke verlichting voor het volk. Waarden en normen vervielen nog meer;want de jeugd heeft als rollmodels, drugsgelateerde figuren gekregen, die er niet voor schromen om te pronken met hun “verkregen”rijkdommen.
  In 2005 kon Venetiaan voor de 3e keer president worden door het NF nog meer uit te breiden met de A-Combinatie o.l.v. Brunswijk . Ook een groepering olv Winston Jesserun sloot zich erbij aan;dus NF PLUS. De NDP werd buiten de regeermacht gelaten en voor de 1e keer was de NDP voorman, Bouterse, in de DNA gekozen. Maar verkoos ervoor om buiten de DNA oppositie te voeren.
  Ik kan verder uitwijden over van alles en nog wat;maar dan wordt het journalistiek.
  Als je de lijn volgt, zijn de meeste partijen,die langs etnisch/religieuze lijn zijn onstaan, in de anonimiteit belandt. Enkelen handhaven zich nog(NPS,VHP, KTPI). Alleen kunnen ze op eigen kracht geen verkiezing meer naar hun hand zetten; ook de NDP kan dat niet.
  De etniciteit speelt nog steeds een grote rol in bepaalde partijen;alleen de eigen afkomst telt. Ook de president Venetiaan maakt zich daar ook schuldig aan.Er zijn,m.i., slechts 2 partijen(voor zover ik kan nagaan), die dwars door alle etniciteit ,opereren:de NDP olv Bouterse en de PL olv Somohardjo. Die leiders zijn zowel de grootste kracht als het grootste probleem van die partijen zelf!!!
  Combinatie- en blokvorming in de Surinaamse politiek heeft bewezen, dat het niet werkt. Er kan beter een systeem komen, dat iedere partij,die de drempel haalt, individueel aan de verkiezingen meedoet.Elke partij, die zetels haalt in de DNA, kan/mag participeren aan de te vormen regering;dus een nationaal kabinet. Zodoende kan men de nationale problemen beter aanpakken ipv de opgeblazen ego’s van politieke leiders strelen of elkaar politiek zodanig te bestrijden,dat het volk verdeeld blijft en geen eenheid kan worden.
  Ook is het funest voor Suriname om zoveel politieke partijen te hebben;een ieder, die een beetje kapitaalkrachtig is en niet aan bod komt om sponser te zijn bij een
  bestaande partij of ontevreden is, sticht een partij; de voorbeelden zijn legio.
  Ook moeten de “oude” politieke leiders bereid zijn om jongeren de kans te geven om zich te profileren en niet werken op basis van favoritisme.
  Het is nog een lange weg voor Suriname met veel obstakels op de weg;maar ik blijf geloof hebben dat het goed komt met Suriname. Of we het nog zullen meemaken in deze generatie ,weet ik niet. Ik ben niet zo optimistisch als Pertab toen hij zei, dat Suriname in 2000 een paradijs zou zijn. Ik ben realistisch.Ik heb geprobeerd mij te houden bij de feiten,zoals ze geschiedt zijn en niet direct mijn persoonlijke voor of afkeur de boventoon te laten voeren. Het belang van het Surinaamse volk gaat boven alles.GADO DE WI FESI MANG
  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!!!


  Maak melding

 16. Ai mi boi wat ben ik geschrokken van de opkomst te gggggrrrunnn djari.Wel wel wel ding NPSers kies ding srefie.want if oen tan lasie un srefie dan a kba gi oenoe.

  En wat heeft de PRESIDENT zich keurig gedragen.Eht een voorbeeld.Hij was niet high,niet(machts)dronken maar gewoon zichzelf

  En ik bbbbben het roeoeoeoerend met hem eens dat er geen alternatief is. wel een andere dief.maar daar gaan we niet voor.

  Wij kunnen nu naar de bank om vreemde valutas te kopen(euro u,s)
  Onze rekeningen worden niet door militairen geblokkkkkeerd.Wemogen nu gaan en staan waar wij hebben willen.Niemandpakt ons zomaar op. Wij mogen 1 maal 24 uur op straat zijn niemand die ons lastig valt.

  Het is niet te geloven dat je als grootste partij niet kunt regeren.God behoedem
  ons/land.

  De mensen zijn allang aan het denken,vandaar de grooooote opkomst.Ze hebben zich moeten bedenken en ze hebben zich goed bedacht/zie de opkomst.

  Wij doen het met Somo Milla en de rest gelukkig want dan hoeven we het niet met vooral Bouta en Bodje te doen,anders oen dede oen no de na libie want ding 2 boi
  disie no makkkkelijk toe.

  We hebben in de jaren 80 niet anders gekend dan nationale kabinetten,maaaaar a no bieden no wang soelaaaaaas.

  Dus zou ik zeggen PRESIDENT ga zo door heel beheerst,heel beleefd,echt fatsoenlijk no odo likie ding (zij mogen wel,maar u niet)zachjes aan dan breek het lijntje niet.En wat er ook gebuert we gaan (het front)gewoon door met MEVROUW MANGALLLLLLL en anderen. Punt uit……


  Maak melding

 17. @G2 OPGERUIMD STAAT NETJES.
  weet jij wie de grootste sta in de weg is voor de ontwikkeling van suriname die zelfde man die suriname naar de afgrond heeft geleid die man die bloed aan zijn klauwen heeft . TOCH WENS IK JOU EEN GOEDE REIS EN HOPEN DAT JOU OGEN EEN KEER OPEN GAAN .TANG BOENG.


  Maak melding

 18. dramaman: als er wegen gemaakt worden gaan de VHP werktuigen retour na ontdekking NPS”ers woon gebied.

  Praat daarover…. rassist dat jij bent.

  De NPS is te dom en te achterlijk om in te zien dat de VHP een zeer staatsgevaarlijke partij is.(een bolwerk van rassisten)


  Maak melding

 19. een heel mooi stuk levie , goed verwoord , niemand de schuld geven , zo hoort het , ik heb altijd gezegd , dat suriname alleen geholpen kan worden met en nationaal-kabinet , niets meer of minder ,maar net zoals als je aangaf dat de ego,s van de meeste politieke leiders, de boosdoeners zijn , zo ligt het ook aan het stem gedraag van het surinaamse volk , ze stemmen op de partijen omdat degene op hun lijkt , maar niet kijken wat degene voor het land kan betekenen. de mensen moeten gewoon bewust worden in hun stem gedrag, de oude garde moet gewoon naar huis, geef de jongere een kans, als je kritisch kijkt naar alles van de oude garde uitkraam , is het dezelfde onzin die ik al 45 jaar hoor maar steeds in een nieuw jasje ,


  Maak melding

 20. Reactie 20 ik snap in no way waar je het over hebt.

  Wat bedoel je met racist?
  En dat stratenmakenverhaal van je snap ik nog minder.Ik kan dit kind geen naam geven.Ik zou zeggen……wilt ook een pijpje roken, of een jointje.Ik merk dat je je bedronken hebt zonder drank

  Meer kan ik er niet van maken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.